Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις σε γενικη συνελευση πολυκατοικιας τα ποσοστα εκπροσωπησης υπολογιζονται βασει των πσοσοτων στο οικοπεδο ή βασει των πσοστων στην πληρωμη κοινοχρηστων.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς. Εκεί που εμένα μέχρι πέρυσι για να γίνει συνέλευση έπρεπε να είναι παρόντες πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες. Αν δεν ήταν οριζόταν επαναληπτική κι αν γινόταν πάλι το ίδιο πήγαινε σε τρίτη συνέλευση που είχε ισχύ με όσους ήταν παρόντες.

Δεν ξέρω αν είναι ανάλογα τον κανονισμό της κάθε πολυκατοικίας όμως.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ αυτό έχω υπόψη μου, ότι πάει ανά διαμέρισμα/ιδιοκτήτη, όχι ποσοστά!

Δεν είναι εταιρία να μετράει το ποσοστό μετοχών του καθενός!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cumulus είπε

Ξερει κανεις σε γενικη συνελευση πολυκατοικιας τα ποσοστα εκπροσωπησης υπολογιζονται βασει των πσοσοτων στο οικοπεδο ή βασει των πσοστων στην πληρωμη κοινοχρηστων.

Πρώτα από όλα πες μας τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "ποσοστα εκπροσωπησης", γιατί πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο, δεν νομίζω να υπάρχει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Όχι παίδες με χιλ πάει 

μπαινεις σε φορουμ, ρωτας γνωμες, και βγαζεις λαθος τις απαντησεις?

ουτε εγω εχω ακουσει για ποσοστα. σας δουλευουν μου φαινεται

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

μπαινεις σε φορουμ, ρωτας γνωμες, και βγαζεις λαθος τις απαντησεις?

ουτε εγω εχω ακουσει για ποσοστα. σας δουλευουν μου φαινεται

Μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα.Αμα με δουλευουν ή δουλευω εγω καποιον ή τελοςπαντων δουλευομαστε μεταξυ μας.Επισης σκεψου οτι υπαρχουν ανθρωποι που δε γεννηθηκαν τοσο εξυπνοι οσο εσυ.

21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πρώτα από όλα πες μας τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "ποσοστα εκπροσωπησης", γιατί πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο, δεν νομίζω να υπάρχει.

Οταν γινεται η συνελευση την πρωτη φορα για να βγει καποια αποφαση πρεπει να υπαρχει μια πλειοψηφια των παρυερισκοντων των οποιων ομως οι ψηφοι θα αντιστοιχουν στα 600/1000 Αν δε βγει αποφαση στη δευτερη αρκει η πλειοψηφια των παρευρισκοντων

Με αλλα λογια λοιπον ρωταω αν καποιος ξερει πως "βγαινουν" αυτα τα 600/1000;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cumulus είπε

Οταν γινεται η συνελευση την πρωτη φορα για να βγει καποια αποφαση πρεπει να υπαρχει μια πλειοψηφια των παρυερισκοντων των οποιων ομως οι ψηφοι θα αντιστοιχουν στα 600/1000 Αν δε βγει αποφαση στη δευτερη αρκει η πλειοψηφια των παρευρισκοντων

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες, η ισχύς κάθε ψήφου υπολογίζεται με βάση το μέγεθος του μεριδίου, δλδ με βάση τα χιλιοστά που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες, η ισχύς κάθε ψήφου υπολογίζεται με βάση το μέγεθος του μεριδίου, δλδ με βάση τα χιλιοστά που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.

Ευχαριστω.Βρηκα και την ακρη οπως γραφεις ειναι τα χιλ καθε διαμερισματος επι του οικοπεδου.Εγω τα μετρουσα με χιλ επι των δαπανων που ειναι λαθος.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, cumulus είπε

Μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα.Αμα με δουλευουν ή δουλευω εγω καποιον ή τελοςπαντων δουλευομαστε μεταξυ μας.Επισης σκεψου οτι υπαρχουν ανθρωποι που δε γεννηθηκαν τοσο εξυπνοι οσο εσυ.

Εχω αλλάξει 10 πολυκατοικίες. Σε καμιά δεν λαμβανόταν υπόψη τα χιλιοστά στη συνέλευση αλλά από πόσα διαμερίσματα ήταν παρών ο ιδιοκτήτης.

Αν στη δική σας πολυκατοικία το καταστατικό λέει διαφορετικά, θα πρέπει να λέει και τα ποσοστά!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Εχω αλλάξει 10 πολυκατοικίες. Σε καμιά δεν λαμβανόταν υπόψη τα χιλιοστά στη συνέλευση αλλά από πόσα διαμερίσματα ήταν παρών ο ιδιοκτήτης.

Δηλαδή βρίσκεις λογικό η ψήφος ενός ιδιοκτήτη διαμερίσματος 150 τμ να έχει την ίδια βαρύτητα με την ψήφο του ιδιοκτήτη γκαρσονιέρας 25 τμ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή βρίσκεις λογικό η ψήφος ενός ιδιοκτήτη διαμερίσματος 150 τμ να έχει την ίδια βαρύτητα με την ψήφο του ιδιοκτήτη γκαρσονιέρας 25 τμ?

Ανέφερα τί έχω συναντήσει μέχρι σήμερα.

Είναι γεγονός βέβαια ότι σε καμιά πολυκατοικία δεν υπήρχαν γκαρσονιέρες.

Όλα τα διαμερίσματα ήταν περίπου ίδια τετραγωνικά και ίσως γι'  αυτό δεν μετρούσαν τα χιλιοστά.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ανέφερα τί έχω συναντήσει μέχρι σήμερα.

Είναι γεγονός βέβαια ότι σε καμιά πολυκατοικία δεν υπήρχαν γκαρσονιέρες.

Όλα τα διαμερίσματα ήταν περίπου ίδια τετραγωνικά και ίσως γι'  αυτό δεν μετρούσαν τα χιλιοστά.

Ή απλά και στις 10 περιπτώσεις όλοι οι ιδιοκτήτες είχατε άγνοια.

Τα χιλιοστά έχουν την έννοια του μεριδίου(ποσοστού) συνιδιοκτησίας επί της πολυκατοικίας, συνεπώς όσο περισσότερα χιλιοστά κατέχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα φέρει η ψήφος του. Κοινή λογική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά το ακούω κι εγώ αυτό με τα χιλιοστά πάντως. Σε εμάς όλες οι ψήφοι το ίδιο μετρούσαν, άσχετα αν είχε 20 τετραγωνικά κάποιος ή 200.

Έχω μείνει μόνο σε μία πολυκατοικία όμως.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Είναι αναλογα τι γράφει ο κανονισμός.Αν δε γράφει πως ορίζονται οι ψήφοι πάει ανάλογα με τα χλστ επί του οικοπέδου.Μπορει όμως να έχει οριστεί κάτι διαφορετικό στον κανονισμό. Και εγώ δε γνώριζα αλλά τελικά ρωτώντας δικηγόρο μου τα εξήγησε όλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...