ELTASSOS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, gsisr είπε παιδιά έχω προχωρήσει απλά ρωτάω τι θα μου βγει να πληρώσω αν ξέρει κάποιος. αν είναι φόροι για τη τελευταία 5ετια πάει κι έρχεται.. για 5 χρονια ειναι...μην αγχωνεσαι 2
xp-user Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, gsisr είπε Καλημέρα και καλή βδομάδα. Έχει προκύψει πρόβλημα στη διαδικασία της πώλησης του διαμερίσματος μας. Βρέθηκε αγοραστής, ορίστηκε συμβολαιογράφος και ξεκίνησα την απαραίτητη χαρτούρα σαν πωλητής. Μάζεψε ο μηχανικός τα χαρτιά και ήρθε να μετρήσει. Βρήκε και την κάτοψη όπως έπρεπε καθώς η οικοδομή είναι παλιά του 70. Ξεκίνησε να μετράει και ανακαλύψαμε πως το σπίτι έχει αυθαιρεσία στο ίδιο σημείο σε όλη την οικοδομή την οποία έκανε ο εργολάβος και φυσικά κανείς δεν ήξερε τίποτα γι αυτό. στη ουσία βγαίνουν +10τμ παραπάνω από αυτά της κάτοψης. Φυσικά αυτά θα τα πληρώσω. Το θέμα είναι τί γίνεται με τον ένφια; τί θα χρειαστεί να πληρώσω έξτρα. είναι τα +10τμ αναλογικά για τον ενφια που πληρώνω τώρα και για πόσα έτη;. και είναι μόνο αυτό ή έχει και τίποτα πρόστιμα έξτρα; ιστορία μεγάλη μας βγάζει απ το πουθενά! Παραπλήσια υπόθεση εχω εγώ και προσπαθώ να την λύσω τώρα.Ήδη εχω κάνει τροποποιητικές Ε9 για μια 5εατια πίσω επι 5 δικαιούχοι που είμαστε Χ 100 ευρώ η τροποποιητική που πληρώσαμε στην εφορία + Λογιστής + Μηχανικός μας έχει πάει μέχρι στιγμής 3.000 και η πλάκα είναι οτι το λάθος το ειχε κάνει ο Τοπογράφος που δεν αποτύπωσε το αυθαίρετο κομμάτι ξεχωριστά και να αναφέρεται στις παρατηρήσεις με αποτέλεσμα τώρα που θέλουμε να το νομιμοποιήσουμε έκτος απο άδεια πρόστιμα κλπ...κλπ πληρώσαμε και τα κερατιάτικα του Τοπογράφου. 1
SB_1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Eγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι τα 120 είναι δική του σύλληψη και όχι αυτά που λέει το συμβόλαιο που είχε ; Π.χ. νόμιζε ότι το σπίτι είναι 90 (+30 μπαλκόνια) ενώ είναι τελικά 100 (+30 μπαλκόνια) Αυτό με τους κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσια) το έχω δει κυρίως σε συμβόλαιο διπλοκατοικιών ή έστω οικογενειακών πολυκατοικιών κλπ, και ποτέ σε συμβόλαια που κάνουν αναφορά σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας πολυκατοικίας που έχει χτιστεί από εργολάβο Τα μπαλκόνια δεν δηλώνονται. Αυτός ξέρει πόσα τ.μ. δήλωνε στο Ε9. Όσο για τους κοινόχρηστους χώρους ισχύει αυτό που ανέφερα. ΠΟΛ.1047/10.03.2005 για το Ε9 "Σε περίπτωση δήλωσης αυθαίρετων κτισμάτων ή κτισμάτων χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, πρέπει να αναγράφεται η μικτή επιφάνεια αυτών (κλιμακοστάσια, πλατύσκαλα κ.λπ.). Συνεπώς, σε λοιπές περιπτώσεις που υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα αναγράφεται μόνο η καθαρή επιφάνεια των κύριων ή βοηθητικών χώρων και όταν σε παλαιότερα συμβόλαια αναφέρεται μόνο η μικτή, τότε θα αφαιρείται από αυτήν το 10%, προκειμένου να προσδιοριστεί η καθαρή επιφάνεια."
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Συνεπώς, σε λοιπές περιπτώσεις που υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα αναγράφεται μόνο η καθαρή επιφάνεια των κύριων ή βοηθητικών χώρων και όταν σε παλαιότερα συμβόλαια αναφέρεται μόνο η μικτή, τότε θα αφαιρείται από αυτήν το 10%, προκειμένου να προσδιοριστεί η καθαρή επιφάνεια." Επειδή λόγω δουλειάς έχω δει άπειρα συμβόλαια και συστάσεις, σου ξαναλέω ότι για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες των 70s δεν έχω πετύχει ποτέ αναφορά σε μικτή επιφάνεια
SB_1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Επειδή λόγω δουλειάς έχω δει άπειρα συμβόλαια και συστάσεις, σου ξαναλέω ότι για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες των 70s δεν έχω πετύχει ποτέ αναφορά σε μικτή επιφάνεια Εγώ σε συμβόλαιο των 80s έχω μόνο μικτά και σε συμβόλαιο των 90s έχω μικτά και καθαρά! Τα συμβόλαια των 70s τι γράφουν? Μόνο τμ χωρίς να διευκρινίζουν αν είναι μικτά ή καθαρά?
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Τα συμβόλαια των 70s τι γράφουν? Μόνο τμ χωρίς να διευκρινίζουν αν είναι μικτά ή καθαρά? Καθαρά, πάντα
spectaculator Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, gsisr είπε μη μου πείτε ότι είναι για όλα τα χρόνια! είναι εξακριβωμένο αυτό;; γιατί η συμβολαιογράφος για την τελευταία 5ετία μου είπε μόνο! όλοι οι όροφοι στο ίδιο σημείο ακριβώς με εμένα έχουν την ίδια παρανομία! τις μ@λ@κιες του εργολάβου τις λουζόμαστε εμείς τώρα. το παράβολο το πλήρωσα. τα υπόλοιπα με ενδιαφέρει ποια θα είναι. εκτός αυτού μήπως έχω κάνα θέμα με τη Δεή, δημοτικά τέλη και τέτοια; εκτός αν αναγράφονται τα μικτά στη Δεή δεν το ξέρω αυτό. Αν είναι πάντως από το 80 που μένουμε εμείς ζήσε Μάη μου. Οι άλλοι στην πολυκατοικία τι λένε; Ρώτησες; Υπάρχει και η περίπτωση ο μηχανικός που έφερες να έκανε λάθος;
SB_1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Καθαρά, πάντα Γι' αυτό χρειάστηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος, επειδή κάποιοι εργολάβοι στα συμβόλαια έγραφαν μόνο τα μικτά!
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Γι' αυτό χρειάστηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος, επειδή κάποιοι εργολάβοι στα συμβόλαια έγραφαν μόνο τα μικτά! Tι να σου πω, δεν έχω πετύχει τέτοια περίπτωση Μόλις τώρα, spectaculator είπε Οι άλλοι στην πολυκατοικία τι λένε; Ρώτησες; Υπάρχει και η περίπτωση ο μηχανικός που έφερες να έκανε λάθος; Τώρα να έκανε λάθος 1,8 μέτρα λίγο δύσκολο θα το έλεγα
GREGORYMO Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 ΜΙΚΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ.
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε ΜΙΚΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ. Oι τοίχοι ούτως ή άλλως μετριούνται στην συνολική επιφάνεια Καθόλου "τρικ" δεν είναι 1
SB_1957 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΜΙΚΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ. Μικτά είναι μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους. Τους τοίχους τους αφαιρείς όταν μετράς τετραγωνικά για πατώματα. Δεν πουλάς/αγοράζεις σπίτι χωρίς τοίχους για να τους αφαιρέσεις!
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Το συμβόλαιο λέει μεικτά, μόλις το διάβασα. Οι εσωτερικοί τοίχοι μετριούνται στη καθαρή επιφάνεια
AristidisZ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 15 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μικτά είναι μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους. Τους τοίχους τους αφαιρείς όταν μετράς τετραγωνικά για πατώματα. Δεν πουλάς/αγοράζεις σπίτι χωρίς τοίχους για να τους αφαιρέσεις! Τους τοίχους δεν τους αφαιρείς ποτέ όταν κάνεις εμβαδομέτρηση Οι εξωτερικοί και οι τοίχοι προς ΜΘΧ είναι όλοι ιδιοκτησία του διαμερίσματος, αυτοί που είναι μεσοτοιχία μετριούνται στο μισό (π.χ. αν είναι ένας τοίχος 20 cm x 5 μέτρα, δικά σου είναι τα 0.2 * 5 / 2 = 0.5 τ.μ. Τώρα αν θες να αλλάξεις πλακάκια, ΟΚ, όπως το λες, μετράς μόνο την επιφάνεια των χώρων χωρίς τους τοίχους 14 ώρες πριν, gsisr είπε Το συμβόλαιο λέει μεικτά, μόλις το διάβασα. Οι εσωτερικοί τοίχοι μετριούνται στη καθαρή επιφάνεια Τα μεικτά το πιθανότερο είναι ότι περιλαμβάνουν και κλιμακοστάσια και όχι τα μπαλκόνια Το σχέδιο που βρήκες από πολεοδομία δεν έχει το εμβαδόν του σπιτιού ;
gsisr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δεν έχει το συνολικό εμβαδόν αλλά τις διαστάσεις του κάθε τοίχου. Ο μηχανικός μέτρησε τα καθαρά τετραγωνικά μετρώντας και του μέσα τοίχους του σπιτιού. Έκανα κι εγώ μόνο τους πολλαπλασιασμούς και τα αθροίσματα και βγαίνει το ίδιο νούμερο. 96,65 χωρίς την τακτοποίηση. 103,2 με την τακτοποίηση. το σπίτι δηλωνόταν 90 τετραγωνικά από το 70 που το αγόρασε ο παππούς μέχρι σήμερα. Το συμβόλαιο αναφέρει ξεκάθαρα 117,6 τμ μεικτά. Ανέβασα και φώτο να φαίνεται καλύτερα. έχω κάνει το περίγραμμα του διαμερίσματος και με ορθογώνιο κόκκινο δείχνω την επέκταση του δωματίου και με πράσινο που έβγαλε το μπαλκόνι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα