Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με βάση αυτό, το πρόστιμο μπορεί να μεταφερθεί στην χώρα σου: 

https://commission.europa.eu/law/cross-border-cases/judicial-cooperation/types-judicial-cooperation/payment-fines_en

A judicial or administrative authority can transmit a financial penalty directly to an authority in another EU country and to have that penalty recognised and executed without any further formality. 

σε άλλες σελίδες, βλέπω ότι γίνεται σίγουρα για συγκεκριμένες παραβάσεις, που αφορούν θέματα ασφάλειας: 

https://www.eccbelgium.be/themes/car/driving-in-europe/fines-abroad

If you breach the traffic regulations in another European country, you will be fined. European legislation allows Member States to exchange information about traffic safety. This means that the foreign competent authority may send you the fine directly in the following cases.

speeding offence
failure to use a safety belt 
failure to stop at a red light
driving under the influence of alcohol and/or drugs 
failure to wear a safety helmet
driving down a prohibited lane
using a mobile telephone or another communication device while driving

εδώ, που μιλάει για την παράβαση του OP 

https://www.europe-consommateurs.eu/en/travelling-motor-vehicles/motor-vehicles/traffic-fines-in-restricted-areas-in-italy.html

What happens if you don't pay the fine?

In the event of non-payment, it is theoretically possible that you will be prosecuted in your EU residence country by the Italian authorities or a representative in that country.

We would like to draw your attention to the fact that non-payment may result in an increase in the fines and a risk of control by the police authorities if you return to Italy.

προσωπικά, θα τα πλήρωνα και θα τα έβαζα στα "έξοδα του ταξιδιού" στο μυαλό μου (το να κάνεις ταξίδι στην Ιταλία και να νοικιάζεις αμάξι, αλλά να κολλάς στα 90 ευρώ πρόστιμο και να παιδεύεσαι για το τι συνέπειες θα έχεις αν δεν τα πληρώσεις μου φαίνεται...κάπως...). αν ήσαστε παρέα μοιραστείτε το να βγει και πιο οικονομικά στο κόστος ανά άτομο

μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της πληρωμής και τα αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και στο συμβόλαιο με την εταιρεία ενοικίασης, καθώς κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες στο ίντερνετ με το πώς οι εταιρείες πάνε να σου φάνε περισσότερα λεφτά από αυτά που πρέπει να πληρώσεις (βάσει προστίμου και συμβολαίου για τα έξοδα διαχείρισης κλήσεων)

• Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω πάει 6 φορες στην Ιταλία, όλες με δικό μου αυτοκίνητο τα τελευταία 15 χρόνια. Παρόλο που είμαι εξαιρετικά τυπικός με όρια ταχύτητας και με τις ταμπέλες που απαγορεύουν να μπαίνεις σε συγκεκριμένες περιοχές -οι οποίες παραδόξως είναι μόνο στα ιταλικά- , κάθε φορά μου έρχονται 2-3 κλήσεις για είσοδο σε κάποιου είδους απαγορευμένη ζώνη μέσω ολλανδικού ταχυδρομείου για κάποιο λόγο. Ποτέ δεν πλήρωσα καμία και από ένα σημείο και μετά όταν έβλεπα NL δεν παραλάμβανα καν. Εννοείται δεν με έχει ενοχλήσει κανείς και ούτε πήγαν σε εφορίες κτλ. Οπότε αν δεν έχεις δώσει πιστωτική και να σε χρεώνει η εταιρεία ενοικίασης χωρίς να σε ρωτάει, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Για να ανοίξουν μάτια, μιας και υπάρχουν απαντήσεις ότι να ναι εδώ μέσα

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/road-rules-and-safety/index_el.htm 

image.png.1977c0cf3933702b19577bab99ce66f0.png

Το ότι μπορείς να το λάβεις ταχυδρομικώς, βεβαίως και μπορείς. Έχω δει μέχρι και πρόστιμο από μη πληρωμή εισιτηρίου στους γερμανικούς σιδηροδρόμους να έρχεται σε ένοικο στην πολυκατοικία μου. 

Αλλά το να περάσει στο ΑΦΜ σου και να κάτσουν να ασχοληθούν οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας καταγωγής και επίσημης διαμονής σου για να εισπραξουν πρόστιμο από κλήση τρίτης χώρας, απλά δεν παίζει. Υπάρχει ένα σύστημα ποινών και κυρώσεων που μπορεί να εφαρμοστεί αλλά για σοβαρότερα φορολογικά εγκλήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...