Mansora Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Malthador είπε Αποκλείεται, από το κεφάλι σου τα βγάζεις όλα αυτά. Οι τουρίστες είναι άκακα γατάκια που σέβονται το γεγονός ότι στο δίπλα διαμέρισμα μένουν άτομα που θέλουν την ησυχία τους. Όποτε όταν πηγαίνεις εσύ σαν τουρίστας ούτε εσύ συμπεριφέρεσαι σαν άκακο γατάκι που σέβεσαι τους δίπλα σου 😛
C(r)y Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Διαβάζω τόσα σχόλια και ομολογώ ότι ο τόσος φθόνος , ζήλια και ο μονοδιάστατος να προσεγγίσεις τόσα θέματα (με μοναδικό κριτήριο τον εαυτούλη του ο καθένας) είναι ένα από τους λόγους που έχουμε είμαστε η κατάντια των προγόνων μας . Το οτι μπορεί μέσω αυτού του τρόπου άνθρωποι που βουλιάζαν κάθε μήνα από τα χρέη , έστω να πάρουν μισή ανάσα και να ξανα αποκτήσουν την αξιοπρέπειας τους το έχει σκεφτεί κάνεις? Από όλους αυτούς που μπορεί να λένε με ενοχλεί να μου χτυπάει το κουδούνι 1 φορά το 2ημερό ένας ξένος? Κόβω το κεφάλι μου οτι από αυτούς που λένε τωρα οτι ενοχλοούνται απο τα κουδούνια η ότι άλλο, οτι είναι η μαστιγα της εποχής εάν είχαν τη δυνατότητα να βγάζουν σε 3 μήνες τα διπλά από οσα βγάζουν σε ένα χρόνο ενοικίασης σπιτιού θα το έκαναν στο δευτερόλεπτο. και είναι λογικό , γιατί οχι? Το θέμα τώρα ποιος φοροδιαφεύγει δεν έχει να κάνει με το airbnb ή το κάθε airbnb. Με την ίδια λογική να σταματήσουν να δουλεύουν , οι γιατροί/δικηγόροι ή οι μεγαλύτερη πλέμπα της φοροδιαφυγής , αυτοί του κλάδου της παραεκπαιδευσης, από την αττική γιατί φοροδιαφέυγουν. πως θα σας φαινόταν? Στο αρχικό θέμα τώρα, και εγώ έχω ψάξει για σπίτι στο ελληνικό-άλιμο-γλυφάδα και δυστυχώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι είναι πεταμενα λεφτά το ενοίκιο , και με την κοπέλα μου να κάνουμε μια διερεύνηση για δάνειο με τα εξής περίπου στοιχεία. προκαταβολή 30Κ και μεικτό εισόδημα 2,3Κ, εάν ενδιαφέρεστε , επειδή θα πάω αρχε΄ς επόμενης εβδομάδς να κάνω συζήτηση με τράπεζα να ενημερώσω και το φορουμ. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 12 minutes ago, Mansora said: Όποτε όταν πηγαίνεις εσύ σαν τουρίστας ούτε εσύ συμπεριφέρεσαι σαν άκακο γατάκι που σέβεσαι τους δίπλα σου 😛 Πάω σε ξενοδοχεία που -κατά κανόνα- πληρούν τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας χώρος που υποδέχεται τουρίστες. Οπότε no harm done!
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, C(r)y είπε Στο αρχικό θέμα τώρα, και εγώ έχω ψάξει για σπίτι στο ελληνικό-άλιμο-γλυφάδα και δυστυχώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι είναι πεταμενα λεφτά το ενοίκιο , και με την κοπέλα μου να κάνουμε μια διερεύνηση για δάνειο με τα εξής περίπου στοιχεία. προκαταβολή 30Κ και μεικτό εισόδημα 2,3Κ, εάν ενδιαφέρεστε , επειδή θα πάω αρχε΄ς επόμενης εβδομάδς να κάνω συζήτηση με τράπεζα να ενημερώσω και το φορουμ. Με αυτά τα ποσά στις περιοχές που θες σε βλέπω για ημιυπόγειο του 55, δυστυχώς 1
Mansora Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Πάω σε ξενοδοχεία που -κατά κανόνα- πληρούν τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας χώρος που υποδέχεται τουρίστες. Οπότε no harm done! Αρα ξερνάς στα σκαλιά και συμπεριφέρεσαι σαν κανίβαλος;
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 minute ago, Mansora said: Αρα ξερνάς στα σκαλιά και συμπεριφέρεσαι σαν κανίβαλος; Είμαστε past that point, μιλούσαμε για την φασαρία μέσα στη νύχτα. Νομίζω.
Mansora Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Malthador είπε Είμαστε past that point, μιλούσαμε για την φασαρία μέσα στη νύχτα. Νομίζω. Όποτε κανεις φασαρία μέσα στη νύχτα αδιαφορώντας για τους άλλους
manolis115 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καθώς διάβαζα κάποια ποστ εδώ πέρα που λένε ότι πρέπει να φορολογηθεί και να κάνει έναρξη επιχείρησης αυτός που νοικιάζει έστω ένα διαμέρισμα μέσω airbnb για να είναι δίκαιο ακούστε τι σκέφτηκα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν κάποιοι γράφουν να φορολογηθούν, να πληρώνουν έφκα και να κάνουν έναρξη επιχείρησης, όσοι πουλάνε πράγματα συστηματικά με σκοπό το κέρδος μέσω των αγγελιών του Ινσομνια και αλλού στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι ότι είναι άδικο για τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Ας πληρώνουν εφκά και τα λοιπά και θα δούμε αν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών. Δεν μοιάζει πολύ αυτό που λέω με αυτό που λέτε για τον φουκαρά που πάει να εκμεταλευτεί ένα σπίτι που έχει και λέτε να φορολογείτε στην ίδια κλίμακα με το Χίλτον; Επίσης να ξέρετε ότι όπως εσείς κρίνετε τα διαμερίσματα και κάποια επειδή είναι παλιά (Σαπάκια) δεν σας αρέσουν και έχετε το δικαίωμα επιλογής, ισχύει το αντίστροφο.Δηλαδή το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να επιλέξει το σε ποιόν και για πόσο θα το νοικιάσει. Κάποιος που θέλει να αξιοποιήσει το διαμέρισμά του έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα το κάνει. Ξέρω άτομα που προτιμάνε να μην νοικιάσουν το διαμέρισμά τους λόγω κακής εμπειρίας με προηγούμενους ενοικιαστές (σοβαρές ζημιές στο σπιτί. απλήρωτα ενοίκια, κλπ). Ξέρετε κρίνονται και οι ενοικιαστές πλέον, όχι μόνο τα σπίτια. Αν δεν βελτιωθεί η ποιότητα του μέσου όρου των ενοικιαστών να μπορεί να ανταγωνιστεί την ποιότητα του μέσου όρου των τουριστών δεν θα σταματήσει το airbnb. Γιατί κύριοι αν ο τουρίστας ήταν όπως τον παρουσιάζετε μερικοί δεν θα είχαν κέρδος οι ιδιοκτήτες να τους νοικιάζουν σπίτια . Γιατί θα έκαναν τέτοιες ζημίες κάθε φορά (όπως ενοικιαστές γκουχ γκουχ) που θα ήταν ασύμφορο για τον ιδιοκτήτη. Αντίθετα αυτό που φαίνεται είναι ότι οι τουρίστες είναι πιο συνεπείς και κύριοι από τον αντίστοιχο μέσο ενοικιαστή που θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να νοικιάσει το διαμέρισμά του. Πιο συνεπείς και σε άποψη πληρωμής άλλα και στην διάσταση του σεβασμού στην περιούσια του άλλου. Το βρίσκω απόλυτα λογικό γιατί ο τουρίστας δεν έχει μίσος για τον ιδιοκτήτη επειδή μπορεί να έχει ένα σπίτι παραπάνω να του το καταστρέψει από την κακιά του. Δεν είναι Ελληνάρας. Ζητώ η ελεύθερη αγορά κύριοι που ο καθένας κρίνεται και παίρνει αυτό που του αξίζει. Ας μην κοιτάμε τα πράγματα από την δική μας πλευρά μόνο. Ας δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν χάσει λεφτά εξαιτίας κακού ενοικιαστή; Πόσοι ιδιοκτήτες έχασαν λεφτά λόγω airbnb; Καταλάβατε γιατί επικρατεί το airbnb Και πως ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από manolis115 2
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 3 minutes ago, Mansora said: Όποτε κανεις φασαρία μέσα στη νύχτα αδιαφορώντας για τους άλλους Συνήθως έχουν καλή ηχομόνωση τα ξενοδοχεία, οπότε δεν ενοχλείται κανένας.
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, manolis115 είπε Κάποιος που θέλει να αξιοποιήσει το διαμέρισμά του έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα το κάνει. Δεν το έχει, γιατί δεν είναι στάνη στο χωριό το διαμέρισμα Αποτελεί μέρος μιας πολυκατοικίας που διέπεται από κάποιους κανόνες Το είπα και πιο πριν, αν εγώ γουστάρω να πάω να κάνω το διαμέρισμά μου ταβέρνα γιατί έτσι θεωρώ ότι θα αξιοποιηθεί σωστά, δε πάει να πει ότι έχω και το δικαίωμα να το κάνω 2
Mansora Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Συνήθως έχουν καλή ηχομόνωση τα ξενοδοχεία, οπότε δεν ενοχλείται κανένας. Πιστεύεις ότι δεν ενοχλούνται αλλά έχουν ξεκάθαρους κανόνες. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα συμπεριφερθείς σαν ορκ είτε πας σε ξενοδοχείο με ηχομόνωση ή σε Rbnb η στο σπίτι που θα σε φιλοξενήσουν αν δεν είσαι ορκ.
manolis115 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, AristidisZ said: Δεν το έχει, γιατί δεν είναι στάνη στο χωριό το διαμέρισμα Αποτελεί μέρος μιας πολυκατοικίας που διέπεται από κάποιους κανόνες Το είπα και πιο πριν, αν εγώ γουστάρω να πάω να κάνω το διαμέρισμά μου ταβέρνα γιατί έτσι θεωρώ ότι θα αξιοποιηθεί σωστά, δε πάει να πει ότι έχω και το δικαίωμα να το κάνω Μιλάμε για ενοικίαση που επιτρέπεται από τον νόμο είτε σας αρέσει είτε όχι. Το σε ποίους θα το νοικιάσει και για πόσο είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη και δική του επιλογή. Δεν αναφερόμαστε ούτε σε μπαρ, ούτε σε εστιατόριο, ούτε σε ταβέρνα. Όπως ο μέσος ενοικιαστής νοικιάζει για να χρησιμοποιήσει το διαμέρισμα για μαμ, κακά και νάνι το ίδιο κάνει ο τουρίστας. Δεν καταλαβαίνω που βλέπετε την διαφορά στην χρήση. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από manolis115 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, manolis115 είπε Μιλάμε για ενοικίαση που επιτρέπεται από τον νόμο είτε σας αρέσει είτε όχι. Το σε ποίους θα το νοικιάσει και για πόσο είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη και δική του επιλογή. Επιτρέπεται, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης Εύχομαι και ελπίζω να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σκληρές στο μέλλον για να καθαρίσει η ήρα από το στάρι 1
punky Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε Μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας βέβαια, αφού το 99% λείπει όλη τη μέρα να προσθέσω.
manolis115 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θέλω να πω και την προσωπική μου εμπειρία. Στην πολυκατοικία που μένω το ισόγειο για τρία χρόνια είχε ενοικιαστεί σε Ρομά. Εκεί να δείτε που δεν ξέρεις ποιος μπαίνει η βγαίνει. Εκεί να καταλάβετε τι πάει να πει φασαρία. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε αφού λήξει το συμβόλαιο να μην το ανανεώσει στους Ρομά. Ξέρετε γιατί; Γιατί αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το νοικιάζει σε τουρίστες μέσω airbnb. Στην πολυκατοικία μου δεν έχει κανείς πρόβλημα με το airbnb όπως καταλαβαίνετε. Υπάρχει και η περίπτωση λοιπόν όχι μόνο να μην κάνει κακό σε μια πολυκατοικία αλλά να κάνει και καλό. ίσως και ολόκληρες περιοχές στο κέντρο με σαπάκια όπως λέτε να αποκτήσουν νέα αξία και να βελτιωθεί και η ζωή των κατοίκων κάπως. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από manolis115 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα