Diskimpex Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Σε βενζιναδικο εταιριας, ο προισταμενος δηλωνει οικονομολογος.Οπου βρει κανεις
mylo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 https://www.insider.gr/epiheiriseis/koinoniki-eythyni/106579/ioannina-ektaseis-gis-tha-parahorithoyn-se-anergoys-gia-na?fbclid=IwAR0c0rYQQRJ_fbc62owpdcGXtO1i6GCbaUYxVDSjv4y5NjQd46mUuhRZWVg
adi32 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα Φτύνεις αίμα να σπουδάσεις χαλάς ένα σωρό λεφτά και μένεις άνεργος Ψάξε για ασεπ δημόσιο δήμους κλπ. Άνοιξε δική σου δουλειά Φεύγεις έξω 2
ManFromEarth Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 16 ώρες πριν, osfp_37 είπε στα οικονομικα....το οικονομικο τελειωσα...εμπειρια δεν εχω.... ΟΚ, τελειωσες οικονομικο. εχεις σκεφτει τι δουλεια ψαχνεις; μην απαντησεις παλι οτι τελειωσες οικονομικο. κατι πιο συγκεκριμενο;
tz3s Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Γιαννενα χωρις ενα μπαμπα και μια μαμα να σου ανοιξουν το λογιστικο σου και να στο δουλεψουν στην αρχη για να σου φερουν κοσμο, χωρις εναν θειο που δουλευε για το ζαγορι-βικο-κοτοπουλα κτλ για να σε βαλει στα γραφεια τους.... δυσκολα θα βρεις δουλεια πανω στα οικονομικα! Ουτε στιγμη σκεφτηκα μετα το περας των σπουδων μου να γυρισω Γιαννενα, οσο και να τα αγαπω. (Οχι οτι εβρισκα Αθηνα κατι σωστο) Τελικα κατεληξα μετα την πρακτικη, μετα τον στρατο, να ασχοληθω σε κλαδο πωλησεων (αρχικα λιανικη και τελικα χονδρικο σε πολυεθνικες) με καλυτερα λεφτα και μετα απο αυτο να την κανω για εξωτερικο για να καταφερω να δουλεψω σε δουλεια γραφειου σωστη. Εν κατακλειδι, ψαξε και κατι που σε συνδιασμο με τις σπουδες σου και το ''εγω'' σου εισαι καλος και στελνε και εκει. https://www.vikoswater.gr/career Στειλε και εδω και βρες και κανα θειο 1
punky Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Εγώ θα προσθέσω ένα λιθαράκι στην συζήτηση ρωτώντας ειλικρινά σε ποια μέρη μπορεί να εργαστεί ένας οικονομολόγος? Γιατί απότι φαίνεται σε λογιστήριο όχι Υπουργός Οικονομίας ή Οικονομικών :p Στην πρώτη σελίδα του πρώτου μαθήματος οικονομικών που έκανα, θυμάμαι ακόμη να γράφει: Μάθε σε έναν παπαγάλο να λέει "προσφορά και ζήτηση" κι έχεις έναν οικονομολόγο. Γενικά στην επαγγελματική μου διαδρομή, ποτέ δεν χρειάστηκα κάποια "τεχνική γνώση" από αυτές που πήρα στις οικονομικές σπουδές μου. Είχα καλλιεργήσει όμως ένα υπόβαθρο κι ένα αισθητήριο για να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τον κόσμο μέσω θεμελιωδών κανόνων της οικονομίας, να κάνω τις σωστές ερωτήσεις σε άλλους επαγγελματίες κλπ. Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις πιο hardcore που σχεδιάζουν χρηματοοικονομικά προϊόντα ή ασφαλιστικά προϊόντα και χρησιμοποιούν γνώσεις οικονομετρίας Ή ακόμη καλύτερα, γίνονται φρίκουλες και απαντούν σε καυτά κοινωνικά ερωτήματα που κανείς δεν έθεσε, όπως γιατί οι πρεζέμποροι μένουν ακόμη με τη μάνα τους ή τι κοινό έχει ένας παλαιστής σούμο με έναν δάσκαλο: http://freakonomics.com/books/#freakonomics Στο θέμα μας: θα πρότεινα να μην εγκλωβιστείς ψάχνοντας ένα επάγγελμα "επάνω στο πτυχίο σου" γιατί δεν υπάρχει αυτό. Κάνω μια δουλειά σήμερα που δεν φανταζόμουν πως θα έκανα, μετά από δουλειές που επίσης δεν φανταζόμουν πως θα έκανα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από punky 3
Emaros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ήμουν ακριβώς στην ίδια φάση με σένα και έκανα κάποια σχέδια τα οποία έπιασαν πανηγυρικά, οπότε παρακάτω θα σου πω τον τρόπο σκέψης που είχα και χρησιμοποίησα, και αν θες τα ακούς. 1. Μην ακούς την κλάψα γύρω σου (φίλους, γνωστούς, σόι κτλ.), το τοπίο είναι ανταγωνιστικό εννοείται, αλλά πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου αν θες να προσπαθήσεις ψύχραιμα και να καταφέρεις κάτι. 2. Αποδέξου γρήγορα ότι δεν θα βρεις δουλειά μόνο με ένα πτυχίο. Τα οικονομικά είναι μία....τέχνη που σε βοηθά να βελτιστοποιείς το οτιδήποτε σε επίπεδο αποφάσεων, εκεί θα πρέπει να πατάς γιατί αυτό είναι το ατού σου έναντι των υπολοίπων. Νο1 στόχος πριν αποκτήσεις οποιοδήποτε δικαίωμα ή εργασιακή επιθυμία είναι πρώτα να έχεις είναι εργασιακή εμπειρία. Δυστυχώς, οπότε τα παρακάτω είναι για το πως μπορείς να το πετύχεις. Αν μπορείς εντός ή εκτός σχολής να κάνεις πρακτική, κάνε. 3. Οι περισσότεροι εργοδότες δεν νοιάζονται για αριστούχους, μεταπτυχιακά και λοιπά. Θέλουν να δουν άτομα τα οποία ξέρουν να παλεύουν, χωρίς πολλές φανφάρες. Θέλουν να δουν ότι είσαι ανθεκτικός όταν θα σε γ@@@νε. Ωράριο δεν υπάρχει. Στο λέω ξερά, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά μη σκας, γιατί όπως θα σε χρησιμοποιήσουν έτσι θα τους χρησιμοποιήσεις --> για την εργασιακή εμπειρία. 4. Για να δείξεις ότι είσαι άτομο που προσπαθεί μην σταματάς να βελτιώνεσαι σε επίπεδο γνώσεων. Το ότι δεν έχεις εμπειρία σημαίνει ότι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς ERP ας πούμε. Κατέβασε demo ή δες tutorials από εταιρείες (πχ Pegasus, SoftOne και ιδανικά SAP κτλ) και "παίξε" στην πράξη, τζάμπα είναι, χρόνο έχεις. Υπενθυμίζω : δεν θες να τα παίζεις στα δάχτυλα, μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσεις και ποτέ, θες όμως να δείξεις ότι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ έμπρακτα να βελτιώνεσαι. Το αντίστοιχο θα κάνεις και για άλλα πράγματα. Πχ. σε ψήνει το marketing, τα λογιστικά, το εμπόριο ; Λιώσε σε tutorials και Mooc's (τύπου Coursera, Udemy), αν θες πλήρωσε για να πάρεις τα credentials ή κάνε αυτό που έκανα εγώ --> ζήτα financial aid γιατί "στην Ελλάδα δεν έχουμε λεφτά ) και πάρε τα credentials τζάμπα. Μάθε τεχνικά πράγματα, να ξέρεις ότι εκεί που στέλνεις βιογραφικά δεν πηγαίνεις μόνο με το πτυχίο, αλλά σκαμπάζεις κάτι από τις καθημερινές τους εργασίες. Σε όλα τα παραπάνω να αναζητάς γνώση απ'το εξωτερικό, κοινώς μην αρχίσεις να ψάχνεις ελληνικά σάιτ και ελληνικό youtube γιατί θα βαρεθείς να πέφτεις πάνω σε μούφα "συμβουλές" ή "δουλειές". 4+ (προαιρετικό) Εάν αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον μπορείς να το δοκιμάσεις στην πράξη σε πειραματική κλίμακα και τζάμπα, κάντο ώστε να έχεις κάτι πιο χειροπιαστό. 5.Μάζεψέ τα όλα σε ένα "πακέτο" και βάλτα σε online βιογραφικό, τυπωμένα βιογραφικά καλής ποιότητας και σε προφίλ Linkedin. Ξεκίνα να στέλνεις αλλά με ψυχραιμία και στοχευμένα. Βάζε προσαρμοσμένα cover letters όπου σε παίρνει. 6.Αν σε πάρουν για συνέντευξη να είσαι ταπεινός και μετρημένος αλλά όχι μαζεμένος σαν κότα, να τονίζεις με επιχειρήματα ότι είσαι άτομο που προσπαθεί και πετυχαίνει πράγματα, να μην έχεις στο επίκεντρο τα λεφτά, θα στα πούνε αν τους αρέσεις. 7. Αν σε πάρουν για δουλειά και σου αρέσει, κάτσε όσο γουστάρεις. Αν δεν σου αρέσει κάτσε 2 χρόνια τουλάχιστον και πριν παραιτηθείς ξεκίνα επαφές με άλλες επιχειρήσεις/εταιρείες του κλάδου ή έστω να είσαι ανοιχτός στο να σε προσεγγίσουν. Σημειώσεις : α)Να στοχεύεις κυρίως σε εταιρικά σχήματα, όσο το δυνατόν πιο αναγνωρισμένα, αντί για τον Μπαρμπα-Νίκο. Αλλά ό,τι κάτσει εννοείται δε σε χαλάει. β)Ξέρω ότι για τους περισσότερους είναι δύσκολο, αλλά να είσαι ανοιχτός στο να πας σε άλλη πόλη, εάν δεν σου αρέσει η περιπέτεια μίας τέτοιας περίπτωσης, δες το σαν μία δεύτερη θητεία...θα πας, θα πάρεις λεφτά και προϋπηρεσία και την κάνεις όποτε θες. γ)Απέφυγε τη λογική του δημοσίου (τουλάχιστον στην αρχή), και των συστάσεων από γνωστούς. Σε ενδιαφέρει να προσπαθήσεις περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι, για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Αν δώσεις βαρύτητα στις "συγκυρίες" και άλλα τυχαία γεγονότα, και θα καθυστερήσεις και θα μείνεις στάσιμος (<-- ό,τι χειρότερο). δ)Επειδή μιλάω χωρίς να σου έχω δώσει κανένα στοιχείο, φεύγοντας είχα λεφτά στην άκρη, μία πολύ δυνατή εμπειρία και 7-8 προσεγγίσεις από άλλες εταιρείες για συνέντευξη χωρίς να στείλω ούτε ένα βιογραφικό. Και αυτά σε μία χώρα όπου και μένα μου έλεγαν τα ίδια που σου λένε και σένα τώρα. Είναι πολύ εύκολο να σε πάρει από κάτω αν τους ακούσεις, είτε είναι φίλοι, είτε συγγενείς. Είναι γνώμη τους, αλλά δεν σε βοηθάει κάπου. Εξάντλησε τις πιθανότητές σου πρώτα, κάνοντας αυτά που σου είπα, και μετά ξανα-άνοιξε τα αυτιά σου για συμβουλές άλλων για μετανάστευση, κάψιμο πτυχίου και άλλα τέτοια. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από Emaros 12 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2019 στις 7:26 ΠΜ, adi32 είπε Άνοιξε δική σου δουλειά Αυτό ακριβως.Οτιδήποτε που να μην είσαι υπάλληλος και να σου αρεσει.Έχεις λες ενα υπόβαθρο οικονομικών γνώσεων,βαση της σχολής που τελειωσες. Οι γνωσεις,το ταλέντο και η εργατικοτητα μετράνε.Το πτυχίο που εχεις,σίγουρα πολύ καλό,αλλά αναγκαίο είναι αν πας για υπάλληλος οπου μπορεί να έχεις ενα αφεντικό χωρίς πτυχίο,αλλά τσακάλι και πανέξυπνο. Το πως θα το κανεις,πρέπει εσύ να το βρεις, εκεί θέλει το ταλέντο.Όχι να ρωτάς σε forum. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
*Kopanos* Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Βρες κάτι που σου αρέσει, γιατί θα βαρεθείς να δουλεύεις στη ζωή σου.
xgol Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Ειναι τεραστια κατάντια της πατρίδας μας να τελειώνει καποιος πανεπιστημιο, και οι υπολοιποι να σου λενε (χωρις να χουν εντελως αδικο βεβαια) γινε γεωργος ή δουλεψε γκαρσονι, ή φυγε στο εξωτερικό λες και είμαστε στο '60. Δυστυχως είμαστε στο σημειο 0 και ελάχιστα πτυχια σου εξασφαλίζουν οτι θα εργαστεις πανω στο αντικειμενο σου χωρις εστω καποιες μεταπτυχιακες σπουδες. Άποψη μου, ψαξε για ενα μεταπτυχιακό που σε ενδιαφέρει στο εξωτερικό. Αδερφη φιλου μου τελειωσε μαρκετινγκ στην Ελλάδα, και χωρις να είναι καποια ιδιαιτερη περίπτωση απλως φεύγοντας εξω και δουλευοντας σε εταιρίες - και με ενα μεταπτυχιακό, τωρα δουλεύει στην google. Οποτε μαθε αγγλικα/γερμανικα, και (δυστυχως) φυγε έξω.
Miracle Worker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Στις 13/2/2019 στις 6:43 ΜΜ, chill είπε Οικονομολόγος είναι όχι λογιστής. Αυτό το πράγμα που όσοι ακούνε οικονομικό σκέφτονται αμέσως λογιστή με ξεπερνάει. Ναι ok μπορεί να κάνει (και) τον λογιστή αλλά χωρίς σεμινάρια πάνω στη λογιστική πολύ δύσκολα κάποιος θα επενδύσει σε έναν newbie. Δε νομίζω να ζητάει κανένας σεμινάρια στη λογιστική. Απλά τα λογιστικά γραφεία προτιμάνε, πέρα από συγγενείς, πρακτικάριους από ΤΕΙ/ΙΕΚ, που είναι δωρεάν για ένα εξάμηνο και θεωρητικά έχουν πιο πολλές πιθανότητες να αποδεχθούν ρόλο "συνεργάτη-βοηθού" στο μέλλον, αφού και δεν έχουν άλλη επαγγελματική επιλογή και δεν είναι τόσο φαντασμένοι όσοι οι οικονομολόγοι.
Zykerfox Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ειμαι 16 ετων (αθηνα) θα θελα δουλεια για προσωπικούς λογους. Για αυτο το καλοκαιρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Σερβιτόρος αν κάτσει ,ειδάλλως φυλλάδια. Εμένα πρώτη μου δουλειά στην ηλικία σου ηταν σε μανάβικο καλοκαίρι φάση. Πήγα του ζήτησα δουλειά και με πήρε.Επεσα και στην περίπτωση που είχε αναγκη από χέρια.
sezebo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στις 1/6/2019 στις 8:45 ΠΜ, xgol είπε Ειναι τεραστια κατάντια της πατρίδας μας να τελειώνει καποιος πανεπιστημιο, και οι υπολοιποι να σου λενε (χωρις να χουν εντελως αδικο βεβαια) γινε γεωργος ή δουλεψε γκαρσονι, ή φυγε στο εξωτερικό λες και είμαστε στο '60. Δυστυχως είμαστε στο σημειο 0 και ελάχιστα πτυχια σου εξασφαλίζουν οτι θα εργαστεις πανω στο αντικειμενο σου χωρις εστω καποιες μεταπτυχιακες σπουδες. Άποψη μου, ψαξε για ενα μεταπτυχιακό που σε ενδιαφέρει στο εξωτερικό. Αδερφη φιλου μου τελειωσε μαρκετινγκ στην Ελλάδα, και χωρις να είναι καποια ιδιαιτερη περίπτωση απλως φεύγοντας εξω και δουλευοντας σε εταιρίες - και με ενα μεταπτυχιακό, τωρα δουλεύει στην google. Οποτε μαθε αγγλικα/γερμανικα, και (δυστυχως) φυγε έξω. 99% δουλευει σε καποιον vendor της google, οχι στην μαμα google. Και λεφτα παιρνει 3 και 60... κι εγω δουλευα σε τετοια δουλεια και ξερω (σε τεχνολογικο κολοσο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις