Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kleo1 είπε

δε βρίσκω ιδιαίτερο νόημα σε αυτό.

Απλά μην αγοράζεις από το συγκεκριμένο κατάστημα. Αν το κάνουν πολλοί τότε θα αλλάξει συμπεριφορά ο καταστηματάρχης,

Κι ακόμα καλύτερα, για να πιάσει το νόημα, πήγαινε και αγόρασε αρκετά πράγματα (άδειασε το κατάστημα) κι όταν πας στο ταμείο βγάλε κάρτα. Αν σου πει δεν έχω pos τα αφήνεις και φεύγεις

Και να του εμφάνιζε ένα pos εεε? Και να πλήρωνε 2 μισθούς 😂😂😂

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, rofl είπε

παντως ετυχα τυπο μπροστα μου, που ηθελε να πληρωσει 10 λεπτα μια φωτοτυπια με καρτα.:P μικρος θεουλης.

Εφόσον δικαιούσε να το κάνεις γιατί όχι?  Προκαλείς να πάω να πάρω τσίχλα έτσι για σπάσιμο και να ανέβει το βίντεο στα social media.. Προβλέπω 5M views 😂 αα και που'σαι... θέλω φυσικά και την απόδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Εφόσον δικαιούσε να το κάνεις γιατί όχι?  Προκαλείς να πάω να πάρω τσίχλα έτσι για σπάσιμο και να ανέβει το βίντεο στα social media.. Προβλέπω 5M views 😂 αα και που'σαι... θέλω φυσικά και την απόδειξη.

κοιτα σε τετοια πραγματα εννοειται οτι θα στη χαρισει. αν θες να σου χαρισουν μια τσιχλα οκ, οι 8 στους 10 θα στην χαρισουν.

με τον ενατο θα τσακωθειτε και 10ος εισαι εσυ.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

εγω μια απορια εχω.ολοι λετε για ανωνυμες καταγγελιες και τζαμπα μαγκες.ας την κανει επωνυμα .αυτο ειναι το σωστο,

επισεις ζητατε pos απο το καφε ενω στις δημοσιες υπηρεσιες δεν υπαρχουν pos ( παραβολα κλπ ). τι σας φταει ο καφετζης .ελεος. πρωτα να βαλει το κρατος στις δημοσιες υπηρεσιες και μετα απο τον ανθρωπο.και στην τελικη ποσο εχει ενας καφες. δεν υπαρχουν 2 ευρω  ψιλα. τι μιζερια τελικα υπαρχει. 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, di maria kun είπε

Μονο αυτο εχει μεινει για τον μεσο ελευθερο επαγγελματια στην χωρα μας,απο την μια να εχει νταβατζη το κρατος και απο την αλλη να δεχεται καταγγελιες

να μη το χε σχοινι κορδονι σα γυφτος 500 χρονια να μη φταναμε ως εδω. καμια δικαιολογια.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά αν η κωλοχώρα δεν ήταν κωλοχώρα, οι Ελληνικές τράπεζες θα είχαν υγιή ανταγωνισμό από επιχειρήσεις POS του εξωτερικού, πχ mypos.eu. Έτσι ο επιχειρηματίας θα έβγαζε κατευθείαν και νόμιμα στο εξωτερικό τα φορολογημένα κέρδη του και αυτό από μόνο του θα ήταν ένα κίνητρο για να προτιμά τις πληρωμές με κάρτες. Αλλά φυσικά, ελέω capital controls, οι ελληνικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές από τέτοια POS. Να μην ξεφύγει ούτε ευρώ από τις Ελληνικές κωλοτράπεζες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mp123 είπε

εγω μια απορια εχω.ολοι λετε για ανωνυμες καταγγελιες και τζαμπα μαγκες.ας την κανει επωνυμα .αυτο ειναι το σωστο,

επισεις ζητατε pos απο το καφε ενω στις δημοσιες υπηρεσιες δεν υπαρχουν pos ( παραβολα κλπ ). τι σας φταει ο καφετζης .ελεος. πρωτα να βαλει το κρατος στις δημοσιες υπηρεσιες και μετα απο τον ανθρωπο.και στην τελικη ποσο εχει ενας καφες. δεν υπαρχουν 2 ευρω  ψιλα. τι μιζερια τελικα υπαρχει. 

τωρα που το πες μου πριν λιγες μερες ζητησαν 3 ευρω χαρτοσημο, και οταν πηρα το χαρτι λιγες μερες μετα πανω ειχε 2:P

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rofl είπε

κοιτα σε τετοια πραγματα εννοειται οτι θα στη χαρισει. αν θες να σου χαρισουν μια τσιχλα οκ, οι 8 στους 10 θα στην χαρισουν.

με τον ενατο θα τσακωθειτε και 10ος εισαι εσυ.

δεν καίγομαι κιόλας απλά θα γίνει Viral στάνταρ και προβλέπω να παίζω μπουνιές με τον 1ο τον 2ο και όλους τους υπόλοιπους .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sezebo είπε

και δικο σου ειναι, πχ εγω εχω επισημα στο ελληνικο κρατος εισοδημα 0 ευρω. Οταν εχω πληρωσει με την καρτα μου 10.000 το χρονο ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε ελεγχο, εχουν δικαιομα να ζητησουν την κινηση του λογαριασμου μου 5 χρονια πριν και να το συγκρινουν με την φορολογικη μου δηλωση. που παει να πει την γαμησα... οποτε μετρητα παντου και παντα για πολλα χρονια ακομα

Να κοιτάς πάντα να δηλώνεις το αληθινό σου εισόδημα και όχι όσο θέλεις εσύ. Δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα αλλά σε οποιονδήποτε το κάνει αυτο!

2 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έχεις δίκιο...

Πρέπει να προστατεύσουμε το λαμόγιο και να συνεχίσει να λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων, είτε καταναλωτών είτε συναδέλφων που έχουν pos...

Βρε 1000 χρόνια Μνημόνιο και λίγα μας είναι...         

Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν το pos για να γλυτώνουν χρήματα.

2 ώρες πριν, sezebo είπε

ουτε επιδομα παιρνω, απλα ξερω οτι το συμφέρον ειναι στα μαυρα λεφτα. Μαυρα ενοικια, μαυρες αγοραπωλησιες και μαυρη εργασια

Μπράβο ρε φίλε υποστήριξε και άλλο τα μαύρα! Δεν ντρέπεσαι

2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Γι αυτον ακριβως το λογο επειδη πληρωνονται μαυρα, εγω θα τους πληρωνω με καρτα ωστε να τους το κοψω.

Δηλαδη τι θα επρεπε να κανω? να μπω με πολυβολο μεσα στο καφε?

Σωστός ο παίχτης!

2 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε

https://www.fpress.gr/katanalotis/story/6157/o-katanalotis-den-exei-ypoxreosi-na-plirosei-an-den-lavei-to-nomimo-parastatiko   Επομένως το κάθε κατάστημα καφέ η μπακάλικο είναι υποχρεωμένο να βάλει ταμπέλα η εκτυπωμένο το κομμάτι που γράφει ο πελάτης μπλά μπλά...  και το άλλο ότι δεν διαθέτει τερματικό POS.  Σε βενζινάδικο που ζήτησα απόδειξη και μου αρνήθηκε να μου την δώσει ο πακιστανός μόλις του είπα δεν πληρώνω ούτε σέντς φώναξε και τον υπεύθυνο που είναι μέσα μόνο τα τζάμια δεν μου έπλυνε.

Πολύ σωστά!

2 ώρες πριν, zanskou είπε

δεν επιθυμώ την προστασία κανενός. κι εγω στην αγορά δουλεύω και ξέρω πολύ καλά.

Η καλύτερη τιμωρία για κάποιον είναι να χάσει πελατεία και οχι να φαει καποιο πρόστιμο, γιατί η πελατεία δύσκολα ξανακερδίζεται ειδικά σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Οπότε αν η έλλειψη POS ήταν συνειδητή επιλογή για να βγάλει πρόσκαιρα μαύρο χρήμα, θα το πληρώσει και με το παραπάνω.

Ακριβώς προδίδεις ότι είσαι μαγαζάτορας για αυτό η μόνη λύση για να μην κάνουν λαμογιές είναι η προφανής. Καταγγελία!

2 ώρες πριν, spyros007 είπε

Οποιος δεν εχει πος δεν κοβει και αποδειξεις.Απο που προκυπτει αυτο.

Από το ότι δεν θέλουν τα pos για να μην είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

11 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μάλλον δεν ξέρεις που ζεις! Η μαγκιά είναι τον καταγγείλεις είτε ανώνυμα είτε επώνυμα. Η ανωνυμία φίλε μου που δεν θέλεις να καταλάβεις την αξία της γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις καν τον λόγο ύπαρξής της είναι καθαρά για την προστασία του καταναλωτή και μόνο.

Επεξ/σία από lab_user
  • Like 1
  • Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ρεαλιστικα τι μπορω να κανω στους μεγαλους? 

Μονο να μην παταω στις επιχειρησεις τους.

Αμα εχεις κατι αλλο (πρακτικο) να προτεινεις ,πες το.

Νομοθεσία και κυβέρνηση από καθαρούς πολιτικούς* , επιπέδου Ευρωπης. Να μην ζητάμε τα ρέστα από την Μαρικα με τον φούρνο, ας έχουμε το σθένος  να τα ζητήσουμε από τους "μεγάλους". 

Γνωρίζεις ότι όσες αποδείξεις και ας κόψουν ολλλεες οι Μαρικες της Ελλαδας δεν μπορούν να αντληθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται να δουλέψει το κράτος μέσω των φόρων.

*Αλλά δεν υπάρχει κανείς τέτοιος Ελληνας πολιτικος.

4 λεπτά πριν, lab_user είπε

Να κοιτάς πάντα να δηλώνεις το αληθινό σου εισόδημα και όχι όσο θέλεις εσύ. Δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα αλλά σε οποιονδήποτε το κάνει αυτο!

Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν το pos για να γλυτώνουν χρήματα.

Μπράβο ρε φίλε υποστήριξε και άλλο τα μαύρα! Δεν ντρέπεσαι

Σωστός ο παίχτης!

Πολύ σωστά!

Ακριβώς προδίδεις ότι είσαι μαγαζάτορας για αυτό η μόνη λύση για να μην κάνουν λαμογιές είναι η προφανής. Καταγγελία!

Από το ότι δεν θέλουν τα pos για να μην είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

Επάγγελμα ? Εφοριακός βρε μπαγάσα?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Νομοθεσία και κυβέρνηση από καθαρούς πολιτικούς* , επιπέδου Ευρωπης. Να μην ζητάμε τα ρέστα από την Μαρικα με τον φούρνο, ας έχουμε το σθένος  να τα ζητήσουμε από τους "μεγάλους". 

Γνωρίζεις ότι όσες αποδείξεις και ας κόψουν ολλλεες οι Μαρικες της Ελλαδας δεν μπορούν να αντληθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται να δουλέψει το κράτος μέσω των φόρων.

*Αλλά δεν υπάρχει κανείς τέτοιος Ελληνας πολιτικος.

Επάγγελμα ? Εφοριακός βρε μπαγάσα?

Όχι δεν είμαι εφοριακός αλλά μόνος σου προδίδεις με αυτά που γράφεις το τι μπορεί να είσαι ικανός να κάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Όχι, αλλά με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε . Αφου τα φάγαν οι ιδιωτικές τράπεζες, οι πολιτικοί και λοιποί. Ας πάμε να τσιμπάμε fee μέσω pos σε κάθε συναλλαγή και ας κυνηγάμε την Μαρικα  με τον φούρνο για να κόψει απόδειξη 0.60Ε.

Ενω ταυτόχρονα

ο άλλος ο μεγάλος ο πετρελαιεμποράς φορτώνει καραβιά κάθε βράδυ με λαθραία καύσιμα. Βουλιαζουν στον Σαρωνικο και δεν ανοίγει μύτη.

ο άλλος έχει ομάδα βουτηγμένος στην παρανομία, δεν ανοίγει μύτη.

Ο βουλευτής έχει 200 διαμερίσματα χωρίς πόθεν έσχες, δεν ανοίγει μύτη.

Ας πάμε να τα πάρουμε από την κυρα Μαρικα την μεροκαματιαρα τότε.

η νοοτροπια  αυτη εχει φτασει κοκκαλο .....η μπανανια θα ειναι παντα μπανανια! σε ενα εθνος με 90% λαμογια καποιος θα ειναι φουρναρης καποιος βουλευτης καποιος με καραβια και οσο μπορει ο καθενας θα κλεψει...ο ενας λιγα ο αλλος πολλα....οτι μπορει ο καθενας! 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Νομοθεσία και κυβέρνηση από καθαρούς πολιτικούς* , επιπέδου Ευρωπης. 

τα πιο μεγαλα λαμογια στην ευρωπη ειναι. ( ακα siemens ).   

Δημοσ.

Το να πιστεύει κάποιος ότι τα POS έγιναν υποχρεωτικά προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από την πάταξη της φοροδιαφυγής, αγγίζει τα όρια της αφέλειας. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που έγιναν υποχρεωτικά τα POS στην Ελλάδα, είναι το να τσεπώνουν τις προμήθειες οι τράπεζες. Οι ντιρεκτίβες PSD2 κτλ είναι για τα σοβαρά κράτη, όχι για το πορνείο. Ο πανευρωπαϊκός ανταγωνισμός σταματάει στα Ελληνικά σύνορα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...