Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δημοσιες σχεσεις. Οχι απαραιτητα γλυψιμο αλλα θελει να χωνεσαι γενικα, να κρατας επαφες με συναδελφους, να "φαινεσαι". Το να εισαι καλος στη δουλεια σου αν εισαι χαμηλων τονων δεν ειναι και οτι καλυτερο. Θελει κυνηγι η ολη φαση

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Δεν γίνεται απλά να κανείς καριέρα επειδή είσαι πολύ καλός στον τομέα σου και ψάχνεσαι;

Αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα.

EUfBUmk.jpg

Επεξ/σία από momotis
Δημοσ.

Να εισαι καλος σε αυτο που κανεις, να φαινεται σε εσωτερικους και ισως πιο σημαντικο εξωτερικους συνεργατες οτι εισαι ικανος και κανεις την διαφορα, και να αλλαζεις συχνα εταιριες, ακομη και αν εισαι στην καλυτερη εταιρια του χωρου σου, ωστε να εκμαιεύεις συνεχως καλυτερες θεσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καριέρα δεν την διαλέγεις εσύ αλλά σε διαλέγει αυτή.

Επεξ/σία από Pleo
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα σε ποιο τομέα.Αν είσαι υπάλληλος το γλυψιμο παίζει ρολο συν οτι άλλο ειπώθηκε.

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας,τοτε θελει εμπειρία,γνώσεις,γνωριμίες και κυρίως εργατικότητα και ευστροφία.

Και λίγο τύχη με κατάλληλες συγκυρίες.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
7 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Με παραξενεύει πολύ το γεγονός ότι όλοι έχετε την καριέρα σαν συνώνυμο της «πουστιας» και ότι για να κανείς καριέρα πρέπει να χαντακώσεις κάποιους άλλους! Δεν γίνεται απλά να κανείς καριέρα επειδή είσαι πολύ καλός στον τομέα σου και ψάχνεσαι;

Γιατί ζουν Ελλάδα και αυτό γνωρίζουν. Είναι η νοοτροπία του Έλληνα μην ανησυχείς, θα την βρεις και στο εξωτερικό από αρκετούς Έλληνες. Εξ ού και μακρυά από αυτούς. 

Ο κάθε τομέας έχει διαφορετική σταδιοδρομία (καριέρα) στον χώρο του. Πες εσύ το χώρο και μπορώ να βοηθήσω. 

Αλλά μην περιμένεις Ελλάδα. Πρέπει να φύγεις για εξωτερικό. 

Δημοσ.

Όλοι για γλύψιμο του λέτε, αλλά κανείς δεν του είπε για γλείψιμο. 

Τι παραπάνω έχουν οι γλύπτες δηλαδή; 

Spoiler

Ποτέ δεν θα μάθετε να το γράφετε σωστά, το χω πάρει απόφαση.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι καριέρες είναι σαν τις δίαιτες,  τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από πολύ καιρό και η πειθαρχία που πρέπει να δείξεις μεγάλη .  Οι "γεμάτοι" σαν και εμένα έχουν πάντα δικαιολογίες,  δεν προλαβαίνω,  φταίει το DNA μου,  προσπαθώ αλλά δε γίνεται χωρίς γυμναστήριο κτλ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Οι καριέρες είναι σαν τις δίαιτες,  τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από πολύ καιρό και η πειθαρχία που πρέπει να δείξεις μεγάλη .  Οι "γεμάτοι" σαν και εμένα έχουν πάντα δικαιολογίες,  δεν προλαβαίνω,  φταίει το DNA μου,  προσπαθώ αλλά δε γίνεται χωρίς γυμναστήριο κτλ.

Και πρέπει να βγεις από το comfort zone (ο φόβος που ανέφερα). Μπορείς να το θέσεις και κάπως έτσι: Αν θες να πετύχεις αυτά που δεν έχεις πετύχει μέχρι τώρα,  θα πρέπει να κάνεις όλα εκείνα που απέφευγες να κάνεις μέχρι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά μόνο εγω λέω αλήθειες εδώ μέσα: απλά πραγματα.Αν εισαι άντρας συμμετοχή σε κάποιο καλό ριάλιτι.Αν εισαι γυναίκα συμμετοχή σε κάποιο ριάλιτι και ευλυγισία στα πόδια και στην μέση...Στην Ελλάδα μόνο έτσι χτίζεις καριέρα.Ολα τα αλλά που διαβάζω ήταν προ μνημονίων!

• Sad 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Οχι ρε παιδια εννοώ υπο κανονικές συνθήκες!  Έστω οτι είμαι προγραμματισττής σε μια μικρή εταιρεία, έστω οτι είμαι καθηγητής σε πανεπιστήμιο, πως πας ενα επίπεδο πάνω; Εαν είσαι μόνος σου και δεν έχεις κάποιον να σε πάρει απο το χεράκι και να σου δείξει τι και πως (όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις με τους γιατρούς/δικηγόρους), τι κάνεις;

Εξαρτάται από το επάγγελμα.

Αν είσαι προγραμματιστής, έχεις εμπειρία πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και είσαι οργανωτικός μπορεί να γίνεις project manager. 

Αν είσαι καθηγητής σε πανεπιστήμιο πρέπει να κάνεις πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά για να ανέβεις επίπεδο.

Το βασικό για να ανέβεις οπουδήποτε, είναι να φέρνεις χρήματα στην εταιρεία.

Παίζει ρόλο βέβαια ρόλο όπως πάντα η εμπειρία και η προυπηρεσία και το βύσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια δεν πρόκειται να ανέβουν ποτέ επίπεδο. Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι διευθυντές και CEO.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

1) Με παρά πολύ σκληρή δουλειά . 

2) Με ικανότητα 

3) Με σωστές επιλογές στις μεταγραφές 

4) Με πολλές θυσίες 

Τα πιο επιτυχημενα ατομα που ξερω ( στην Ελλαδα μαλιστα) δεν εκανα ιδιαιτερες θυσιες ( απο Θεσσαλονικη να κατεβεις Αθηνα χωρις παιδια δεν ειναι και καμια θυσια), αλλα ουτε δουλεψαν σαν να μην υπαρχει αυριο, ακριβως οσο δουλευαν οι συναδελφοι τους. Απλα ητανε πολυ ικανοι, δεν μεινανε ποτε περισσοτερο σε μια εταιρια αποσο επρεπε, και δεν φοβηθηκαν ποτε να κυνηγησουνε καλυτερες θεσεις σε αλλες εταιριες.

Προφανως οπως αναφερθηκε ηδη δεν ειναι ολοι ικανοι να λαβουνε ανωτατες θεσεις, αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι αν ξοδεψεις 10 χρονια ακριβως στην ιδια εταιρια, στην ιδια θεση με τα ιδια καθηκοντα τοτε οι πιθανοτητες ανοδου σου μειωνονται. 

Rule of thumb ειναι οτι σε 2-3 χρονια σε μια εταιρεια στην ιδια θεση εχεις παρει οτι ειχε να σου προσφερει και αμα δεν υπαρχει ηδη σοβαρη συζητηση για καλυτερη θεση τοτε ηρθε ο καιρος να αλλαξεις περιβαλλον. 

PS: 100% οσων πιστευουν οτι μονο τα γλυφτρωνια και οσοι εχουν μπαρμπα στην Κορωνη κανουν καριερα, δεν θα κανουν ποτε επειδη ακριβως πιστευουν οτι δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα το να προσπαθησουν λιγο παραπανω, η να δοκιμασουν να αλλαξουν εργασιακο περιβαλλον. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...