Προς το περιεχόμενο

CEO ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων πεθαίνει και παίρνει μαζί του και τα… $190 εκατομμύρια των πελατών του


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, dterzakis είπε

Εγώ έχω 2 ερωτήσεις:
1) Τα δικαστήρια (= το κακό το σύστημα) γιατί να ασχοληθεί με την υπόθεση; Το bitcoin και ΣΙΑ δεν διαφημίζουν ότι δεν ελέγχονται από το σύστημα κτλ κτλ γιατί το σύστημα ασχολείται με αυτό;

2) Αν κάνω εγώ μια συναλλαγή με κάποιον, δεν μαθαίνω το ID του πορτοφολιού του; Αυτομάτως δεν μπορώ να δω όλο το ιστορικό και το balance του πορτοφολιού του και τις μελλοντικές κινήσεις του; Τι σόι ανωνυμία είναι αυτή;
Αυτό το ρωτάω με αφορμή τις "έρευνες" του κατά πόσο τα πορτοφόλια του ανταλλακτηρίου είχαν αυτά τα ποσά και ότι πλέον τα παρακολουθούν και βλέπουν ότι γίνονται συναλλαγές.

 

1) Γιατι δεν παυει να ειναι απατη. Η φυση του asset δεν αναιρει το γεγονος.

2) Ο καθενας μπορει να φτιαξει οσα addresses θελει. Καποιοι προτεινουν να φτιαχνουμε διαφορετικο address για καθε συναλλαγη και τα ρεστα απο συναλλαγες να τα στελνουμε αλλου. Για να ξεκαθαρισω, τo wallet software σου κραταει τις πληροφοριες ολων των addresses και σου δειχνει το Balance + ολα τα εργαλεια για να κανεις συναλλαγες.

Σε δημοσιο block explorer μπορεις να δεις το ιστορικο συναλλαγων καθε διευθυνσης αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν τα coins που πηρα απο μια αλλη διευθυνση μου ανηκε επισης και μετεφερα απλα στον εαυτο μου η εκανα συναλλαγη με καποιον αλλον και ποιος ειναι πισω απο καθε διευθυνση.

Επισης το Bitcoin συγκεκριμενα δεν ειναι anonymous αλλα pseudonymous, ακριβως επειδη υπαρχει αυτη η διαφανεια σε επιπεδο ιστορικου διευθυνσεων. Ακομα και ετσι υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις σχεδον αδυνατο να σε κανουν Trace με οποιοδηποτε επιπεδο ακριβειας εφοσον κανεις καποιες κινησεις.

Φαντασου το πολυ απλο και μπακαλιστικο τροπο ξεπλυματος να τα στειλεις σε ανταλλακτηριο και αμεσως να τα κανεις withdraw σε λιγη ωρα. Θα σου τα στειλει απο αλλη διευθυνση και σε αλλη δικη σου διευθυνση (ευκολο). Τρεχα γυρευε.

Υπαρχουν αλλα νομισματα που ειδικευονται σε privacy και μπορεις να εχεις τετοιες δυνατοτητες χωρις να μπλεξεις καθολου με ανταλλακτηρια η τριτους που πρεπει να εμπιστευτεις.

Πολυ συντομα θα υπαρχει και ευρεως η δυνατοτητα για atomic swaps που θα επιτρεπουν linked συναλλαγες μεταξυ διαφορετικων blockchains χωρις ευκολο τροπο ανιχνευσης. Πχ, συναλλαγη απο Α σε Β διευθυνση btc και ταυτοχρονη συναλλαγη απο Γ σε Δ litecoin. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

τα κρυπτο δεν ειναι πυραμιδα

τα κρυπτο δεν ειναι χρηματιστηριο

τα κρυπτο ειναι αποκεντρωμενο νομισμα (λενε τρεχουντας στις "φαρμες" και τα ανταλλακτηρια..)

τεσπα, δεν υπαρχει λογος να τα ξαναπουμε, οσοι υποστηριζουν τα κρυπτο (με αυτη τους τη μορφη) δε θα πειστουν ποτε

 

17 ώρες πριν, oceanborngr είπε

Αέρα ήταν πριν, αέρας είναι και τωρα. Να τα βλεπουν οσοι πιστευουν ακομη.

Tales from the crypt!

Εγώ πάντως βλέπω το αντίθετο είναι τόσο ασφαλές που ακόμη και να θέλουν να σου τα πάρουν με το λαπτοπ σου διαθέσιμο δεν μπορούν. 

Αυτός που πέθανε δεν ήταν παρά ένας που είχε ανταλλακτήριο όχι κάποια κεντρική φυσιογνωμία η άτομο κλειδί στην λειτουργία του bitcoin (που δεν υπάρχει μιας και ειναι αποκεντρωμένο) 

 

δηλαδή αν πέθαινε ο CEO μιας χρηματιστηριακής χωρίς διαθήκη κτλ ποια η διαφορά; η διαφορά θα ήταν ότι θα του δήμευαν με το ζόρι την περιουσία (όποια μπορούσαν να βρουν) και θα μαζευόταν συγγενολόι να τον κληρονομήσει με το ζόρι και με δικαστήρια... και στο τέλος πάλι κρυφή λογαριασμοί,θυρίδες κτλ που τις ήξερε μόνο αυτός θα μένανε ανεκμετάλλευτοι... (υπάρχουν ένα σωρό τέτοιοι λογαριασμοί πολλών εκατομμυρίων ίσως και δις στο τραπεζικό σύστημα δεν είναι κάτι περίεργο) 

 

Ε εδώ απλά δεν γίνεται να χάσει ούτε cent λόγω θανάτου γιατί είναι απόλυτα ασφαλές και κανένας δεν κάνει κουμάντο στον λογαριασμό σου παρά εσύ ο ίδιος. 

Το ότι την πατήσανε κάποιοι συνεργάτες του δεν έχει να κάνει με το bitcoin σαν ιδέα ή μηχανισμό αλλά με το ότι δεν στήσανε καλά το ανταλλακτήριο τους και δεν είχαν πισινή σε ένα σενάριο θανάτου σαν και αυτό.  Πιο απλά η μεταξύ των δικαιούχων συνεννόηση και οργάνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν ελλιπής δεν έχει σχέση το bitcoin ο τρόπος που ανταλλάσσεται ή που "βγαίνει" κτλ.

 

Πχ θα μπορούσε κάλλιστα (ένα γρήγορο αλλά πρακτικό σενάριο που μόλις σκέφτηκα και σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα αν κάτσει μια ομάδα ατόμων με τέτοιο κίνητρο εκατομμυρίων να το σκεφτεί) να ασφάλιζε ένα backup κλειδί δια μέσω μιας πολύ μεγάλης παγκοσμίου φήμης νομικής εταιρίας σε μια ασφαλή θυρίδα που μόνο η εταιρία θα ήξερε και που θα δινόταν πρόσβαση στο περιεχόμενο της σε συγκεκριμένα άτομα μόνο σε περίπτωση θανάτου του συγκεκριμένου. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η προσωπική μου γνώμη  για τα τυπου Bitcoin κλπ είναι.. ότι είναι μια φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει 

..βλεποντας όλες  τις κεντρικές τράπεζες διαφόρων  χωρών να μαζεύουν χρυσό ... στο μέλλον κάτι θα παίξει .. μακάρι να ήξερα τι ..

οποιος έχει λεφτά για αποθήκευση ας πάρει λίρες η χρυσό - χαμένος δεν θα βγει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ανησυχείτε παιδιά, κανένα πρόβλημα, όλα καλά, σας καθησυχάζω εγώ μιά και ο υπεύθυνος λείπει.  Τα ψηφιακά νομίσματα είναι η ασφαλέστερη πυραμ.., συγνώμη, επένδυση για όλους.  Κακόβουλοι και ηλίθιοι οπισθοδρομικοί όσοι τα αμφισβητούν.  Και τωρα που θα ξανανοίξουμε σύντομα υπό νέα διευθυνση, μη ξεχάσετε να έρθετε πάλι να καταθέσετε τις οικονομίες σας, αφού εμείς ξέρουμε καλύτερα από σας τι να τις κάνουμε ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βγαζει νοημα. Για να πεθανει επρεπε καποιες ημερες να πεθαινει, δεν εφυγε απο την ζωη σε κλασματα δευτερολεπτου απο αυτη την ασθενεια, επρεπε να καταλαβε τι ειχε στα τελευταια του γιατι αποκλειεται να μην ηξερε οπως ο καρκινοπαθης ας πουμε, και να ενημερωσε τα πιο κοντινα συγγενικα προσωπα για τους κωδικους.

Οποτε με λιγα λογια το θεωρω απατη κατα 10000%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, GameTube είπε

Δεν βγαζει νοημα. Για να πεθανει επρεπε καποιες ημερες να πεθαινει, δεν εφυγε απο την ζωη σε κλασματα δευτερολεπτου απο αυτη την ασθενεια, επρεπε να καταλαβε τι ειχε στα τελευταια του γιατι αποκλειεται να μην ηξερε οπως ο καρκινοπαθης ας πουμε, και να ενημερωσε τα πιο κοντινα συγγενικα προσωπα για τους κωδικους.

 Οποτε με λιγα λογια το θεωρω απατη κατα 10000%.

Δε μπορω να φανταστω τι επιπλοκες μπορει να εχει η νοσος του Κρον (την εχει και ενας θειος μ χρονια τωρα και μια χαρα τον βλεπω ) αλλα ας μην αποκλειουμε το ενδεχομενο να ηταν τοσο σοβαρες που να τον ειχαν σε καταστολη (απλα κανω μια υποθεση). 

Δεν αποκλειω το γεγονος να παιζεται καποιο βρωμικο παιχνιδι απο πισω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...