Petros Electron Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου @ioakim100 Και εγω θα συμφωνήσω με τον @glamor. Αν εχεις σκοπό να ξαναπάς εκει στο μέλλον καλύτερα να το πληρώσεις το πρόστιμο. Αν δεν εχεις και θελεις να παρεις το ρισκο.. τι να σου πω εσυ ξερεις..
fmarkos Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Η Ιταλία είναι εντός ΕΕ, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή το ραβασάκι να φανεί στο ελληνικό ΑΦΜ σου. 1
ioakim100 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Κατάλαβα θα το πληρώσω απλά αυτό με τις 5 μέρες να μην ασχοληθώ καθόλου ? Γιατί εγώ ενημερώθηκα 10 μέρες μετά. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ? @Petros Electron @glamor
Petros Electron Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, ioakim100 είπε Κατάλαβα θα το πληρώσω απλά αυτό με τις 5 μέρες να μην ασχοληθώ καθόλου ? Γιατί εγώ ενημερώθηκα 10 μέρες μετά. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ? @Petros Electron @glamor Εξαρτάτε.. καταρχας για ποσα λεφτα μιλάμε?. Γιατι αν το πας αντιδικεία και πόσο σε μια άλλη χωρά ίσως στο τελος χάσεις χρόνο και χρήμα που θα ειναι πολυ μεγαλύτερο απο το πχ να πλήρωνες την κληση.
ioakim100 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 89 είναι τώρα και 65 θα ήταν αν πληρωνόταν τις πρώτες 5 μέρες
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Εγώ όταν είχα φάει κλήση εξωτερικό με νοικιασμένο, μου κράτησαν τα λεφτά κατευθείαν από το γραφείο ενοικίασης
teot Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 13 ώρες πριν, fmarkos είπε Η Ιταλία είναι εντός ΕΕ, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή το ραβασάκι να φανεί στο ελληνικό ΑΦΜ σου. Επειδή υπάρχει παρανόηση απο πολύ κόσμο... μόνο χρέη προς το ελληνικό δημόσιο (με την ευρύτερη έννοια... ) μπορούν να πάνε προς είσπραξη στο ελληνικό ΑΦΜ 1
SabotazNic Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 16 ώρες πριν, ioakim100 είπε που ποτέ δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν. Επειδη αυτο το βλεπω συχνα ως δικαιολογια για τις κλησεις που πεφτουν στην Ιταλια, σε αυτο φταις μονο εσυ και κανενας αλλος. Οι καθε εταιρειες ενοικιασης, δεν ενημερωνουν τον πελατη για τον ΚΟΚ της καθε χωρας. Ουτε εμεις το κανουμε στην Ελλαδα. 4
JakeKaufman Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 4 hours ago, SabotazNic said: Επειδη αυτο το βλεπω συχνα ως δικαιολογια για τις κλησεις που πεφτουν στην Ιταλια, σε αυτο φταις μονο εσυ και κανενας αλλος. Οι καθε εταιρειες ενοικιασης, δεν ενημερωνουν τον πελατη για τον ΚΟΚ της καθε χωρας. Ουτε εμεις το κανουμε στην Ελλαδα. Σωστό. Επίσης οι πινακίδες του δαχτυλιου είναι προφανέστατες. Προφανώς ο συμφορουμιτης τις αγνόησε. 2 2
Vstromrider Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 19 ώρες πριν, fmarkos είπε Η Ιταλία είναι εντός ΕΕ, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή το ραβασάκι να φανεί στο ελληνικό ΑΦΜ σου. Καμια πιθανοτητα. Μην λεμε πραγματα που δεν γνωριζουμε. 15 ώρες πριν, ioakim100 είπε 89 είναι τώρα και 65 θα ήταν αν πληρωνόταν τις πρώτες 5 μέρες δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να εισπραχθουν ποτε. Εκτος και αν πας στο ιδιο γραφειο ενοικιασεων , και θελεις να νοικιασεις αμαξι και με την ιδια καρτα. Εκτος και αν εχεις την εντυπωση οτι υπαρχει καμια λιστα στα αεροδρομια με ονοματεπωνυμα , και χτυπανε αν χρωστανε 50€ κλησεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 10:38 ΠΜ, ioakim100 είπε Καλημέρα, Πρόσφατα επισκέφτηκα το Μιλάνο και έκανα ενοικίαση αυτοκινήτου .Μου ήρθε κλήση ότι μπήκα σε περιοχή που δεν έπρεπε(μάλλον δακτύλιο) που ποτέ δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ? Αν δεν πληρωθεί η κλήση υπάρχει τρόπος να διεκδικήσουν τα χρήματα ? Ακόμα έχει δύο χρεώσεις η μία 30% ποιο οικονομική για τις πρώτες 5 μέρες και η άλλη κανονικά. Η εταιρία εμένα με ενημέρωσε 10 μέρες μετά οπότε λογικά πάμε στη δεύτερη περίπτωση ? Θα έπρεπε να σε ενημερώσει και για το ΚΟΚ;Εχεις δίπλωμα οδήγησης άρα είσαι ικανός να οδηγείς,ξέρεις τα σήματα και ότι άλλο ο διπλωματούχος οδηγός υποχρεούται να ξέρει.Μηπως να κάνουν και εξετάσεις οδήγησης πριν νοικιάσουν αμάξια; Αν δεν την πληρώσεις θα σου χρεώσουν την κάρτα μαζί με δικά τους έξοδα .Πλήρωσε τώρα να ξεμπερδευεις. Επεξ/σία 15 Μαρτίου από Ukforthemoment ορθογραφικό 3
fmarkos Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Vstromrider είπε Καμια πιθανοτητα. Μην λεμε πραγματα που δεν γνωριζουμε. δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να εισπραχθουν ποτε. Εκτος και αν πας στο ιδιο γραφειο ενοικιασεων , και θελεις να νοικιασεις αμαξι και με την ιδια καρτα. Εκτος και αν εχεις την εντυπωση οτι υπαρχει καμια λιστα στα αεροδρομια με ονοματεπωνυμα , και χτυπανε αν χρωστανε 50€ κλησεις. Εγώ έβαλα ένα μπορεί στην προτασή μου γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος. Εσύ που αναφέρεις το γραφείο ενοικιάσεων με ποια λογικη το αναφέρεις; Το πρόστημο έχει επιβληθεί από τις αρχές της Ιταλίας άρα προς αυτές είναι υπολογός, αν το γραφείο είχε πληρώσει το πρόστιμο θα του το είχαν πάρει ήδη από την κάρτα, αφού όλες οι εταιρείες στους όρους ενοικίασης αναφέρουν πως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Από την στιγμή που το πρόστιμο έχε προσποιηθεί στο πρόσωπο του φίλου επάνω η εταιρία δεν έχει κανένα λόγο να πάρει τα λεφτά από τον πελάτη ούτε τώρα ούτε μελοντικά. Αν λοιπόν αφήσει απλήρωτο το πρόστιμο αυτό θα αρχίσει να τοκίζεται. Προσωπικά δεν γνωρίζω τον μηχανισμό είσπραξης προστίμου της Ιταλίας, αλλά αν υποθέσω πως είναι παρόμιος προς την Ελλάδα η κλήση θα μεταβιβαστεί στην Εφορία της Ιταλίας για τα περεταίρω... Σε κάθε περίπτωση μπορεί σε λίγα χρόνια να βρεθεί μπροστά σε ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό από το αρχικά βεβαιωθέν που θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θα έπρεπε να σε ενημερώσει και για το ΚΟΚ; Η άγνοια του νόμου είναι ένα επιχείρημα το οποίο δεν γίνεται πουθενά αποδεκτό, από την στιγμή που αναλαμβάνεις την ευθύνη να οδηγήσεις σε κάποιο μέρος έχεις την υποχρέωση να γνωρίζεις τι ισχύει. Εξ άλλου αν κάπου υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση υπάρχουν και σχετικές ταμπέλες, οπότε και να μην ξέρεις το σχετικό σήμα μπορείς να ρωτήσεις.
christos4 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου πλήρωσέ το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. διάβασε προσεχτικά τους όρους της εταιρείας που ενοικίασες. Αν θυμάμαι καλά, η sixt στη Γερμανία έλεγε ότι αν φας κλήση σε χρεώνουν και αυτοί κάποια έξοδα διαχείρισης (η κλήση πήγαινε στη sixt και αυτή την προωθούσε). μπορεί η εταιρεία να σε έχει χρεώσει στην κάρτα σου, οπότε αν δεις χρέωση να μην είναι η κλήση αλλά το γεγονός ότι πάτησαν ένα forward για να στη στείλουν. όπως και να 'χει, διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες τις κλήσης και κράτα αποδείξεις κλπ για να είσαι σίγουρος ότι έχεις ξεμπλέξει. αν η πληρωμή γίνει μέσω εμβάσματος, θα πρότεινα να πάρεις και όλα τα έξοδα πάνω σου, έτσι ώστε οι αρχές να λάβουν όλο το ποσό και να μην βλέπουν ότι τους έδωσες 2 ευρώ λιγότερα. αν και με ένα πρόχειρο search μπαίνεις σε ένα site και πληρώνεις.. στα του ΚΟΚ, την επόμενη φορά που θα νοικιάσεις στο εξωτερικό, διάβασε μερικές μέρες πριν από κανένα site "tourist driving rules in XXX" για να έχεις ιδέα τι παίζει. με είχε βοηθήσει πολύ τις δύο φορές που οδήγησα στο εξωτερικό (Γερμανία και Ιρλανδία), για να ξέρω τι να περιμένω στους δρόμους, πού μπορώ να πάω και πού όχι, κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν στα σήματα, φανάρια κλπ και είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ..
StamTheMan Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 10:38 ΠΜ, ioakim100 είπε μπήκα σε περιοχή που δεν έπρεπε(μάλλον δακτύλιο) που ποτέ δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν Σου ειχα στειλει εγω να μη μπεις. Εκανες την παραβαση,εφαγες την κληση,μυαλο δεν εβαλες,τωρα ψαχνεις να δεις πως θα τη σκαπουλαρεις. Πιο ελληνας πεθαινεις. Στις 14/3/2025 στις 11:32 ΠΜ, fmarkos είπε Η Ιταλία είναι εντός ΕΕ, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή το ραβασάκι να φανεί στο ελληνικό ΑΦΜ σου. Ουτε καν.
JakeKaufman Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 40 minutes ago, christos4 said: πλήρωσέ το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. διάβασε προσεχτικά τους όρους της εταιρείας που ενοικίασες. Αν θυμάμαι καλά, η sixt στη Γερμανία έλεγε ότι αν φας κλήση σε χρεώνουν και αυτοί κάποια έξοδα διαχείρισης (η κλήση πήγαινε στη sixt και αυτή την προωθούσε). μπορεί η εταιρεία να σε έχει χρεώσει στην κάρτα σου, οπότε αν δεις χρέωση να μην είναι η κλήση αλλά το γεγονός ότι πάτησαν ένα forward για να στη στείλουν. έτσι ακριβώς. κλήση από Ιταλία πριν 7 χρόνια, μου ήρθε ραβασάκι από τη Hertz ότι κράτησαν 35 ευρώ και λεω "α κράτησαν το πρόστιμο". καμία σχέση, αυτό ήταν το πόσο που χρέωσαν γιατί διεκπεραίωσαν την προώθηση των στοιχείων μου στην Ιταλική αστυνομία 😀 Η κλήση ήρθε ένα χρόνο μετά, νομίζω 100 ευρώ ήταν. θα μου πεις, δεν είδες την ταμπέλα; την είδα, αλλά με το που την πέρασα έκανα αναστροφή. still παράνομος παρολαυτα, πλήρωσα κανονικά. φέτος ξαναπήγα και είχα τα μάτια μου 24. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα