opera97 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Στις 5/2/2019 στις 1:48 ΜΜ, Fortistis είπε Στο Worclow αξίζει. Εάν δεις στις Σκανδιναβικές χώρες, είναι τσάμπα τα MSc. Σαν φοιτητής έχεις άπειρα οφέλη τα οποία σου επιτρέπουν να την βγάζεις φθηνά (π.χ. φαγητό σωστό και υγιεινό με 2Ε την ημέρα, ενοίκιο σε σωστό διαμέρισμα με ένα ακόμα άτομο γύρω στα 150Ε τον μήνα κτλ) αλλά δεν θα μπορείς να έχεις διασκέδαση (π.χ. ακριβό αλκοόλ). Σλοβενία δεν θα το πρότεινα. Καλύτερα πήγαινε για δουλειά σε μία άλλη χώρα. Αναφερεσαι συγκεκριμενα σε ποια Σκανδιναβικη χωρα με αυτα τα κοστη; Μερικα links θα ηταν χρησιμα.
petros123456789 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 17 ώρες πριν, Mesies είπε Παλίκαρε καλησπέρα, Βρίσκομαι στην Πολώνια από το 2012 σε μία σχετικά μικρή πόλη των 200.000 περίπου κατοίκων. Η γνώμη μου είναι να έρθεις. Η Πολωνία έχει μεγάλο πρόβλημα από εργατικό δυναμικό, τι εννοώ με αυτό: Οι εργαζόμενοι εδώ κοιτούν το ρολόι τους πότε θα σχολάσουν. 5 λεπτά πριν σχολάσουν ετοιμάζονται για να τελειώσουν την εργασία τους, δεν τους καίγεται καρφί τι γίνεται ή τι ζόρι τραβάει η επιχείρηση που εργάζονται. Οι μισθοί για κάποιον που έχει πτυχίο και ενδιαφέρεται για την εργασία του , γνωρίζει και ξένες γλώσσες είναι πολύ καλοί και δεν έχουν σχέση με τους πενιχρούς μισθούς της Ελλάδος. Γενικά για να βρεις υπεύθυνο και εργατικό υπάλληλο που θα αμειφθεί ανάλογα είναι πολύ δύσκολο. Από πλευράς φτωχής χώρας και άλλες τέτοιες ανοησίες μην ακούς. Φτωχοί είμαστε εμείς εκεί κάτω που ακόμη και χώρες του ανατολικού μπλοκ που είχαν τα μαύρα τους τα χάλια, μας έχουν προσπεράσει δεκαετίες, τόσο από πλευρά οργάνωσης, τεχνογνωσίας, ευγένειας, καθαριότητος και άλλα πολλά. Στην μικρή πόλη που ζω κυκλοφορούν τα τελευταία μοντέλα από τις πιο ακριβές μάρκες αυτοκινήτων, οι δρόμοι καθαροί με τις διαγραμμίσεις τους, κυκλοφοριακή αγωγή ευγενική, σέβονται τους πεζούς και τους ποδηλάτες και τους μοτοσυκλετιστές. Στην Ελλάδα με τους Μαο-Μαο, άιντε να περάσεις από διάβαση ή να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας. Διπλοπαρκαρίσματα και κορναρίσματα δεν θα δεις παρά μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Παρκάρισμα σε χώρους που δεν επιτρέπεται και πεζοδρόμια επίσης πολύ σπάνια και το πιο πιθανόν η δημοτική αστυνομία να σου κλειδώσει τον τροχό. Καλώδια και κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνίας δεν θα δεις, όλα είναι υπόγεια. Κάδοι σκουπιδιών από τις οικοδομές δεν θα δεις πουθενά και βρομιές και μυρωδιές όπως στην Ελλάδα, όλα βρίσκονται μέσα σε ειδικό χώρο στις οικοδομές ή σε ειδικό περιφραγμένο και σκεπασμένο χώρο στην αυλή της οικοδομής ή της μονοκατοικίας. Παντού δέντρα με μεγάλα και περιποιημένα πάρκα που ο κόσμος απολαμβάνει με διάφορες δραστηριότητες. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή. Οι γυναίκες τώρα είναι κλάσεις ανώτερες από κάτω, προσωπική μου άποψη. Την έχουν δει και αυτές λίγο όπως προανέφερε ένα άλλο παλικάρι αλλά καμία σχέση με τις ψηλομύτες τις Ελληνίδες. Και από κορμί και χαρακτηριστικά, μπες στο Badoo.com και δες και μόνος σου;-) Από δραστηριότητες υπάρχουν τα πάντα και μάλιστα είναι πολύ πιο δραστήριοι από τους Έλληνες που την πέφτουν για καφέ κάνα 4ωρο και μετά για μάσα και μετά για αρνταν. Σαββατοκύριακο, γενικά οικογένειες και ελεύθεροι μετακινούνται και επισκέπτονται μέρη. Ο χειμώνας είναι λίγο δύσκολος αλλά τον συνηθίζεις. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι χαρά Θεού και από θερμοκρασίες και από ομορφιά και από ελαφριά ντυμένων όμορφων υπάρξεων;-) Αυτό που δεν έχω συνηθίσει, είναι η παρατεταμένη συννεφιά που σε ψυχοπλακώνει. Δεν είναι συνέχεια αλλά θα υπάρξουν διαστήματα ημερών χωρίς ηλιοφάνεια. Το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από την Ελλάδα το υπολογίζω περίπου στο 30 με 40% πιο χαμηλά αναλόγως τα είδη. Τα καύσιμα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με 20 έως 10% πιο φθηνά.Τα ενοίκια δεν συγκρίνονται με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιο χαμηλά όπως ανέφερε και κάποιο άλλα παλικάρι. Στο κέντρο που βρίσκομαι εγώ σε καινούργια οικοδομή 70 τετραγωνικά λουξ κατασκευή 500 ευρώ με κλειστό ατομικό χώρο παρκαρίσματος και μέσα και τα έξοδα θέρμανσης και νερού και ότι άλλες μικρο δαπάνες υπάρχουν κοινόχρηστα κ.τ.λ. Στην οικοδομή που μένω στην Πολωνία γενικά μένουν αλλοδαποί κυρίως με εθνικότητες, Αρκετούς Κορεάτες, Γερμανοί, Άγγλοι, Τσέχοι και Σλοβάκοι, φυσικά και Πολωνοί και εγώ είμαι ο μοναδικός Έλλην:-) Ελλάδα έρχομαι 3 φορές το χρόνο και μένω σε ιδιόκτητο σπίτι στη Θεσσαλονίκη για χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδων κάθε φορά. Και θεωρώ τη διαμονή μου στην Πολωνία καλύτερη από ότι στην Ελλάδα. Στην Πολωνία το διαμέρισμα επίσης είναι ιδιόκτητο και συγκρίνω όμοια πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και τα αρνητικά όπως σε όλες τις χώρες. Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι ένα από αυτά, η ποιότητα διατροφής, εάν δεν μαγειρεύεις εσύ είναι πολύ κατώτερη από την Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετοί αλκοολικοί και γενικά εδώ το αλκοόλ τους πίνει δεν το πίνουν. Υπάρχει βέβαια μεγάλη αστυνόμευση και γενικά νιώθεις πιο ασφαλής από ότι στην Ελλάδα. Αυτά από εμένα, ότι άλλο θες να ρωτήσεις μη διστάσεις. Ευχαριστω φιλε μου για την πληροφορηση, σου εστειλα pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα