The_Judas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 ναι αλλά σε εφετείο κακουργημάτων για μια κλοπή;; Καλύτερα να πάνε οι γονείς σου να ρωτήσουν στο εφετείο. Επίσης συνήθως αυτά τα έγγραφα ανέφερουν βάσει ποιου νόμου σε καλούν και ποιες είναι οι ποινές αν δεν παρουσιαστείς.
apostolispd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε εφετείο κακουργημάτων για μια κλοπή;; 1) Η κλοπή δεν είναι και πταίσμα. 2) Πιθανόν να μην είναι "ερασιτέχνης" της 1 κλοπής, αλλά "επαγγελματίας" και να του φορτώνουν 100-200.
3DJIN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 εξαρταται το ποσο η την αξια των κλοπιμαιων
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Το ιδιο συνεβη σε μια φιλη πριν καποιους μηνες, την καλεσαν να παραστει ως μαρτυρας σε δικη καποιου που δεν αναγνωριζε καν το ονομα. Απεδειχθη πως επροκειτο για μια σπειρα που ανοιγε σπιτια, της συγκεκριμενης φιλης της το ειχαν ανοιξει πριν 4-5 χρονια και της ειχαν παρει κοσμηματα κλπ. Εκει μαλιστα ηταν και αλλοι μαρτυρες με αποκορυφωμα εναν που ειχε βρεθει καποια στιγμη προ δεκαετιας σε ταξι με τον κατηγορουμενο οπου εκεινος ειχε διαπληκτιστει με τον οδηγο και ο τελευταιος του ειχε κανει μηνυση ή κατι τετοιο. Προ δεκαετιας ε.
Haldol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μάλλον για την κλοπή της φωτογραφικής θα είναι. Πέρυσι είχα παρόμοιο περιστατικό. Μου είχαν κλέψει το κινητό. Το βρήκαμε. Μετά από καμιά 'βδομάδα με κάλεσαν ως μάρτυρα στη δίκη αυτού που το έκλεψε. Ούτε ονόματα έμαθα, ούτε τίποτα, εμένα να φανταστείς δε μου έστειλαν καν χαρτί, αλλά με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Σε περιπτωση που καποιος κληθει γα μαρτυρας και μενει μκαρυα του καλυπτουν εξοδα ?
totem_lost Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, Haldol είπε Μάλλον για την κλοπή της φωτογραφικής θα είναι. Πέρυσι είχα παρόμοιο περιστατικό. Μου είχαν κλέψει το κινητό. Το βρήκαμε. Μετά από καμιά 'βδομάδα με κάλεσαν ως μάρτυρα στη δίκη αυτού που το έκλεψε. Ούτε ονόματα έμαθα, ούτε τίποτα, εμένα να φανταστείς δε μου έστειλαν καν χαρτί, αλλά με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς. Τι εννοείς 'το βρήκαμε'; Βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου; Πως το πήρες πίσω;
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Κι εμενα οταν ειχα παει στην Καλαματα για μαρτυρας ειχαν βρει μια 14αρα (ακριβη τοτε) tv και την πηρα απο το ΑΤ Μεσηνης .
Haldol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, totem_lost είπε Τι εννοείς 'το βρήκαμε'; Βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου; Πως το πήρες πίσω; Ναι, το έδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς όταν πήγαν σπίτι του να τον βρούνε. Το κινητό είχε ανοιχτό το Find my iPhone, οπότε και βρήκα πανεύκολα το μέρος που έμενε. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε και πήγανε και τον μάζεψαν. Από το σημείο της κλοπής υπήρχε βίντεο όπου φαινόταν το πρόσωπό του φυσικά. Το βίντεο κατατέθηκε και στο τμήμα ασφάλειας.
georgeγ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, Haldol είπε Ναι, το έδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς όταν πήγαν σπίτι του να τον βρούνε. Το κινητό είχε ανοιχτό το Find my iPhone, οπότε και βρήκα πανεύκολα το μέρος που έμενε. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε και πήγανε και τον μάζεψαν. Από το σημείο της κλοπής υπήρχε βίντεο όπου φαινόταν το πρόσωπό του φυσικά. Το βίντεο κατατέθηκε και στο τμήμα ασφάλειας. εντελως ερασιτεχνης και ασχετος ο κλεφτης
mcrae13 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, georgeγ είπε εντελως ερασιτεχνης και ασχετος ο κλεφτης Εμ τι θα ήταν? Κινητό έκλεψε ..δεν έκανε ριφιφι σε τράπεζα
Haldol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, georgeγ είπε εντελως ερασιτεχνης και ασχετος ο κλεφτης Εε ναι. Κινητό πήρε από πάγκο μίνι-μάρκετ στο οποίο πήγε να πάρει ουίσκι μετά από κωλόμπαρο, τι θα ήταν. (πάλι καλά!)
lamargos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε, @totem_lost, η δική μου συμβουλή είναι να στείλεις κάποιον δικό σου συγγενή ή φίλο (με ελεύθερο χρόνο εκείνη την ημέρα) στη δίκη και να καταθέσει κάποιο έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι δεν είσαι κάτοικος Ελλάδας και δεν μπορείς να εμφανιστείς στο Δικαστήριο. Και λέω να έχει ελεύθερο χρόνο γιατί μπορεί η δίκη να αναβληθεί λόγω ωραρίου εάν προηγείται καμία δύσκολη υπόθεση ή να δικαστεί στις 3 το μεσημέρι. Το τι ξέρεις ή δεν ξέρεις έχει μικρή σημασία, κάποιος εισαγγελέας καλώς ή κακώς σε έβαλε στη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας. Εάν δεν στείλεις κάποιον και αναβληθεί το Δικαστήριο , είναι πολύ πιθανό να σου επιβληθεί μια ποινή λιπομαρτυρίας, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω που πρακτικά σημαίνει τουλάχιστον 230 ευρώ + έξοδα δίκης + προσαυξήσεις κοκ.... άστο πάει πολύ ψηλά και αυτά βεβαιώνονται μετά στο Ελληνικό Δημόσιο, που δεν χαρίζει κάστανα. Εάν αναβληθεί, σου επιβληθεί ποινή λιπομαρτυρίας και δεν εμφανιστείς ούτε στην μετ' αναβολή δικάσιμο τότε μπορεί να σου επιβληθεί και ποινή απείθειας (μέχρι 6 μήνες νομίζω), οπότε περιπλέκεται και άλλο το ζήτημα. Άποψη δική μου είναι να στείλεις κάποιον στο Δικαστήριο με κάποιο έγγραφο, που να αναφέρει το κώλυμά σου ή εάν δεν μπορεί κάποιος δικός σου να μείνει τόσες ώρες περιμένοντας την υπόθεση τότε μία ή δύο ημέρες πριν ας πάει το έγγραφο στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να υπάρχει στη δικογραφία την ημέρα της δικασίμου. Το τί υπόθεση είναι μπορείς να το μάθεις από το έκθεμα του Δικαστηρίου με το όνομα του κατηγορουμένου αλλά επειδή είναι ΜονΕφ τότε πρόκειται για κακούργημα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από lamargos
totem_lost Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά πήρα τηλέφωνο στην εισαγγελία και μου είπαν να στείλω με φαξ σημείωμα προς τον εισαγγελέα οτι κωλύομαι να παρευρίσκομαι στη δίκη για τον τάδε λόγο και κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενά μου. Παρόλαυτα αρνήθηκαν να μου πουν κάποια πληροφορία για την υπόθεση από τηλεφώνου.. Το χαρτί πάνω λέει οτι αφορά την δίκη του μπλα-μπλα 'και λοιπών', οπότε υποθέτω οτι είναι κάποια σπείρα ληστών (εξ'ου και το κακούργημα) και ίσως κάλεσαν όλους όσους είχαν δηλώσει κάποια κλοπή στην περιοχή; Αν πάει έτσι βέβαια.. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από totem_lost
vagos789 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, totem_lost είπε μου είπαν να στείλω με φαξ Αρα πρεπει να βρεις ενα φαξ,οχι ευκολο στις μερες μας Περαν της πλακας,να πω οτι δυστυχως ενα τετοιο φαξ μπορει να χαθει Θα προτιμουσα κατι πιο solid Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από vagos789
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα