Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/2/2019 στις 12:19 ΜΜ, Lefteris25 είπε

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε ένα δικό μου ζήτημα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες....Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι είμαι 23 χρονών και το θέμα αφορά την εργασία.Μου έγινε μία πρόταση από εταιρία μεγάλη εταιρία, η οποία ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Βουκουρέστι.Δεν θα ήθελα να αναφέρω όνομα, απλά θέλω να πω ότι δραστηριοποιήτε στο θέμα της εστίασης.Λοιπόν μου έγινε μια πρόταση να πάω σαν υπεύθυνος καταστήματος εκεί, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν ξανά έχω επισκεφθεί τη χώρα και δεν ξέρω ούτε τι μισθούς παίρνουν ούτε τίποτα..Η εταιρία θέλω να σας πω ότι μου δίνει 1000 ευρώ καθαρά και επιπλέον ένα σπίτι 3αρι επιπλομένο κοντά στη δουλειά μου...Αξίζει να φύγω από την Ελλάδα για κάτι τέτοιο; Επίσης να πω ότι δεν πρόκειται να βρω αυτά τα χρήματα εδώ..

Φίλε εμένα εκεί ένα έτος ..στείλε ότι θες...

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, merkon είπε

Δε μπορω να αναφερω ονομα εταιρειας δημοσιως, ειναι πασιγνωστη, ωραριο αυστηρα 8ωρο. Κριτηρια προσληψης δε γνωριζω, γνωριζω ομως οτι ζητουν γενικα κοσμο και μαλιστα Junior software engineers. 
Φυσικα και δεν ειναι λογος και επειδη ξερω πολυ καλα τι ποσοστο κατω των 30 παιρνει τοσα χρηματα (ημουν και ο ιδιος παθων λαμβανοντας 500 ευρω), για αυτο βρισκομαι πλεον Αγγλια εδω και σχεδον 1 χρονο και οχι Ελλαδα.

Δες λίγο την απάντηση μου.

Συνεχίζει και μου φαίνεται κουλό. Έχεις δει μισθοδοσία και το λες; Ή είναι κάτι που άκουσες; Μιλάς για θέσεις πρακτικής όταν μιλάς για άτομα χωρίς πτυχίο στα 23.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε ένα δικό μου ζήτημα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες....Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι είμαι 23 χρονών και το θέμα αφορά την εργασία.Μου έγινε μία πρόταση από εταιρία μεγάλη εταιρία, η οποία ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Βουκουρέστι.Δεν θα ήθελα να αναφέρω όνομα, απλά θέλω να πω ότι δραστηριοποιήτε στο θέμα της εστίασης.Λοιπόν μου έγινε μια πρόταση να πάω σαν υπεύθυνος καταστήματος εκεί, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν ξανά έχω επισκεφθεί τη χώρα και δεν ξέρω ούτε τι μισθούς παίρνουν ούτε τίποτα..Η εταιρία θέλω να σας πω ότι μου δίνει 1000 ευρώ καθαρά και επιπλέον ένα σπίτι 3αρι επιπλομένο κοντά στη δουλειά μου...Αξίζει να φύγω από την Ελλάδα για κάτι τέτοιο; Επίσης να πω ότι δεν πρόκειται να βρω αυτά τα χρήματα εδώ..

1000 ευρώ εδώ είναι σα 1500. Συν το σπίτι πλερμενω πας 2000 άνετα 

1 ώρα πριν, tsipakis είπε

2 συναδελφους μου 23 και 24 στα 1450 

Θέση ακριβός 

51 λεπτά πριν, tsipakis είπε

ΙΤ

Εγώ είμαι i.t service delivery level manager και παίρνω μόνο 1550 και είμαι άνω τον 40....λίγο άκυρο μου φαίνεται 

Επεξ/σία από APPLEGEEK
  • Like 2
Δημοσ.

Όλοι εσείς που λέτε με πάθος φύγε μακριά απο την Ελλάδα κλπ. Γιατί δεν φευγετε οι ίδιοι ;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnGo είπε

Όλοι εσείς που λέτε με πάθος φύγε μακριά απο την Ελλάδα κλπ. Γιατί δεν φευγετε οι ίδιοι ;

1- δεν ξερεις εαν μπορουν και οικονομοικα και εαν εχουν τα απαιτουμενα φιλε...

2- θελει μεγαλα ΟΑ να φυγεις...δεν ειναι ευκολο- δυο φορες γυρισα., στην τριτη εαν φυγω δεν θα γυρισω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, APPLEGEEK είπε

1- δεν ξερεις εαν μπορουν και οικονομοικα και εαν εχουν τα απαιτουμενα φιλε...

2- θελει μεγαλα ΟΑ να φυγεις...δεν ειναι ευκολο- δυο φορες γυρισα., στην τριτη εαν φυγω δεν θα γυρισω

Για το 1 δεν έχω να πω κάτι και το σέβομαι.
Το 2 είναι ο λόγος που έγραψα το σχόλιο.
Κάποιος που είναι στο εξωτερικό και τα κατάφερε μπορεί να δώσει κίνητρο. Οι λοιποί απλά είναι γκρινιάρηδες που δεν έχουν τα ΟΑ να φύγουν οι ίδίοι αλλά το προτείνουν ανεπιφυλάκτα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Στην ηλικία που είσαι που δεν υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις (παιδια κτλπ) και με τα λεφτά που σου δίνουν 1000 καθαρά και με πληρωμένο σπίτι κοντά στην δουλειά (αρα μηδαμινα σχεδον μεταφορικα) για μένα δεν το σκέφτεσαι καν. Σε φθηνότερη χώρα από Ελλάδα σε όλα τα πάγια έξοδα (σουπερ μαρκετ-ΔΕΗ-και το πιο γρηγορο ιντερνετ του πλανητη σχεδον). Σε μια άκρως αναπτυσσόμενη πρωτεύουσα και με πολύ όμορφες γυναίκες και πάρα πολύ νεαρόκοσμο και κοντινή απόσταση από Ελλάδα με φθηνότατες τακτικές πτήσεις για Αθήνα-Θεσσαλονίκη πιστεύω ειναι μια πολύ εύκολη απόφαση. 

Ειδικά απ'τη στιγμή που λες ότι αυτά τα λεφτά δεν τα βρισκεις καν στην Ελλάδα δεν υφίσταται καν δίλημμα πιστεύω καθώς και βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα μόνο μεγάλο κέρδος υπάρχει για σένα.

Αναλογικά τα λεφτά που θα παίρνεις και το βιοτικό επίπεδο που θα έχεις στη Ρουμανία με αυτά είναι αρκετά ανώτερα από μισθούς των 30-35χιλ λιρών τον χρόνο που παίρνουν πολλοί για να πάνε Βρετανία και πληρώνουν με αυτά ενοίκια σε σπίτια με συγκατοίκους και πανάκριβες κάρτες μετρό σε μια χώρα με ακριβότερο κόστος ζωής και πολύ πιο χάλια καιρό και την ανασφάλεια του Brexit.  Χώρια τις προοπτικές ανέλιξης που θα έχεις εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πας φίλε,χίλια ευρώ μια χαρά.

Αλλά εγώ δε μπορώ να καταλάβω το άλλο με καλή πρόθεση και το λέω έτσι κουβέντα να γίνετε γιατί απορώ.

Γιατί η εταιρία που θέλει υπεύθυνο εκεί,δεν επιλέγει άνθρωπο που μεν να είναι Έλληνας με καλές μορφωτικές για τον κλάδο γνώσεις,αλλά να ξέρει και Ρουμάνικα ήδη,αφού πας εκεί ,για φαντάσου να ήθελαν εδω έναν και να μην ήξερε ελληνικά... 

Εγώ αυτή τη απορία έχω ,και δε το καταλαβαίνω,φυσικά να πας μη το σκέφτεσαι.

Μπράβο σου.

Επεξ/σία από Goriillaki5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρσι τέτοιο καιρό ήμουν για κοντά 3 μήνες στην  Οράδεα,στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Πόλη ημιτουριστική, ακριβή πόλη για τα ρουμανικά δεδομένα.

Μέναμε σε πραγματικό κοτέτσι, γκαρσονιέρα,στην άκρη της πόλης,λόγω κάποιας έκτακτης ανάγκης και χωρίς την δυνατότητα κάποιας άλλης επιλογής.

Ενοίκιο με όλα μέσα 250 τον μήνα.Και από οσω ρώτησαμε  τους γείτονες,τόσα δεινανε και αυτοι.Για πρωινό  καφέ στο κέντρο με καμιά τυρόπιτα, εισιτήρια, τα τσιγάρα μου,αγοράζαμε πάντα κάτι πρόχειρο από μαγαζιά και προσπαθούσαμε να κάναμε κάποιο γρήγορο φαγητό στο σπίτι,και το βράδυ πάλι για καφέ,εισιτήρια,θέλαμε κάπου 120 lei την μέρα, κάπου 25 ευρώ,2 άτομα.

Για τα ιαματικά λουτρά και σάουνα που είχε στην πόλη,η ταρίφα ανέβαινε κατά πολύ.

Και κάνα 2-3 φωτογραφίες,δυστυχώς καθημερινότητα στην Ρουμανία με τα ναρκωτικά , άστεγους και τους τσιγγάνους.

Φυσικά στην oradea θα ξαναπάω όπως και να χει.

Αλλά όχι έτσι όπως πήγα,από ανάγκη.Μόνο σαν τουρίστας και σε ξενοδοχείο πάντα.

Τέτοιο καιρό έχει και πολύ καλές τιμές για ρούχα κτλ.

FB_IMG_1550096879745.jpg

FB_IMG_1550096847874.jpg

FB_IMG_1550096797988.jpg

Επεξ/σία από palawiaris
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 13/2/2019 στις 1:15 ΠΜ, lazkalai είπε

αναρωτιέμαι όσοι απαντήσατε αν ξέρετε που είναι το Βουκουρέστι στο χάρτη.

Φίλε αν ειναι της αλυσίδας που νομίζω που πρέπει να πηγαίνεις στις 5 το πρωί και να φεύγεις στις 8 το βράδυ μαλλον δεν αξίζει .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, johnGo είπε

Για το 1 δεν έχω να πω κάτι και το σέβομαι.
Το 2 είναι ο λόγος που έγραψα το σχόλιο.
Κάποιος που είναι στο εξωτερικό και τα κατάφερε μπορεί να δώσει κίνητρο. Οι λοιποί απλά είναι γκρινιάρηδες που δεν έχουν τα ΟΑ να φύγουν οι ίδίοι αλλά το προτείνουν ανεπιφυλάκτα.

Εδώ μέσα; Περίεργο..🙄

Δημοσ.

αν παιρνεις 700 ευρω εδω  το 8ωρο ... μην φυγεις ...αλλα ταζουν αλλα κανουν <πχ σπιτη-μειωση μισθου μετα  απο ενα χρονικο σημειο και αλλα... >... ....αν πας εκει μπορει να σε ''εκβιαζουν '' μετα οτι δεν υπαρχει θεση πισω στην ελλαδα '' η καθεσαι ρουμανια η πας σπιτη σου'' .... 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tsipakis είπε

τι ειναι ενα χιλιαρικο και εχετε παθει ολοι σας σοκ  ; 

Ειναι δεκα πρασινα, η δυο μωβ.

Αν δεν ζεις στην ελλαδα, ή αν εισαι βολεμενος, τοτε η αναρτηση σου ειναι ατοπη και ανουσια.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Loinen είπε

Ειναι δεκα πρασινα, η δυο μωβ.

Αν δεν ζεις στην ελλαδα, ή αν εισαι βολεμενος, τοτε η αναρτηση σου ειναι ατοπη και ανουσια.

επειδη ειμαι απο τους λιγους εδω με εμπειρια.

- εαν εχεις σπιτι ελλαδα δικο σου δεν φευγεις με κατω απο 3000 ευρω χερι

- εαν δεν εχεις σπιτι πας ρουμανια με 1000 εισαι πασας σχεδον ...

- επισης ρουμανια κανει booming τωρα..εχεις μελλον ΕΛΛΑΔΑ τι εχεις? ενα Σκ.α...**

8ες να κανεις καριερα βγαινεις εξω,θες να περνας καλα καθεσαι μεσα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Έλεος με αυτή την καταστροφολογία της Ελλάδας όλοι. Πραγματικά πως δεν έχετε πέσει σε κατάθλιψη αν σκέφτεσται έτσι.

Έχουμε πέσει φίλε μου. 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...