Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς το σπίτι που ενοικιαζω είναι σε διάθεση προς πώληση. Γνωρίζει κάποιος εάν είμαι νομικά υποχρεος ως προς την επίδειξη του σπιτιού σε υποψήφιους αγοραστές; 

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εσύ θα αγοραζες ενα σπίτι χωρις να το δεις από μέσα;

Δημοσ.

Φυσικα και είσαι υπόχρεος απο το συμβόλαιο σου να δέχεσαι τον ιδιοκτήτη ή πληρεξούσιο του (βλ. Μεσίτη) για τακτικό έλεγχο κοκ. Το ποσό συχνά συνήθως αναφέρεται μέσα στο συμβόλαιο. Πρακτικά 1 φορά την εβδομάδα θα ήταν αποδεκτό. 

Εγώ όταν άλλαξα σπίτι και ήθελε η ιδιοκτήτρια να νοικιάσει το τρέχον το έδειχνα 3 φορές την εβδομάδα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, li@m είπε

Δυστυχώς το σπίτι που ενοικιαζω είναι σε διάθεση προς πώληση. Γνωρίζει κάποιος εάν είμαι νομικά υποχρεος ως προς την επίδειξη του σπιτιού σε υποψήφιους αγοραστές; 

Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα σε ώρες και ημέρες που θα ορίσετε να βλέπει το σπίτι και να το δειχνει σε υποψηφιους αγοραστές.

Αυτο ομως θα γινει με τη δικη σου συνεργασία. Δε μπορει να ερχεται οποτε θέλει. Έχεις συμβόλαιο. Χρειάζεται συννενόηση μεταξύ σας.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εσύ θα αγοραζες ενα σπίτι χωρις να το δεις από μέσα;

Όχι βέβαια. Αλλά δεν θα πουλούσα το σπίτι ενόσω είναι ενοικιασμενο. 

• Like 1
  • Confused 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Εγώ όταν άλλαξα σπίτι και ήθελε η ιδιοκτήτρια να νοικιάσει το τρέχον το έδειχνα 3 φορές την εβδομάδα. 

Εγω πχ. ειχα ξεκαθαρίσει κάθε Πέμπτη, 6-8 το απογευμα. Δε μπορουσε να κάνει κάτι άλλο. Το δεχτηκε αδιαμαρτυρητα. Και οταν της προέκυπτε κάτι άλλο, με έπαιρνε τλφ ΑΝ ΜΠΟΡΩ να δεχτω κοσμο να το δουν. 

Εχεις συμβολαιο, εσυ οριζεις.

Δημοσ.

Το οτι διατείθεται  το σπιτι προς πώληση δεν σημαινει αναγκαστικά οτι μετά το πέρας του συμβολαίου σου, θα μείνει ο υποψήφιος αγοραστής. Υπάρχουν αρκετοί που αγοράζουν ακίνητα ως επένδυση οπότε το μονο που θα συμβεί είναι οτι θα αλλάξεις απλά σπιτονοικοκύρη :)

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, li@m είπε

Όχι βέβαια. Αλλά δεν θα πουλούσα το σπίτι ενόσω είναι ενοικιασμενο. 

τι θα εκανες δηλαδη; θα ελεγες του νοικαρη να φυγει και μετα θα εψαχνες αγοραστη ενω θα ετρεχαν ενφια κλπ για το αδειο σπιτι; πολυ large σε βλεπω :-)

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

τι θα εκανες δηλαδη; θα ελεγες του νοικαρη να φυγει και μετα θα εψαχνες αγοραστη ενω θα ετρεχαν ενφια κλπ για το αδειο σπιτι; πολυ large σε βλεπω :-)

Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται παράλογο αλλά ναι. Λίγο πριν επέλθει ο χρόνος λήξης του συμβολαίου θα ενημέρωνα πως το σπίτι πλέον πωλείται. Δεν θα με ένοιαζε να χάσω και 1 με 2 ενοίκια. Γιατί ρε παιδιά δεν νοιαζόμαστε καθόλου πλέον για τον συνάνθρωπο;; 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, li@m είπε

Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται παράλογο αλλά ναι. Λίγο πριν επέλθει ο χρόνος λήξης του συμβολαίου θα ενημέρωνα πως το σπίτι πλέον πωλείται. Δεν θα με ένοιαζε να χάσω και 1 με 2 ενοίκια. Γιατί ρε παιδιά δεν νοιαζόμαστε καθόλου πλέον για τον συνάνθρωπο;; 

Μα ακριβώς, επειδή νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο, βοηθάς και τον πωλητή να κάνει την δουλειά του. Και αυτός σεβόμενος εσένα, θα την κάνει μετά από συνεννόηση μαζί σου. Επίσης, δεν ξέρεις πότε θα το πουλήσεις, μπορεί να περάσει και χρόνος και βάλε.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, li@m είπε

Θεωρεις οτι μεσα σε 1 με 2 μηνες θα μπορεσεις να βρεις αγοραστή για ακινητο; Επισης, εσενα μπορει 1 με 2 ενοικια μπορει να σου περισσευουν σαν χρηματα. στον ιδιοκτητη ομως ισως οχι. Γιατι ψαχνεις να βρεις αν εισαι καλυμμενος νομικα να μην τον βοηθησεις να πουλησει το ακινητο του; 

Δε νομιζω οτι σου ειναι τοσο δυκολο να εξυπηρετησεις 1-2 φορες την εβδομαδα σε συμφωνημενη ωρα και μέρα, ανοιγοντας το σπιτι σε υποψηφιους αγοραστες. Ο ιδιοκτητης ειναι και αυτος ενας συνανθρωπος, γιατι να μην τον νοιαστεις βοηθώντας τον;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω ειναι ευκολο  να αρνηθεις να μπαινουν τυχαιοι στο σπιτι σου για να βλεπουν το σπιτι, οταν ενα σπιτι πρωτοδειχνεται προς πωληση αν η τιμη του ειναι λογικη, μιλαμε για δεκαδες επισκεψεις σε μια μερα. Για την ακριβεια, γνωριζω αρκετες περιπτωσεις ενοικιαστων που αρνουνται να το δειξουν. Απο εκει περα, αν τελικα δεχθεις να το δειξεις μπορω να σου πω οτι ειναι μια διαδικασια η οποια μπορει να παρει πολλους μηνες οποτε καλο ειναι να θεσεις νωρις τα ορια σου. Συνηθως μερικες ωρες το ΣΚ ειναι μια καλη συμφωνια.

Επειδη εχω βρεθει και στις 2 θεσεις, και να δειχνουν το σπιτι που μενω, να μου δειχνουν σπιτι με τον ενοικιαστη μεσα, ειναι μια ιδιαιτερα κουραστικη (και ψυχοφθορα για μενα) διαδικασια. Να το αποδεχθεις αν ο ιδιοκτητης ψαχνει για ενοικιαστη το καταλαβαινω γιατι θα χρειαστουν 2-3 επισκεψεις το πολυ, αλλα αν ψαχνει για αγοραστη πραγματικα θα το σκεφτομουν πολυ πριν το κανω.

Επεξ/σία από panos4tw
  • Like 2
Δημοσ.

Για καλό και για κακό να έχεις κρύψει αντικείμενα αξίας πριν αρχίσουν οι επισκέψεις [δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο υποψήφιος αγοραστής...να είναι τελικά υποψήφιος κλέφτης].

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.

καμια υποχρεωση δεν εχεις να το δειξεις εκτος αν προβλεπεται στο συμβολαιο ή καλυτερα το ιδιωτικο συμφωνητικο.

Εγω οταν ηθελα να πουλησω περιμενα να ληξει η τριετια και να μετακομισουν οι ενοικιαστες και μετα ξεκιναγε η παρελαση.

Το σπιτι ειναι το ασυλο σου ,δε βαζεις κανεναν μεσα παρα μονο τον ιδιοκτητη μονο του.

Αυτο ελειπε να το κανεις κεντρο διερχομενων επειδη ο αλλος θελει να τσιμπαει ενοικιο και παραλληλα να πουλησει.

οποιος θελει να λεφτα να ρισκαρει.

• Like 15
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 3DJIN είπε

καμια υποχρεωση δεν εχεις να το δειξεις εκτος αν προβλεπεται στο συμβολαιο ή καλυτερα το ιδιωτικο συμφωνητικο.

Εγω οταν ηθελα να πουλησω περιμενα να ληξει η τριετια και να μετακομισουν οι ενοικιαστες και μετα ξεκιναγε η παρελαση.

Το σπιτι ειναι το ασυλο σου ,δε βαζεις κανεναν μεσα παρα μονο τον ιδιοκτητη μονο του.

Αυτο ελειπε να το κανεις κεντρο διερχομενων επειδη ο αλλος θελει να τσιμπαει ενοικιο και παραλληλα να πουλησει.

οποιος θελει να λεφτα να ρισκαρει.

η ελλειψη ανθρωπιας που λεγαμε.

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...