Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα στο πατρικό μου έλαβαν μια επιστολή από την εισαγγελεία όπου με καλούν να παρεβρεθώ σε μονομελές εφετείο κακουργημάτων(!) ως μάρτυρας στην υπόθεση ενός ατόμου του οποίου το ονοματεπώνυμο δεν έχω ξανακούσει (είναι ξένος). Τι μπορεί να παίζει έδω; Από που και ως που μάρτυρας; Επίσης εάν δεν πάω (δεν μένω Ελλάδα) τι κυρώσεις μπορεί να έχω; Ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για να ενημερώσω και να ενημερωθώ; Δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο στην επιστολή, ούτε παραδώθηκε αυτοπροσώπως στους δικούς μου όπως νομίζω γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρόλαυτά φαίνεται legit με σφραγίδες κοκ.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το θέμα είναι: έχεις κάτι να προσφέρεις στην υπόθεση ή σε κάλεσαν από λάθος; Αν έχεις, να πας γιατί αλλιώς παίζει να την πληρώσει κανένας φουκαρας ή να τη γλιτώσει κανένα λαμόγιο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, dtzgr said:

Το θέμα είναι: έχεις κάτι να προσφέρεις στην υπόθεση ή σε κάλεσαν από λάθος; Αν έχεις, να πας γιατί αλλιώς παίζει να την πληρώσει κανένας φουκαρας ή να τη γλιτώσει κανένα λαμόγιο.

Αμφιβάλω αν ξέρει ποια υπόθεση είναι, πόσο μάλλον αν έχει κάτι να προσφέρει μιας κι ανέφερε ότι δεν έχει ξανακούσει το όνομα του άτομου που τον καλεί σαν μάρτυρα... 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

52 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Τι μπορεί να παίζει έδω;

Πχ ο κατηγορούμενος χτύπησε κάποιον μπροστά  σου (=σωματική βλάβη) και ο κάποιος, που δεν κατονομάζεται στην κλήση, σε έχει προτείνει ως μάρτυρα. Μπορεί να μην ξέρεις ούτε τον κάποιον και να πήρε τα στοιχεία σου από 3ο άτομο. 

52 λεπτά πριν, totem_lost είπε

εάν δεν πάω (δεν μένω Ελλάδα) τι κυρώσεις μπορεί να έχω;

Άρθρο 231 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Λιπομαρτυρία = πρόστιμο. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει αντικειμενική αδυναμία (το εξωτερικό στην περίπτωσή σου), ας ρωτήσουν οι δικοί σου στην Εισαγγελία πώς θα μπορέσεις να το αποδείξεις. Σε ανάλογη περίπτωση είχα στείλει βεβαίωση νοσοκομείου ότι νοσηλεύομαι.

30 λεπτά πριν, ThReSh είπε

δεν έχει ξανακούσει το όνομα του άτομου που τον καλεί σαν μάρτυρα.

Η κλήση μάρτυρα δεν αναγράφει ποιός προτείνει το μάρτυρα. Τον κατηγορούμενο μόνο.

Επεξ/σία από apostolispd
  • Like 1
Δημοσ.

Αμφιβάλω οτι είχα βρεθεί μπροστά σε κάποιο κακούργημα τα τελευταία 10 χρόνια που έρχομαι Ελλάδα μόνο για τις γιορτές. Τα μόνα πάρε δώσε που είχα με αστυνομία ήταν πριν 8 μήνες που δήλωσα κλοπή φωτογραφικής μηχανής. Θα πάρω τηλ τη Δευτέρα να ρωτήσω.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Αμφιβάλω οτι είχα βρεθεί μπροστά σε κάποιο κακούργημα τα τελευταία 10 χρόνια που έρχομαι Ελλάδα μόνο για τις γιορτές.

Ξερεις οτι δε χρειαζεται να ειναι κακουργημα για να σε καλεσουν ως μαρτυρα,ετσι;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Ξερεις οτι δε χρειαζεται να ειναι κακουργημα για να σε καλεσουν ως μαρτυρα,ετσι;

Λογικα ειπε για κακουργημα γτ η κληση ειναι απο εφετειο κακουργημάτων 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, totem_lost είπε

Αμφιβάλω οτι είχα βρεθεί μπροστά σε κάποιο κακούργημα τα τελευταία 10 χρόνια που έρχομαι Ελλάδα μόνο για τις γιορτές. Τα μόνα πάρε δώσε που είχα με αστυνομία ήταν πριν 8 μήνες που δήλωσα κλοπή φωτογραφικής μηχανής. Θα πάρω τηλ τη Δευτέρα να ρωτήσω.

Μην κολλάς στο όνομα του δικαστηρίου. Δεν δικάζει κακουργήματα, ούτε μόνο σε 2ο βαθμό (εφέσεις), όπως υποδηλώνει το εφετείο. Οι σωματικές βλάβες που ανέφερα σαν παράδειγμα εκδικάζονται σε μονομελές εφετείο κακουργημάτων. Αυτά είναι διαβαθμίσεις των δικαστηρίων. Ο εφέτης δικαστικός είναι "ανώτερος" του πρωτοδίκη. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών είναι "κατώτερος" του εισαγγελέα εφετών - δε σημαίνει ότι ο ένας ασχολείται με πλημμελήματα κι ο άλλος με εφέσεις.

Αφού είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, μπορείς να το αποδείξεις εύκολα και να απαλλαγείς.

Πιθανόν να είναι και για την κλοπή που δήλωσες. Να έπιασαν το μπουμπούκι και να σε καλούν να καταθέσεις ότι η φωτογραφική που βρέθηκε στην κατοχή του σου έχει κλαπεί.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, totem_lost είπε

Το πιο πιθανο είναι αυτό.Με ειχαν καλεσι πριν από χροναι στην Καλαματα σε δικαστηριο για αλλοδαπο που ειχαν πιασει γιατι πριν από μηνες μου ειχαν ανοιξει το εξοχικο εκει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...