rudigarcia222 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 ξεκίνησα απο αρχές Ιανουαρίου 2019 εργασία/πληρώθηκα κανονικά τον πρώτο μηνα,στο σαιτ του ικα ακόμη δεν φαίνονται τα ένσημα χρειάζεται καποιο διάστημα να περάσει???(ειμαι πάνω απο ενάμιση μηνά ηδη) επίσης και αν πάω σε γιατρό αυτη τη περιοδο θα με βγαλει εκτος συστήματος,οτι δεν δικαιούμαι καθώς είμαι ανασφάλιστος(εννοώ τεχνικά μέχρι να φανουν τα ενσημα)??
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Ανασφάλιστος δεν είναι πλέον κανείς. Απλά αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων εξυπηρετείσαι μόνο από δημόσια νοσοκομεία για εξετάσεις και παραπεμπτικά. Για τα φάρμακα δεν ξέρω τί ισχύει. Τα ένσημα Ιανουαρίου δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, καθώς η πληρωμή γίνεται στο τέλος του επόμενου/μεθεπόμενου μήνα, δηλαδή τέλος Φεβρουαρίου ή Μαρτίου και θα φανούν μετά από 2 ή 3 μήνες από την πληρωμή. 1
tsioulak Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Τα ενσημα θα εμφανιστουν Μαρτιο με Απριλιο. Οσον αφορα την ασφαλεια υγειας, (υποθετοντας οτι εχεις πληρη ενσημα), απο τελη Ιουνιου - αρχες Ιουλιου το συζηταμε.
chsam Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια, αφου παρακολουθω ενσημα δικα μου κ της συζυγου την τελευταια δεκαετια, η πληρωμη γινεται μαζι με τον μισθο (εισφορες και του εργαζομενου και του εργοδοτη) και τα ενσημα πχ του Ιανουαριου μετα απο δυο μηνες (αφου κλεισει ο μηνας Ιανουαριος εννοειται) το αργοτερο φαινονται κανονικα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από chsam
zio10 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, tsioulak είπε Τα ενσημα θα εμφανιστουν Μαρτιο με Απριλιο. Οσον αφορα την ασφαλεια υγειας, (υποθετοντας οτι εχεις πληρη ενσημα), απο τελη Ιουνιου - αρχες Ιουλιου το συζηταμε. Γιατί τόσο μακριά; 60 ένσημα δεν θέλει;
chsam Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Γιατί τόσο μακριά; 60 ένσημα δεν θέλει; Μεχρι 28 Φεβρουαριου ειναι 50, αλλα εχει βγει μια εγκυκλιος που αναφερει οτι απο 1 Μαρτιου: 1.α. Από 1-3-2019 χορηγείται στον άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογενείας του ασφαλιστική ικανότητα για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, εφόσον: αα) Ο μισθωτός έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 75 ημέρες εργασίας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από chsam
papoys1 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Για το βιβλιάριο ασθενείας δυστυχώς έτσι πάει. Η κόρη μου είχε πιάσει δουλειά μέσα Δεκεμβρίου και τα ένσημα στο ΙΚΑ αν και στέλνονταν κανονικά κατάσταση τέλος κάθε μήνα,φάνηκαν το Μάιο για να θεωρήσει βιβλιάριο υγείας
tsioulak Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, zio10 είπε Γιατί τόσο μακριά; 60 ένσημα δεν θέλει; Πηγε στα 75. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα