Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρατανε το σκυλακι τους σπιτι και αυτο κλαιει ολη μερα ασταματητα...σταματαει 2 ωρες  το μεσημερι οταν επιστρεφουν η ιδιοκτητες  απο δουλεια και μετα παλι το καημενο τα ιδια..

3 μηνες γινετε αυτο και 2 φορες μιλησα μαζι του αλλα τπτ..γινομε ενοχλητικος..

μπορω να κανω κατι να σταματησει να κλαιει..??

μηπως πρεπει να απευθυνθώ καπου νομικα για κακομεταχιρισι?

• Sad 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aris333 είπε

παρατανε το σκυλακι τους σπιτι και αυτο κλαιει ολη μερα ασταματητα...σταματαει 2 ωρες  το μεσημερι οταν επιστρεφουν η ιδιοκτητες  απο δουλεια και μετα παλι το καημενο τα ιδια..

3 μηνες γινετε αυτο και 2 φορες μιλησα μαζι του αλλα τπτ..γινομε ενοχλητικος..

μπορω να κανω κατι να σταματησει να κλαιει..??

μηπως πρεπει να απευθυνθώ καπου νομικα για κακομεταχιρισι?

Τι εννοείς το παρατάνε σπίτι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το σκυλάκι είναι σε εσωτερικό χώρο με φαγητό και νερό και επίσης έχει το βιβλιάρειο υγείας και όλα τα εμβόλια με τσιπάκι, δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία για κακομεταχείριση. Αυτό δυστυχώς θέλει εκπαίδευση και αυτό κοστίζει είτε σε χρόνο, είτε σε χρήμα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς ο ίδιος. Κρίμα το ζώο γιατί το αίσθημα εγκατάλειψης κάθε φορά που φεύγουν τα αφεντικά είναι τρομερό για τα σκυλιά.

Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν όπου όμως το ζώο ήταν μόνο του απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο μπαλκόνι. το απήγαγα και το έδωσα για υιοθεσία. Ας με βρίσει ο οποιοσδήποτε, αλλά εγώ πιστεύω πως όταν ένα ζώο συντροφιάς ζει 12-17 χρόνια, είναι κρίμα να περνάει τον μεγαλύτερο χρόνο της ζωής του με κάποιον που δεν του συμπεριφέρεται σωστά.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γείτονας ;;

το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και στο διπλανό μου διαμέρισμα, γκαρσονιέρα (Δημοσθένους, Καλλιθέα).

είναι και οι τοίχοι εντελώς χάρτινοι και δεν ξέρω ποίον να πρωτολυπηθώ τον σκυλάκο (που φαντάζομαι οι ιδιοκτήτες του θα νομίζουνε οτι επειδή έχουνε σκυλάκι είναι και φυλόζωοι αλλα μόνο φιλόζωοι, δεν είναι έτσι όπως του συμπεριφέρονται, μάλλον βασανιστές της ψυχής του) ή εμένα που με ζαλίζει με το παραπονιάρικο του γάβγισμα (βέβαια πριν τρείς μήνες ήταν ασταμάτητο το γάβγισμα του, μάλλον όσο περνάει ο καιρός ή βαριέται ή συνηθίζει).

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.

Όποιος βασανίζει ζώα,η τα αφήνει μόνα τους ώρες ολόκληρες και ενοχλούν η κλαίνε κτλπ κτλπ 

Παίρνετε ένα τηλεφώνημα αστυνομία και από εκεί και πέρα βρίσκει το δρόμο της η υπόθεση.

• Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι να εννοεί, ή φεύγουν και το αφήνουν στο μπαλκόνι, ή φεύγουν και το αφήνουν μέσα στο σπίτι.

Ναι, χαίρω πολύ Χαιρόπουλος. Από πότε ακριβώς ένα ζώο που διαμένει εντός σπιτιού θεωρείται παρατημένο; Εκτός κι αν στις δουλειές σας έρχονται οι συνάδελφοι με τα κατοικίδια τους

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Το παραπάνω, ειναι ένας λόγος που αρκετοί φιλόζωοι, αποφεύγουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι. Ο θόρυβος.

Το ζώο για να μάθει να μένει και μόνο του, θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια. Δεν είναι καθόλου απλό. Είναι σα να αφήνεις ένα 4χρονο έξω απ το δωμάτιό σου και να κλεινεις και τη πόρτα. Αν δε καταλάβει πως ειναι ασφαλή θα κλαίει και θα φωνάζει.

Δεν ξέρω αν αποτελεί κακομεταχείρηση το οτι το σκυλί κλαίει επειδη μένεις κάποιες ωρες μονο πάντως. @billdanosτι λες;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, pontez2 said:

Το παραπάνω, ειναι ένας λόγος που αρκετοί φιλόζωοι, αποφεύγουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι. Ο θόρυβος.

Το ζώο για να μάθει να μένει και μόνο του, θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια. Δεν είναι καθόλου απλό. Είναι σα να αφήνεις ένα 4χρονο έξω απ το δωμάτιό σου και να κλεινεις και τη πόρτα. Αν δε καταλάβει πως ειναι ασφαλή θα κλαίει και θα φωνάζει.

Δεν ξέρω αν αποτελεί κακομεταχείρηση το οτι το σκυλί κλαίει επειδη μένεις κάποιες ωρες μονο πάντως. @billdanosτι λες;

Το ζώο είναι μέλος της οικογένειας. Αν είναι παρατημένο σε ένα μπαλκόνι κάνεις άμεσα καταγγελία για κακοποίηση. Αν είναι μέσα σε σπίτι και είσαι γείτονας που σε ενοχλεί (χωρίς να είσαι ταυτόχρονα υπερβολικά ευαίσθητος με κάθε ήχο των γειτόνων), μιλάς μαζί τους λογικά για να καταλάβουν το πρόβλημα. :)

• Like 7
  • Thanks 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, green gordon said:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει κάποιος κατοικίδιο αν δεν έχει σκοπό να ασχολείται μαζί του.

Γιατί πολύ απλά μπορεί να το βλέπει σαν ένα ακόμη αξεσουάρ του σπιτιού ή του το ζήτησαν τα παιδιά του για να "παίζουν", κλπ κλπ. 

Ξαναλέω πως στις μεγάλες πόλεις και τα διαμερίσματα, ένας σκύλος θα πρέπει να έρχεται και να αντιμετωπίζεται σαν ένα ακόμη μέλος της οικογένειας (αναλογικά πάντα).

Στην επαρχία ή σε περιοχές που υπάρχει η πολυτέλεια της αυλής, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα! 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα σκυλιά (ακόμα και της ίδιας ράτσας) έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Τρέχα γύρευε τι ενοχλεί τον σκύλο. Μπορεί να θέλει βόλτα, μπορεί να θέλει συνέχεια παιχνίδι, μπορεί να θέλει να βλέπει συνέχεια τη φάτσα του αφεντικού του, δεν ξέρω, ένα σωρό. Ασχέτως θορύβου, αν τα παραπάνω είναι στοιχεία κακομεταχείρισης (σίγουρα τα βλέπω ως κάποια παραμέληση που επιδέχεται κάποιων ενεργειών) τότε θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ασχοληθεί περισσότερο.

Επεξ/σία από Stamer
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και προφανώς ένας σκύλος δεν γίνεται να μην ακουστεί μέσα σε ένα διαμέρισμα. Είτε όταν θα χαίρεται όταν επιστρέψουν τα αφεντικά, είτε την ώρα του παιχνιδιού, είτε όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κλπ κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, billdanos είπε

Στην επαρχία ή σε περιοχές που υπάρχει η πολυτέλεια της αυλής, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα! 

Για τα αφεντικά! Για τους σκύλους συνήθως είναι χειρότερα... Τις περισσότερες φορές στα χωρια βλέπω τα σκυλιά δεμένα στις τεράστιες αυλές αντί να τρέχουν ανέμελα. Γιατί? Για να μην βγουν παραέξω και τα πατήσει κανένα αυτοκίνητο, για να μην πάνε παραπέρα και φάνε τη φόλα του γείτονα κ.λ.π. Και έτσι κάθονται δεμένα και βέβαια συνήθως τρώνε και χειρότερα. Φυσικά δεν ισχύει για όλους αυτό αλλά πολύ φοβάμαι οτι είναι η πλειοψηφία απ'οτι έχω δει στη ζωή μου. Σκυλιά-φύλακες απλά για να γαβγίζουν (φθηνός συναγερμός δηλαδή - οτι να'ναι)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...