Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ και 2 μήνες έκανα τη μετάβαση από win 7 σε win 10. Δίσταζα επειδή τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για τη δουλειά μου οπότε... if it works don't fix. 

Η κύρια αφορμή ήταν η χρήση gpu με 8gb vram, όπου στα 7άρια είχα θέματα, χρησιμοποιούσε ταβάνι 4GB παρά του ότι το λειτουργικό έβλεπε και τα 8.

Αν και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, αντιμετωπίζω κάποια θέματα:

1) To AMD overdrive δεν λειτουργεί, όποτε πάω να αλλάξω Multi/volts αρχίζει η οθόνη να αναβοσβύνει. Το χρησιμοποιούσα κυρίως για undervolt το καλοκαίρι για μεγάλα renders μιας και μέσω του bios δεν γίνεται. Μικρό το κακό βέβαια, άλλαξα την στοκ ψύκτρα και όλα οκ απλώς το αναφέρω. Τα ίδια πάνω κάτω συμβαίνουν με οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα, πχ amdmsrtweaker, gigabyte ET6 κλπ.

2)Οι επιδόσεις σε cinebench R15 είναι λίγο χαμηλές. Όσο έβγαζε σε win 7 στα 4GHZ βγάζει τώρα στα 4.4. (περίπου 630-650 πόντους) με ίδιες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, πχ 1333 ram. Στο bench του CPUZ όλα καλά από την άλλη. Με ενδιαφέρει διότι κάνω μοντάζ, η cpu οριακά μου αρκεί έτσι κι αλλιώς. Δοκίμασα απενεργοποίηση spectre 2 patch και HPET, καμία διαφορά. 

3)Έχω κάποια θέματα με τον USB3 controller της μητρικής (VIA chipset). Σε win 10 λειτουργεί πλέον σε UASP mode με τους εξωτερικούς μου. Όμως με το docking station αν βάλω πάνω από 1 δίσκο γίνεται χαμός, οι δίσκοι υπολειτουργούν και βλέπει μόνο τον ένα και αν. Μάλιστα την 1η φορά που έβαλα 2 δίσκους μου κράσαρε ο 1νας, ευτυχώς είχα backup. Mε 1 δίσκο πάνω κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι στα win7 είχα δοκιμάσει να ενεργοποιήσω το UASP από το software της VIA και είχα κάτι θεματάκια, οπότε το είχα αφήσει στο default και όλα καλά. Όμως στα 10άρια δεν έχω καταφέρει να το απενεργοποιήσω. Έχω δοκιμάσει ό'τι driver της Via υπάρχει (είναι λίγο παλιό το τσιπάκι, έως win 8 υπάρχει επίσημη υποστήριξη). Και γενικά οτιδήποτε σε hub δημιουργεί πρόβλημα, είτε στικάκι είτε δίσκος, μόνα τους όλα ΟΚ.

4) Το software raid των windows (μέσω disk management όχι spaces) καταναλώνει κάμποση... cpu. Ειδικά στο 3πλό που έχω με 3 toshiba φτάνει κάποιες φορές το 15-20% όταν δουλεύουν, "κλέβοντας" πολύτιμη επεξεργαστική ισχύ. Kαι στα 7άρια βέβαια "έτρωγε", αλλά εκεί τους είχα σε IDE MODE  (φανταστείτε πόσο καιρό τα είχα...) οπότε το θεωρούσα λογικό, ήλπιζα με τη νέα εγκατάσταση σε AHCI να έβλεπα βελτίωση.. καμιά ιδέα;

Η έκδοση του λειτουργικού είναι η 1809. Η μητρική μου είναι η gigabyte GA-78LMT-USB3. Κάρτα RX 470 8GB και μνήμη 16GB 1333. Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από nicksoti
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...