AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Ψάξτο λίγο. @AristidisZ τι λες; Η κάποιος απ τα παιδιά εδω που ειναι μηχανικοί. Αν δε δεις σχέδια και επιτόπου τι γίνεται δε μπορείς να καταλάβεις και πολλά... 1 ώρα πριν, gsisr είπε παίδες η αγοραπωλησία γίνεται με δάνειο από τον αγοραστή, οπότε και η τράπεζα θα κάνει τους ελέγχους της. δεν γίνεται χωρίς τακτοποίηση. Δεν έχει να κάνει με το ότι γίνεται η αγοραπωλησία μέσω δανείου, σε κάθε περίπτωση η συμβολαιογράφος θα ζήταγε βεβαίωση μη αυθαιρεσιών για να κάνει το συμβόλαιο Έμπλεξες φίλε δυστυχώς Απλά βρες έναν μηχανικό και προχώρα γρήγορα με τακτοποιήσεις κτλ για να τελειώνεις το συντομότερο 1
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 παιδιά έχω προχωρήσει απλά ρωτάω τι θα μου βγει να πληρώσω αν ξέρει κάποιος. αν είναι φόροι για τη τελευταία 5ετια πάει κι έρχεται..
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, gsisr είπε παιδιά έχω προχωρήσει απλά ρωτάω τι θα μου βγει να πληρώσω αν ξέρει κάποιος. αν είναι φόροι για τη τελευταία 5ετια πάει κι έρχεται.. Η τακτοποίηση δε νομίζω να είναι μεγάλο ποσό Για τους φόρους δε ξέρω να σου πω 1
GREGORYMO Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Για τον ΕΝΦΙΑ είναι 5 ετια. Για τα τετραγωνικά είναι θέμα ΔΗΜΟΥ, όχι ΔΕΗ. Κάποιοι δήμοι ζητούν 5 έτη, άλλοι 10. 1 1
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πονηρή ερώτηση: Εσύ @gsisr το πούλησες με βάση τα τμ που νόμιζες ότι ήταν ή με το πόσα είναι τελικά ; Γιατί αν δε μιλάμε για σπίτι πολύ μεγάλο η διαφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από AristidisZ
GREGORYMO Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 ΣΩΣΤΟΣ! Αν είναι 10 παραπάνω, πρέπει να ζητήσει κάτι ΕΠΙΠΛΕΟΝ !!!
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 εγω παιδιά πάντα ήξερα ότι το σπίτι μας έιναι 120 τμ μικτά και έτσι μπήκε αγγελία απ τον μεσίτη και έτσι προχώρησε η πώληση. δεν αναφέραμε ποτέ τα καθαρά και δεν καθίσαμε κιόλας ποτέ να τα υπολογίσουμε. τώρα άμα αποφασίσω στη μέση του συμβολαίου να του πω θέλω παραπάνω γιατί μετά από 40 χρόνια εντόπισα αυθαιρεσία και το σπίτι δεν είναι 90 καθαρά αλλά 100 νομίζω δεν στέκει.
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΣΩΣΤΟΣ! Αν είναι 10 παραπάνω, πρέπει να ζητήσει κάτι ΕΠΙΠΛΕΟΝ !!! Τώρα να ζητήσει δε ξέρω, σίγουρα πάντως μπορεί να το "πουλήσει" στον αγοραστή για να κερδίσει τον χρόνο του αν τσινήσει ο αγοραστής με την καθυστέρηση Φέρτου το με μαλαγανιά, "να φίλε εδώ παίρνεις και μεγαλύτερο σπίτι από αυτό που συμφωνήσαμε κάνε ένα κουράγιο να τελειώνουμε κλπ" 1 λεπτό πριν, gsisr είπε εγω παιδιά πάντα ήξερα ότι το σπίτι μας έιναι 120 τμ μικτά και έτσι μπήκε αγγελία απ τον μεσίτη και έτσι προχώρησε η πώληση. δεν αναφέραμε ποτέ τα καθαρά και δεν καθίσαμε κιόλας ποτέ να τα υπολογίσουμε. τώρα άμα αποφασίσω στη μέση του συμβολαίου να του πω θέλω παραπάνω γιατί μετά από 40 χρόνια εντόπισα αυθαιρεσία και το σπίτι δεν είναι 90 καθαρά αλλά 100 νομίζω δεν στέκει. Μικτά τι εννοείς ;
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 κάθε σπίτι έχει τα μικτά και τα καθαρά του. τα μικτά περιλαμβάνουν και τα μπαλκόνια. τα καθαρά αφορούν του πραγματικούς χώρους του σπιτιού.
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, gsisr είπε κάθε σπίτι έχει τα μικτά και τα καθαρά του. τα μικτά περιλαμβάνουν και τα μπαλκόνια. τα καθαρά αφορούν του πραγματικούς χώρους του σπιτιού. Τα σπίτια έχουν μία επιφάνεια, η οποία δε περιλαμβάνει εξώστες Δες και το συμβόλαιο που θα συνταχθεί, δε θα λέει πουθενά ότι στην αγοραπωλησία περιλαμβάνονται και 20 - 30 m2 μπαλκόνια Τέσπα, δεν είναι της παρούσης αυτό
barman_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Επειδη κανενας δε ξερει ακριβως ποσο θα βγει,οταν τελειωσεις με το καλο,πες μας να υπαρχει ενας μπουσουλας
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 αύριο μεθαύριο θεωρώ πως θα το ξέρω. ο μηχανικός έχει τελειώσει και έβαλα το λογιστή να μου αλλάξει τον Ε9 και να μου βγάλει το μανίκι
Joshua21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, gsisr είπε κάθε σπίτι έχει τα μικτά και τα καθαρά του. τα μικτά περιλαμβάνουν και τα μπαλκόνια. τα καθαρά αφορούν του πραγματικούς χώρους του σπιτιού. Κάνεις λάθος, ο όρος "μικτά" δεν υφίσταται σε αυτή τη περίπτωση. Μία επιφάνεια έχουν τα σπίτια, η οποία εκτός από τους πραγματικούς χώρους περιλαμβάνει ΚΑΙ τους τοίχους. Οι εξώστες ούτε στα τετραγωνικά μετράνε, ούτε αντικειμενική αξία έχουν, ούτε ΕΝΦΙΑ πληρώνουν.
SB_1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, gsisr είπε εγω παιδιά πάντα ήξερα ότι το σπίτι μας έιναι 120 τμ μικτά και έτσι μπήκε αγγελία απ τον μεσίτη και έτσι προχώρησε η πώληση. δεν αναφέραμε ποτέ τα καθαρά και δεν καθίσαμε κιόλας ποτέ να τα υπολογίσουμε. τώρα άμα αποφασίσω στη μέση του συμβολαίου να του πω θέλω παραπάνω γιατί μετά από 40 χρόνια εντόπισα αυθαιρεσία και το σπίτι δεν είναι 90 καθαρά αλλά 100 νομίζω δεν στέκει. Τα μικτά περιλαμβάνουν και τους κοινόχρηστους χώρους, όχι τα μπαλκόνια. Επειδή τα παλιά συμβόλαια συνήθως έγραφαν μόνο μικτά, γι' αυτό όταν μας "προέκυψε" ο ΕΝΦΙΑ, βγήκε εγκύκλιος ότι για όσα διαμερίσματα τα συμβόλαια αναφέρουν μόνο μικτά, αφαιρείται ένα 10% για να βγουν τα καθαρά και αυτά δηλώνουμε στο Ε9 για να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ θα πληρώσεις για όσα χρόνια υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή από το 2010. Αλλά αν στο Ε9 έχεις δηλωμένα 120 μικτά, θα έπρεπε ο λογιστής σου να είχε λάβει υπόψη την εγκύκλιο και να είχε αφαιρέσει 10%, ώστε να δηλώσει τα καθαρά, δηλ 108 τμ. Το σπίτι πόσα μέτρα είναι τελικά με την αυθαιρεσία, 130? Μείον 10% άρα καθαρά για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι 117, άρα λιγότερα από τα 120 που δήλωνες και δεν θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον!
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Τα μικτά περιλαμβάνουν και τους κοινόχρηστους χώρους, όχι τα μπαλκόνια. Επειδή τα παλιά συμβόλαια συνήθως έγραφαν μόνο μικτά, γι' αυτό όταν μας "προέκυψε" ο ΕΝΦΙΑ, βγήκε εγκύκλιος ότι για όσα διαμερίσματα τα συμβόλαια αναφέρουν μόνο μικτά, αφαιρείται ένα 10% για να βγουν τα καθαρά και αυτά δηλώνουμε στο Ε9 για να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ θα πληρώσεις για όσα χρόνια υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή από το 2010. Αλλά αν στο Ε9 έχεις δηλωμένα 120 μικτά, θα έπρεπε ο λογιστής σου να είχε λάβει υπόψη την εγκύκλιο και να είχε αφαιρέσει 10%, ώστε να δηλώσει τα καθαρά, δηλ 108 τμ. Το σπίτι πόσα μέτρα είναι τελικά με την αυθαιρεσία, 130? Μείον 10% άρα καθαρά για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι 117, άρα λιγότερα από τα 120 που δήλωνες και δεν θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον! Eγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι τα 120 είναι δική του σύλληψη και όχι αυτά που λέει το συμβόλαιο που είχε ; Π.χ. νόμιζε ότι το σπίτι είναι 90 (+30 μπαλκόνια) ενώ είναι τελικά 100 (+30 μπαλκόνια) Αυτό με τους κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσια) το έχω δει κυρίως σε συμβόλαιο διπλοκατοικιών ή έστω οικογενειακών πολυκατοικιών κλπ, και ποτέ σε συμβόλαια που κάνουν αναφορά σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας πολυκατοικίας που έχει χτιστεί από εργολάβο Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από AristidisZ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα