Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Η παραπάνω ερώτηση σου είναι άκυρη γιατί, όπως ξανάπα, εσένα αποκάλεσα προκατειλημμένο.

Και στην τελική αν όντως θες να μάθεις αν ισχύουν τα περί ιδιοκατοίκησης, απλά διάβασε τους νόμους. Η προκατάληψη σου δεν με αφορά.

Παμε παλι γιατι εγω δεν ειμαι οικειος ουτε με το παιχνιδι λεξεων, ουτε με τις υπεκφυγες.

Η παραπανω σελιδα που παρατεθηκε, εχει αρθρα που ειναι γραμμενα με ανακριβειες, ως και παραπληροφορηση, οπου δεν εχουν ουτε ακρισμα στις νομοθεσιες και διαταξεις που προφασιζονται.

Τι τους χαρακτηριζει λοιπον αυτο; Ερασιτεχνες; Αντιεπαγγελματιες; Κατι αλλο; Μεγαλη συζητηση. Σιγουρα ομως δεν κανει εμενα προκατελλειμενο.
:)

Εσυ φυσικα μπορει να θες και να πιστευεις οτι θελεις. Αυτο ομως δεν αλλαζει πως η παραπανω συγκεκριμενη σελιδα εχει και -υποτιθεται- νομικα αρθρα με συμβουλες που ειναι παραπληροφορηση.

Παρακατω τωρα, οπως εχει αναλυθει και στο αλλο θεμα, τα πραγματα ειναι υπερ του.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε

Παμε παλι γιατι εγω δεν ειμαι οικειος ουτε με το παιχνιδι λεξεων, ουτε με τις υπεκφυγες.

Η παραπανω σελιδα που παρατεθηκε, εχει αρθρα που ειναι γραμμενα με ανακριβειες, ως και παραπληροφορηση, οπου δεν εχουν ουτε ακρισμα στις νομοθεσιες και διαταξεις που προφασιζονται.

Τι τους χαρακτηριζει λοιπον αυτο; Ερασιτεχνες; Αντιεπαγγελματιες; Κατι αλλο; Μεγαλη συζητηση.

Μου ζητάς να δώσω χαρακτηρισμό βασισμένο σε προσωπική σου άποψη(πως το άρθρο "ενοικίαση με κατοικίδιο" είναι παραπληροφόρηση/ανακριβές/whatever), ε δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο.

Τέλος το off topic από εμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπηκα στο σπίτι τον Αύγουστο του 2015 με διετες συμβόλαιο.Αφου πέρασαν τα δύο ετη δεν ανανεωσαμε,μεχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 που καναμε νεο συμβόλαιο μεσω taxis που ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020

Επεξ/σία από dalain
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dalain είπε

Μπηκα στο σπίτι τον Αύγουστο του 2015 με διετες συμβόλαιο.Αφου πέρασαν τα δύο ετη δεν ανανεωσαμε,μεχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 που καναμε νεο συμβόλαιο μεσω taxis που ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018

Το νέο συμβόλαιο ξεκινά και λήγει τον ίδιο μήνα? Καλό!

Δημοσ.
2 minutes ago, Joshua21 said:

Μου ζητάς να δώσω χαρακτηρισμό βασισμένο σε προσωπική σου άποψη(πως το άρθρο "ενοικίαση με κατοικίδιο" είναι παραπληροφόρηση/ανακριβές/whatever), ε δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο.

Τέλος το off topic από εμένα.

Το οτι παραποιουν τον 4039/2012 και συγκεκριμενα το αρθρο 8 δεν ειναι αποψη μου, αλλα θλιβερη καταχωρηση στη σελιδα τους, οπου δεν εχει καμια νομικη υποσταση στην Ελλαδα.

Για τα υπολοιπα τα εχουμε πει και παραπανω και ειναι γνωστα.
καλη συνεχεια.

Δημοσ.

Εμένα πάλι με όλο το θάρρος bnb μου μυρίζει και όχι ιδιοκατοίκηση. Σε κάθε περίπτωση με το συμβόλαιο σου είσαι καλυμμένος μέχρι το 2020. Απλά μέχρι τότε θα έχεις μια κακή σχέση με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ξεκινά σιγά σιγά και με την ησυχία σου να βρεις καινούργιο σπίτι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dalain είπε

Λάθος...2020 ήθελα να γραψω

Εφόσον όντως κάνατε νέα μίσθωση τον Αύγουστο του 2018, τότε δικαίωμα να ζητήσει αύξηση θα έχει ΜΕΤΑ τον Αύγουστο του 2021 :)

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dalain είπε

Μπηκα στο σπίτι τον Αύγουστο του 2015 με διετες συμβόλαιο.Αφου πέρασαν τα δύο ετη δεν ανανεωσαμε,μεχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 που καναμε νεο συμβόλαιο μεσω taxis που ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020

To καλο ειναι πως εφοσον εχεις δηλωσει οπως υποθετω και ο ιδιοκτητης σου την ανανεωση του συμβολαιου, τοτε η ημερομηνια που εχεις αναγκη να σκεφτεσαι ειναι ο Αυγουστος-Σεπτεμβριος του 2021. Με ενα παραθυρακι ( προσωπικη μου αγνοια αυτο ) εαν στις ανανεωσεις δεν ισχυει η τριετια και ο χρονος οριζεται απο το ανανεωτηριο συμβολαιο, αρα και παλι εχεις καλυψη οπως ταυτοχρονα και υποχρεωση εως και τον Αυγουστο-Σεπτεμβριο του 2020. Θα προτεινα σε καθε περιπτωση να κανεις ενα ερωτημα σε εναν δικηγορο για να σου ξεκαθαρισει απολυτα τη χρονια.

Στα υπολοιπα κι εγω πιστευω πως το AIRBNB και τα οσα εχει φερει στις ενοικιασεις των ακινητων ειναι υπευθυνο, και βασικα θα βοηθουσε εαν μας ανεφερες και περιοχη-συνοικια που νοικιαζεις, αλλα σε καθε περιπτωση δεν σε ενδιαφερει για την ωρα καθως εφοσον εισαι απολυτα τυπικος στις υποχρεωσεις σου κανεις δεν μπορει να σε ενοχλησει για το παραμικρο.

• Like 1
Δημοσ.

Δε σε κουνάει κάνεις όπως σου είπαν αρκετές φορές οι παραπάνω,αν έχει τόσο κάψα ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου κάνει τα έξοδα μετακόμισης αν βρεις κάτι που σε καλύπτει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Η ελάχιστη διάρκεια αρχικής μίσθωσης είναι τρία (3) έτη.

Μέχρι να παρέλθουν αυτά τα τρία έτη δε σε κουνάει τίποτα και κανείς.

Εφόσων είναι συνεπής στη πληρωμή του μισθίου, βασική προϋπόθεση,αλλιώς αν δεν είναι, μπορεί κάλλιστα να τον κάνει έξωση,πριν την 3ετια,

ΑΛΛΑ,θα πρεπει να παει δικαστήριο, και εκεί με μωρό μηνών, ακόμα και αν δεν πληρωνει,δύσκολα θα γίνει έξωση,καλώς ή κακώς στο δικαστήριο παίζει και ο άνθρωπινος παράγοντας ρολο.Καλώς για μένα.

Εφόσων λοιπόν ο TS είναι συνεπής στο μισθιο,μέχρι να λήξει η 3ετια δεν μπορεί να τον κάνει τίποτα ο ιδιοκτήτης.Μετα αν θέλει τον ανανεώνει ή όχι.

Το σωστο είναι όμως να ενημερώσει ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον 6 μηνες πριν λήξει η 3ετια τον μισθωτή, αν θα συνεχίσουν ή όχι,επειδή το θέλει για ιδιοκατοικηση ή για οποιοδήποτε άλλο λογο,π.χ. airbnb.

Τουλαχιστον 6 μηνες ώστε να δώσει χρονο να βρει κατι άλλο και να κανει και δώρο κάνα δυο ενοίκια,για διευκόλυνση.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Είμαι τυπικοτατος στις υποχρεώσεις μου και δεν χρωσταω ούτε λεπτό.Δεν θα το δωσει Airbnb αλλα θα μείνει ο ίδιος γιατί χώρισε.Οταν νοικιασα το σπίτι ηταν σε άθλια κατασταση καο με την γυναίκα μου πραγματικά το μεταμορφωσαμε.Αλλα κ πάλι δεν θα με πείραζε να φυγω σε ενα ευλογο χρονικό διάστημα... Όμως εχοντας ενα νεογέννητο στο σπίτι ειναι πρακτικα αδύνατο να μετακομίσω.Αυριο θα συναντηθω μαζι του κ έχοντας την  "αβαντα" του συμβολαίου θα του μιλησω ανάλογα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dalain είπε

Είμαι τυπικοτατος στις υποχρεώσεις μου και δεν χρωσταω ούτε λεπτό.Δεν θα το δωσει Airbnb αλλα θα μείνει ο ίδιος γιατί χώρισε.Οταν νοικιασα το σπίτι ηταν σε άθλια κατασταση καο με την γυναίκα μου πραγματικά το μεταμορφωσαμε.Αλλα κ πάλι δεν θα με πείραζε να φυγω σε ενα ευλογο χρονικό διάστημα... Όμως εχοντας ενα νεογέννητο στο σπίτι ειναι πρακτικα αδύνατο να μετακομίσω.Αυριο θα συναντηθω μαζι του κ έχοντας την  "αβαντα" του συμβολαίου θα του μιλησω ανάλογα.

Και πολύ καλά θα κάνεις. Οι νόμοι είναι για να προστατεύουν από αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις. Δεν μπορεί να σε πετάει έξω ο καθένας τη στιγμή που έχεις βολευτεί και έχεις κάνει κάποια έξοδα για να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου με αυτά τα δεδομένα σπιτιού. Το αν χώρισε, ή αν έγινε το οτιδήποτε δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Και αν σε 3 μήνες βρει καμιά πλούσια γκόμενα με σπίτι στο Μονακό και σηκωθεί να φύγει αυτή η δουλειά θα γίνεται? 

Αν ήθελε να μπαινοβγαίνει ας το είχε ξενοίκιαστο. Έχεις το νόμο με το μέρος σου. Τυπικός να είσαι (που είσαι), και τέλος, άστον να χτυπιέται. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...