DrLo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Mindworm είπε Χύμα εντελώς την πραγματικότητα, όπως έκανα εγώ αρχές 00s από επικεφαλής τμήματος web development μεγάλης εταιρείας όταν άρχισαν να με βάζουν να απολύω προσωπικό και με έφερνε σε δύσκολη θέση. Έπρεπε να πω σε άτομα με εμπειρία που δουλεύαμε 2-3 χρονια μαζί ότι πρέπει να απολυθούν λόγο περικοπών. Έπιασα την διοίκηση και τους είπα "δεν μπορώ κύριοι, είναι απάνθρωπο και με φέρνετε σε δύσκολη θέση και παραιτούμαι να γλιτώσω.", και δεν είχα άλλη δουλειά να πάω τότε, οπότε έπιασα ξανά σπουδές. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σχέση με αυτή του TS. Εδώ απλά εσύ δε μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου, που ως επικεφαλής τμήματος περιλαμβάνει και αυτό. Ήσουν απλά λίγος για τη θέση. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo 3 3
tigergreg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Πας δευτερα πρωι με δαφνινο στεφανι και φουστιτσα απο κλαδια χορευοντας αυτο..... Εχεις καθαρισει στο πενταλεπτο....
Δημοφιλής ανάρτηση Mindworm Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 2 hours ago, DrLo said: Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σχέση με αυτή του TS. Εδώ απλά εσύ δε μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου, που ως επικεφαλής τμήματος περιλαμβάνει και αυτό. Ήσουν απλά λίγος για τη θέση. Καλά, ήμουν "λίγος" που εγώ σαν νεότερος από τους άλλους και επικεφαλής έλεγα σε μεγαλύτερους από εμενα και οικογενειάρχες ανθρώπους που είχαν κλείσει και 5ετια στην δουλειά ότι "ξέρεις κάτι, δεν σε χρειαζόμαστε." Είναι "λίγος" το να έχεις ανθρωπιά; Αν είναι ετσι για εσένα τότε για εμενα είσαι με το σκεπτικό σου "λίγος" σαν άνθρωπος. 39 2 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, DrLo είπε Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σχέση με αυτή του TS. Εδώ απλά εσύ δε μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου, που ως επικεφαλής τμήματος περιλαμβάνει και αυτό. Ήσουν απλά λίγος για τη θέση. Απο το δεν μπορω να απολυσω εναν συναδελφο και πιθανο φιλο που δουλευουμε τοσα χρονια μαζι στο οτι ειναι "λιγος" για την θεση εχεις κανει λογικα αλματα για να φτασεις το ξερεις? Ειπαμε στην δουλεια δνε υπαρχουν συναισθηματισμοι και ο καθενας παλευει για τον εαυτο του. Βαλε ομως εσενα στην θεση του, στν δουλεια που εχεις τωρα η ειχες. Και σκεψου να πρεπει να απολυσεις ανθρωπους που συνεργαζεστε - γνωριζεστε 3-4-5 χρονια και δεν σου εχουν κανει κατι ποτε...Θα δεις οτι μονο ευκολο δεν ειναι αν και ειναι αυτο που πρεπει να κανεις σαν υπευθυνος οπως λες... 4
ardi21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φιλε μου οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι πας και του λες ευγενικα "βρηκα πολυ καλυτερη δουλεια, σας ευχαριστω για την συνεργασια, γεια σας". ΥΓ. Και πες του πριν φυγεις οτι η εκπαιδευση πληρωνεται κανονικα... Να μαθει πρωτα να ειναι σωστος και μετα να εχει απαιτησεις. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από ardi21
dzdevil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να σου πει τι ακριβώς που φεύγεις; Τι είχατε συμφωνήσει αλλιώς; Μια επαγγελματική συνεργασία είναι όχι γάμος (ακόμα και στον γάμο υπό κάποιες προϋποθέσεις βρίσκεις κάτι καλύτερο). Δεν ξέρω ηλικιακά που βρίσκεσαι αλλά εγώ στα 38 μου τα έχω ξεπεράσει αυτά. Με έχουν απολύσει παλιότερα με συνοπτικές διαδικασίες, μου έχουν κάνει γερή μείωση μισθού χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος οικονομικός λόγος για την εταιρεία (σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη μεταγραφή μου εκεί και αφού με δελεασαν να πάω με ένα καλό πόσο), έχω γνωστό που είχε μπει το πρωί στο γραφείο του και δεν μπορούσε να κάνει login στον υπολογιστή (του είχαν αλλάξει password από το βράδυ για να μην μπορέσει την επόμενη μέρα να πάρει τίποτα καθώς θα του λέγαν ότι φεύγει) μέχρι περίπτωση γνωστής που είχε ακυρωθεί η κάρτα εισόδου και περίμενε από έξω μέχρι να της κατεβάσουν τα πράγματα της σε μια κούτα μαζί με το χαρτί της απόλυσης. Μπορείς να είσαι και ευγενικός και φιλότιμος στην δουλειά σου αλλά προφανώς όχι εις βάρος του προσωπικού σου συμφέροντος. Τέλος, όπως γράφουν παραπάνω οι υπόλοιποι, άμα ήθελε να σε διώξει θα το έκανε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά πολλά. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από dzdevil 5
AonDuine Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, dimitrissot είπε Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το μοναδικό μου θέμα είναι ότι επειδή όπως μου είπε ότι του έφυγε και παλαιότερα στις δύο εβδομάδες κάποιος δεν θέλει να του γίνει πάλι ούτε να εκπαιδεύει κάθε δύο μήνες άλλον. ( Εκπαίδευση δεν πληρώθηκα. Ήταν μια εβδομάδα μαύρα εννοείται από 3ωρα κάθε μέρα). Απλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν θέλω να τσακωνομαι γενικά και φοβάμαι μην μου ζητήσει τον λόγο και δεν έχω τι να του πω, καθώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) Ευχαριστώ και πάλι Δεν πληρωθηκες την εκπαίδευση και το σκέφτεσαι κιόλας? Μόνο από αυτό καταλαβαίνεις τι τύπος ανθρώπου είναι .... Φίλε μου μη έχεις ενοχές με τέτοια θέματα . Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από AonDuine 1 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, dimitrissot είπε Περιμένω της γνώμες σας. Ευχαριστώ. PS. Η θέση μου είναι θέση στην υποδοχή καταστήματος και ίσως υπάρξει πρόβλημα εάν σταματήσω απο την μια μέρα στην άλλη καθώς θα πρέπει να κάνουν υπερωρίες οι συναδέλφοι μου. Για να βγεις από τη δύσκολη θέση δηλώνοντας παραίτηση μπορείς πάντα να αφοδεύσεις στο καλαθάκι της υποδοχής που πετάνε χαρτιά. Έτσι εσύ δεν θα χρειαστεί να είσαι ο κακός που τον κρεμάει και αυτός θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση απολύοντας σε. 5
Ntinaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, greed είπε Πες του πως κατεβαίνεις στις εκλογές Περα από τη πλάκα τι δίλημμα είναι αυτο; Πες του θέλω 10€ την ώρα και θα σε διώξει από μόνος του με τις ευλογίες του. Ονομα και πραμα
GooFysGR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μην έχεις τύψεις για τίποτα, με το ίδιο τρόπο που ο εργοδότης κοιτάζει μόνο το συμφέρον του, πρέπει κι εσύ να κοιτάξεις τη τσέπη και το μέλλον σου. Το σωστό είναι να δώσεις ένα περιθώριο μερικών ημερών για να γίνουν ομαλά οποιεσδήποτε μεταβάσεις τυχόν χρειαστούν και σε κάθε περίπτωση του αναφέρεις πως βρήκες κάτι καλύτερο είτε από μισθολογική άποψη, είτε από άποψη καλύτερων συνθηκών ή μακροπρόθεσμης εξέλιξης. Αν βέβαια τον δεις διατεθειμένο να προσφέρει κάτι καλύτερο, και το πρόβλημά σου είναι ο χαμηλός μισθός, άκουσε τι έχει να πει..
Παναής Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πες του ότι κέρδισες 800κ στο τζοκερ Περα από την πλάκα άμα είναι 100% στάνταρ η επόμενη θέση, κάντα 1 million 😛 Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από Παναής
sphinxgr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Στη δουλειά δεν υπάρχει συναίσθημα. Δουλεύουμε για τα λεφτά. Το θέμα ηθικής δεν είναι μόνο προσωπικό. Αν δεν είσαι ηθικός και σωστός σε μια δουλειά, ο κόσμος είναι μικρός. Μαθαίνεται και κάποια στιγμή επειδή δεν έχεις καλό παρελθόν, δεν θα έχεις και δουλειά. Ο εργοδότης επενδύει στον υπάλληλο. Ο υπάλληλος μαθαίνει και προσαρμόζεται και γίνεται απαραίτητος. Η σχέση εργοδότη / εργαζομένου είναι αμφίδρομη. Τον καλό υπάλληλο τον πληρώνεις καλά, γιατί ο καλός υπάλληλος είναι δύσκολο να βρεθεί. Το ίδιο ισχύει για τον εργοδότη. Αν θεωρείς οτι η νέα δουλειά σου έχει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης, οκ φύγε. Απλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια στη ζωή σου , γιατί στο τέλος θα σου βγει το όνομα και δεν θα σε θέλει κανείς. 1
vagos789 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Ουτε παρασκευη να ηταν,πυροβολανε αβερτα οι νιουφηδες
The_Judas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Πρώτα περιμένεις το 99% να γίνει 100% σίγουρο για την άλλη δουλειά. Μετά με ευγενικό τρόπο του λες ότι βρήκες εργασία με περισσότερα χρήματα. Αν παρεξηγηθεί τότε δικό του πρόβλημα. Επαγγελματίες είστε και όχι φιλαράκια. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να παραμείνεις εφόσον βρήκες κάτι καλύτερο. Αν η δουλειά που σου έδινε είχε προοπτικές μπορεί και να έμενες. 2
Loinen Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Φανταζει πιο ευκολο να δημιουργησεις ενα κλωνο του ευατου σου για να εισαι και στις δυο δουλειες, απο οτι να εχουμε πει τα αυτονοητα για το τι πρεπει να κανεις. Αλλα εφοσον ζουμε σε χαλεπους καιρους, ας ριξω και εγω την γνωμμη μου. Κανεις οτι θεωρεις σωστο για τον επαγγελματικο και οικονομικο βιοπορισμο σου. Πας στην αλλη δουλεια, και ευγενικα παραιτησε απο την αλλη. Δεν ειναι καμια γκομενα που ηταν τρελη για σενα, για να εχουμε σκηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις