Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και δεν έχω καμία εμπειρία πάνω στο θέμα. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να με απολύσουν από την δουλειά μου. Δεν έχω ξαναβγεί ποτέ ταμειο καταρχάς, έχω ένσημα από 14/11/2017(τότε ξεκίνησαν τα πρώτα μου ένσημα) και μέχρι και 31/12/2018 έχω συνολικά 339 ένσημα από τα οποία τα 39 είναι για το 2017 και τα υπόλοιπα για το 2018. Γνωρίζει να μου πει κάποιος σίγουρα αν δικαιούμαι να βγω ταμείο ? Ευχαριστώ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasPC είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και δεν έχω καμία εμπειρία πάνω στο θέμα. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να με απολύσουν από την δουλειά μου. Δεν έχω ξαναβγεί ποτέ ταμειο καταρχάς, έχω ένσημα από 14/11/2017(τότε ξεκίνησαν τα πρώτα μου ένσημα) και μέχρι και 31/12/2018 έχω συνολικά 339 ένσημα από τα οποία τα 39 είναι για το 2017 και τα υπόλοιπα για το 2018. Γνωρίζει να μου πει κάποιος σίγουρα αν δικαιούμαι να βγω ταμείο ? Ευχαριστώ!

νομιζω πως ναι.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Leleouras είπε

συνήθως "μπαίνουν" στο ταμείο... εσύ επιμένεις να "βγείς"! :wacko:

Να μπω να βγω, οτιδήποτε 😅 απλά θα ήθελα μια σοβαρή και όσο το δυνατόν πιο σίγουρη απάντηση από κάποιον που γνωρίζει σχετικά με το θέμα γιατί είναι αρκετά σοβαρή και ζόρικη η κατάσταση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή παίρνεις πρώτη φορά ταμείο ισχύουν αυτά:

3.Ποσα ενσημα δηλαδη για να παρει καποιος επιδομα?

Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. 

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και οεργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθεέτος.

Αν απολυθεί πχ 20/2/19

θες 20/2/19 με 20/2/2018 να έχεις 80 ένσημα 

Και 19/2/18 με 19/2/17 να έχεις 80 ένσημα.

Οριακά σε βλέπω υπολόγισε τα ένσημα σου.

Επεξ/σία από *Kopanos*
Δημοσ.

Αναλογα ποια μερα σε απολυσουν, αν ας πουμε, γινει 1/3 τοτε εισαι στο οριο για να το παρεις, και αυτο εξαιτιας των 80 ενσημων κατα ετος. Εξηγω, θελεις 80 ενσημα για την περιοδο 1/3/18 εως 1/3/2019 (που τα εχεις) και αλλα 80 για την περιοδο 1/3/2017 εως 1/3/2018 τα οποια εχεις οριακα. Αν σε απολυσουν πιο νωρις απο 1/3/2019 θα πρεπει να πας να δεις ποσα ενσημα εχεις απο 14/11/2017 εως και την ημερομηνια απολυσης (π.χ. 22/2) αλλα το ετος 2018.

ΥΓ. Επισης χρειαζεσαι και μαζεμενα ενσημα (ειτε 125 ειτε 200) αλλα αυτα τα εχεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...