Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fg9000 είπε

Ας ανοίξει η κουτσή Μαρία καφέ να πληρώνει ΜΟΝΟ το ενοίκιο, κράτους φόρους, υπαλλήλους, δήμο και κανέναν άλλο...

και σε μια εβδομάδα θα δει η κουτσή Μαρία την καφετέρια της να σκάει από γκαζάκια σαν project στους muth busters.💥

Να μην ανοιξει καφε λοιπον.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ξέρω είναι λίγο άσχετο για το θέμα αλλά μιας που λέτε για αποδείξεις φοροδιαφυγή και τέτοια... και μιας σε λίγο θα κλειδωθεί είπα να ρωτήσω:

Πηγαίνω σε ένα στανταρ βενζινάδικο και πληρώνω με κάρτα. Μου δίνουν το χαρτάκι του pos και με ρωτάνε συνέχεια... να φέρω απόδειξη.

Επειδή βαριέμαι να περιμένω να πάει μέσα και να τη φέρει, πάντα φεύγω έτσι.

Αυτός τώρα κλέβει ή αφού πληρώνω με pos φορολογείται κανονικά ασχέτως αν κόψει απόδειξη;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Και δεν πλουτίζουν της τράπεζες βοηθάνε την ρευστότητα της οικονομίας της χώρας τους. Στην Ελλάδα έχουμε λύσει τα προβλήματα μας και είμαστε τόσο μπροστά πού μπορούμε να στηρίζουμε της τράπεζες πληρώνοντας της προμήθειες. Που ζητανε. Έχουμε αρτιο συστήματα υγείας παιδείας κτλπ κτλπ.. που αυτό που έχει μείνει είναι να έχουμε ένα άρτιο τραπεζικό σύστημα

Ας προσεχαμε τοσα χρονια με τα μετρητα

δεν μας αρεσε

karma is a bitch

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Επαμε ποναει χερι κοβει κεφαλι ,ετσι μαθατε.

εσυ μαλλον εχεις μαθει ετσι..

υπαρχει σα συναλλαγματικο μεσο η καρτα ναι ή ου?

εφοσον υπαρχει δε βολευει τον επιχειρηματια να σκεφτει αμα τον συμφερει να χει ή οχι? (ας υποθεσουμε δεν ειναι αναγκαστικο)

αμα εν τελει κρινει οτι δε θελει να δεχεται καρτες πρεπει να ενημερωνει εγκαιρα τους πελατες ναι ή ου?

μη λεμε μαλακιες μεταξυ μας, μεγαλα παιδια ειμαστε. οποιος δε θελει να χει pos ας μην εχει, ουτε ελεγχο θα του κανουμε ουτε τιποτα, αλλα εφοσον υπαρχουν ατομα που τους βολευει να πληρωνουν με καρτα και ειναι γενικα διαδεδομενος και αποδεκτος τροπος συναλλαγης δε σου φαινεται λογικο να χει το στοιχειωδη επαγγελματισμο και να γραφει σ ενα χαρτι δεν εχουμε pos?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, santac είπε

Ξέρω είναι λίγο άσχετο για το θέμα αλλά μιας που λέτε για αποδείξεις φοροδιαφυγή και τέτοια... και μιας σε λίγο θα κλειδωθεί είπα να ρωτήσω:

Πηγαίνω σε ένα στανταρ βενζινάδικο και πληρώνω με κάρτα. Μου δίνουν το χαρτάκι του pos και με ρωτάνε συνέχεια... να φέρω απόδειξη.

Επειδή βαριέμαι να περιμένω να πάει μέσα και να τη φέρει, πάντα φεύγω έτσι.

Αυτός τώρα κλέβει ή αφού πληρώνω με pos φορολογείται κανονικά ασχέτως αν κόψει απόδειξη;

Βασικά αν έχει μια αντλία συνδεμένη με Ελληνικό pos και τράπεζα κόβεται αυτόματα, αν η άλλη αντλία

είναι συνδεμένη με κανένα pos στην Βουλγαρία τότε βράσε όριζα.

2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

μη λεμε μαλακιες μεταξυ μας, μεγαλα παιδια ειμαστε. οποιος δε θελει να χει pos ας μην εχει, ουτε ελεγχο θα του κανουμε ουτε τιποτα, αλλα εφοσον υπαρχουν ατομα που τους βολευει να πληρωνουν με καρτα και ειναι γενικα διαδεδομενος και αποδεκτος τροπος συναλλαγης δε σου φαινεται λογικο να χει το στοιχειωδη επαγγελματισμο να χει ενα χαρτι που να λεει δεν εχουμε pos?

Στίς ξένες χώρες που η τράπεζα σε παρακαλά να χρησιμοποιήσεις το δικό της POS. Οχι στην Ελλάδα που η τράπεζα θέλει να μπει συνεταίρος σε κάθε συναλλαγή.

Αυτο σου εξηγεί ο συμφορουμητης.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κόβονται αρκετές πάντως. 

αρκετες οχι, αλλα σιγουρα ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με παλιοτερα, τεραστια βελτιωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΌΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΠΙΧΕΡΕΙΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΉ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΗ ΟΥΤΕ  ΚΑΙ ΦΟΡΦΟΦΥΓΑ.ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΣ

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

αρκετες οχι, αλλα σιγουρα ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με παλιοτερα, τεραστια βελτιωση

Meme-s-Its-Something-Meme-Decal.jpg

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyros007 είπε

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΌΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΠΙΧΕΡΕΙΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΉ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΗ ΟΥΤΕ  ΚΑΙ ΦΟΡΦΟΦΥΓΑ.ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΣ

Δημοσ.

Το θέμα με της κάρτες είναι ότι στηρίζεται το τραπεζικό σύστημα που κάποτε σας έδινε διακοποδανεια και πιστωτικές αβερτα για να τα σπάμε στα μπουζούκια..  τώρα δεν σας νοιάζει εάν δίνετε την προμήθεια στην τράπεζα.. θα μου πεις εμείς την δίνουμε; ο επιχειρηματίας την δίνει ναι αλλά μέσω από εσάς την δίνει την προμήθεια.. από την μια θέλετε να λειτουργούν σωστα και νόμιμα όλα αλλά θεωρώ  ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο.. εάς απαιτουσαμε να γίνονται έλεγχοι για φοροδιαφυγή.. όχι καρφωτες.. να είχαμε ένα σύστημα που θα ελενχει τους πάντες όχι μόνο με καταγγελίες να λειτουργεί αλλά αυτόνομα μόνο του .. να είχαμε μια νορμάλ φορολογία... Ώστε να μπορούν να είναι όλοι νόμιμοι... Και όσοι δεν είναι να τους κόβανε τον κωλο..  να κόβανε κλήσεις η τροχαία πχ όχι γιατί ο διοικητής είπε θέλω σήμερα 300 κλήσεις αλλά για να υπάρχει συμωρφ όση και να τηρούνται οι νόμοι..  αλλά πού ότι μας βολεύει είμαστε όλοι.. και πολύ απλά έχουν καταφέρει να τσακωνόμαστε και να έχουμε μένος για τους τάδε και οι άλλοι για τους από εκεί! Είναι πολύ βολικό όλο αυτό για την εκάστοτε εξουσια.. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, spyros007 είπε
3 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Οχι δεν θα συμφωνησουμε σε αυτο.

επισης μαθε να κανεις quote και να μη γραφεις με κεφαλαια :)

Μόλις τώρα, christopher0016 είπε

Το θέμα με της κάρτες είναι ότι στηρίζεται το τραπεζικό σύστημα που κάποτε σας έδινε διακοποδανεια και πιστωτικές αβερτα για να τα σπάμε στα μπουζούκια..  τώρα δεν σας νοιάζει εάν δίνετε την προμήθεια στην τράπεζα.. θα μου πεις εμείς την δίνουμε; ο επιχειρηματίας την δίνει ναι αλλά μέσω από εσάς την δίνει την προμήθεια.. από την μια θέλετε να λειτουργούν σωστα και νόμιμα όλα αλλά θεωρώ  ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο.. εάς απαιτουσαμε να γίνονται έλεγχοι για φοροδιαφυγή.. όχι καρφωτες.. να είχαμε ένα σύστημα που θα ελενχει τους πάντες όχι μόνο με καταγγελίες να λειτουργεί αλλά αυτόνομα μόνο του .. να είχαμε μια νορμάλ φορολογία... Ώστε να μπορούν να είναι όλοι νόμιμοι... Και όσοι δεν είναι να τους κόβανε τον κωλο..  να κόβανε κλήσεις η τροχαία πχ όχι γιατί ο διοικητής είπε θέλω σήμερα 300 κλήσεις αλλά για να υπάρχει συμωρφ όση και να τηρούνται οι νόμοι..  αλλά πού ότι μας βολεύει είμαστε όλοι.. και πολύ απλά έχουν καταφέρει να τσακωνόμαστε και να έχουμε μένος για τους τάδε και οι άλλοι για τους από εκεί! Είναι πολύ βολικό όλο αυτό για την εκάστοτε εξουσια.. 

Εχεις καποιο αλλο συστημα να προτεινεις?

μεχρι στιγμης αυτο με τις καρτες ειναι μακραν το καλυτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Βασικά αν έχει μια αντλία συνδεμένη με Ελληνικό pos και τράπεζα κόβεται αυτόματα, αν η άλλη αντλία

είναι συνδεμένη με κανένα pos στην Βουλγαρία τότε βράσε όριζα.

Στίς ξένες χώρες που η τράπεζα σε παρακαλά να χρησιμοποιήσεις το δικό της POS. Οχι στην Ελλάδα που η τράπεζα θέλει να μπει συνεταίρος σε κάθε συναλλαγή.

Αυτο σου εξηγεί ο συμφορουμητης.

οκ, αλλα αυτο τι σχεση εχει? οπως ειπα δε θα του κανω ελεγχο, απλα θα φυγω και θα παω σε μαγαζι που μπορω να πληρωσω με το συναλλαγμα που εχω (καρτα)

5 λεπτά πριν, spyros007 είπε

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΌΛΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΠΙΧΕΡΕΙΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ο ΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΉ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΗ ΟΥΤΕ  ΚΑΙ ΦΟΡΦΟΦΥΓΑ.

ρε αγορι μου, δεν ειμαι εφοριακος, δεν με ενδιαφερει. εγω θελω να με ενημερωνεις οτι δε γουσταρεις pos εγκαιρα, και να μη πας κουτοπονηρα να το κρυψεις και μετα να παιζουμε την κολοκυθια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορείς να καταλαβεις αυτο που σου λεω

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Οχι δεν θα συμφωνησουμε σε αυτο.

επισης μαθε να κανεις quote και να μη γραφεις με κεφαλαια :)

1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

οκ, αλλα αυτο τι σχεση εχει? οπως ειπα δε θα του κανω ελεγχο, απλα θα φυγω και θα παω σε μαγαζι που μπορω να πληρωσω με το συναλλαγμα που εχω (καρτα)

ρε αγορι μου, δεν ειμαι εφοριακος, δεν με ενδιαφερει. εγω θελω να με ενημερωνεις οτι δε γουσταρεις pos εγκαιρα, και να μη πας κουτοπονηρα να το κρυψεις και μετα να παιζουμε την κολοκυθια

ΔΕΝ αναφερομαι σε σενα συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορείς να καταλαβεις αυτο που σου λεω

Μπορω να καταλαβω ακριβως τι λες, απλα δεν με ενδιαφερει.

Υπαρχουν καποιοι κανονες για να ανοιξεις μια επιχειρηση, αν δεν θες να τους ακολουθεις να υποστεις τις συνεπειες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και  για αυτο ημουν σιγουρος

1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Μπορω να καταλαβω ακριβως τι λες, απλα δεν με ενδιαφερει.

Σε σενα πήγαινε αυτο με τους συμψηφισμούς

Επεξ/σία από spyros007
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...