mp123 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, opcorsa είπε αυτα που λες γινονται στην ιδεωδη πολιτεια του Πλατωνα (428-348 πχ) και στα σοβαρα κρατη στην ελλαδιτσα δυστυχως πανε περιπατο Κουβεντα να γινετε παραθετω ενα φορο απο την αρχαια αθηνα. οριστε εσοδα για το κρατος. Ο πορνικός φόρος Επειδή κανείς δεν γλίτωνε από την τσιμπίδα του νόμου, ακόμη και οι εταίρες της Αθήνας πλήρωναν τον περίφημο πορνικό φόρο. Κάθε εταίρα που προσέφερε τις υπηρεσίες της, ανάλογα με τον οίκο που διατηρούσε πλήρωνε και τον φόρο που της αντιστοιχούσε. Άλλωστε λογικά τα κέρδη ήταν πολλά για να μένουν αφορολόγητα. ...
dancer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Αδυνατείς να καταλάβεις οτι όλοι κλέβουν έχουν αυτό το σκεπτικό, το κράτος λόγω των ελλειμμάτων αυξάνει τους φόρους σε όσους πληρώνουν για να καλύψει τα σπασμένα από αυτούς που δεν πληρώνουνε. Για μένα ηλεκτρονικό χρήμα παντού στο 100% και τελείωσε η φοροδιαφυγή άπαξ και δια παντώς, μετά καταγραφή σε όλα να μην μπορείς να την σκαπουλάρεις πουθενά. Επειδη αρκετοι βλεπετε μεχρι εκει που μπορειτε και οχι πιο περα, σε λιγοτερο απο ενα χρονο θα δεις ενα τεραστιο κυμα ανατιμησεων και κλεισιμο καταστηματων αν εφαρμοστει 100% ηλεκτρονικα παντου, μεχρι σημερα κανεις δεν υπολογιζε στην τιμη την προμηθεια pos ευκαιρια να παρει ενα 2% πανω το προιον, μετα θα σου πει οτι εγω για ζησω χρειαζομαι 1000ευρω το μηνα κατευθειαν 12000ευρω, λυνεις την μαθηματικη εξισωση που υπολογιζει ποσα χρηματα πρεπει να δηλωσεις καθαρα για να παρεις τελικα στο χερι 12000 αφαιρωντας την φορολογια εισοδηματος βλεπεις οτι τελικα πρεπει να δηλωσεις 22000 επομενως πολυ γρηγορα αν μεχρι σημερα λειτουργουσα με λιγες αποδειξεις τοτε αναγκαστηκα θα βαλω ενα 83% πανω τις τιμες και ετσι κατευθειαν θα δεις κατι που μεχρι χθες κοστιζε 5 την αλη μερα να κανει 9,25. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δεν γίνεται χωρίς φορολόγηση, όλα τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν φόρους στο Θεό και δε γκρινιάζει κανείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Son^Goku είπε Γι'αυτό σου βάζει παραπάνω φόρους, επειδή αρκετοί σαν εσένα δεν δίνουν αυτό που τους αναλογεί... Είναι ένας από τους λόγους ναι.Αλλα κυρίως λόγω σπατάλης της δημόσιας διοίκησης και ταισμα κομματικων στρατιων. Υψηλη φορολογία βάζεις αφού έχεις ανάπτυξη και σοβαρό κράτος μηχανισμους που λειτουργουν και σταθερή δυνατή οικονομία.Δεν βάζεις μια απίστευτη υπερφορολογηση σε διαλυμένη οικονομία. Ανάπτυξη με υψηλη φορολογία δεν έρχεται ουτε όταν είσαι εχθρός της επιχειρηματικότητας και στόχος βολεμα στο δημόσιο,ουτε με επιδόματα. Τέλος πάντως βγαινουμε πάλι εκτός θέματος.
SB_1957 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, mp123 είπε Κουβεντα να γινετε παραθετω ενα φορο απο την αρχαια αθηνα. οριστε εσοδα για το κρατος. Ο πορνικός φόρος Επειδή κανείς δεν γλίτωνε από την τσιμπίδα του νόμου, ακόμη και οι εταίρες της Αθήνας πλήρωναν τον περίφημο πορνικό φόρο. Κάθε εταίρα που προσέφερε τις υπηρεσίες της, ανάλογα με τον οίκο που διατηρούσε πλήρωνε και τον φόρο που της αντιστοιχούσε. Άλλωστε λογικά τα κέρδη ήταν πολλά για να μένουν αφορολόγητα. ... Πορνικό φόρο μπορεί να μην βάλαμε ακόμη αλλά το πορνικό εισόδημα το υπολόγισε ο πάλαι ποτέ υπουργός οικονομικών το 2006 για να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας και να μειώσει το έλλειμμα, και γίναμε ρεντίκολο διεθνώς για μία ακόμη φορά! "...η μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ με την αναθεώρηση στην οποία προχώρησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος προκάλεσε στο εξωτερικό ποικίλα σχόλια, που κλιμακώθηκαν από βαθιά έκπληξη για το μέγεθος της αύξησης (26%) έως λοιδορίες του τύπου ότι «η πορνεία και τα ναρκωτικά μεγαλώνουν ξαφνικά το ΑΕΠ της Ελλάδος».
skiabox Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Και κάτι άλλο. Μιας και βλέπω πολύ κόσμο στο thread να διαμαρτύρεται για μεγάλο και σπάταλο κράτος, ελπίζω όταν ερωτηθούν πάλι σύντομα στις εκλογές να συγχρονιστεί και το χέρι με τα γραφόμενα στο insomnia! 3
ktlk21 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Και κλασσικά σε ένα ακόμα θέμα που αφορά την κοινωνία μας φταίνε οι άλλοι.. παντα οι άλλοι.., Το κράτος, ο γείτονας, οι γονείς, η γκόμενά, ο γκομενος, ο δρόμος... ποτε εμείς... και ότι γκρινιάζουμε για τα πάντα και όταν μας λένε τι κάνουμε λάθος η απάντηση είναι.. εδω είναι Ελλάδα.. έτσι δουλεύει το πράγμα.. οσες χώρες μπήκαν σε μνηνονιακη πολιτική σε 2-3 χρόνια βγήκαν.. εμείς εδω 10ετια και βλέπουμε.. α ναι φταίει το κράτος και οι πολιτικοί που μας έκλεβαν.. μόνο που για μια δοσοληψία θέλει 2 μέρη για να γινει... υαν περνάμε επιδοτήσεις αγροτικές ολόκληρο χωριό με ενα κοπάδι πρόβατα ήταν καλα.. οταν μας έλεγξαν και το έκοψαν φταίει το κράτος... οτσν έρχονται στο κατάστημα εστίασης που εργάζομαι κυρίες τον βορείων προαστίων καλοντυμένες με κάρτες αλληλεγγύης ποιος φταίει.. οταν δώσανε το επίδομα για τους πυρόπληκτους στον πύργο και εμφανίστηκαν δικαιούχοι απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη παλιντο κράτος έφταιγε για μερικούς... Δυστυχώς ήμαστε ενας λαός που εφηύρε τη δημοκράτια και την ελεύθερη σκέψη, αλλά πλέον είμαστε επικίνδυνοι να είμαστε ελεύθεροι. τα 400 χρόνια σκλαβιάς μας έκαναν τεράστιο κακό γτ μαθαμε να ζούμε με βούρδουλα και να μην μπορούμε να κρίνουμε... δεν αου έβαλε κάνεις το μαχαίρι στο λαιμό να πάρεις ακριβό αμάξι, μεγάλο σπίτι ακριβό κινητό... μόνος σου το πήρες... αν δεν μπορούσες να κρίνεις τις ανάγκες σου και να εξασφαλίσεις την επένδυση σου, γτ επένδυση ειναι ολα αυτά, και να τη θορακισεις σε περίπτωση ανάποδιας τότε δεν σου φταίει κανείς... το μοναδικό που κατηγορώ το κράτος είναι οτι κρίνει πολλές φορές με 2 μέτρα και 2 σταθμα.. τα υπόλοιπα τα καταφέρουμε μόνοι μας στον εαυτό μας 2
SilverCloak Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 IBTL! Τι ωραία που γυρίσατε το thread στην πολιτική. Έτσι για να καταλάβουν επιτέλους οι mods ότι οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα μας είναι πολιτική. Φίλε που μπήκες με κλειδαρά και τον έκλεισες έξω, είσαι ο θεός μου!!! Ότι καλύτερο. Πραγματικά προχωρώντας το thread είχα και εγώ απορία πως μπήκες και πανηγύρισα μόλις διάβασα τον τρόπο. Hero story ξεκάθαρα. Δεν ξέρω τι μπορεί να σου κάνει ο ιδιοκτήτης, αλλά θα ήταν τέλειο να του δίνεις 100€ για τα επόμενα 3 χρόνια. Το συμφωνητικό στο taxis δεν ακυρώνεται επειδή ο ιδιοκτήτης έχει να εκπληρώσει μια υποχρέωση. Επίσης έχει εντελώς ισχύ συμβολαίου. Νομικά νομίζω είσαι καλυμμένος να αράξεις μέσα και να δίνεις 100. Τώρα πως μπορεί από γύρω γύρω να στην κάνει δεν ξέρω. Επίσης, δεν ξέρω αν έχει γίνει παζάρι και αθετήσεις τον προφορικό σου λόγο. Βέβαια θα μου πεις και αυτός τον αθέτησε, αλλά eye for an eye, we become a kingdom of the blind. Τι να πω, κατά βάση θέλω να του την κάνεις, να τιμωρηθεί ρε φίλε. Με τους νοικοκυραίους ιδιοκτήτες - λαμόγια απλά γελάω. "Όχι φίλε, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα" και τέτοια. Κουράγιο παιδιά, το ξέρω ότι θέλετε να τα βάζετε όλα στο παντελόνι, όπως τα παλιά καλά χρόνια, αλλά αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ. Ξέρετε γιατί τα βάζατε τότε στο παντελόνι; Γιατί τα κλέβατε από εμάς τώρα που πρέπει να πληρώσουμε τα δικά μας και τα δικά σας, λαμόγια! Και γυρνάτε με θράσος να λέτε, "ε, αυτοί οι φόροι είναι παράλογοι, πρέπει να κλέψω να τους κάνω λογικούς". Βέβαια είναι παράλογοι. Αφού ήρθε ο λογαριασμός σας σε εμάς. Εγώ δεν εκνευρίζομαι που δεν έτρωγα πριν και τώρα πρέπει να πληρώσω αυτούς τους παραλογισμούς; Και να έχω και τα ηθικά διλήμματα του "να κλέψω για να επιβιώσω και να συνεχίσω την παράδοση των προγόνων μου ή να πιεστώ όσο δεν πάει μπας και αλλάξει αυτός ο κωλότοπος;". Και έχω και τους ηλίθιους από πάνω, που προσπαθούν να συνεχίσουν την παράδοση. Γιατί οι πάνω είναι καθρέφτης των κάτω, δεν έρχονται από τον Άρη. Τελικά από που θα έρθει η αλλαγή; Από πάνω, από κάτω ή από τη μετανάστευση; Δε θέλω να φύγω ρε, βοηθάτε λίγο. 4 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις