Πέτρος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, jimpsar είπε Καλησπερα , σε asus vega 64 strix ειμαι stable με αυτες τι ρυθμισεις αλλα core εχω γυρω στα 1530-1560. δοκιμασα και παραπανω core κτλ αλλα με τιποτα. επισης δεν εχω δει καθολου πανω απο 300watt καταναλωση ακομα και στοκ ρυθμισεις την καρτα. Aν θες, δοκίμασε δυο πράγματα (1-1 και σε συνδυασμό): α) Χαμήλωσε το PowerLimit σιγά σιγά, να δεις αν έχεις κέρδος σε επιδόσεις ή αν χάνεις (υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασία η κάρτα και τελικά να σου κόβει, το τόσο υψηλό) β) Ανέβασε το core στο State 6 κάπου στο 1600, με ίδια mV όπως έχεις τώρα 1 1
jimpsar Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Aν θες, δοκίμασε δυο πράγματα (1-1 και σε συνδυασμό): α) Χαμήλωσε το PowerLimit σιγά σιγά, να δεις αν έχεις κέρδος σε επιδόσεις ή αν χάνεις (υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασία η κάρτα και τελικά να σου κόβει, το τόσο υψηλό) β) Ανέβασε το core στο State 6 κάπου στο 1600, με ίδια mV όπως έχεις τώρα θα το δοκιμασω φιλε μου σε ευχαριστω! Max temp αυτο το καιρο με τις τρελες θερμοκρασιες εχω δει 67 βαθμους στην καρτα που πιστευω ειναι ανεκτο. Επισης VRM max temp 84 . 1
Πέτρος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, jimpsar είπε θα το δοκιμασω φιλε μου σε ευχαριστω! Max temp αυτο το καιρο με τις τρελες θερμοκρασιες εχω δει 67 βαθμους στην καρτα που πιστευω ειναι ανεκτο. Επισης VRM max temp 84 . Με αυτές τις θερμοκρασίες, είσαι εξαιρετικά. Μου κάνει εντύπωση που δεν ανεβάζει πυρήνα η κάρτα...έχει περιθώρια.
jimpsar Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με αυτές τις θερμοκρασίες, είσαι εξαιρετικά. Μου κάνει εντύπωση που δεν ανεβάζει πυρήνα η κάρτα...έχει περιθώρια. Και εγω αυτο πιστευω. Anyway ετσι κ αλλιως με αυτα που ειχα δει απο την Asus δεν περιμενα τρελα πραγματα να πω την αληθεια. Ειδικα θερμοκρασιες φοβομουν. Δες και screenshot μετα απο 10 λεπτα περιπου gaming. 1
chrisde Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 12 ώρες πριν, Πέτρος είπε Aν θες, δοκίμασε δυο πράγματα (1-1 και σε συνδυασμό): α) Χαμήλωσε το PowerLimit σιγά σιγά, να δεις αν έχεις κέρδος σε επιδόσεις ή αν χάνεις (υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασία η κάρτα και τελικά να σου κόβει, το τόσο υψηλό) β) Ανέβασε το core στο State 6 κάπου στο 1600, με ίδια mV όπως έχεις τώρα γ) Αύξησε τα mv γενικά γιατί νομίζω παραείναι χαμηλά (εκτός και αν η χαμηλή κατανάλωση είναι προτεραιότητα οπότε πάσο). 1
jimpsar Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 54 λεπτά πριν, chrisde είπε γ) Αύξησε τα mv γενικά γιατί νομίζω παραείναι χαμηλά (εκτός και αν η χαμηλή κατανάλωση είναι προτεραιότητα οπότε πάσο). Μιλας για ολα τα P state η μονο για P6 & P7 ? Καταναλωση θεμα δεν εχω , μπορει να τραβαει οσο θελει , αρκει να αποδιδει Με ενδιαφερει ομως θερμοκραασιες / θορυβος . Γιαυτο και το UV
chrisde Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, jimpsar είπε Μιλας για ολα τα P state η μονο για P6 & P7 ? Καταναλωση θεμα δεν εχω , μπορει να τραβαει οσο θελει , αρκει να αποδιδει Με ενδιαφερει ομως θερμοκραασιες / θορυβος . Γιαυτο και το UV Βάλε αν θες τα default ρεύματα στα υπόλοιπα states (που δεν κάνουν και καμιά διαφορά σε θόρυβο/θερμοκρασίες) και βάλε P6-7 1050-1100 να δούμε αν έχεις βελτίωση. Αν όχι βάλτο όπως ήταν. Αν ναι παίξε λίγο με αυτά και το power limit να βρεις τη χρυσή τομή. Δες πρώτα όμως αυτά που σου είπε ο Πέτρος, που είναι μεγαλύτερο τσακάλι από μένα. 1
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, jimpsar είπε Μιλας για ολα τα P state η μονο για P6 & P7 ? Καταναλωση θεμα δεν εχω , μπορει να τραβαει οσο θελει , αρκει να αποδιδει Με ενδιαφερει ομως θερμοκραασιες / θορυβος . Γιαυτο και το UV Ενας τροπος να κερδισεις επιδοσεις και να κρατας την καρτα και την Hbm κρυα ειναι να βαλεις custom timings στην hbm 1
Dantε Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, chrisde είπε γ) Αύξησε τα mv γενικά γιατί νομίζω παραείναι χαμηλά (εκτός και αν η χαμηλή κατανάλωση είναι προτεραιότητα οπότε πάσο). Δεν ειναι χαμηλα τα mv του.Μια χαρα ειναι. Επισης αν βαλει default τα υπολοιπα και παιξει με τα 6 και 7,θα τα κανει αχταρμα γιατι θα ειναι ψηλοτερα τα mv των μικροτερων pstate. Ο πυρηνας του περιεργο οντως που δεν ανεβαζει παραπανω. ΥΓ.Αν και τα 2-3-4-5 ισως να μπορουσε να τα ανεβασει λιγο ακομα.Διαφορα δε κανει στη καταναλωση αλλα μπορει στη σταθεροτητα.Στα 6 και 7 ειναι οκ παντως. 1
chrisde Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 22 λεπτά πριν, Dantε είπε Δεν ειναι χαμηλα τα mv του.Μια χαρα ειναι. Επισης αν βαλει default τα υπολοιπα και παιξει με τα 6 και 7,θα τα κανει αχταρμα γιατι θα ειναι ψηλοτερα τα mv των μικροτερων pstate. Ο πυρηνας του περιεργο οντως που δεν ανεβαζει παραπανω. ΥΓ.Αν και τα 2-3-4-5 ισως να μπορουσε να τα ανεβασει λιγο ακομα.Διαφορα δε κανει στη καταναλωση αλλα μπορει στη σταθεροτητα.Στα 6 και 7 ειναι οκ παντως. Δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει, δεν συμπεριφέρονται όλες οι κάρτες το ίδιο, μπορεί η συγκεκριμένη να το θέλει το ρευματάκι της. Αχταρμά πάντως δεν θα τα κάνει, στους παλιότερους drivers αν θυμάσαι μόνο τα p6-7 μπορούσαμε να αλλάξουμε. Η δική μου η Vega56 όταν την είχα, ήμουν με 1050,1100 σε P6-7. Οτιδήποτε λιγότερο, μου έριχνε τη συχνότητα.
Dantε Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, chrisde είπε Δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει, δεν συμπεριφέρονται όλες οι κάρτες το ίδιο, μπορεί η συγκεκριμένη να το θέλει το ρευματάκι της. Αχταρμά πάντως δεν θα τα κάνει, στους παλιότερους drivers αν θυμάσαι μόνο τα p6-7 μπορούσαμε να αλλάξουμε. Η δική μου η Vega56 όταν την είχα, ήμουν με 1050,1100 σε P6-7. Οτιδήποτε λιγότερο, μου έριχνε τη συχνότητα. Αν βαλει στοκ τα υπολοιπα θα ειναι το Ρ5 1100 και το Ρ6 1050.
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Βασικά όταν το p7 είναι χαμηλό σε τάση και είναι στην στοκ συχνότητα η εκεί κοντά τουλάχιστον δεν κρασάρει ο πυρήνας απλά ρίχνει Ρολόγια κοντά στο p6 Τα 1100mv νομιζω πάντως αν έχεις καλή ψύξη είναι η χρυσή τομή στο p7 ανεξαρτήτως σιλικόνης. 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Αν βαλει στοκ τα υπολοιπα θα ειναι το Ρ5 1100 και το Ρ6 1050. Δεν νομιζω οτι παίζει ρόλο εγώ μια ζωή στοκ τα είχα όλα κάτω από το p6 ,δεν είδα καμία διαφορα 1
chrisde Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Dantε είπε Αν βαλει στοκ τα υπολοιπα θα ειναι το Ρ5 1100 και το Ρ6 1050. Το πολύ-πολύ να κάνει και το p5 1050. Μια δοκιμή θα κάνει να δει τα ρολόγια. Αν ανέβουν βρήκαμε το λόγο και μετά χαμηλώνει τα ρεύματα για να βρει τη χρυσή τομή, αν όχι γράψε λάθος.
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, chrisde είπε Το πολύ-πολύ να κάνει και το p5 1050. Μια δοκιμή θα κάνει να δει τα ρολόγια. Αν ανέβουν βρήκαμε το λόγο και μετά χαμηλώνει τα ρεύματα για να βρει τη χρυσή τομή, αν όχι γράψε λάθος. βασικα τωρα που το κοιταξα 1050 το εχω και εγω 1
IoaZ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) powerL 60% Ram στα 1075 P7 1662 tCKE 1 1050 Spoiler tCKE 1 1075 Spoiler Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από IoaZ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα