Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ωραία τα λέτε! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ακαδημαικός χώρος,  μιας και εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η "ανυσηχία" μου είναι πως θα καταφέρω να γίνω αυτός ο καλός καθηγητής, ο ψαγμένος κτλ. Εννοείται "κονε" και γλυψίματα δεν παίζουν κάν, τουλάχιστον για μένα. 

Συνηδειτοποιησα οτι πρέπει να ψάχνεσαι συνέχεια και να "ταλαιπωρείς" τον εαυτό σου με τα δύσκολα, διότι τα εύκολα πάνω-κάτω τα κάνουν όλοι. Να βγάζεις δημοσιεύσεις που να αξίζουν να διαβαστούν και τα συναφή!

Στην δουλειά σου χρειάζονται γνωριμίες, συνεργασία και κοινωνικότητα. Δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου έρευνα αποκομένος από τον έξω κόσμο.

Μπορεί να έχεις μια ιδέα, αλλά να χρειάζεσαι και ένα συνεργάτη που ξέρει καλύτερα μαθηματικά ή προγραμματισμό ή machine learning (τυχαία παραδείγματα του κλάδου).

Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου καινοτόμοι. Οπότε το πόσο θα ανέβεις εξαρτάται και από τα όρια σου.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Στην δουλειά σου χρειάζονται γνωριμίες, συνεργασία και κοινωνικότητα. Δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου έρευνα αποκομένος από τον έξω κόσμο.

Μπορεί να έχεις μια ιδέα, αλλά να χρειάζεσαι και ένα συνεργάτη που ξέρει καλύτερα μαθηματικά ή προγραμματισμό ή machine learning (τυχαία παραδείγματα του κλάδου).

Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου καινοτόμοι. Οπότε το πόσο θα ανέβεις εξαρτάται και από τα όρια σου.

Υποσημειωση, στο εξωτερικο που τα πανεπιστημια δεν αποκομμενα απο την βιομηχανια και την κοινωνια, ακομη και απο μια θεση επιστημονικου συνεργατη σε ερευνητικο ιδρυμα μπορει να οδηγησει σε υψηλοβαθμη θεση σε μεγαλες εταιριες. Προφανως ομως στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι αρκετα διαφορετικα...

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Εδώ αν πάνε να συνδέσουν τα πανεπιστήμια με την αγορά,τη βιομηχανία και τις επιχειρησεις θα ξεσηκωθούν οι κλασσικοί ανεγκεφαλοι των κομματικών παρατάξεων και θα κλείσουν τις σχολές.

Δημοσ.
Στις 2/2/2019 στις 6:16 ΜΜ, leonidas_fs είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανένας πως κάνεις μια καριέρα στον τομέα σου! Έστω ότι σου αρέσει πολύ το επάγγελμα σου και είσαι καλός σε αυτό, πως καταφέρνεις να κανείς μια καριέρα; 

Πως πας αυτό το «ένα επίπεδο πάνω» εάν δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες τύπου να έχεις κάποιον μέντορα, κάποιον να σου δείξει τι να κανείς κτλ; Αρχίζεις και παίρνεις σβάρνα τα σεμινάρια και τις διαλέξεις του κλάδου σου; 

καριερα σημαινει να μιλανε οι συναδελφοι/αντιπαλοι για σενα με καλα λογια

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς που λέτε για γλείψιμο και είστε αδικημένοι από αυτούς πως αντιλαμβάνεστε το γλείψιμο;

Ο υπάλληλος που ζητάει έξτρα δουλειά από τον προϊστάμενο για να ξαλαφρώσει κάποιον συνάδελφο, αυτος που δέχεται να κάτσει και λίγο παραπάνω για να μην αφήνει εκκρεμότητες, αυτός που ζητάει να μαθαίνει περισσότερα πράγματα και να μπλέκει σε περισσότερα έργα για εσάς είναι γλείφτης; 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ξεκινας να παιρνεις σοβαρα την εργασια σου και αυτη γινεται προτεραιοτητα (οχι απαραιτητα η μεγαλυτερη) στη ζωη σου, αυτοματα κανεις και καριερα one way or another.

Υ.Γ. Η καριερα ειναι σχετικη για τον καθενα, αλλη καριερα θα κανει ο μεσος αφρικανος, αλλη το παιδι απο ενα χωριο 2000 κατοικων, αλλη ο αποφοιτος του Deree. Ολοι ομως μπορει να ειναι εξισου επιτυχημενοι στην καριερα τους.

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mansora είπε

Εσείς που λέτε για γλείψιμο και είστε αδικημένοι από αυτούς πως αντιλαμβάνεστε το γλείψιμο;

Ο υπάλληλος που ζητάει έξτρα δουλειά από τον προϊστάμενο για να ξαλαφρώσει κάποιον συνάδελφο, αυτος που δέχεται να κάτσει και λίγο παραπάνω για να μην αφήνει εκκρεμότητες, αυτός που ζητάει να μαθαίνει περισσότερα πράγματα και να μπλέκει σε περισσότερα έργα για εσάς είναι γλείφτης

Αυτό ακριβώς, στην Ελλάδα οι περισσότεροι θεωρούν κάποιον γλείφτη όταν είναι πρόθυμος να αναλάβεις περισσότερες εργασίες στο γραφείο, παρόλο που αυτό δεν θα έχει κανένα "άμεσο" αντίκτυπο στον μισθό του.

Φαίνεται αν αγαπάς αυτό που κάνεις και πίστεψε με το βλέπουν και οι προϊστάμενοι σου.
Φυσικά μπορείς και να προσποιηθείς αλλά αργά ή γρήγορα θα σε καταλάβουν.

Δικαίωμα σου είναι να δουλεύεις για έναν μισθό και να μετράς αντίστροφα τα τελευταία λεπτά πριν σχολάσεις.
Μην έχεις κανένα παράπονο όμως όταν κάποιος συνάδελφος σου πάρει προαγωγή ή σε φωνάξει μια μέρα ο διευθυντής στο γραφείο του και σε απολύσει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Axelq είπε

Αυτό ακριβώς, στην Ελλάδα οι περισσότεροι θεωρούν κάποιον γλείφτη όταν είναι πρόθυμος να αναλάβεις περισσότερες εργασίες στο γραφείο, παρόλο που αυτό δεν θα έχει κανένα "άμεσο" αντίκτυπο στον μισθό του.

Φαίνεται αν αγαπάς αυτό που κάνεις και πίστεψε με το βλέπουν και οι προϊστάμενοι σου.
Φυσικά μπορείς και να προσποιηθείς αλλά αργά ή γρήγορα θα σε καταλάβουν.

Δικαίωμα σου είναι να δουλεύεις για έναν μισθό και να μετράς αντίστροφα τα τελευταία λεπτά πριν σχολάσεις.
Μην έχεις κανένα παράπονο όμως όταν κάποιος συνάδελφος σου πάρει προαγωγή ή σε φωνάξει μια μέρα ο διευθυντής στο γραφείο του και σε απολύσει.

to be fair στην ελλαδα παει αναποδα. οι μισθοι στη πλειοψηφια δεν αντιστοιχουν στις ωρες, στο κοπο και τις ευθυνες σου, ειτε εργαζομενος ειτε προισταμενος, οποτε ποιος ο λογος? για να πας σε θεση με περισσοτερο αγχος και ευθυνες και να παρεις το μισθο που θα πρεπε να παιρνεις στην προηγουμενη θεση?

και ποιος ειπε οτι ειναι και σιγουρο οτι θα σου αναγνωριστει στη τελικη ο κοπος σου? τα περισσοτερα ατομα που ξερω απλα τους ειχαν για τους μαλακες της υποθεσης. μονο 2 ατομα ξερω που εχουν πιθανοτητες (εχουν ηδη ανεβει, απλα προς το παρον τα πραγματα ειναι χειροτερα αντι για καλυτερα)

το πιο σωστο ειπωθηκε νωριτερα, αμα θες να ανεβεις και εκει που εισαι δεεεεε τραβαει, ψαξε για καλυτερα αλλου. δεν υπαρχει λογος να κατσεις να σε εκμεταλευτει μια εταιρεια, εκμεταλευσου τους εσυ. να σαι εργατικος και προθυμος να μαθεις και παρε οτι γνωση και επιδεξιοτητα μπορεις και μετα πες τους αντιο

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καριέρα δεν έχουν μόνο οι υπάλληλοι εταιριών / επιχειρήσεων / ιδρυμάτων / δημοσίου αλλά και αυτοαπασχολούμενοι / ελεύθεροι επαγγελματίες /παροχείς υπηρεσιών 

Δημοσ.

Είπαμε το θέμα εδώ είναι αποκλειστικά για υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών,οχι για ελεύθερους επαγγελματιες.

Δημοσ.

Εγώ πιστευω ότι είναι αναλογα και με την περισταση. Αναλογα με ποιον εχεις από πανω σου και πως θελει αυτός να δουλευεις.

Πχ για χρόνια δουλευα και έδινα το 110%.Σε κάποιο σημείο έγινα υπεύθυνος του τμήματος μου απλά επειδή εβλεπα πιο σοβαρα την δουλεια μου από τους υπολοιπους. Στην θεση αυτή, όταν βρισκόμουν μπροστά σε ενα πρόβλημα, παιδευόμουν και έβρισκα τρόπο για να το λύσω μόνος μου. Από την αλλη, ατομα σε αντίστοιχες θέσεις με την δική μου (που εφερναν παρόμοια αποτελεσματα) με την 1η δυσκολία απευθυνόντουσαν στον προϊστάμενο μας για να τους βρεί λύση. Για εμενα αυτό ήταν χαζό μιας και φανταζόμουν ότι ο προϊστάμενος μου είχε σημαντικότερα πράγματα να κανει. Στον προϊστάμενο μου όμως αυτό έδειχνε ενδιαφέρον από πλευρας του υπαλλήλου. Εκείνοι που λειτουργούσαν ετσι..... προχωρησαν πιο γρήγορα. Όχι απαραίτητα γιατί εγλειφαν. Αλλα γιατί φαινόντουσαν.

Θεωρώ βασικό λοιπόν, να έχεις γνωριμίες, να δουλεύεις αλλά κυρίως.... να δείχνεις ότι δουλεύεις. Το πιο σωστό όμως, που έχει αναφερθεί ήδη μερικες φορές, είναι να μην είσαι στασιμος. Πάντα να ψάχνεσαι. Δεν πας σε μια εταιρία για να καθίσεις εκει μέχρι να βγεις σε σύνταξη. Πας για να κερδίσεις/μάθεις ότι μπορείς και να συνεχίσεις παρακάτω. Είναι βασικό να ψάχνεσαι για κάτι αλλο όταν η δουλεια σου δεν σου προσφέρει κατι παραπάνω από απλά την ασφάλεια ενός μισθού. Ίσως να είναι πιο ευκολο να είσαι σε μια θέση που ξερεις τα παντα. Δεν σου προσφέρει όμως τίποτα για το μέλλον. Και όχι δεν θα βρείς ευκολα. Αλλα αν ψάχνεις... θα βρείς. Αργά ή γρήγορα θα βρείς.

Επίσης, κατα την προσωπική μου αποψη, η καριέρα δεν είναι παντα ευκολη υποθεση και δεν είναι για όλους. Για παραδειγμα, στην τωρινή μου δουλεια δεν εχω μέλλον. Δεν θα παω παραπάνω, οπότε ψάχνομαι. Βρήκα δουλειά που θα ήταν ενα μεγάλο αλμα στην υποτιθέμενη καριέρα μου. Όχι πολύ περισσότερα χρήματα αλλα αρκετές προοπτικές. Το πρόβλημα όμως ήταν .... το ωράριο. Δουλεύεις στο γραφείο, γυρίζεις σπίτι και δουλεύεις και από εκεί μέχρι αργά. Και επειδή μιλάμε για θέση ευθύνης έπρεπε να είσαι 24/7/365 online. Αν ήμουν μόνος θα το έκανα. Με οικογένεια και 2 μικρά παιδια..... αρνήθηκα. Θα βρεθεί κατι αλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ωραία τα λέτε! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ακαδημαικός χώρος,  μιας και εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η "ανυσηχία" μου είναι πως θα καταφέρω να γίνω αυτός ο καλός καθηγητής, ο ψαγμένος κτλ. Εννοείται "κονε" και γλυψίματα δεν παίζουν κάν, τουλάχιστον για μένα. 

Συνηδειτοποιησα οτι πρέπει να ψάχνεσαι συνέχεια και να "ταλαιπωρείς" τον εαυτό σου με τα δύσκολα, διότι τα εύκολα πάνω-κάτω τα κάνουν όλοι. Να βγάζεις δημοσιεύσεις που να αξίζουν να διαβαστούν και τα συναφή!

Πολύ συγκεκριμενη περιπτωση και πολύ ιδιαίτερη.

Πρώτ απ' όλα πρέπει να συγκεντρωθείς όσο μπορείς στην ερευνα και όσο λιγότερο στα μαθήματα. Προφανως και πρεπει να ταλαιπωρεις τον εαυτο σου με τα δυσκολα. Θες publications σε οσο πιο top papers μπορείς. Ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος. Βάλε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια που είναι πανω απ το Πανεπιστήμιο σου. Ανταγωνίζεσαι με τεράστια μυαλά που έχουν και budget και εχουν κανει καριερα γιατι ηταν ενδιαφερονταν εξαρχης και μονιμως. Δυστυχως (ή ευτυχως) είναι απ τους τομεις που για να ανεβεις δεν θελει ουτε μονο εργατικοτητα ουτε μονο μυαλο. Θελει και τα δυο. Θελει να το χεις μερακι. Θελει να ενδιαφερεσαι για την ερευνα ουτως η αλλως. Θελει να διαβασεις τα κερατα σου τα τραγια και μετα να αρχισεις να διαβαζεις συνεχως ο,τι καινουριο βγαινει. Θελει να χεις και το μυαλο να τα συνδυασεις ολα αυτα και να φτιαξεις καινουριες ιδεες και να τις υλοποιησεις. 

Το PhD και η ερευνητικη καριερα δεν ειναι καριερες επενδυσης. Πετυχαινουν οι εξυπνοι και εργατικοι που το κανουν και για την παρτυ τους. Αυτοι που πετυχαινουν ειναι ατομα συνηθως που εν γνωση τους αφησαν πολλες επιλογες για πολλα λεφτα που θα μπορουσαν να βγαλουν εκτος ακαδημαϊκης πορειας και το εκαναν απλα επειδη γουσταρουν να κανουν αυτο το πραγμα. Και ακομη και αν παρεις τους top και πεις "ναι, μα αυτοι βγαζουν ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ", σε διαβεβαιω οτι με το μυαλο που εχουν και την προσωπικοτητα που εχουν θα εβγαζαν ακομη περισσοτερα αν εκαναν κατι πιο ευκολο, αρκει να μην βαριονταν. 

Αλλος δρομος θα ηταν πιο managerial τροπος. Αν δεις οτι δεν το χεις τοσο με την ερευνα ή δεν σε καιει, μπορεις να προσπαθησεις να βοηθησεις το Πανεπιστημιο με αλλους τροπους. Να ξεκινησουν ενα καινουριο μαστερ, να κανουν αυτο να κανουν εκεινο. Εν ολιγοις, να φερεις λεφτα στο Πανεπιστημιο με αλλους τροπους αντι να φερεις papers.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καριερα είναι η κουφετα που αρεσκομαστε να πιπιλαμε όταν επικεντρωνομαστε σε ένα και μόνο ζητημα της ζωής μας αγνοωντας τα υπόλοιπα.εξηγουμε ως εξής στην παλιά μου δουλειά είχε άτομα που ενώ ήταν 8 ωροι έπαιρναν την δουλειά σπίτι για να είναι εντος χρονοδιαγραμματος, οι ηλιθιοι manager μια και εβλέπαν ότι η δουλειά γινοταν σχετικά γρηγορα εβαζαν πιο αυστηρα χρονοδιαγραμματα  με αποτέλεσμα κάποιοι να πηγαινουν εντελώς με πίεση σε δουλειές που ένα λάθος σημαινε έλεγχο τριμηνου. Στις συνελευσεις τονιζοταν ότι η καριερα σας είναι σημαντικη κλπ κλπ. Αποτέλεσμα άτομα καριερας να μην έχουν προσωπική ζωή η χρόνο ηρεμίας. Προφανώς εγώ δεν ήθελα τετοια καριερας και την εκανα από κέικ πάρα τον μισθό. Εαν θέλεις να κάνεις καριερα πρέπει να αναλογιστεις τι θα θυσιασεις και εαν είσαι έτοιμος να χάσεις από αλλά πράματα για την καριερα....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...