Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να παω σε αλλαγη πλατφορμας και σκεφτομαι το παρακατω:

https://www.skroutz.gr/s/16095237/Gigabyte-Z390-Aorus-Pro-rev-1-0.html

https://www.skroutz.gr/s/16078417/Intel-Core-i9-9900K-Box.html

και ενα κιτακι ραμ ειτε 16gb ειτε 32gb αναλογα το πορτοφολι.

Ελεγα να παρω αυτα αλλα φιλος μου ειπε οτι δεν αξιζει αυτο το διαστημα γιατι η amd σε 2 μηνες θα βγαλει τον 3700χ και μου προτεινε να παρω τωρα μια μητρικη για ryzen μαζι με τον 1700 για cpu με σκοπο μετα απο κανανενα 2μηνο να τον πουλησω και να βαλω πανω τον 3700χ που μου ειπε οτι αναμενετε να ειναι καλυτερος του 9900κ και θα μου στοιχισει συνολικα φθηνοτερα.

Για πειτε την γνωμη σας γιατι μπερδευομαι και δεν ξερω τι να κανω

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όχι σε δύο μήνες. Από αρχές μέχρι τέλη καλοκαιριού περιμένουμε τους Zen2. Σε τι σύστημα είσαι τώρα; Κάρτα γραφικών και οθόνη; Ποια η χρήση που κάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Όχι σε δύο μήνες. Από αρχές μέχρι τέλη καλοκαιριού περιμένουμε τους Zen2. Σε τι σύστημα είσαι τώρα; Κάρτα γραφικών και οθόνη; Ποια η χρήση που κάνεις;

Kυριως για παιχνιδια το χρησιμοποιω το συστημα.

Oθονη εχω την mg279q 1440p/144hz και καρτα εχω rtx2080. Το cpu που εχω τωρα ειναι ενας 4790Κ.

Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει το υπαρχων συστημα, ετυχε περιπτωση που θελει φιλος μου να αναβαθμισει, εχει ενα προιστορικο q9550 σε 775 πλατφορμα και λεω επειδη εκατσε η φαση να του δωσω τα δικα μου cpu-mobo-ram σε αυτον και να εγω παω σε συστημα τελευταιας γενιας.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Αν μπορεί ο φίλος σου και εσύ να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι για την αλλαγή ακόμα καλύτερα. Θα μπορείς τότε να πας και σε ανώτερη Χ570 μητρική με pci-e 4.0 και καλύτερο power delivery για υποστήριξη έως και 16-πυρηνου zen2... Άρα εγώ θα έλεγα αν είναι να πας σε intel πήγαινε (θα πληρώσεις το premium όμως), αλλιώς σε amd καλύτερα περίμενε το καλοκαίρι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Αν μπορεί ο φίλος σου και εσύ να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι για την αλλαγή ακόμα καλύτερα. Θα μπορείς τότε να πας και σε ανώτερη Χ570 μητρική με pci-e 4.0 και καλύτερο power delivery για υποστήριξη έως και 16-πυρηνου zen2... Άρα εγώ θα έλεγα αν είναι να πας σε intel πήγαινε (θα πληρώσεις το premium όμως), αλλιώς σε amd καλύτερα περίμενε το καλοκαίρι.

Οχι δεν υπρχει αυτη η εναλλακτικη ο φιλος χρειαζεται τωρα pc ειναι αδυνατο να περιμενει ως το καλοκαιρι.

Οποτε η δινω τα δικα μου σε αυτον και παιρνω κατι καινουργιο εγω, η απλα δεν κανω τιποτα και συνεχιζω οπως ειμαι.

Δημοσ.

Και η επιλογή του 1700 τότε είναι καλή, με μια καλή Χ470 μητρική για να αλλάξεις το καλοκαίρι cpu. Απλά για όσο διάστημα θα έχεις τον 1700 να ξέρεις ότι δεν θα είσαι καλύτερα από τον 4790k. Μπορείς να πάρεις και τον 2600 εναλλακτικά.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Kυριως για παιχνιδια το χρησιμοποιω το συστημα.

Εξαρτάται και τα παιχνίδια που παίζεις. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Εξαρτάται και τα παιχνίδια που παίζεις. 

Τι εννοεις?

@leros2004 Γιατι αναλογα το παιχνιδι παει και η πλατφορμα? Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο?

Εκτος αν αντι να μπεις να πεις την γνωμη σου μπηκες απλα στο θεμα να τρολαρεις...

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Αλλος γνωμη? Να παω σε ιντελ η σε amd τι αξιζει αυτη την περιοδο?

η γνωμη μου ειναι κατσε οπως εισαι μεχρι να λιωσουν τα πραγματα και μετα αλλαζεις..

.... πεταμενα λεφτα ειναι .. θα δωσεις ποσα λεφτα να τα αλλαξεις και η διαφορα που θα δεις θα ειναι ελαχιστη εως καθολου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

η γνωμη μου ειναι κατσε οπως εισαι μεχρι να λιωσουν τα πραγματα και μετα αλλαζεις..

.... πεταμενα λεφτα ειναι .. θα δωσεις ποσα λεφτα να τα αλλαξεις και η διαφορα που θα δεις θα ειναι ελαχιστη εως καθολου...

Λες ε?

Δεν αμφιβαλω οτι οι διαφορες θα ειναι ελαχιστες, απλως σκεφτομαι οτι ισως τωρα ειναι ευκαιρια για αναβαθμιση, με την εννοια οτι ηδη εχω τον 4790κ 4-5 χρονια, να τα δωσω τωρα που καθεται με το σκεπτικο να κρατησω τν 9900κ αλλα 4-5 χρονια σιγουρα.

Επισης σκεπτομενος και οτι θα παρω χρηματα απο τα τωρινα cpu-mobo-ram δεν θα ειναι και τρελο το ποσο της καινουργιας πλατφορμας που θα συμπληρωσω χρηματικα, δεν ειναι οτι θα στηθει εκ του μηδενος.

Για αυτο ελεγα για 9900k αλλα αλλος μου λεει δεν αξιζει ιντελ αυτο το διαστημα λογο των επερχομενων ryzen και δεν ξερω τι να κανω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

δεν ειναι τρελα τα λεφτα ? 500ε εχει μονο ο επεξεργαστης..

τωρα τι να σου πω απο εκει και περα οπως νομιζεις...

οσο για το θεμα ryzen κλπ παντα θα βγαινει κατι καινουργιο...

μολις βγει ο ryzen θα βγαλει η ιντελ μετα απο λιγους μηνες κατι αλλο και παει λεγοντας...

για εμενα αναβαθμιζεις κατι οταν δεν εισαι ικανοποιημενος απο την αποδοση που εχεις η κατι δε δουλευει κλπ ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

δεν ειναι τρελα τα λεφτα ? 500ε εχει μονο ο επεξεργαστης..

Ρε παιδι μου σου ειπα θα παρω και χρηματα απ το τωρινο συστημα αν το κανω.

Δεν ειναι οτι θα στηθει εκ του μηδενος, επισης αν το κανω θα το κανω με το σκεπτικο να το κρατησω αλλα 4-5 χρονια οπως κρατησα και το τωρινο συστημα. Ουσιαστικα μιλαμε για πωληση τωρινων cpu-mobo-ram και αγορα καινουργιου σετ ολα τα αλλα προυπαρχουν.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Είσαι απλά στη φάση μου, που τρώγομαι με τα ρούχα μου (με πιάνει κάθε 5 χρόνια) να αλλάξω σύστημα ΧΩΡΙΣ να το έχω πραγματική/πρακτική ανάγκη. Και φαντάσου οτι εσύ έχεις καλύτερο hardware από το δικό μου. Για μένα δεν αξίζει ακόμα, θα έλεγα να περιμένεις μέχρι όντως να το χρειαστείς. Απλά σου έχει μπει το μικρόβιο.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Τι εννοεις?

@leros2004 Γιατι αναλογα το παιχνιδι παει και η πλατφορμα? Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο?

Εκτος αν αντι να μπεις να πεις την γνωμη σου μπηκες απλα στο θεμα να τρολαρεις...

Εννοώ ότι αν παίζεις παιχνίδια που θα εκμεταλευτούν παραπάνω πυρήνες ναι έχεις και ενα λόγο παραπάνω για αναβάθμιση.... 

Η cpu σου είναι 4/8, είναι αρκετή για το 90% των παιχνιδιών που κυκλοφορούν εκεί έξω. Φυσικά αν κάνεις καλό deal για το δικό σου σύστημα, τότε έχεις τα δίκια σου που κοιτάζεις να τα αλλάξεις...  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...