bamboombeem Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τί χρειάζομαι για να ανοίξω έναν τραπεζικό λογαριασμό. Είμαι φοιτητής εδώ στην Ελλάδα με κυπριακή υπηκοότητα και στην φορολογική δήλωση είμαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερίκου. Θα χρειαστεί άδια παραμονής για να ανοίξω λογαριασμό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
christakos07 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1.Ταυτότητα/Διαβατήριο 2.Φορολογική δώληση/Υπεύθυνη δήλωση μη υποχρέωσης υποβολής 3.Πρόσφατο λογαριασμό τηλεφωνίας 4.Πιστοποιητικό φοιτητικής ιδιότητας από τη σχολή Άδεια παραμονής εντός ζώνης Σένγκεν;
bamboombeem Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε 1.Ταυτότητα/Διαβατήριο 2.Φορολογική δώληση/Υπεύθυνη δήλωση μη υποχρέωσης υποβολής 3.Πρόσφατο λογαριασμό τηλεφωνίας 4.Πιστοποιητικό φοιτητικής ιδιότητας από τη σχολή Άδεια παραμονής εντός ζώνης Σένγκεν; Χαχα σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Είπα να ρωτήσω εδώ να έχω μία ιδέα. Είχα πάει σε μία τράπεζα (αθήνα που μένω, σπουδάζω αλλού) και μόλις είδαν οτι είμαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού ζήτησαν άδεια παραμονής. Θα δοκιμάσω μήπως εδώ που σπουδάζω δεν ζητήσουν τέτοια χαρτιά.
christakos07 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Περίεργο μου φαίνεται. Ας απαντήσει κάποιος σχετικότερος. Γιατί δεν κάνεις ενα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας που θες να ανοίξεις λογαριασμό; 1
forgotten Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, bamboombeem είπε Χαχα σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Είπα να ρωτήσω εδώ να έχω μία ιδέα. Είχα πάει σε μία τράπεζα (αθήνα που μένω, σπουδάζω αλλού) και μόλις είδαν οτι είμαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού ζήτησαν άδεια παραμονής. Θα δοκιμάσω μήπως εδώ που σπουδάζω δεν ζητήσουν τέτοια χαρτιά. τον καιρο που σπουδαζα ελλαδα το μονο που ηθελαν ηταν αφμ και διευθυνση διαμονης με λογαριασμο τηλεφωνιας ή ρευματος τωρα για φορολογικες δηλωσεις , και αδεια παραμονης νομιζω οτι ο υπαλληλος στην τραπεζα κατι δεν ειχε υποψιν. ακου κει αδεια παραμονης...
TechnoState Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @forgotten..... φυσικά κ παίζει σημαντικό ρόλο πλέον. Έχει να κάνει τόσο με το φορολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται ο δικαιούχος (για ελεγκτικά θέματα κ θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης) καθώς επίσης στην φορολογία της ίδιας τράπεζας για τον λογαριασμό αυτό (ναι καλά διάβασες, υπάρχει προμήθεια για κάθε λογαριασμό, υπέρ τράπεζας Ελλάδος, άσχετα αν αυτή πληρώνεται απο τον/τους δικαιούχο/ους...πχ διαχειριστικά έξοδα, λοιπά έξοδα, xxx έξοδα). Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από TechnoState
forgotten Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, TechnoState είπε @forgotten..... φυσικά κ παίζει σημαντικό ρόλο πλέον. Έχει να κάνει τόσο με το φορολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται ο δικαιούχος (για ελεγκτικά θέματα κ θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης) καθώς επίσης στην φορολογία της ίδιας τράπεζας για τον λογαριασμό αυτό (ναι καλά διάβασες, υπάρχει προμήθεια για κάθε λογαριασμό, υπέρ τράπεζας Ελλάδος, άσχετα αν αυτή πληρώνεται απο τον/τους δικαιούχο/ους...πχ διαχειριστικά έξοδα, λοιπά έξοδα, xxx έξοδα). δηλαδη εγω που εχω ενα ελληνικο λογαριασμο απο τον καιρο που μουν φοιτητης θα πρεπει να τον κλεισω? Εχω και υπολοιπο ενα 5ευρω....
TechnoState Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @forgotten.....μην μου πεις ότι δεν σε έχουν ζαλίσει απο την τράπεζα σου ή με προσωποποιημένα μήνυματα στο atm, για επικαιροποιηση των στοιχείων σου (επίσκεψη σε καταστήμα έχοντας μαζί τα απαραίτητα δικαιολογητικά) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, να συμπληρωθεί το "οικονομικό/συναλλακτικο σου προφίλ"να υπογράψεις κ να λάβεις τους "βασικούς συναλλακτικους όρους" καθώς κ το σημείωμα του "ΤΕΚΕ"???? Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι κλείνει λογαριασμός για τον λόγο αυτό. Αλλάζει κ συμπληρώνεται με σωστά, επικαιροποιημένα στοιχεία η καρτέλα πελάτη όμως. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από TechnoState
forgotten Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, TechnoState είπε @forgotten.....μην μου πεις ότι δεν σε έχουν ζαλίσει απο την τράπεζα σου ή με προσωποποιημένα μήνυματα στο atm, για επικαιροποιηση των στοιχείων σου (επίσκεψη σε καταστήμα έχοντας μαζί τα απαραίτητα δικαιολογητικά) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, να συμπληρωθεί το "οικονομικό/συναλλακτικο σου προφίλ"να υπογράψεις κ να λάβεις τους "βασικούς συναλλακτικους όρους" καθώς κ το σημείωμα του "ΤΕΚΕ"???? Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι κλείνει λογαριασμός για τον λόγο αυτό. Αλλάζει κ συμπληρώνεται με σωστά, επικαιροποιημένα στοιχεία η καρτέλα πελάτη όμως. Εχει εδω και 10 χρονια που μαι εκτος ελλαδας , εχουν και την κυπριακη διευθυνση μου αλλα ποτε δεν με ενοχλησαν,αν τον θεωρησουν υποπτο ας τον κλεισουν αν και εννιοτε οποτε ερχομε διακοπες βαζω καποια χρηματα μεσα για να κινουμε σε διακοπες κλπ χωρις φοβο κλοπης.
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι από τότε που άλλαξε το καθεστώς με τα φ@σιστερα διατάγματα τράπεζα ελλ / capital control . Ο κάθε δυσκοίλιος υπαλ. μπορεί να σου ζητήσει τα κερατά του σε χαρτιά ενώ παλιά αρκούσε αφμ και διεύθυνση διαμονής με λογαριασμό ρεύματος . Και είναι τρισχειροτερα για τους μη φοιτητές ... Τώρα και να σου κλείσουν το λογαριασμό σιγά το 5 ευρο Αλλα είναι ο εκφοβισμός και ότι δύσκολα ανοίγεις τωρα ... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από Mhlogiatros
TechnoState Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Εντάξει λογικό τότε. Έχουν αλλάξει τα πράγματα πολύ πλέον. Κοίτα, οι υπάλληλοι αυτό που τους λένε κ αυτό που έχουν εκπαιδευτεί κάνουν (κ εγώ ιδ.υπαλληλος είμαι) υπο τον φόβο ελέγχου, επιθεώρησης, κυρώσεων κ λοιπά... Σε αυτές τις περιπτώσεις, γνωρίζω ότι τα πρόστιμα απο τράπεζα Ελλάδος ειναι τσουχτερά. Ο έλεγχος γίνεται απο κεντρικές υπηρεσίες κ συστημικά, προς το παρόν κ μη συμμόρφωση, αποκεντρωμένα κ τοπικά στα καταστήματα, έχει επιφέρει σοβαρές επιπλήξεις, δυσμενείς μετακινήσεις κ υποβαθμίσεις (προς το παρόν όχι απολύσεις, εφόσον αποδεδειγμένα δεν υπάρχει δόλος).
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μερικές ιδιωτικές αφήνουν ακόμα για να μη σε ταλαιπωρησουν . Τουλάχιστο έμενα τελευταία φορά τη γλίτωσα γιατί μου χαν κλέψει χαρτιά και ταυτότητα απο το ΙΧ. Την επόμενη πρέπει να δηλώνω πάλι νέο αριθμό και όλα τα δικαιωλογητ . που έχουν ληξει .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα