Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Οι καπνιστές κάποτε έχουν υπάρξει μη καπνιστές, σωστά.

Αυτό σημαίνει οτι γνωρίζουν το πόσο ενοχλεί ο καπνός τους μη καπνιστές; Οχι γιατι το έχουν ξεχάσει και η εγκεφαλική τους εξάρτηση/ανάγκη υπερτερεί της ελευθερίας των υπολοίπων. Επίσης γεύση, όσφρηση υπολειτουργούν. Τα όρια ανοχής για να χαρακτηριστεί χώρος τεκές είναι διαφορετικά.

Ενα πρεζάκι κλέβει, χτυπάει και τη μάνα του ακόμα για να εξασφαλίσει δόση. Νομίζεις δεν ντρέπεται για αυτό; Η ανάγκη της στιγμής ειναι σημαντικότερη.

Σχετικά με τα μαγαζιά αν θα κλείσουν; Οχι δεν θα κλείσουν γιατι οπως εχει αναφέρθει πολλάκις 70/30 ειναι τα ποσοστά.

Εσυ για να απολαύσεις το ποτό σου με τσιγάρο και για να μη βγεις τιμωρία έξω στο κρύο, θα πρέπει εγω να μην βγω έξω, επειδή αν το κάνω θα πρέπει να κάνω μπάνιο πριν κοιμηθώ και να αφήσω τα ρούχα στο μπαλκόνι και την επόμενη μέρα να εχω κλειστό λαιμό.

Θα έπρεπε ο καπνιστής να ψάχνει τις επιλογές του και οχι ο άκαπνος. Εχεις πλειοψηφία, έχεις το νόμο, έχεις τα επιστημονικά δεδομένα όλα με το μέρος σου, για να απαιτεί ο καπνιστής μαγαζί να πιει το ποτό του, να φάει το παϊδάκι του κτλ. Νομίζω είναι λίγο υπερβολικό.

ΕΙναι πολυ απλο και λεγετε ο ωχαδερφισμός του Ελληνα , το βλεπουμε παντου, στα μαγαζια στον δρομο στην δουλεια ακομα και στους φιλους μας , θα κανω εγω αυτο που με ευχαριστεί και να πανε να &^&^$%^$ ολοι η αλλοι ,ποιος νομος και παπαρια μαντολες εγω ξερω καλυτερα απο ολους τους νομους :P 
Δεν ειναι τυχαίο που γίνονται  στην χωρα μας ολα αυτα , απλα τα θελει το ποπουδακι μας γιατι ειμαστε τραγια και δεν μπορούμε να καταλάβουμε οτι η ελευθερια μας σταματάει εκει που αρχίζει του αλλου. :(

• Like 5
  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

. Παλιότερα το θεωρούσαμε φυσιολογικό ότι παντού θα υπάρχει καπνός, ακόμα και σε υπηρεσίες ή νοσοκομεία και δεν μας έκανε εντύπωση.

Δεκαετία 1990 θυμάμαι κάπνιζαν μέσα στα αεροπλάνα,οι τελευταίες θέσεις ηταν για τους καπνιστές με τασακια κανονικά. Τεκές το αεροπλάνο😨

Δημοσ.

Αφού έχουν αποτύχει όλοι οι δοκιμασμένοι τρόποι λοιπόν, ας προσπαθήσουν να το χτυπήσουν στην νοοτροπία μπας και καταφέρουν τίποτα σε κάμποσα χρόνια. Και το χέσιμο είναι απόλαυση φίλε καπνιστή αλλά έχεις μάθει να πηγαίνεις στον ειδικό χώρο αφόδευσης. (Και δεν παραπονιέται και η γκόμενα που την άφησες μόνη 10 λεπτά).

Θα μάθεις λοιπόν.

• Like 4
Δημοσ.

Μπορεί οι καπνιστές να είναι πολύ λιγότεροι από τους μη καπνιστές, αλλά για να συμμορφωθούν τα μαγαζιά θα πρέπει οι μη καπνιστές είτε να διαμαρτύρονται όταν βλέπουν καπνιστές σε κλειστούς χώρους, είτε να κάνουν καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, είτε (το απλούστερο) να μποϋκοτάρουν τα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα. Αυτά όμως δεν τα κάνουν παρά σε ελάχιστο βαθμό. Οπότε έχουν σαφώς κάποια ευθύνη και οι μη καπνιστές.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Μπορεί οι καπνιστές να είναι πολύ λιγότεροι από τους μη καπνιστές, αλλά για να συμμορφωθούν τα μαγαζιά θα πρέπει οι μη καπνιστές είτε να διαμαρτύρονται όταν βλέπουν καπνιστές σε κλειστούς χώρους, είτε να κάνουν καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, είτε (το απλούστερο) να μποϋκοτάρουν τα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα. Αυτά όμως δεν τα κάνουν παρά σε ελάχιστο βαθμό. Οπότε έχουν σαφώς κάποια ευθύνη και οι μη καπνιστές.

Αληθεια τωρα? victim blaming στο καπνισμα? Δηλαδη το θυμα ληστειας φταιει και αυτο λιγο γιατι δεν αντισταθηκε αρκετα? Για να μην πω για βιασμο γιατι φοβαμαι οτι καποιοι θα υποστηριξουν οτι φταιει και το θυμα... 

Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει αλλα μιλαμε για κατι παρανομο και επιβλαβες. Αρχικα θα επρεπε απο μονος του ο καθε ενας που καπνιζει να καταλαβαινει οτι ειναι εντελως παραλογο να καπνιζει σε εσωτερικο χωρο και να επιβαρυνει (για να το πω light) τους υπολοιπους, αλλα εφοσον αυτο ειναι επιστημονικη φαντασια στην ελλαδα, οι ελεγκτικοι μηχανισμοι του κρατους θα επρεπε να επιβαλουν το νομο. Αλλη πικραμενη ιστορια εκει, βαθια χωμενη στη μιζα και τον ωχαδερφισμο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

. Αλλα για κλειστους χωρους δεν το διαπραγματευομαι καθολου. Ή μαζευουν τασακια κτλ ή τρωνε την καταγγελια τους.  

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να καταγγείλεις , όπως π.χ. το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ένσημα ,

ή δουλεύουν 10ωρα με ένσημα μόνο για 4 ώρες. Στην καφετέρια που συχνάζω , κάποτε γινόταν χαμός ! Σήμερα , πας Σαββάτο , και όπως προείπα έχει 3 παρέες.

Και είναι απο τις πιο διάσημες καφετέριες στην περιοχή μου έτσι? Τα παιδιά που δούλευαν τα ήξερα , ήταν εκεί απο 6 εώς 15 χρόνια , και τους απέλυσε ΟΛΟΥΣ !

Και νταξ , κάποιοι δουλεύαν σε φάση παράλληλα με σπουδές , κάποιοι άλλοι όμως μεγαλώνανε παιδιά , και ήταν η πρωταρχική δουλειά τους.

Στην θέση τους πήρε 20χρονα , με μισθούς πείνας , και χωρίς ένσημα ή με μειωμένα ένσημα.

Αυτά είναι σημαντικά προβλήματα , ας λύσουμε πρώτα αυτά , και μετά να λύσουμε το τσιγάρο !

Επίσης , εσείς που μας τα κάνετε πλανητες με τον καρκίνο , σταματήστε το ! Αναλογιστείτε τι τρώτε , τι πίνετε και τι αναπνέετε καθημερινά , και τι ακτινοβολία τρώτε!

Εάν λοιπον δεν είσαι Βίγκαν που ζεις σε ένα απομακρυσμένο βουνο και δεν τρως βελανίδια και κολοκυθάκια που τα ποτίζεις κάθε μέρα , απλά Piss off !

Ναι , ήμαστε μαλάκες όσοι καπνίζουμε , το ξέρουμε. Ήμαστε ηλίθιοι.

Αλλά εσείς οι "νομοταγείς" , "υγιείς"  και "έξυπνοι" άνθρωποι , μάθετε να έχετε σωστές προτεραιότητες .

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LiquidTroll είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να καταγγείλεις , όπως π.χ. το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ένσημα ,

ή δουλεύουν 10ωρα με ένσημα μόνο για 4 ώρες. Στην καφετέρια που συχνάζω , κάποτε γινόταν χαμός ! Σήμερα , πας Σαββάτο , και όπως προείπα έχει 3 παρέες.

Και είναι απο τις πιο διάσημες καφετέριες στην περιοχή μου έτσι? Τα παιδιά που δούλευαν τα ήξερα , ήταν εκεί απο 6 εώς 15 χρόνια , και τους απέλυσε ΟΛΟΥΣ !

Και νταξ , κάποιοι δουλεύαν σε φάση παράλληλα με σπουδές , κάποιοι άλλοι όμως μεγαλώνανε παιδιά , και ήταν η πρωταρχική δουλειά τους.

Στην θέση τους πήρε 20χρονα , με μισθούς πείνας , και χωρίς ένσημα ή με μειωμένα ένσημα.

Αυτά είναι σημαντικά προβλήματα , ας λύσουμε πρώτα αυτά , και μετά να λύσουμε το τσιγάρο !

Επίσης , εσείς που μας τα κάνετε πλανητες με τον καρκίνο , σταματήστε το ! Αναλογιστείτε τι τρώτε , τι πίνετε και τι αναπνέετε καθημερινά , και τι ακτινοβολία τρώτε!

Εάν λοιπον δεν είσαι Βίγκαν που ζεις σε ένα απομακρυσμένο βουνο και δεν τρως βελανίδια και κολοκυθάκια που τα ποτίζεις κάθε μέρα , απλά Piss off !

Αλλά εσείς οι "νομοταγείς" , "υγιείς"  και "έξυπνοι" άνθρωποι , μάθετε να έχετε σωστές προτεραιότητες .

Λογικη ελληνα καπνιστη: Αν δεν λυθουν ολα τα προβληματα του πλανητη πρωτα, μην μου λετε εμενα για το τσιγαρο μου. Και ταμπουρωνεται πισω απο τη μαγκια του και νομιζει οτι ειπε κατι σοβαρο, που σε οποιαδηποτε κοινωνια περα των νοτιων βαλκανιων αυτα δεν οχι απλα δεν περνανε αλλα τιμωρουνται κιολας.

Τι να πω, fuck logic. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dazed είπε

Λογικη ελληνα καπνιστη: Αν δεν λυθουν ολα τα προβληματα του πλανητη πρωτα, μην μου λετε εμενα για το τσιγαρο μου. Και ταμπουρωνεται πισω απο τη μαγκια του και νομιζει οτι ειπε κατι σοβαρο, που σε οποιαδηποτε κοινωνια περα των νοτιων βαλκανιων αυτα δεν οχι απλα δεν περνανε αλλα τιμωρουνται κιολας.

Τι να πω, fuck logic. 

Αν εσύ αυτό κατάλαβες απο όσα είπα , πραγματικά δεν εχω να σου πω τιποτε.

Αν εσύ νιώθεις τόσο καλά στην Ελληνική κοινωνία , που το πρόβλημά σου είναι το τσιγάρο , τοτε τι να πω.

Φακ λοτζικ πραγματικα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dazed είπε

Αληθεια τωρα? victim blaming στο καπνισμα? Δηλαδη το θυμα ληστειας φταιει και αυτο λιγο γιατι δεν αντισταθηκε αρκετα? Για να μην πω για βιασμο γιατι φοβαμαι οτι καποιοι θα υποστηριξουν οτι φταιει και το θυμα... 

Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει αλλα μιλαμε για κατι παρανομο και επιβλαβες. Αρχικα θα επρεπε απο μονος του ο καθε ενας που καπνιζει να καταλαβαινει οτι ειναι εντελως παραλογο να καπνιζει σε εσωτερικο χωρο και να επιβαρυνει (για να το πω light) τους υπολοιπους, αλλα εφοσον αυτο ειναι επιστημονικη φαντασια στην ελλαδα, οι ελεγκτικοι μηχανισμοι του κρατους θα επρεπε να επιβαλουν το νομο. Αλλη πικραμενη ιστορια εκει, βαθια χωμενη στη μιζα και τον ωχαδερφισμο.

Δηλαδή πού ακριβώς διαφωνείς; Στο ότι όταν ένας μη καπνιστής επιβραβεύει ένα μαγαζί που επιτρέπει το κάπνισμα, αφήνοντας εκεί τα λεφτά του, έχει κι αυτός ευθύνη; Είναι λοιπόν εντελώς ανεύθυνος κάποιος μη καπνιστής που συχνάζει σε μια καφετέρια-τεκέ ενώ τον ενοχλεί ο καπνός; Και δεν διαμαρτύρεται; Ούτε καταγγέλει; Και συνεχίζει να πηγαίνει;

Είναι 100% victim αυτός; Ή μήπως είναι και λίγο μαλακάκος;

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Αν εσύ αυτό κατάλαβες απο όσα είπα , πραγματικά δεν εχω να σου πω τιποτε.

Αν εσύ νιώθεις τόσο καλά στην Ελληνική κοινωνία , που το πρόβλημά σου είναι το τσιγάρο , τοτε τι να πω.

Φακ λοτζικ πραγματικα.

Η ελληνικη κοινωνια ειναι τραγικη ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη υπαρχουν ατομα σαν και εσενα. Εσυ στο καπνισμα, ο αλλος στην οδηγηση, κλπ κλπ 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Καταρχας εισαι φαουλ που λες αν καπνιζα κοντα στο παιδι. Δεν υπαρχει αν, απο τη στιγμη που εχεις παιδι διπλα σου, απλα δεν το αναβεις, οχι κιολας να περιμενεις να σου κανουν παρατηρηση. 

Μετα αυτο που λες οτι ξερεις απο πριν οτι σε οποιο καταστημα και να μπεις θα υπαρχουν καπνιστες. Και εδω φαουλ, ο νομος ειναι ξεκαθαρος, γτ να υπαρχουν ? Και ναι, θα αρχισεις να κανεις παρατηρησεις. Κι αν δεν τους ενδιαφερει, θα κανεις και καταγγελια. Και μια χαρα θα ξαναπατησει κοσμος. Δεν θα σου φερω ως παραδειγμα καταστηματα στο εξωτερικο αλλα στα Τρικαλα και στη Λαρισα, που το μετρο εφαρμοζεται και τα μαγαζια ειναι γεματα. 

Οσο για το τελευταιο σκελος για τους ανοιχτους χωρους, κι εγω που ειμαι μη καπνιστης, το θεωρω υπερβολικο. Αλλα για κλειστους χωρους δεν το διαπραγματευομαι καθολου. Ή μαζευουν τασακια κτλ ή τρωνε την καταγγελια τους. 

Ναι,συμφωνώ.Το σωστό είναι να μην καπνίσει κανείς τουλάχιστον τριγύρω.Υπάρχει όμως η περίπτωση πχ να έχει καθίσει σε τραπέζι ο καπνιστής,να ανάψει τσιγάρο και εκείνη την στιγμή να μπεί ο πατέρας με το παιδί.Εκεί μπορεί ο πατέρας να καθίσει λίγο πιο μακριά που είναι άδικο γιατί μπορεί να του άρεσε το σημείο κοντά στον καπνιστή.Αν καθίσει κοντά,το σωστό είναι ο καπνιστής να το σβήσει,όμως νομίζω πως λίγοι θα το έσβηναν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dazed είπε

Η ελληνικη κοινωνια ειναι τραγικη ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη υπαρχουν ατομα σαν και εσενα. Εσυ στο καπνισμα, ο αλλος στην οδηγηση, κλπ κλπ  

Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν και σένα που είναι ξεχωριστά , και έχουν πάει την Ελληνική κοινωνία μπροστά.

Ολο το κόμπλεξ μαζεμένο , όλο κάποιον να δείχνουμε με το δάχτυλο. Όλο κάποιος να φταίει.

Δεν λέτε να καταλάβετε , ότι αλλάζουμε την κοινωνία με το παράδειγμά μας , όχι με την ρουφιανιά μας.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα ολο το νήμα συνχωρεστε με άλλα όσο διάβασα  δεν ειδα εναν να λεει οτι επρεπε να απαγορεύεται η πώληση απο την στιγμή που κάνει κακό και στον χρήστη και στους γυρω . Η υποκρισία του  συστήματος και των πιστων του (οτι λεει ο νομος και καλα  λες και ειναι θεσφατο ο νομος λες και δεν έχουμε κάκιστους νομούς ) . Τι υποκρισία θεέ μου γιατι δεν απαγορεύει την πώληση ο ΝΟΜΟΣ αφού ειναι πάντα σωστός ; 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LiquidTroll είπε

Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν και σένα που είναι ξεχωριστά , και έχουν πάει την Ελληνική κοινωνία μπροστά.

Ολο το κόμπλεξ μαζεμένο , όλο κάποιον να δείχνουμε με το δάχτυλο. Όλο κάποιος να φταίει.

Δεν λέτε να καταλάβετε , ότι αλλάζουμε την κοινωνία με το παράδειγμά μας , όχι με την ρουφιανιά μας.

Δεν ρουφιανεψα ποτε κανεναν, εγω σου λεω ξεκαθαρα οτι αυτο που κανεις ειναι μαλακια. Επισης, δεν ανηκω στην ελληνικη κοινωνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

46 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Πολυ σωστα τα λες φιλε μου ετσι πρεπει , με το που μπεις σε καποιο μαγαζι κανεις καταγγελια  πρώτα στο ΙΚΑ μετα φωνάζεις υγειονομικο , μετα εφορια για αποδειξεις και μετα και για το τσιγαρο ετσι εχεις και της σωστες προτεραιοτητες ετσι ? Η δεν εχεις καταλαβει οτι εισαι στο τοπικ Καπνισμα σε εσωτερικους ή "εξωτερικους" χωρους η όντως εισαι μεγαλο τρολ :( 
αααα τσεκαρεις και εξω αν εχει αδεια για τραπεζακια και περνεις και τον δημο ;) 

Επεξ/σία από darkman
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...