ψηλεας Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα παιδια. Ειμαι φοιτητης 4ου ετους σε μια σχολη του απθ στη θεσσαλονικη και οι γονεις μου σκεφτονται να μου αγορασουν ενα σπιτι, λογω του οτι προσφατα ο πατερας μου πουλησε ενα ακινητο που ειχε στην ιδιοκτησια του και γιατι οι τιμες εχουν πεσει κατα πολυ. Αρχικα, να πω οτι ζω με τους γονεις μου σε μια μονοκατοικια σε ενα ομορφο προαστιο της ανατολικης θεσσαλονικης που θα μου αρεσε να μεινω και μονιμα στο μελλον. Οι γονεις μου μπορουν να διαθεσουν εως 100κ συνολικα (μαζι με τη μεταβιβαση και τα γραφειοκρατικα). Οι επιλογες σε σχετικα καινουρια ακινητα (απο 2007-2010) ειναι ειτε μεζονετα 140-160τμ τριοροφη με ενα δειγμα κηπου μπροστα, 3 υπνοδωματια, 1wc, 2 μπανια, σαλοκουζινα, και το ημιυπογειο που το κανεις οτι θες (θελει ομως νομιμοποιηση) στην περιοχη που μενω με τους γονεις μου. Η αλλη επιλογη ειναι διαμερισμα στην Περαια θεσσαλονικης 100-120τμ με 2 η 3 υπνοδωματια σαλοκουζινα μπανιο και wc. Και οι δυο επιλογες βρισκονται σε κεντρικα σημεια με μαγαζια, σχολεια, συγκοινωνια κλπ. Η αγορα θα γινει με γνωμονα το μελλον, δηλαδη να μου χρησιμευσει και σε περιπτωση που στο μελλον κανω τη δικη μου οικογενεια. Να πω την αληθεια τεινω πιο πολυ στο διαμερισμα που ειναι σε 3ο οροφο (ρετιρε) με ασανσερ παρα σε 3οροφη μεζονετα χωρις ασανσερ, ομως με προβληματιζει η περιοχη μιας και δεν εχω ζησει μονιμα εκει και δεν ξερω αν ειναι καλη η περιοχη. Παλια τη δεκαετια του 70 ξερω οτι εμεναν πολλοι ρωσσοποντιοι στην περαια ομως πολυ γρηγορα αναπτυχθηκε σε μια ησυχη περιοχη με οικογενειες. Σκεφτομαι βεβαια και τη δεσμευση που θα εχει ενα ακινητο για το μελλον μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να πωληθει σε περιπτωση που το θελησω. Ολα αυτα ειναι συζητησεις που κανω με τους γονεις μου και σκεψεις δικες μου. Εσεις τι θα με συμβουλευατε να κανω για αγορα ακινητου αυτη την εποχη της κρισης και τη δεσμευση που εχει ενα ακινητο? Ολες οι αποψεις δεκτες!
eidikos33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 με αυτα τα λεφτα ακινητο τετοιας χρονολογιας δε παιρνεις παντως...επισης για μενα δεν αξιζει καθολου,καλυτερα νοικιασε σπιτι και παρε και επιδομα ενοικιου ουτε ενφιαδες να πληρωνεις ουτε ζημιες ουτε τιποτα και αμα το βαρεθεις πας σε αλλο η αν βρεις δουλεια σε αλλη πολη πας και νοικιαζεις εκει χωρις κανενα προβλημα
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 το σίγουρο είναι πως τώρα είναι η καλύτερη εποχή να αγοράσεις γιατί οι τιμές είναι στο πάτο. με 100κ βασικά 95 αν βαλεις συμβολαιογράφικα και λοιπή χαρτούρα νεόδμητο πόσο μάλλον 3πατη μεζονέτα χλωμό σε βρίσκω.
ψηλεας Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Κι ομως παιδια με αυτη την τιμη βρισκεις ανετα μεζονετα στην περιοχη μου λογω την υπερβολικης ανοικοδομησης στα ανατολικα προαστια απο το 2000 μεχρι το 2011. Υπαρχουν πολλοι εργολαβοι που τις δινουν σε αυτες τις τιμες για να μην πληρωνουν φορους και γιατι δεν εχουν καθολου ζητηση. Παντα μιλαμε για μεζονετες χωρις ιδιαιτερο κηπο (γυρω στα 50τμ γκαζον) και ενωμενες-κολλητες με αλλες σε συγκροτηματα 10-15 μεζονετες. Βρικαμε επισης μεζονετα του 2002 με 500τμ κηπο 4οροφη (ημιυπογειο-ισογειο-1ος-σοφιτα) στις 70000ευρω αλλα μαζι με τις τακτοποιησεις των χωρων και τη μεταβιβαση βγαινει 95000. Την εν λογω μεζονετα την αγορασε ιδιωτης προ κρισης 350000 και τωρα την πουλαει 95000 μαζι με τις τακτοποιησεις. Για τετοιες ευκαιριες μιλαμε.
WeMightBeRight Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, ψηλεας είπε Κι ομως παιδια με αυτη την τιμη βρισκεις ανετα μεζονετα στην περιοχη μου λογω την υπερβολικης ανοικοδομησης στα ανατολικα προαστια απο το 2000 μεχρι το 2011. Υπαρχουν πολλοι εργολαβοι που τις δινουν σε αυτες τις τιμες για να μην πληρωνουν φορους και γιατι δεν εχουν καθολου ζητηση. Παντα μιλαμε για μεζονετες χωρις ιδιαιτερο κηπο (γυρω στα 50τμ γκαζον) και ενωμενες-κολλητες με αλλες σε συγκροτηματα 10-15 μεζονετες. Βρικαμε επισης μεζονετα του 2002 με 500τμ κηπο 4οροφη (ημιυπογειο-ισογειο-1ος-σοφιτα) στις 70000ευρω αλλα μαζι με τις τακτοποιησεις των χωρων και τη μεταβιβαση βγαινει 95000. Την εν λογω μεζονετα την αγορασε ιδιωτης προ κρισης 350000 και τωρα την πουλαει 95000 μαζι με τις τακτοποιησεις. Για τετοιες ευκαιριες μιλαμε. ελα προς καλαμαρια μερια...αι γιαννης ειναι τελεια περιοχη να παρεις νεο σπιτι...και εισαι κοντα σε ολα στην πολη...θα εχεις και μετρο..
gia_nnis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, ψηλεας είπε Κι ομως παιδια με αυτη την τιμη βρισκεις ανετα μεζονετα στην περιοχη μου λογω την υπερβολικης ανοικοδομησης στα ανατολικα προαστια απο το 2000 μεχρι το 2011. Υπαρχουν πολλοι εργολαβοι που τις δινουν σε αυτες τις τιμες για να μην πληρωνουν φορους και γιατι δεν εχουν καθολου ζητηση. Παντα μιλαμε για μεζονετες χωρις ιδιαιτερο κηπο (γυρω στα 50τμ γκαζον) και ενωμενες-κολλητες με αλλες σε συγκροτηματα 10-15 μεζονετες. Βρικαμε επισης μεζονετα του 2002 με 500τμ κηπο 4οροφη (ημιυπογειο-ισογειο-1ος-σοφιτα) στις 70000ευρω αλλα μαζι με τις τακτοποιησεις των χωρων και τη μεταβιβαση βγαινει 95000. Την εν λογω μεζονετα την αγορασε ιδιωτης προ κρισης 350000 και τωρα την πουλαει 95000 μαζι με τις τακτοποιησεις. Για τετοιες ευκαιριες μιλαμε. Αν περισσευει χρημα για την συντηρηση(παγια εξοδα) του ακινητου παρε αυτο που ευχαριστει εσενα.. αλλιως κρατας το χρημα και κοιτας συνεχεια μεχρι να βρεις σε ευκαιρια κατι εμπορικο ειτε για να μεινεις ειτε για εκμεταλλευση!!!
anikologr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Βάλε συνδέσμους για τα σπίτια που λες.. Οι τιμές μοιάζουν από άλλο πλανήτη.. Με καλή πρόθεση... 5
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, anikologr είπε Βάλε συνδέσμους για τα σπίτια που λες.. Οι τιμές μοιάζουν από άλλο πλανήτη.. Με καλή πρόθεση... Πες ντε... Μεζονέτα 15ετίας 4όροφη με μισό στρέμμα κήπο 70 χιλιάρικα ;
kirileman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Η μόνη περιοχή στην Αθήνα (ευρύτερη περιοχή) που μπορώ να σκεφτώ ότι παίζουν τόσο σκοτωμένες τιμές, είναι στα Μεσόγεια, κάνα Κορωπί, Γέρακα κλπ.
AristidisZ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, kirileman είπε Η μόνη περιοχή στην Αθήνα (ευρύτερη περιοχή) που μπορώ να σκεφτώ ότι παίζουν τόσο σκοτωμένες τιμές, είναι στα Μεσόγεια, κάνα Κορωπί, Γέρακα κλπ. Για Θεσσαλονίκη λέει ο TS Αλήθεια παίζουν τόσο χαμηλές τιμές στην Αττική ;
kirileman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Για Θεσσαλονίκη λέει ο TS Αλήθεια παίζουν τόσο χαμηλές τιμές στην Αττική ; Το είδα με καθυστέρηση. Βρίσκεις μεζονέτες του κουτιού στα αζήτητα με 1.000 ευρώ/τμ.
gsisr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ στην Θεσσαλονίκη τέτοιες τιμές δεν είδα. Πάρε φλατ σπιτι μεζονέτα θα τη σιχαθείς ανέβα κατέβα
ψηλεας Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Πες ντε... Μεζονέτα 15ετίας 4όροφη με μισό στρέμμα κήπο 70 χιλιάρικα ; https://www.spitogatos.gr/πώληση_Μεζονέτα_Τρίλοφο__Μίκρα_-l1175761 Κι ομως υπαρχει! Την ειδαμε κι απο κοντα! Ειναι στην ακριβως διπλα περιοχη που μενω! 4 ώρες πριν, WeMightBeRight είπε ελα προς καλαμαρια μερια...αι γιαννης ειναι τελεια περιοχη να παρεις νεο σπιτι...και εισαι κοντα σε ολα στην πολη...θα εχεις και μετρο.. Φιλε παντα μου αρεσε η καλαμαρια και ηταν η πρωτη σκεψη για διαμερισμα γιατι δεν χανει την αξια του λογω ζητησης, ειναι κοντα στο κεντρο αλλα και προς ανατολικα προαστια και νοικιαζεται ακριβα αλλα οι τιμες ειναι ακομα στο θεο. Ειδαμε για διαμερισμα 98τμ (130 ελεγε στην αγγελια) σε 5ο οροφο χωρις θεα στη θαλασσα 230000 ακατεβατα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από ψηλεας
andrapos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Πρέπει να ζυγίσεις αν θέλεις διαμέρισμα ή μονοκατοικία.Η μονοκατοικία έχει το θετικό ότι όλο το οικοδόμημα σου ανήκει,κάνεις ό,τι θέλεις,έχεις τη θέρμανση που θέλεις,τη βάφεις ό,τι χρώμα γουστάρεις,σουβλιζεις στην αυλή σου ό,τι ώρα θες κλπ.Καποια από αυτά τώρα μπορεί να μη σε νοιάζουν αλλά μπορεί αργότερα να σε νοιάζουν.Τα αρνητικά είναι το μεγαλύτερο ενφια συνήθως,πολύ μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης(παίζει ρόλο και η μόνωση αλλά σε σπίτι που θα βρεις έτοιμο μην περιμένεις να έχουν επενδύσει σε ΚΑΛΕΣ μονώσεις),μεγαλύτεροι λογαριασμοί ΔΕΗ,δηλαδή παραπάνω πάγια έξοδα κάθε μήνα.Ειδικα όσο δεν έχεις δικό σου εισόδημα να τα υπολογίσεις όλα γιατί είναι αρκετά λεφτά.Υπολογισε για μονοκατοικία ότι το ενφια μπορεί να είναι 500 το χρόνο η ΔΕΗ 400 το τετράμηνο(αν χρησιμοποιείς ρεύμα για θέρμανση πολύ παραπάνω το χειμώνα) και αν βάζεις πετρέλαιο ανάλογα τετραγωνικών και μονώσεων μπορεί και πάνω από 2000 το χρόνο.Να δεις τα σπίτια που κοιτάς αν έχουν ταράτσα μήπως έχουν και θέματα υγρασίας που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά να τα φτιάξεις.. 1
AristidisZ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 14 ώρες πριν, ψηλεας είπε https://www.spitogatos.gr/πώληση_Μεζονέτα_Τρίλοφο__Μίκρα_-l1175761 Κι ομως υπαρχει! Την ειδαμε κι απο κοντα! Ειναι στην ακριβως διπλα περιοχη που μενω! Τραγικές φωτογραφίες όποιος σήκωσε την αγγελία, anyway Απίστευτη τιμή όντως Ήταν σε ΟΚ κατάσταση το σπίτι ; Τσέκαρες ότι είναι πράγματι του 2002 όπως λέει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα