lab_user Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μία ανώνυμη καταγγελία σε ένα κατάστημα που δεν διαθέτει ως οφείλει pos. Το ερώτημά μου είναι αν η αρμόδια υπηρεσία στην οποία θα κάνω τηλεφωνικά την καταγγελία μπορεί να καταγράψει τον αριθμό του τηλεφώνου μου μέσω της αναγνώρισης κλήσεων και να τον δώσει μετά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. 3 1 1 7
kleo1 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα σε αυτό. Απλά μην αγοράζεις από το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν το κάνουν πολλοί τότε θα αλλάξει συμπεριφορά ο καταστηματάρχης, Κι ακόμα καλύτερα, για να πιάσει το νόημα, πήγαινε και αγόρασε αρκετά πράγματα (άδειασε το κατάστημα) κι όταν πας στο ταμείο βγάλε κάρτα. Αν σου πει δεν έχω pos τα αφήνεις και φεύγεις 6 2 1
lab_user Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, kleo1 είπε δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα σε αυτό. Απλά μην αγοράζεις από το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν το κάνουν πολλοί τότε θα αλλάξει συμπεριφορά ο καταστηματάρχης, Κι ακόμα καλύτερα, για να πιάσει το νόημα, πήγαινε και αγόρασε αρκετά πράγματα (άδειασε το κατάστημα) κι όταν πας στο ταμείο βγάλε κάρτα. Αν σου πει δεν έχω pos τα αφήνεις και φεύγεις Φίλε μου για μικρή καφετέρια πρόκειται μέσα στην Αθήνα και έχω σπαστεί γιατί είχε ενημέρωση μέσω χαρτιού ότι έχει pos ενώ δεν έχει και έψαχνα να βρω atm να σηκώσω μετρητά για αυτό θέλω να την φάει την καταγγελία. Το ερώτημά μου όμως είναι άλλο. Ο υπάλληλος στην αρμόδια υπηρεσία θα καταγράψει σε περίπτωση ανώνυμης καταγγελίας το τηλέφωνό μου από την αναγνώριση κλήσεων και αν το κάνει μπορεί μετά να το δώσει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος; 2 1 3
jimmy213 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Κάτι μπακατέλες τηλέφωνα έχουν οι υπηρεσίες. Είναι πολύ high tech η αναγνώριση κλήσης. Στην τελική πάρε με απόκρυψη ή τράβα σε καρτοτηλέφωνο. 1
zanskou Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, lab_user είπε Φίλε μου για μικρή καφετέρια πρόκειται μέσα στην Αθήνα και έχω σπαστεί γιατί είχε ενημέρωση μέσω χαρτιού ότι έχει pos ενώ δεν έχει και έψαχνα να βρω atm να σηκώσω μετρητά για αυτό θέλω να την φάει την καταγγελία. Το ερώτημά μου όμως είναι άλλο. Ο υπάλληλος στην αρμόδια υπηρεσία θα καταγράψει σε περίπτωση ανώνυμης καταγγελίας το τηλέφωνό μου από την αναγνώριση κλήσεων και αν το κάνει μπορεί μετά να το δώσει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος; και αντί να πας να πιεις αλλού τον καφέ σου κοιτάς πώς θα κάνεις ζημιά σε έναν μικρο επαγγελματία και πιθανόν πώς θα διεκδικήσεις χρήματα λες και σου προκάλεσε κάποια βλάβη. 10 3 5 5
di maria kun Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μονο αυτο εχει μεινει για τον μεσο ελευθερο επαγγελματια στην χωρα μας,απο την μια να εχει νταβατζη το κρατος και απο την αλλη να δεχεται καταγγελιες 1 3 2 1
TechnoState Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παίδες, καταλαβαίνω πως το λέτε... αλλά η δικαιοσύνη είναι τυφλή κ ο νόμος είναι νόμος κ πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους (στην προκειμένη περίπτωση για καταστήματα μαζικής εστίασης). Δεν κρίνω το δίκαιο η άδικο της νομοθεσίας εδώ... αλλά το ότι βάσει νόμου πρέπει να διαθέτει τερματικό μηχάνημα αποδοχής χρεωστικών/πιστωτικών καρτών. Οι υπόλοιποι (μικροί επιχειρηματίες) που εγκατέστησαν δλδ είναι ηλίθιοι??? Στην τελική, ας ψάξει στην αγορά να βρει την χρυσή τομή μεταξύ κόστους απόκτησης (νόμιζω η viva υπο προϋποθέσεις τα δείνει δωρεάν) κ χαμηλότερων προμηθειών . Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από TechnoState 3 1
sezebo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, TechnoState είπε Παίδες, καταλαβαίνω πως το λέτε... αλλά η δικαιοσύνη είναι τυφλή κ ο νόμος είναι νόμος κ πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους (στην προκειμένη περίπτωση για καταστήματα μαζικής εστίασης). Δεν κρίνω το δίκαιο η άδικο της νομοθεσίας εδώ... αλλά το ότι βάσει νόμου πρέπει να διαθέτει τερματικό μηχάνημα αποδοχής χρεωστικών/πιστωτικών καρτών. Οι υπόλοιποι (μικροί επιχειρηματίες) που εγκατέστησαν δλδ είναι ηλίθιοι??? Στην τελική, ας ψάξει στην αγορά να βρει την χρυσή τομή μεταξύ κόστους απόκτησης (νόμιζω η viva υπο προϋποθέσεις τα δείνει δωρεάν) κ χαμηλότερων προμηθειών . μακρια απο βιβα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1
Ntinaras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, zanskou είπε και αντί να πας να πιεις αλλού τον καφέ σου κοιτάς πώς θα κάνεις ζημιά σε έναν μικρο επαγγελματία και πιθανόν πώς θα διεκδικήσεις χρήματα λες και σου προκάλεσε κάποια βλάβη. Απλα επρεπε να σηκωθει να φυγει χωρις να πληρωσει. 5
tsifotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Γενικα ειμαι υπερ των καταγγελιων οταν προκειται για παρανομιες που βλαπτουν την κοινωνια, παρολο που εγω προσωπικα δυστυχως ειμαι ωχαδερφιστης και δεν θα κανω κινηση (πχ να καταγγειλω καθηγητη που λαδωνεται ή ιδιοκτητη σκυλου που το κακομεταχειριζει, κλπ). Τους χαιρομαι αυτους που ξεβολευτονται για ρομαντικους λογους και εκνευριζομαι με τριτους που τους λεν ρουφιανους. Αλλα τωρα πηρες τοσο προσωπικα την απουσια pos ενος καταστηματαρχη; Αν δεν εκανε καμια απατη το βρισκω υπερβολικο και ανουσιο. Let it go. Στην τελικη ο νομος δεν θα επρεπε να υπαρχει καν. Οποιος δεν εχει pos να τον τιμωρησει ο καταναλωτης ως πελατης, αρκει. Οποτε βασει νομου το δικαιωμα το εχεις, την ηθικη υποχρεωση οχι 3
sezebo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Απλα επρεπε να σηκωθει να φυγει χωρις να πληρωσει. Ναι για να καταληξει με σπασμενα μουτρα Ας κανει καταγγελια και οτι βρεξει ας κατεβασει
k_w_t Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, TechnoState είπε Παίδες, καταλαβαίνω πως το λέτε... αλλά η δικαιοσύνη είναι τυφλή κ ο νόμος είναι νόμος κ πρέπει να ισχύει το ίδιο για όλους (στην προκειμένη περίπτωση για καταστήματα μαζικής εστίασης). Δεν κρίνω το δίκαιο η άδικο της νομοθεσίας εδώ... αλλά το ότι βάσει νόμου πρέπει να διαθέτει τερματικό μηχάνημα αποδοχής χρεωστικών/πιστωτικών καρτών. Οι υπόλοιποι (μικροί επιχειρηματίες) που εγκατέστησαν δλδ είναι ηλίθιοι??? Στην τελική, ας ψάξει στην αγορά να βρει την χρυσή τομή μεταξύ κόστους απόκτησης (νόμιζω η viva υπο προϋποθέσεις τα δείνει δωρεάν) κ χαμηλότερων προμηθειών . H viva πουλαγε την εποχη που δεν δηλωνες υποχρεωτικα επαγγελματικο λογαριασμο... Εβαζε ο καταχρεωμενος στις τραπεζες,εφορια,ΕΦΚΑ κτλ ενα pos που τα λεφτα πηγαιναν σε λογαριασμο τριτου.. Τωρα κοπηκε αυτο εξαφανιστηκε και η viva 1
Ntinaras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, sezebo είπε Ναι για να καταληξει με σπασμενα μουτρα Ας κανει καταγγελια και οτι βρεξει ας κατεβασει Θα τον δειρει ο καφετζης?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, zanskou said: και αντί να πας να πιεις αλλού τον καφέ σου κοιτάς πώς θα κάνεις ζημιά σε έναν μικρο επαγγελματία και πιθανόν πώς θα διεκδικήσεις χρήματα λες και σου προκάλεσε κάποια βλάβη. 11 minutes ago, tsifotis said: Αλλα τωρα πηρες τοσο προσωπικα την απουσια pos ενος καταστηματαρχη; Θα συμφωνούσα αν δεν είχε χαρτί που έλεγε ότι είχε POS, πράγμα που είδε ο TS όταν μπήκε στο μαγαζί. Τώρα μην μου πεις ότι φταίει ο πελάτης που δεν ρώτησε αν πράγματι έχει POS το κατάστημα ή επειδή δεν είχε μετρητά πάνω του. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από ThReSh 1
sezebo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Θα τον δειρει ο καφετζης? μαλλον ξεχασες τι ειχε συμβει, ο τυπας αυτος δεν πηρε αποδειξη και σηκώθηκε να φυγει. Οταν φευγεις χωρις να πληρωσεις ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ μπορεις να περιμενεις τα ΠΑΝΤΑ. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από sezebo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις