Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

να σασ υπενθυμισω οτι στην τραπεζικη αργκο αυτοσ που πληρωνει ολεσ τισ δωσεις του στην ωρα τους και γενικα δεν χρωσταει ....ειναι ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ 

καλος ηρθε το ναυαγιο ....

αν πληρωνουν ολοι στην ωρα τους τοτε θα μπει μεσαη τραπεζα χ

καθωστην εκμεταλευεσε (ατοκες) και δεν βγαζει απο εσενα τιποτα

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να αποκαλούνται "ναυαγοί", παρά "αιμοδότες" του τραπεζικού συστήματος.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να αποκαλούνται "ναυαγοί", παρά "αιμοδότες" του τραπεζικού συστήματος.

το 2% ππεριπου ειναι οι ναυαγοι 

αν το 2 γινει 8% τοτε έκλεισε το ίδρυμα 

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Στο χερι μας ειναι να ειμαστε ναυαγοι.Χρειαζεται βεβαια και καποιος βαθμος iq για να εισαι ναυαγος με την εννοια οτι αν νομιζεις οτι τα χρηματα που ξοδευεις με την καρτα εσυ πιστευεις οτι στα χαρισε η τραπεζα σημαινει οτι εχεις μια ελλειψη στο iq.Εχω αγορασει 2 αυτοκινητα με δανεια.Το πρωτο επειδη ειχα ενα σκαραβαιο 35 ετων και καθε εβδομαδα ημουν στο συνεργειο και ενα ακομα οταν μεγαλωσε η οικογενεια.Ποτε δε ειχα προβλημα αποπληρωμης διοτι πηρα κατι που μπορουσα να αποπληρωσω.Οταν πουλησα το πρωτο αφου ειχα αγορασει το δευτερο οτι χρηματα πηρα πηγα και τα εβαλα στο λογαριασμου του δανειου.Δεν κρατησα ουτε ευρω για μενα.Οσα για πιστωτικες εχω απο την εποχη που με ελεγαν φιγουρατζη οι φιλοι μου.Παντα πληρωνα ολο το ποσο χωρις να χρωσταω ουτε δραχμη ή ευρω αργοτερα.Οσο για αυτους που λενε οτι οι καρτες ειναι φονικα οπλα ας κανουν μια βολτα στο εξωτερικο να δουνε ποσο "ηλιθιοι" ειναι οι ξενοι και χρησιμοποιουν φονικα οπλα ακομα και για την αγορα εισιτηριων στο τραμ.Στο Αμστερνταμ που ημουνα προσφατα εισιτηριο μεσα στο τραμ βγαζεις μονο με πιστωτικη,μετρητα καπουτ.Μαλιστ σε κατι κινεζες πληρωσα εγω τα εισιτηρια με καρτα και αυτες μου τα εδωσαν σε μετρητα.

Αλλα οπως εχουμε πει οι Ελληνες ειναι ο "εξυπνοτερος" λαος και δεν τους πιανουν κοτσους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αλλα οπως εχουμε πει οι Ελληνες ειναι ο "εξυπνοτερος" λαος και δεν τους πιανουν κοτσους.

Καλά μην νομίζεις ότι οι "ξένοι" είναι εξυπνότεροι! Δες που είναι το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών π.χ στις ΗΠΑ και θα καταλάβεις!

Το γεγονός ότι οι κάρτες είναι πιο οικείες σε αυτούς οφείλεται στο μέγεθος της αγοράς τους, γεγονός που ώθησε τη βιομηχανία της πίστωσης να κάνει εκεί τα πρώτα της βήματα.

Φυσικά και οι μικρότερες αγορές αναγκαστικά θα έμπαιναν στο "στόχαστρό" της πιο καθυστερημένα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bluesattack είπε

Ας παμε στα της αγορας.Ναι μπορεις να μην παιρνεις σπιτι με δοσεις.Τοτε δεν θα χτιζονται πολλες οικοδομες, θα επιβιωνουν με δυσκολια 50αρια επαγγελματα και ενα σωρο επιχειρησεις με τα υλικα των οικοδομων,, των οποιων τα χρηματα μεσω καταναλωσης χρηματοδοτουν ενα καρο αλλο επαγγελματα που αφελως νομιζουν οτι δεν εχουν καμμια σχεση με τα παραπανω.Μπορει να γινει ? Φυσικα.Αλλα εχει αντιστοιχες οικονομικες επιπτωσεις .Καμμια ηθικη , καμμια παιδεια, , καμμια νοοτροπια δεν προαγεται απο μια τετοια καθαρα οικονομικη αποφαση, το μονο που μπορει να δημιουργηθει ειναι ενα πολιτικο , προς καταναλωση, πολιτικο σανο.Κανενα απολυτως διδαγμα λοιπον, ακομα και αν δινουν οι τραπεζες δανεια με το σταγονομετρο ακομα και αν καταρρευσουν λογω στεγαστικων ολες οι τραπεζες της αμερικης, ακομα και αν ξεσαλωσει η Γουωλ στρητ με τα διαφορα τζογαδορικα χρηματοπιστωτικα προιοντα.

Καμια απολιτως ''λογικη'' οπως λες, σιγουρα οχι κοινη.

Η αγορά δεν είναι τόσο απλή όσο λες.Επειδη δεν έχει ο καθένας το δικό του σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν χτίζονται σπίτια.Αυτοι που έχουν τα φράγκα θα χτίσουν 10 και θα τα νοικιάζουν στους άλλους.Υπαρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα στεγαστικό σίγουρα.Αλλα όταν πάει (πήγαινε βασικά) ο άλλος με 1000 μισθό και έπαιρνε στεγαστικό με δόση 700 ευρώ για να έχει λέει ένα τούβλο πάνω απ' το κεφάλι του τι να λέμε μετά;Ξέρω πολλούς που πήραν δάνεια με τέτοιες συνθήκες και ενας μάλιστα επειδή δεν του το ενέκριναν αρχικά λαδωσε το σύστημα με λεφτα από αυτά που δανείστηκε!

Δημοσ.

Και ετσι να ειναι τι εγινε ? Ιδιωτικες δεν ειναι οι τραπεζες ? Ο αλλος αμα θελει παιρνει δανειο και τα ξυνει , δικαιωμα του δεν ειναι ? Οπως ειναι δικαιωμα του να ειναι συνεπης στο δανειο και να διακινδυνεψει την ζωη του ανεβαινοντας στο Εβερεστ.

Οταν ο επιχειρηματιας ξανοιγεται , ρισκαρει, τζογαρει, η πιο σωστα ''επιχειρει'' , μπραβο δεν του λεει ο καπιταλισμος ? Μπραβο δεν λεει οταν το χρηματιστηριο φθανει στα υψη και ας ειναι και φουσκα οι εταιρειες ? Ο καθενας εχει δικαιωμα στο ονειρο, αυτα δεν λεει ? 😄

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Καλά μην νομίζεις ότι οι "ξένοι" είναι εξυπνότεροι! Δες που είναι το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών π.χ στις ΗΠΑ και θα καταλάβεις!

Το γεγονός ότι οι κάρτες είναι πιο οικείες σε αυτούς οφείλεται στο μέγεθος της αγοράς τους, γεγονός που ώθησε τη βιομηχανία της πίστωσης να κάνει εκεί τα πρώτα της βήματα.

Φυσικά και οι μικρότερες αγορές αναγκαστικά θα έμπαιναν στο "στόχαστρό" της πιο καθυστερημένα.

Τα εχω δει πιστεψε με,διοτι οπως εχω γραψει ξανα εχω ταξιδευω παρα πολυ.Επισης εχω δει πως υποφερουν οι ανθρωποι στο εξωτερικο εξ αιτιας των πιστωτικων καρτων Τα ειπαμε μπροστα σε μας κανεις δεν αξιζει μια.Σταματω εδω γιατι το σκισαμε το θεμα του παιδιου.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και ετσι να ειναι τι εγινε ? Ιδιωτικες δεν ειναι οι τραπεζες ? Ο αλλος αμα θελει παιρνει δανειο και τα ξυνει , δικαιωμα του δεν ειναι ? Οπως ειναι δικαιωμα του να ειναι συνεπης στο δανειο και να διακινδυνεψει την ζωη του ανεβαινοντας στο Εβερεστ.

Οταν ο επιχειρηματιας ξανοιγεται , ρισκαρει, τζογαρει, η πιο σωστα ''επιχειρει'' , μπραβο δεν του λεει ο καπιταλισμος ? Μπραβο δεν λεει οταν το χρηματιστηριο φθανει στα υψη και ας ειναι και φουσκα οι εταιρειες ? Ο καθενας εχει δικαιωμα στο ονειρο, αυτα δεν λεει ? 😄

Οι τράπεζες μπορεί να είναι ιδιωτικές αλλά όταν ξεμένουν από ρευστό και γίνονται ανακεφαλαιοποιησεις γίνονται με δανεικά που παίρνει το κρατος.Ο καπιταλισμός λειτουργεί καλά όταν ξεκινάει η ανοικοδόμηση ενός κράτους και συνεχίζει να δουλεύει σωστά όσο ο πληθυσμός αυξάνεται και η οικονομία ανθίζει.Οταν πιάσει η πρώτη κρίση και ο κόσμος ζητήσει μετρητά(που δεν υπάρχουν πια)ξεκινάνε και τα προβλήματα.Τωρα προφανώς είμαστε σε αυτή τη φάση..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, andrapos είπε

Οι τράπεζες μπορεί να είναι ιδιωτικές αλλά όταν ξεμένουν από ρευστό και γίνονται ανακεφαλαιοποιησεις γίνονται με δανεικά που παίρνει το κρατος.Ο καπιταλισμός λειτουργεί καλά όταν ξεκινάει η ανοικοδόμηση ενός κράτους και συνεχίζει να δουλεύει σωστά όσο ο πληθυσμός αυξάνεται και η οικονομία ανθίζει.Οταν πιάσει η πρώτη κρίση και ο κόσμος ζητήσει μετρητά(που δεν υπάρχουν πια)ξεκινάνε και τα προβλήματα.Τωρα προφανώς είμαστε σε αυτή τη φάση..

Δηλαδη ελευθερη αγορα στα κερδη των τραπεζων, Μαδουρο στις χρηματοπιστωτικες κρισεις.

Ε γιατι δεν γραφουν μια απολογια ? Να πουν οι τραπεζιτες, χρηματιστες, μεγαλοστελεχη πολυεθνικων οτι ζουσαν πανω απο τις δυνατοτητες τους και να ζητησουν συγνωμη.Να δωσουν και το 50 % της περιουσιας τους σαν ενδειξη ειλικρινειας 😄

Μαθηματα ηθικης στον Μητσαρα μονο ? 😄

Εγω παντως ξερω οτι το μεγαλο προβλημα της ''αγορας'' τωρα ειναι η ρευστοτητα ...δηλαδη η δυνατοτητα δανεισμου 😄

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Δηλαδη ελευθερη αγορα στα κερδη των τραπεζων, Μαδουρο στις χρηματοπιστωτικες κρισεις.

Ε γιατι δεν γραφουν μια απολογια ? Να πουν οι τραπεζιτες, χρηματιστες, μεγαλοστελεχη πολυεθνικων οτι ζουσαν πανω απο τις δυνατοτητες τους και να ζητησουν συγνωμη.Να δωσουν και το 50 % της περιουσιας τους σαν ενδειξη ειλικρινειας 😄

Μαθηματα ηθικης στον Μητσαρα μονο ? 😄

Εγω παντως ξερω οτι το μεγαλο προβλημα της ''αγορας'' τωρα ειναι η ρευστοτητα ...δηλαδη η δυνατοτητα δανεισμου 😄

Οι τραπεζίτες όλα αυτά που κάνουν έχουν φροντίσει να είναι καθόλα νόμιμα.Αν δεις ένα βιντεάκι στο youtube πως δημιουργείται και κυκλοφορεί το χρήμα θα καταλάβεις ότι οι τράπεζες νόμιμα πουλάνε αέρα και ο κόσμος αγοράζει.Ο κόσμος που δανείζεται όμως δεν διασφαλίζεται από νόμους που φτιάχνει ο ίδιος.Επειδη είμαστε καρα-offtopic αν θες ανοίγουμε ένα άλλο θέμα να τα συζητήσουμε αυτά..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostakis81 είπε

να σασ υπενθυμισω οτι στην τραπεζικη αργκο αυτοσ που πληρωνει ολεσ τισ δωσεις του στην ωρα τους και γενικα δεν χρωσταει ....ειναι ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ 

καλος ηρθε το ναυαγιο ....

αν πληρωνουν ολοι στην ωρα τους τοτε θα μπει μεσαη τραπεζα χ

καθωστην εκμεταλευεσε (ατοκες) και δεν βγαζει απο εσενα τιποτα

Ποιος σου είπε ότι την εκμεταλλεύεσαι την τράπεζα αν είσαι συνεπής και ψωνίζεις με άτοκες δόσεις?

Η κάρτα έχει και ετήσια συνδρομή και ο μαγαζάτορας που αγοράζεις πληρώνει fee/συναλαγή. 

2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Δες που είναι το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών π.χ στις ΗΠΑ και θα καταλάβεις!

Πολύ σωστά!Ο αδερφός μου φοιτητής στην Αγγλία στον 2ο χρόνο του του έδωσαν credit card 1500 λιρών με μηδέν δικαιολογητικά.

Δημοσ.

Δεν ήθελα να πάρω έτοιμο pc αλλά με κομμάτια που έχω επιλέξει. Τα έτοιμα pcs είναι μέγα κοροϊδία, παναρχαια και τα χτυπάνε άσχημα . Καλά τα λέτε παιδιά.. 

Δημοσ.

Σε ορισμένα πράγματα η πιστωτική είναι απαραίτητη. Πηγαίνετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο χωρίς πιστωτική και πείτε μου αν σας δίνουν....

Επίσης, σε μαγαζιά που έχουν άτοκες δόσεις, ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο να πληρώνονται ακριβά προϊόντα με μετρητά. Εγώ πχ αν θέλω να αγοράσω 10 υπολογιστές για τη δουλειά, προφανώς θα τους βάλω σε 12 άτοκες δόσεις (μου κάνουν 24 συνήθως τα μαγαζιά που συνεργάζομαι), γιατί το ρευστό είναι πολύτιμο ως κεφάλαιο κίνησης.

Κατά τη γνώμη μου δεν φταίει η πιστωτική κάρτα, αλλά ο λανθασμένος τρόπος χρήσης της και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ό,τι ηλεκτρονικό έχω αγοράσει το έχω πάρει με άτοκες δόσεις, και δεν χρωστάω πουθενά.

• Like 1
Δημοσ.

η εξοφληση δοσεων πιο νωρις λεγεται οριμανση δοσεων και εγω την χρησιμοποιω πολυ συχνα στην eurobank η μονη προυποθεση που εχει ειναι η συναλλαγη να εχει γινει σε pos eurobank δεν εχει ουτε κρατησεις ουτε τιποτα. εχω και πιστωτικη απο alpha bank αλλα αυτη δεν υποστηριζει οριμανση δοσεων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...