Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Θέλω να μεταφράσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γεννησης στα Γερμανικά αλλά δεν μου είναι προφανές αν χρειάζομαι τη σφραγίδα της Χάγης (apostille) καθώς διάβασα σχετικά άρθρα ότι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει νομοθετηθεί από το 2016 να καταργηθεί με υποχρεωτική χρήση από το 2019 (αν το αντιλαμβάνομαι σωστά). https://www.huffingtonpost.gr/2016/06/09/koinonia-dimosia-eggrafa-_n_10376906.html (και άλλες πήγες βέβαια) Τη μετάφραση ίσως τη κάνω στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά απ' οτι θυμάμαι εκεί ζητάνε την εν λόγω σφραγίδα. Ξέρει κανείς να με διαφωτίσει; Thanks.
Razgriz Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Τελευταία φορά αρχές του 18 με ενημερώσανε ότι δεν χρειάζεται στη Γερμανία αλλά όταν πήγα από το μεταφραστικό του υπουργείου με "αναγκάσανε" να υπογράψω με παρουσία προϊσταμένου ότι αποδέχομαι την πιθανότητα να μην μου τη δεχτούνε στο εξωτερικό και ειδικά Γερμανία. Σου προτείνω να έχεις μαζί σου τη σχετική νομοθεσία.
gakos1112 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 ετσι οπως τα λεει ο φιλος απο πανω. οι πιθανοτητες να δεχθουνε τα εγγραφα ειναι 50/50. μην προκαλεις την τυχη σου ειδικα αν δεν εχεις ορεξη για τρεξιματα και τσακωμους.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δεν έχει υιοθετηθεί κάτι τέτοιο στην ελληνική νομοθεσία, οπότε προς το παρόν σφραγίδα της Χάγης κανονικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, natural_sgf είπε Θέλω να μεταφράσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γεννησης στα Γερμανικά αλλά δεν μου είναι προφανές αν χρειάζομαι τη σφραγίδα της Χάγης (apostille) καθώς διάβασα σχετικά άρθρα ότι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει νομοθετηθεί από το 2016 να καταργηθεί με υποχρεωτική χρήση από το 2019 (αν το αντιλαμβάνομαι σωστά). https://www.huffingtonpost.gr/2016/06/09/koinonia-dimosia-eggrafa-_n_10376906.html (και άλλες πήγες βέβαια) Τη μετάφραση ίσως τη κάνω στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά απ' οτι θυμάμαι εκεί ζητάνε την εν λόγω σφραγίδα. Ξέρει κανείς να με διαφωτίσει; Thanks. εχεις βρει τη νομοθεσια? δεν λεω οτι δεν ισχυει, δεν γνωριζω καν, αλλα αλλο βαρος εχει μια σελιδα που μεταφερει τη πληροφορια (που μπορει να μην την εχουν κατανοησει 100%) και αλλο να πας διαβασμενος με το νομο στα χερια. απο το κειμενο αμα καταλαβα καλα ειναι ευρωπαικη οδηγια, οποτε δε παιζει "να μη στο δεχτουν στη γερμανια" απο τη στιγμη που θα τεθει σε ισχυ, και εκει πας με την οδηγια στα γερμανικα. ξαναλεω ομως πρεπει να βρεις την οδηγια και να την διαβασεις ο ιδιος για να ξερεις τι αναφερει, δεν μπορεις να εμπιστευεσαι τριτους Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε εχεις βρει τη νομοθεσια? δεν λεω οτι δεν ισχυει, δεν γνωριζω καν, αλλα αλλο βαρος εχει μια σελιδα που μεταφερει τη πληροφορια (που μπορει να μην την εχουν κατανοησει 100%) και αλλο να πας διαβασμενος με το νομο στα χερια. απο το κειμενο αμα καταλαβα καλα ειναι ευρωπαικη οδηγια, οποτε δε παιζει "να μη στο δεχτουν στη γερμανια" απο τη στιγμη που θα τεθει σε ισχυ, και εκει πας με την οδηγια στα γερμανικα. ξαναλεω ομως πρεπει να βρεις την οδηγια και να την διαβασεις ο ιδιος για να ξερεις τι αναφερει, δεν μπορεις να εμπιστευεσαι τριτους όχι, δε τη βρήκα. Θα ψάξω εκτενέστερα...
Zazula Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Κανονισμός (EE) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιουλίου 2016, για την προώθηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών μέσω της απλούστευσης των απαιτήσεων για την υποβολή ορισμένων δημόσιων εγγράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012 O κανονισμός ΕΕ 2016/1191 αρχίζει να ισχύει σε τέσσερις μέρες, δλδ το Σάββατο 16/02/2019. Ο κανονισμός δεν ρυθμίζει το αν τα έγγραφα θα αναγνωριστούν από τη χώρα στην οποία υποβάλλονται, ζήτημα το οποίο διέπεται επί του παρόντος από το εθνικό δίκαιο. Κανονικά τα κράτη-μέλη λαμβάνουν υπόψη τους το ενωσιακό δίκαιο στην εθνική τους νομοθεσία,. αλλά υπάρχει συχνά περίπτωση που αυτή η ευθυγράμμιση καθυστερεί. Περί δημοσίων εγγράφων βλ. κ. https://e-justice.europa.eu/content_public_documents-551--maximize-el.do, όπου και πολύγλωσσα έντυπα ανά κράτος-μέλος, προς διευκόλυνση των πολιτών.
nikosmakos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Στην εφορια της πολης μου, μια εφοριακος που ειναι για τις αιτησεις που κανουν οι Ελληνες για να δηλωθουν εξωτερικο μου ειπε. Οτι χαρτι ειναι δημοσιου απο το εξωτερικο πρν μεταφραστη και το καταθεσω πρεπει να εχει apostille.
Zazula Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, nikosmakos είπε Στην εφορια της πολης μου, μια εφοριακος που ειναι για τις αιτησεις που κανουν οι Ελληνες για να δηλωθουν εξωτερικο μου ειπε. Οτι χαρτι ειναι δημοσιου απο το εξωτερικο πρν μεταφραστη και το καταθεσω πρεπει να εχει apostille. Δεν θέλουν όλα ανεξαιρέτως τα χαρτιά του εξωτερικού επισημείωση για την ΑΑΔΕ: https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-03/1037863.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα