vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, slk200gr είπε Για να παμε και εδω για τον λογο του αληθες ,αποφαση γερμανικου δικαστηριου αφου και εφοσον εχει πληρωθει η παραγγελια εστω και μετα απο 3 ειδοποιησεις (3 ειναι υποχρεωτικες προτου κανουν οτιδηποτα ) υπαρχουν πολλες ακομα αποφασεις αν γκοογκλαρετε στα γερμανικα ch würde dem Inkasso schreiben, dass man das längst bezahlt hat und die frei erfundenen Gebühren zurück weist. Ich würde dazu auf den Bundesgerichtshof verweisen und zwar auf das Urteil vom 21.03.2018 - VIII ZR 17/17. Infoscore möge doch bitte den vollständigen zwischen Amazon und dem Arvato-Konzern geschlossenen Vertrag in Kopie vorlegen, sowie einen Kontoauszug zum Geldfluss der Inkassokosten um nachzuweisen, dass es sich nicht um echtes/unechtes Factoring handelt. Daneben möge Infoscore einen Tätigkeitsbericht und einen Tätigkeitsnachweis liefern zur Beurteilung der Frage, ob überhaupt eine Rechtsdienstleistung erbracht wurde. εδω δικαιολογει την αποφαση το δικαστηριο οτι δεν παρειχε καμια υπηρεσια για να διεκδικει χρηματα Normalerweise meckert das Inkasso dann, aber rechtlich gesehen hat es eigentlich keinerlei Handhabe. Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας, συμβουλές δίνετε δεν ευθύνεστε για οποία απόφαση και να πάρω φυσικά. Δηλαδή εδώ εξηγείς ότι αφιυ εζω πληρώσει και μετά τις 3 ειδοποιήσεις αφού πλήρωσα το χρέος του προϊόντος δεν μπορούν να διεκδικούν κάτι παραπάνω;;; Μα εγώ φταιω που έστειλαν το προϊόν αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα, και έχω email (η δεύτερη εικόνα) που λέει ξεκάθαρα ότι αν δεν πληρώσω με άλλο τρόπο ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ η παραγγελία; Πως τον στέλνουν μετά;;; Δεν έχω βρει άρθρο από παθόντα από την συγκεκριμένη εταιρεία που δεν πλήρωσε και τι απέγινε η υπόθεση του, τον άφησαν ή το τράβηξαν παραπέρα. Και πως μπορούν να μου χρεώσουν ένα χρέος χωρίς να έχουν επίσημο έγγραφο. Δηλαδή εννοώ όταν παίρνεις ένα δάνειο από τράπεζα και είναι κόκκινο και η τράπεζα το δίνει σε εισπρακτική εταιρεία, έχουν ΑΦΜ αλλά το κυριότερο επίσημο έγγραφο με την υπογραφή σου ότι πήρες το δάνειο κτλ Εμένα έχουν όνομα διεύθυνση email και μάλλον τηλέφωνο, αλλά όχι επίσημο έγγραφο και υπογραφές... Σε 3 ερωτήσεις προ αμαζον γιατί το στειλατε αφου δεν πληρωθεικε και με ειδοποίηση σας ότι θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ η παραγγελια αν δεν πληρώσω, απέφυγαν να πληρώσουν... Απλά το λέω για όλους σας να προσέχετε από που παραγγελνεται.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Να το παρω λιγο απο την αρχη γιατι δεν το κατάλαβα το ολο θεμα Οταν το αγόρασες δεν χρεώθηκες, οταν στο έστειλαν παλι δεν χρεώθηκες. Το ερώτημα μου ειναι γιατι δεν χρεώθηκες, η κάρτα ειχε χρήματα, εγινε προσπάθεια χρέωσης και απερρίφθη απο την τράπεζα, τι έπαιξε τελικά με την αρχική χρέωση ξέρεις? 1
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 εχουν βγει αποφασεις 6 λεπτά πριν, vasilisx είπε Urteil vom 21.03.2018 - VIII ZR 17/17. απλα διαδικαστικα καλα ειναι να ενημερωσεις την εισπρακτικη και το αμαζον (και αυτους να τους πεις να ενημερωσουν την ειπσρακτικη ) οτι εχεις πληρωσει με καποιο χαρτι και μετα αμα σε ξαναενοχλησουν κανε μια ελληνικη χειρονομια τωρα οτι ειναι κουφο που στο στειλαν ελευθερα ναι ειναι πολυ ,καποτε που εληξε χρονικα η καρτα μου μου απεριψε το αμαζον την αγορα,μετα ανανεωσα παλι την καρτα μου αλλα το προιον δεν ηρθε ποτε και μαλιστα φρεε ,τι να πω ,ατυχος αλλα οκ δεν τρεχει και τιποτα
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Να το παρω λιγο απο την αρχη γιατι δεν το κατάλαβα το ολο θεμα Οταν το αγόρασες δεν χρεώθηκες, οταν στο έστειλαν παλι δεν χρεώθηκες. Το ερώτημα μου ειναι γιατι δεν χρεώθηκες, η κάρτα ειχε χρήματα, εγινε προσπάθεια χρέωσης και απερρίφθη απο την τράπεζα, τι έπαιξε τελικά με την αρχική χρέωση ξέρεις? Ούτε όταν αγορασα ούτε όταν παρέλαβα δεν χρεώθηκα. Δεν περίμενα να το παραλαβω καν. Ή κάρτα είχε χρήματα, από τράπεζα πειραιως δεν είχα καμιά ενημέρωση. Εδώ μέσα διάβασα ότι υπάρχει θέμα με τη τράπεζα πειραιως με χρεώσεις από κάρτα από Γερμανια. Αλλά το θέμα δεν είναι γιατί δεν χρεώθηκα, αλλά γιατί το έστειλαν αφου δεν πληρώθηκαν... Και μόνοι τους είπαν ότι αν δεν πληρωθεί θα ακυρώσουν την παραγγελία
mezger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Στο πρώτο screenshot που παρέθεσες έχει ως μέθοδο πληρωμής Direct Debit. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, τραβάει τα λεφτά απευθείας από το λογαριασμό - https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895420 Άρα καταρχήν έγινε λάθος στην επιλογή του τρόπου πληρωμής. Λογικά με direct debit δεν παίρνουν άμεσα απάντηση για την επιτυχία ή όχι της πληρωμής, γιαυτό και έστειλαν την παραγγελία, σε αντίθεση με χρεωστικές/πιστωτικές όπου αν δεν γίνει η εξόφληση δεν το στέλνουν καθόλου. 7
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, mezger είπε Στο πρώτο screenshot που παρέθεσες έχει ως μέθοδο πληρωμής Direct Debit. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, τραβάει τα λεφτά απευθείας από το λογαριασμό - https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895420 Άρα καταρχήν έγινε λάθος στην επιλογή του τρόπου πληρωμής. Λογικά με direct debit δεν παίρνουν άμεσα απάντηση για την επιτυχία ή όχι της πληρωμής, γιαυτό και έστειλαν την παραγγελία, σε αντίθεση με χρεωστικές/πιστωτικές όπου αν δεν γίνει η εξόφληση δεν το στέλνουν καθόλου. δικηο εχεις ,τωρα εξηγειται και μαλιστα λεει οτι τραβανε τα χρηματα αφου φυγει η παραγγελια, Anmerkung: Ihr Bankkonto belasten wir natürlich erst dann, wenn die bestellten Artikel versandt werden.
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Και τότε πώς το έστειλαν αφού από την αρχή είδαν το πρόβλημα πληρωμής και μουέστειλαν αυτό το email?
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Έχουν δίκιο οι απαντήσεις από πάνω έβαλες direct debit και ο λογαριασμός σου δεν έχει υπόλοιπο για να το εξυπηρετήσει.Η amazon δεν μπορεί να το γνωρίζει εξαρχής έστειλε λοιπόν την παραγγελία σου και όταν προσπάθησε να τραβήξει τα χρήματα δεν μπόρεσε. Εσύ γιατί έβαλες direct debit;
Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το συνηθίζουν να στέλνουν το προϊόν και μετα να παίρνουν τα χρήματα. Μου είχε τύχει με revolut επειδή έκαναν απανωτή χρέωση του 1 δολαρίου και του κανονικού ποσού, η revolut πάγωσε την κάρτα για λόγους ασφάλειας. Και μέσα στο βράδυ για εμάς, προσπάθησαν 2 φορές να τραβήξουν το ποσό από την μπλοκαρισμένη κάρτα, παρ' ταύτα την ίδια μέρα έστειλαν το προϊόν και το άλλο πρωί τους κυνηγούσα σε email και twitter για να τους δώσω τα χρήματα. Μου είπαν μάλιστα πως το σύστημα αυτόματα τραβάει το ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πως αν υπάρξει πρόβλημα θα με ενημερώσουν εκείνοι. Μετά απο 3 ημέρες και ενώ είχε φτάσει Ελλάδα πήραν τα χρήματα.
vasilllis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Εμενα παλι ολο το σκηνικο μου φαινεται πολυ περιεργο.Δεν ειναι δικο τους λαθος η αποστολη προιοντος χωρις την πληρωμη?εφοσον μιλαμε για ιντερνετικο καταστημα. 1
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, vasilllis είπε Εμενα παλι ολο το σκηνικο μου φαινεται πολυ περιεργο.Δεν ειναι δικο τους λαθος η αποστολη προιοντος χωρις την πληρωμη?εφοσον μιλαμε για ιντερνετικο καταστημα. το γραφουν οτι πρωτα φευγει η παραγγελια και μετα παιρνουν τα χρηματα Anmerkung: Ihr Bankkonto belasten wir natürlich erst dann, wenn die bestellten Artikel versandt werden. 1
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ωραία λοιπόν θα φτιαξω ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομα ενός εχθρό μου να παράγγειλω ότι πιο ακριβό βρω να του το στείλουν και να το κυνηγάνε. Μα είναι σοβαρο κατάστημα; 1
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, vasilisx είπε Ωραία λοιπόν θα φτιαξω ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομα ενός εχθρό μου να παράγγειλω ότι πιο ακριβό βρω να του το στείλουν και να το κυνηγάνε. Μα είναι σοβαρο κατάστημα; Γιατί επέλεξες να πληρώσεις με τραπ. λογαριασμό και όχι με κάρτα; 15 λεπτά πριν, vasilllis είπε Εμενα παλι ολο το σκηνικο μου φαινεται πολυ περιεργο.Δεν ειναι δικο τους λαθος η αποστολη προιοντος χωρις την πληρωμη?εφοσον μιλαμε για ιντερνετικο καταστημα. Η πληρωμή έγινε βάζοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό απλά όταν προσπάθησε να εκτελεστεί δεν εκτελέστηκε λογικά λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.Ο φίλος που άνοιξε το θέμα υποθέτω πως το ήξερε.
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, user2163 είπε Έχουν δίκιο οι απαντήσεις από πάνω έβαλες direct debit και ο λογαριασμός σου δεν έχει υπόλοιπο για να το εξυπηρετήσει.Η amazon δεν μπορεί να το γνωρίζει εξαρχής έστειλε λοιπόν την παραγγελία σου και όταν προσπάθησε να τραβήξει τα χρήματα δεν μπόρεσε. Εσύ γιατί έβαλες direct debit; Δεν ξέρω τι είναι το direct debit εγώ ήθελα το προϊόν και εκεί που ήταν να βάλω τα στοιχεία της κάρτας τα έβαλα, δεν πληρώθηκε. Και τώρα που θυμήθηκα στις 28/12 έκανα προσπάθεια να πληρώσω και μέσω S€PA εξου και στην πρώτη εικόνα το iban του λογαριασμού μου που τελειώνει σε 831, αλλά και πάλι μάταια, δεν πληρώθηκε και ούτε μέσω sepa 2 λεπτά πριν, user2163 είπε Γιατί επέλεξες να πληρώσεις με τραπ. λογαριασμό και όχι με κάρτα; Η πληρωμή έγινε βάζοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό απλά όταν προσπάθησε να εκτελεστεί δεν εκτελέστηκε λογικά λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.Ο φίλος που άνοιξε το θέμα υποθέτω πως το ήξερε. Χρήματα είχε μέσα και μάλιστα αρκετά
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, vasilisx είπε Δεν ξέρω τι είναι το direct debit εγώ ήθελα το προϊόν και εκεί που ήταν να βάλω τα στοιχεία της κάρτας τα έβαλα, δεν πληρώθηκε. Και τώρα που θυμήθηκα στις 28/12 έκανα προσπάθεια να πληρώσω και μέσω S€PA εξου και στην πρώτη εικόνα το iban του λογαριασμού μου που τελειώνει σε 831, αλλά και πάλι μάταια, δεν πληρώθηκε και ούτε μέσω sepa Δηλαδή έβαλες κάρτα στην αρχή δεν έγινε δεκτή η συναλλαγή και μετά έβαλες το sepa DD; Στην πρώτη περίπτωση με την κάρτα να φανταστώ δες στο έστειλαν το προιόν.Αποφάσισες μετά να αλλάξεις τον τρόπο πληρωμής σε sepa DD ή έκανες καινούρια παραγγελία; 4 λεπτά πριν, vasilisx είπε Δεν ξέρω τι είναι το direct debit εγώ ήθελα το προϊόν και εκεί που ήταν να βάλω τα στοιχεία της κάρτας τα έβαλα, δεν πληρώθηκε. Και τώρα που θυμήθηκα στις 28/12 έκανα προσπάθεια να πληρώσω και μέσω S€PA εξου και στην πρώτη εικόνα το iban του λογαριασμού μου που τελειώνει σε 831, αλλά και πάλι μάταια, δεν πληρώθηκε και ούτε μέσω sepa Χρήματα είχε μέσα και μάλιστα αρκετά Ε τότε κάποιο στοιχείο του δεν επιβεβαιώθηκε.Για να γίνει Direct Debit χρειάζεται IBAN και ονοματεπώνυμο.Αν τα έβαλες αυτά σωστά τότε ρώτα στην τράπεζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα