Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ενοικίασα την 01-02-2019 ένα σπίτι 45τμ και έδωσα, με το που κάναμε το μισθωτήριο μέσω του taxisnet και έκανα και την αποδοχή διάρκειας ενός έτους  ως 31-01-2020, 2 ενοίκια. Ο ιδιοκτήτης είχε κάποιες εργασίες να ολοκληρώσει και με πήγαινε από μέρα σε μέρα. Μετά από 10 ημέρες κοροϊδίας και αφού ακόμη δεν είχα μπει στο σπίτι του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω και να μην ενοικιάσω το σπίτι. Αυτός όχι μόνο δεν μου έδωσε τα χρήματα αλλά μου είπε ότι επειδή δεν έχει εκδοθεί ΠΕΑ δεν έχει ισχύ και το συμβόλαιο μου πέρα από τις 28-02-2019. Επίσης μου άλλαξε και κλειδαριά στο σπίτι και δεν μπορούσα ούτε μέσα να μπω. Χθες πήγα άλλαξα την κλειδαριά εγώ και του είπα ότι αν δε μου δώσει τα χρήματά μου δε θα φύγω. Τι ισχύει ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ...??? Επίσης  να αναφέρω ότι στο συμβόλαιο είχαμε γράψει 100,00€ ενώ το κανονικό ενοίκιο ήταν 300,00€.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ερώτηση πάνω σε αυτό.

Έστω ότι τελικά ο TS μπαίνει στο σπίτι.

Τι τον εμποδίζει από εδώ και πέρα να δίνει κάθε μήνα 100€ όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο; Μπορεί να κάνει κάτι ο ιδιοκτήτης;

Και αν δε κάνω λάθος το συμβόλαιο 1 έτους δεν ισχύει, είναι υποχρεωτικά 3 έτη.

Οπότε γιατί να φύγεις φίλε; Βρήκες σπίτι με 100€/μήνα.

• Like 20
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kleo1 είπε

ερώτηση πάνω σε αυτό.

Έστω ότι τελικά ο TS μπαίνει στο σπίτι.

Τι τον εμποδίζει από εδώ και πέρα να δίνει κάθε μήνα 100€ όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο; Μπορεί να κάνει κάτι ο ιδιοκτήτης;

Και αν δε κάνω λάθος το συμβόλαιο 1 έτους δεν ισχύει, είναι υποχρεωτικά 3 έτη.

Οπότε γιατί να φύγεις φίλε; Βρήκες σπίτι με 100€/μήνα.

Η συμφωνια να δινει 300; λεω εγω τωρα. 

θα ηθελα πολυ να σε δω να νοικιαζεις με το 1/3 της τιμης που συμφωνησες και να μη σου κανει τη ζωη πατινι ο ιδιοκτητης :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε

Η συμφωνια να δινει 300; λεω εγω τωρα. 

θα ηθελα πολυ να σε δω να νοικιαζεις με το 1/3 της τιμης που συμφωνησες και να μη σου κανει τη ζωη πατινι ο ιδιοκτητης :)

η συμφωνία όμως προϋποθέτει (φαντάζομαι) να του παραχωρηθεί και το σπίτι και όχι να πληρώνει προκαταβολικά και στο τέλος να μη του αφήνει να μπει μέσα.

Προς το παρόν του την κάνει τη ζωή πατίνι.

Ε ρε θράσος που έχουν μερικοί.

Και ερωτώ λοιπόν, τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης; θα κινηθεί νομικά;

• Like 4
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει ιδανικά να κάνεις, αν βέβαια μπεις μέσα και μπαστακωθείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.

Η απορία που έχω εγώ είναι πως άλλαξες την κλειδαριά από την στιγμή που την άλλαξε πρώτα ο ιδιοκτήτης?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kleo1 είπε

η συμφωνία όμως προϋποθέτει (φαντάζομαι) να του παραχωρηθεί και το σπίτι και όχι να πληρώνει προκαταβολικά και στο τέλος να μη του αφήνει να μπει μέσα.

Προς το παρόν του την κάνει τη ζωή πατίνι.

Ε ρε θράσος που έχουν μερικοί.

Και ερωτώ λοιπόν, τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης; θα κινηθεί νομικά;

σωστα, δεν τον αφηνει να μπει μεσα. οποτε γιατι προτεινεις να δινει 100 euro το μηνα; ουτε σεντ δεν πρεπει να δωσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει ιδανικά να κάνεις, αν βέβαια μπεις μέσα και μπαστακωθείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.

Η απορία που έχω εγώ είναι πως άλλαξες την κλειδαριά από την στιγμή που την άλλαξε πρώτα ο ιδιοκτήτης?

κλειδαράς με το συμβόλαιο και την ταυτότητα. άνοιξα και άλλαξα!

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι ο λόγος του ήταν να ολοκληρώσει εργασίες αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να τελειώσει εργασίες. Δεν είναι όρος του συμβολαίου.
Το ότι το συμβόλαιο είναι 100 αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να δώσεις 300 ευρώ. 
Μείνε εκεί με τα 100 κι ασ' τον να κωλοχτυπιέται. Κατάθεση μόνο σε λογαριασμό τραπέζης για να υπάρχει αποδεικτικό. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 
Σε περίπτωση που θελήσει να ξαναλλάξει κλειδαριά κάλεσε την αστυνομία.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, DRAKO1313 είπε

Ο ιδιοκτήτης είχε κάποιες εργασίες να ολοκληρώσει και με πήγαινε από μέρα σε μέρα. Μετά από 10 ημέρες κοροϊδίας και αφού ακόμη δεν είχα μπει στο σπίτι του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω

Δεν ειναι καθολου σπανιο καποιες εργασιες να μην τελειωσουν στον χρονο που εχει υπολογιστει αρχικα

Θα επρεπε και οι δυο σας να εισαστε λιγο πιο ηρεμοι νομιζω

Αυτο που σου ειπε για το ΠΕΑ ειναι ισως σωστο,οποτε αν εχει δικιο, βρισκεσαι μεσα παρανομα και κινδυνευεις να σε "γλεντησει"

• Like 2
Δημοσ.

Το ΠΕΑ δεν είναι ευθύνη του ενοικιαστή αλλά τπυ ιδιοκτήτη. Είναι λοιπόν πρόβλημα του ιδιοκτήτη. Εφόσον είναι τέτοιος (κλεφτησ του κράτους και απατεώνας εν γενεί) κάτσε μέσα 3 μήνες κάνε ότι γουστάρεις κ φύγε κύριος στην συνέχεια έχοντας βρει σπίτι. 

• Like 4
Δημοσ.

το οτι υπαρχουν τα γνωστα αποβρασματα της κοινωνιας που νοικιαζουν σπιτι με 500 και γραφουν 100 στο συμβολαιο απλα με ξεπερναει σε αυτη την πηθικοχωρα

με ξεπερναει επισης το οτι καποιοι το δεχεστε και αρα δεν εμφανιζεται και εξοδα σωστα στην δηλωση σας...

καλα παμε

• Like 14
  • Thanks 4
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DRAKO1313 είπε

κλειδαράς με το συμβόλαιο και την ταυτότητα. άνοιξα και άλλαξα!

αν σου ανοιξε το σπιτι, καν'του κ μια μηνυση οτι σου πηρε 100€ πανω απ το τραπεζι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...