DenEisaiG Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Ειμαι 17 μενω σε μια πολη κοντα στην Αθήνα και φετος δινω πανελλήνιες για πρώτη φορά.Οι γονεις μου μου εχουν ξεκαθαρίσει οτι δεν εχουν την οικονομική δυνατότητα να με στειλουν σε άλλη πόλη να σπουδάσω και αναγκαστικά πρέπει να περάσω Αθήνα.Δεν εχω θέμα με την Αθήνα θα ηθελα να περασω εδω αλλα το θεμα ειναι οτι ανησυχώ οτι αν δεν περάσω Αθήνα δεν θα εχω τι να κάνω.Μιλουσα με εναν καθηγητή μου και μου ελεγε οτι υπάρχουν και οι φοιτιτικες εστιες. οτι νταξει το φαγητό ειναι οκευ ,το δωματιακι οχι κατι τρελό κρεβατι γραφείο ντουλαπα (δεν με χαλαει) κτλπ κτλπΜου ειπε οτι για να σε δεχτούν εκει πρέπει οι γονεις σου να εχουν εισοδημα κατω απο 30.000 ευρώ και κατι αλλα που δεν θυμάμαι.Ο πατερας μου ειναι συνταξιουχος,η μανα μου δεν δουλεύει ενω το εισοδημα μας/χρόνο ειναι κατω απο 15.000.Εχω προϋποθέσεις να με παρουν στην φοιτιτικη εστια πχ της Πάτρας;Τι αλλες προϋποθέσεις υπάρχουν;Το ψαξα λιγο αφου γύρισα σπιτι και οσα άρθρα ειδα ελεγαν οτι η εμπειρία απο αποψη οτι γνωρίζεις πολλα ατομα ειστε ολοι φίλοι κτλπ ειναι φανταστικη αλλα απτην αλλη ειδα και παρα πολλα αρθρα σε φαση "Αθλιες οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτιτικες εστιες του ____ πανεπιστημίου" Επισης αν γινεται καποιος να μου εξηγήσει πως μπορω να παρω μεταγραφή για αθηνα αν περασω σε άλλη πόλη Ευχαριστώ προκαταβολικά
vagos789 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Στις εστιες δεν εχεις πολυ ιδιωτικη ζωη,αυτο καποιοι το αντεχουν,καποιοι οχι. Παντως αν περασεις σε μια αλλη πολη μπορεις ενδεχομενως να εργαζεσαι και να συγκατοικεις με καποιον Τιποτα δεν ειναι ευκολο,τιποτα δεν χαριζεται,αλλα ολα ειναι εφικτα για αυτον που ειναι αποφασισμενος.
pink_glitter Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Συγγνώμη που στο λεω έτσι, αλλά λες ότι οι γονείς σου έχουν οικονομικό πρόβλημα και εσυ σκέφτεσαι πώς να καλοπεράσεις στις σπουδές σου αντί να συγκεντρωθείς να πάρεις το πτυχίο σου οσο πιο γρήγορα γίνεται; Δεν είναι και πολύ σωστή αυτή η σκέψη... 7 3
Diskimpex Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ειναι τοσο καλοπεραση να ειναι χαλια οι εστιες ,να μην μπορει να τον δεκτουν.Χωρια να μπορει και να τελειωσει απο τριτους παραγοντες .Βασικα αν μπορει να βρεις εργασια καποια βολευονται.Και ο χαμενος χρονος
dpolal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Μήπως να δώσεις βάση και να εστιάσεις στο να περάσεις ΠΡΩΤΑ κάπου, οπουδήποτε είναι αυτό και μετά να δείς τί θα κάνεις ;;;
Diskimpex Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυστυχως δεν εχουν ολες οι πολεις ιδιες ευκαιριες και ευκολιες .Και το κοστος ζωης και τα μεταφορικα Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από Diskimpex
andrapos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Κοίτα αυτό με το εισόδημα είναι κριτήριο για να κάνεις αίτηση,δεν είναι σίγουρο ότι θα σε παρουν.Προηγουνται οικογένειες με μηδενικό εισόδημα,ορφανά παιδιά και διάφορες άλλες κατηγορίες.Για το φαγητό δεν ξέρω αν είναι παντού έτσι αλλά στο ΤΕΙ Πειραιά που ήμουν μέχρι το 2009 το φαγητό τρωγοταν αν δεν ήσουν παράξενος(εγώ ήμουν).Είχε πρωινό,μεσημεριανό και βραδινό οπότε μπορούσες από θέμα διατροφής να τη βγάλεις τσάμπα.Φαγητο σου έβαζαν ένα πιάτο αλλά σαλάτες και φρούτα έπαιρνες όσο ήθελες.Αναψυκτικα με χρέωση.Επισης να σκεφτείς ότι αν δεν μένεις Αθήνα αλλά κοντά στην Αθήνα θα έχεις κάποια έξοδα ακόμα και αν περάσεις Αθήνα.Εγω πχ μένω Σαλαμίνα και για να πάω στο ΤΕΙ έπαιρνα καραβάκι και λεωφορείο και έκανα 1,5 ώρα να φτάσω.Επισης οι σχολές δεν έχουν πρόγραμμα σχολειου 8-14 και μετά σπίτι.Μπορει να έχεις μάθημα 8-10,μετά 12-16 και ένα 20-22 το βράδυ.Οποτε εγώ έπρεπε να ξυπνήσω 6 το πρωί και να επιστρέψω 12 το βράδυ σπίτι.Για να πάρεις μεταγραφή κάνεις αίτηση και παίρνεις μόρια ανάλογα με το εισόδημα,αν είσαι ορφανός,πόσα αδέρφια έχεις,αν σπουδάζει αλλού κάποιος αδερφός σου και άλλα κριτήρια. 1
dimpa16 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, pink_glitter είπε Συγγνώμη που στο λεω έτσι, αλλά λες ότι οι γονείς σου έχουν οικονομικό πρόβλημα και εσυ σκέφτεσαι πώς να καλοπεράσεις στις σπουδές σου αντί να συγκεντρωθείς να πάρεις το πτυχίο σου οσο πιο γρήγορα γίνεται; Δεν είναι και πολύ σωστή αυτή η σκέψη... Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις,από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα,από τα γραφόμενα του παιδιού; Εγώ μόνο προβληματισμό έλαβα. Δεν αναφέρει τίποτα για καλοπέραση. Εκτός και αν οι σωστές συνθήκες διαβίωσης σε εστία ,για σένα, θεωρούνται καλοπέραση. 2
panos4tw Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Περα απο το εισοδημα, εφοσον οι γονεις οντως δεν θα σε στηριξουν οικονονομικα, μπορεις να επικαλεστεις οτι πλεον δεν εχεις σχεση με τους γονεις σου και το μοναδικο σου εισοδημα ειναι το δικο σου. Εγγυησεις προφανως δεν υπαρχουν, αλλα εφοσον χρειαστει να μεινεις σε εστια, θα βρεθει τροπος να μεινεις σε εστια: ο λογος υπαρξης των εστιων ειναι η στηριξη ατομων με οικονομικες δυσκολιες. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από panos4tw
Diskimpex Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ειναι ευκολο .Γενικα δεν υπαρχουν θεσεις σε εστιες .Ελλειψη κτηριων. 1
paylidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβασε εσυ τώρα, δωσε χωρις άγχος τις εξετάσεις σου και όταν ερθει η ωρα και περάσεις καπου το λύνεις αυτό το θέμα... τα περιφερειακά πανεπιστήμια εχουν καλες εστίες κατα βάση και μπαίνεις πιο εύκολα και αξιοκρατικά (σε σχέση πχ με του εμπ που δεν τις αδειάζουν αυτοι που δεν ειναι δικαιούχοι) Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από paylidis
LIGHT1NG Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Από φίλο μου που έμενε Θεσσαλονίκη στις εστίες ήταν οκ μην φανταστείς κάτι σούπερ αλλά είναι κομπλέ αν θες να περάσεις και καλά μπορείς να βρεις μια δουλειά σε κάποιο ωράριο που να σε βολεύει μέσω κάποιον γνωστών αν εχεις είναι ποιο εύκολο να βρεις ωστόσο να δώσεις ποιο πολύ βάση στην σχολή σου και όχι στην εργασία γιατί αν σε πάρει ο κύκλος πχ δεν πρέπει να πάω τις πρώτες 2 ώρες γιατί δουλεύεις νωρίτερα σήμερα και να φορτώνεις απουσίες δεν είναι λύση, αυτό καλό είναι να το ξεκαθαρίσεις όταν τυχών αν ξεκινήσεις δουλειά κλπ γιατί θα μείνεις κάποια χρονιά πίσω και θα δυσκολέψει αν χρωστάς 69 μαθήματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα