thedeepend Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Προσπαθώ να βρω υποτροφίες για το διδακτορικό μου και όλες έχουν στα κριτήρια βαθμό από 8 και πάνω. Εγώ έχω γύρω στο 7.5 και αναρωτιόμουν αν μπορώ να βελτιώσω κάπως τον βαθμό του προπτυχιακού μου (από το ΑΠΘ); Ξέρει κανείς κάτι; Γίνεται πχ να δώσεις ξανά κάποια μαθήματα και να αλλάξει ο βαθμός πτυχίου σου;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Αν εχεις ηδη παρει το πτυχιο/ορκομωσια κλπ και δεν εισαι πλεον στο Πανεπιστημιο, οχι. Αν οχι τοτε ενδεχομενως να μπορεις να παρεις εξτρα μαθηματα (πχ επιλογης) και να αντικαταστησεις αλλα μαθηματα επιλογης με κακους βαθμους. Αλλα αυτο προυποθετει (για να γινει γρηγορα) να αντικαταστησεις 5αρια (αντε 6αρια) με 9-10. Αλλιως θα χρειαστεις ενα τονο μαθηματα. Πχ αν εχεις 7.5 σε πτυχιο με 40 μαθηματα, θα θες να παρεις 20 βαθμους παραπανω συνολικα σε ο,τι μαθηματα αντικαταστησεις για να πας απο 7.5 σε 8. Αν αντικαταστησεις 5αρια με 10αρια αυτο ειναι 4 μαθηματα. Αν αντικαταστησεις 6αρια με 8αρια ειναι 10 μαθηματα (25% του πτυχιου...). Να ξαναδωσεις τα ιδια μη περασμενα μαθηματα τα οποια σου εχουν ηδη καταχωρησει μου φαινεται αδυνατον. Γι αυτο (καθηγητη επιτρεποντως) στο προπτυχιακο μου βαζαμε ρητρες οταν διναμε μαθηματα αν θελαμε να κοπουμε αν εχουμε γραψει απο ενα βαθμο και κατω. Το εκανα ελαχιστες φορες αλλα νομιζω σχεδον ολοι οι καθηγητες το δεχονταν αρκει να μην το εκαναν παρα πολλοι φοιτητες (γιατι σιγουρα τους νοιαζουν και τα ποσοστα σε καθε βαθμο και ποσοι περασαν/κοπηκαν)
skoulas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εχεις ορκιστει;το εχεις στα χερια σου;Αν απλα εχεις περασει τα υποχρεωτικα και επιλογης μαθηματα χωρις να εχεις κανει αιτηση για ορκομωσια γινεται...
skatoula1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μπορείς να ρωτήσεις στην γραμματεία του τμήματος σου. Όταν σπούδαζα εγώ, στο δικό μου τμήμα, μπορούσαμε να δηλώσουμε όποιο μάθημα θέλαμε για αναβαθμολόγηση. δηλαδή να ξαναδώσουμε ένα ήδη περασμένο μάθημα.
thedeepend Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 εχω ορκιστει το 2014 οποτε οχι ε; αν το ηξερα οτι τα 5αρια που επαιρνα στα πιο πανευκολα μαθηματα στα 18 μου (πρωτο ετος) θα ηταν λογος να μην μπορω τωρα να κανω αιτηση για μερικες υποτροφιες... ευχαριστω για τις απαντησεις
paylidis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, thedeepend είπε εχω ορκιστει το 2014 οποτε οχι ε; αν το ηξερα οτι τα 5αρια που επαιρνα στα πιο πανευκολα μαθηματα στα 18 μου (πρωτο ετος) θα ηταν λογος να μην μπορω τωρα να κανω αιτηση για μερικες υποτροφιες... ευχαριστω για τις απαντησεις δυστυχως εφόσον εχεις ορκιστει τελειωσε το θέμα...!
pontez2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Φιλοσοφική τελείωσες; (το υποθέτω λόγω του βαθμού βασικά). Άσχετο,έχεις ψαχτεί για υποτροφίες απο κληροδοτήματα; Mετράνε και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης το 8, ορισμένες φορές ειναι και για τους τυπους. Στο λέω διοτι ξέρω άτομο που πηρε υποτροφία, λόγω του προφίλ και όχι του βαθμού (Βιολόγος βέβαια, οπου εκει παίζει ρόλο η σχολή για να πάρεις βαθμο)
thedeepend Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 3 minutes ago, pontez2 said: Φιλοσοφική τελείωσες; (το υποθέτω λόγω του βαθμού βασικά). Άσχετο,έχεις ψαχτεί για υποτροφίες απο κληροδοτήματα; Mετράνε και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης το 8, ορισμένες φορές ειναι και για τους τυπους. Στο λέω διοτι ξέρω άτομο που πηρε υποτροφία, λόγω του προφίλ και όχι του βαθμού (Βιολόγος βέβαια, οπου εκει παίζει ρόλο η σχολή για να πάρεις βαθμο) ναι, φιλοσοφικη σε καθαρα θεωρητικες σπουδες το ψαχνω ναι, αλλα για θεωρητικες σπουδες ειναι περιορισμενες οι ευκαιριες. δηλαδη προτεινεις να κανω αιτηση ακομη κι αν δεν εχω τον προαπαιτουμενο βαθμο;
pontez2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, thedeepend είπε δηλαδη προτεινεις να κανω αιτηση ακομη κι αν δεν εχω τον προαπαιτουμενο βαθμο; Έχεις να χάσεις κάτι; Στο παιδαγωγικό και στις φιλοσοφικές σχολές, ακριβως επειδη τα πράγματα ειναι θεωρητικά, υπάρχουν πολύ υψηλοί βαθμοί. Συνηθως στα κληροδοτήματα μπορουν να ξεχωρίσουν αυτόν που έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διατριβή.
thedeepend Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 έχεις δικιο, αν και Ονασσης κλπ δε νομιζω να κανουν ''εκπτωσεις'' στα κριτηρια που εχουν θεσει για λοιπά κληροδοτηματα κλπ όμως σίγουρα μπορώ να προσπαθήσω και βλέπουμε!
forgotten Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 αποψη μου ειναι να κοιταξεις να ασχοληθεις με κατι που ξεπερνα τα κλειστα πλαισια της φιλοσοφικης εαν ενδιαφερεσαι για επαγγελματικη αποκατασταση περαν της ακαδημαικης καριερας διοτι η αγορα εργασιας ειναι αρκετα πιεσμενη και δεν ενδιαφερεται για θεωρητικες σπουδες στον ιδιωτικο τομεα, δεν γνωριζω πλεον πως παει η επαγγελματικη αποκατασταση με ενα πτυχιο φιλοσοφικης και ενδεχομενως ενα διδακτορικο μια και εχει 10 χρονια που επαψα να ασχολουμαι με το πρωτο πτυχιο μου οχι διοτι δεν μου αρεσε αλλα επρεπε να αντιληφθω την αγορα εργασιας.Αποψη μου ειναι να εργαστεις και ενδεχομενως να κανεις το διδακτορικο σου ετσι θα αντιληφθεις τι θυσιες απαιτουνται και πως θα αντεπεξελθεις σε αυτο που θα κανεις. Ακουγομαι σκληρος αλλα εφαγα τα μουτρα μου οντας φιλολογος και κυριολεκτικα θεωρω οτι πρεπει καποια φαση τα πανεπιστημια να σταματησουν να βγαζουν ονειροπολους με την καλη εννοια ,δυστυχως τιποτε δεν χαριζεται και οι κοποι και οι θυσιες δεν αναγνωριζονται ....
Fortistis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Απόφοιτος φιλοσοφικής με διδακτορικό, πού πάει μετά για δουλειά; Για απόφοιτους computer science, μαθηματικού, φυσικού, κτλ ξέρω και στις περισσότερες των περιπτώσεων ένα διδακτορικό όντως ανοίγει πόρτες που αλλιώς δεν άνοιγαν. Για έναν απόφοιτο της φιλοσοφικής είναι το ίδιο ή είναι απλώς μία ακόμα δικαιολογία για να μην βγει κανείς στην αγορά εργασίας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα