Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, emmsok είπε

Δεν διάβασα ολο το νήμα συνχωρεστε με άλλα όσο διάβασα  δεν ειδα εναν να λεει οτι επρεπε να απαγορεύεται η πώληση απο την στιγμή που κάνει κακό και στον χρήστη και στους γυρω . Η υποκρισία του  συστήματος και των πιστων του (οτι λεει ο νομος και καλα  λες και ειναι θεσφατο ο νομος λες και δεν έχουμε κάκιστους νομούς ) . Τι υποκρισία θεέ μου γιατι δεν απαγορεύει την πώληση ο ΝΟΜΟΣ αφού ειναι πάντα σωστός ; 

Νομιζω ειναι αυτονοητο γιατι δεν εχει απαγορευτει η πωληση, και ξεφευγει και απο το θεμα συζητησης εδω (αν και συνδεεται προφανως). Και οι νομοι ειναι μεγαλη κουβεντα, εγω προσωπικα χρησιμοποιω τη λογικη μου και οχι το τι ειπε καποιος καλοταισμενος 60χρονος σχετικα με το πως πρεπει να ζουμε. Ο μπουσουλας ειναι απλος: Don't be an asshole! 

• Like 2
  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προσωπικά όσες φορές έχω βγει έξω για καφέ, μόνο ένα μαγαζί υπήρχε που να μην επιτρέπει το κάπνισμα στον εσωτερικό του χώρο.Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ορισμένα μαγαζιά έχουν και το σηματάκι με το απαγορευτικό του καπνίσματος αλλά φέρνουν έτσι κι αλλιώς τασάκι και ο κόσμος καπνίζει μέσα κανονικά το οποίο βρίσκω τουλάχιστον απαράδεκτο.  

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dazed είπε

Νομιζω ειναι αυτονοητο γιατι δεν εχει απαγορευτει η πωληση, και ξεφευγει και απο το θεμα συζητησης εδω (αν και συνδεεται προφανως). Και οι νομοι ειναι μεγαλη κουβεντα, εγω προσωπικα χρησιμοποιω τη λογικη μου και οχι το τι ειπε καποιος καλοταισμενος 60χρονος σχετικα με το πως πρεπει να ζουμε. Ο μπουσουλας ειναι απλος: Don't be an asshole! 

Αυτονόητο είναι λοιπόν και off topic  να πουλιέται κατι αποδεδειγμένα βλαβερό  οσο υπάρχει κέρδος  αλλα δεν ειναι αυτονοητο οτι οσο πουλιέται θα υπάρχουν κάποιοι που θα το χρησιμοποιουν  ; Σωστά  σταυρώστε τους αρρώστους και αφηστε τον έμπορα της αρρωστιας στην ησυχία του ΝΟΝΙΜΟΣ ειναι αλωστε  αυτος και εγω off topic  

• Confused 1
Δημοσ.

Όλα ξεκινούν από την πολιτεία και κατα ποσο θέλει να εφαρμόσει το νομο που αυτή με δημοκρατικό τροπο ψήφισε.

Επειδή ο Ελληνας δυστηχως θέλει ακόμα πολλά χρόνια να αλλάξει νοοτροπία,μονο με αυστηρα πρόστιμα θα συνετιστει.

Το πρόβλημα είναι ότι αν κάποια κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει τους ψηφισμενους νόμους,γενικά μιλάω τώρα θα χαρακτηριστεί φασιστική.Παίρνω το παράδειγμα της κατάληψης δημοσίων κτιρίων και δρόμων που είναι κατά το Σύνταγμα παράνομη.

Δεν υπάρχει καμμία πολιτικη βούληση να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικος νόμος,ΑΚΟΜΗ.Κάποια στιγμη θα αρχίσει σιγά σιγά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, emmsok είπε

Αυτονόητο είναι λοιπόν και off topic  να πουλιέται κατι αποδεδειγμένα βλαβερό  οσο υπάρχει κέρδος  αλλα δεν ειναι αυτονοητο οτι οσο πουλιέται θα υπάρχουν κάποιοι που θα το χρησιμοποιουν  ; Σωστά  σταυρώστε τους αρρώστους και αφηστε τον έμπορα της αρρωστιας στην ησυχία του ΝΟΝΙΜΟΣ ειναι αλωστε  αυτος και εγω off topic  

Δεν ειπα οτι συμφωνω, αν ηταν στο χερι μου θα ειχαν παει φυλακη ολα τα στελεχη της καπνοβιομηχανιας (και οχι μονο) και οι διαπλεκομενοι με αυτους. 

Κατα τα αλλα, οπως ειπες, εισαι αρρωστος και επιλεγεις να με μολυνεις συνηδητα και ξεδιαντροπα αντι να αναζητησεις θεραπεια ή εστω να αυτοπεριοριστεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, emmsok είπε

Και μετά πιάστε όλους τους παραγωγούς αλκοολούχων ποτών και μετά όλα τα junk food άδικα και λοιπά καρκινογόνα τρόφιμα, και ίσως τότε και μόνο τότε μπορεί ο Έλληνας καπνιστής να διανοηθεί οτι δεν είναι και τόσο ευγενικό να καπνίζει σε κλειστούς χώρους.

edit: Θα μπορούσε απλά στις επιχειρήσεις εστίασης να υπαρχουν κλειστά δωμάτια καπνιστών (γνωστά και ως θάλαμοι αερίων) όπως ακριβώς υπάρχουν σε όλα τα αεροδρόμια και μεγάλα clubs σε αυτόν τον κόσμο και είμαστε όλοι πανευτυχείς, καπνιστές και μη.

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, darkman είπε

Πολυ σωστα τα λες φιλε μου ετσι πρεπει , με το που μπεις σε καποιο μαγαζι κανεις καταγγελια  πρώτα στο ΙΚΑ μετα φωνάζεις υγειονομικο , μετα εφορια για αποδειξεις και μετα και για το τσιγαρο ετσι εχεις και της σωστες προτεραιοτητες ετσι ? Η δεν εχεις καταλαβει οτι εισαι στο τοπικ Καπνισμα σε εσωτερικους ή "εξωτερικους" χωρους η όντως εισαι μεγαλο τρολ :( 
αααα τσεκαρεις και εξω αν εχει αδεια για τραπεζακια και περνεις και τον δημο ;) 

Δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο σε όλο αυτό που λες. Δηλαδή αν καταγείλεις το τσιγάρο θα έχουμε ανεβάσει LEVEL σαν κοινωνιία?

Ειλικρινα , δεν μπορώ να καταλαβω !

Δεν είμαι τρολ ,το username μου είναι απο Psychedelic κομματι, αλλα νομίζω ότι μερικοι με τρολλάρετε.

Φυσικά και για μένα είναι πιο σημαντικά όλα όσα γράφεις , διοτι πολύ απλα είναι ΑΝΟΜΙΑ , και κάποιοι δεν καταπατάνε 1 νομο ( στην συγκεκριμένη τον καπνιστικό) ,

αλλά δεκάδες νόμους , εργασιακους , υγειονομικούς , οικονομικους κλπ. Και φυσικά επηρεάζουν και άλλα άτομα !

5 λεπτά πριν, emmsok είπε

Επίσης είναι τυχαίο ότι το πρώτο που φορολογείται και αυξάνεται , είναι η τιμή του τσιγάρου? Χτες διάβαζα ότι θα αυξηθουν πάλι οι τιμές τους.

Απο την μία τα παίρνουμε απο τους καπνιστες , απο την άλλη όμως μην καπνιζετε ρε παιδιά , κάνει κακό στην υγεία.

Οι καπνοβιομηχανίες βγάζουν εκατομμύρια , και το μόνο "προστιμο" που πληρώνουν είναι να βάζουν τρομακτικές εικόνες στα πακετα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Δεκαετία 1990 θυμάμαι κάπνιζαν μέσα στα αεροπλάνα,οι τελευταίες θέσεις ηταν για τους καπνιστές με τασακια κανονικά. Τεκές το αεροπλάνο😨

Ωραιες εποχες πηγαιναμε πισω με τις αεροσυνοδες και μας κερναγαν τσιγαρα κλπ να τους κανουμε παρεα και κουβεντα στα υπερατλαντικα...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, LiquidTroll said:

Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν και σένα που είναι ξεχωριστά , και έχουν πάει την Ελληνική κοινωνία μπροστά.

Ολο το κόμπλεξ μαζεμένο , όλο κάποιον να δείχνουμε με το δάχτυλο. Όλο κάποιος να φταίει.

Δεν λέτε να καταλάβετε , ότι αλλάζουμε την κοινωνία με το παράδειγμά μας , όχι με την ρουφιανιά μας.

Αυτή η καραμέλα με τη "ρουφιανιά" σε θέματα παραβίασης των νόμων που έχουν θεσπιστεί μέσα στην κοινωνία που ζούμε, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει γιατί σαν δικαιολογία έχει ξεθωριάσει!

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και όταν βλέπεις να παραβιάζεται, κάθε άλλο παρά ρουφιανιά είναι να το καταγγείλεις. Αν πολύ απλά όλοι ακολουθούσαν το νόμο, δεν θα καθόμασταν τώρα να το συζητάμε και να το αναλύουμε με τις ώρες... 

Προσωπικά πάντως, θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε κατάστημα να δηλώνει από την αρχή αν θα είναι για καπνίζοντες ή όχι και να το αναφέρει αυτό ξεκάθαρα απ'έξω ή όταν καλείς για κάποια κράτηση κλπ. Έτσι, όλοι εμείς που θέλουμε να τρώμε και να διασκεδάζουμε σε καθαρή ατμόσφαιρα (ενώ ταυτόχρονα μπορεί και να είμαστε και οι ίδιοι καπνιστές), θα ρίχναμε άκυρο σε αυτούς τους χώρους και όλα οκ! :) 

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dazed είπε

Αληθεια τωρα? victim blaming στο καπνισμα? Δηλαδη το θυμα ληστειας φταιει και αυτο λιγο γιατι δεν αντισταθηκε αρκετα? Για να μην πω για βιασμο γιατι φοβαμαι οτι καποιοι θα υποστηριξουν οτι φταιει και το θυμα... 

Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει αλλα μιλαμε για κατι παρανομο και επιβλαβες. Αρχικα θα επρεπε απο μονος του ο καθε ενας που καπνιζει να καταλαβαινει οτι ειναι εντελως παραλογο να καπνιζει σε εσωτερικο χωρο και να επιβαρυνει (για να το πω light) τους υπολοιπους, αλλα εφοσον αυτο ειναι επιστημονικη φαντασια στην ελλαδα, οι ελεγκτικοι μηχανισμοι του κρατους θα επρεπε να επιβαλουν το νομο. Αλλη πικραμενη ιστορια εκει, βαθια χωμενη στη μιζα και τον ωχαδερφισμο.

Συγκρίνεις το μποϋκοτάζ σε ένα μαγαζί με ληστεία και βιασμό 

Τρικυμία εν κρανίω... 

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο σε όλο αυτό που λες. Δηλαδή αν καταγείλεις το τσιγάρο θα έχουμε ανεβάσει LEVEL σαν κοινωνιία?

Ειλικρινα , δεν μπορώ να καταλαβω !

Δεν είμαι τρολ ,το username μου είναι απο Psychedelic κομματι, αλλα νομίζω ότι μερικοι με τρολλάρετε.

..

Αυτα τα Psychedelic κομματια εχουν καταστρέψει την νεολαία μας και δεν μπορει να σκεφτει :( Οταν θα κανεις οικογενεια γιατι απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εισαι μικρος ( σε Ηλικια ) και πας σε μια ταβερνα με τα παιδια σου να φας , και διπλα σου κατσουν δυο Ελληνες σαν εσενα ( με της αποψεις σου ) και τα παιδια σου δεν μπορουν να παρουν ανασα απο την καπνίλα , τοτε πραγματικα θα ηθελα να ειμαι εκει να  δω τι θα κανεις. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dazed είπε

Δεν ειπα οτι συμφωνω, αν ηταν στο χερι μου θα ειχαν παει φυλακη ολα τα στελεχη της καπνοβιομηχανιας (και οχι μονο) και οι διαπλεκομενοι με αυτους. 

Κατα τα αλλα, οπως ειπες, εισαι αρρωστος και επιλεγεις να με μολυνεις συνηδητα και ξεδιαντροπα αντι να αναζητησεις θεραπεια ή εστω να αυτοπεριοριστεις.

Φίλε μου δεν διαφωνώ  ειδικά στον αυτοπεριορισμο νομίζω είναι θέμα στοιχειώδους ευγένειας να μην ενοχλείς τους γυρω σου είτε προκειται  για  τσιγάρο  είτε για οτιδήποτε άλλο , σε καμια περίπτωση δεν υπερασπιστηκα κατι τέτοιο , αλλα σε λιγο θα ενοχλείσαι (οχι εσυ γενικα μιλαω ) και οταν με βλεπεις να καπνιζω  απο μακρια και τοτε θα ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ  να κρύβομαι  και παλι θα κανουμε αυτη την κουβεντα και παλι θα εχεις "δικιο" να μην με βλεπουν τα παιδια σου να καπνιζω και σωστα και παλι δικιο θα σου δωσω  ε  πολυ υποκρισια ρε παιδια τα μισα λευτα για την αντικαπνιστικη να δινανε για την καθολική απαγόρευση θα ησυχαζαμε και εσεις και εμεις 

• Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Συγκρίνεις το μποϋκοτάζ σε ένα μαγαζί με ληστεία και βιασμό 

Τρικυμία εν κρανίω... 

Συγκρινω οτι με εκθετεις επιτηδες στον καπνο σου, ενω ειναι ξεκαθαρα επιβλαβες και παρανομο (ανηθικο, κλπ κλπ)

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, georgeγ είπε

ημουν καπνιστης για πολλα χρονια

σωματικη αναγκη για τσιγαρο δεν ειχα ποτε καμμια οπως πιστευω οτι δεν εχει και κανενας καπνιστης

καπνιζα λογω εγκεφαλικης αναγκης-εξαρτησης συνηθειας

Μια εντελως ηλιθια συνηθεια,αισθανομαι πια ηλιθιος που συνεχιζα επι χρονια αυτην την ηλιθια συνηθεια

Πρεπει να το καταλαβετε φιλε οτι το καπνισμα (οπως και τα ναρκωτικα,ο τζογος κτλ) ειναι για ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Για μας που ψηφιζουμε αμετανοητα τους ιδιους τοσα χρονια τι λες....ειμαστε ηλιθιοι?...εγω περιμενω ματαια καθε φορα να εφαρμοστει ο αντικαπνικος, σε πληρη εκταση,  για πρωτη φορα και αυτοι μου λενε για δικαιη αναπτυξη, δημοκρατιες, πλειψηφειες...κλπ.

Ελεος,  εφαρμοστε τον αντικαπνικο νομο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dazed είπε

Συγκρινω οτι με εκθετεις επιτηδες στον καπνο σου, ενω ειναι ξεκαθαρα επιβλαβες και παρανομο (ανηθικο, κλπ κλπ)

Προσωπικά δε σε εξέθεσα πουθενά, ούτε καν έχω αν είμαι καπνιστής ή όχι 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...