Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, οτι λέει ο τίτλος. Έχω ακουστικά ψείρες αυτή τη στιγμή αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι ηχομόνωση από εξωτερικούς ήχους, χωρίς να τινάξω την μπάνκα στον αέρα (καθώς δεν θα ασχολούμαι πολλές ώρες αλλά ούτε έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά όσο λίγο ασχολούμαι, θέλω να είναι καλά). Δεν έχω ιδέα λοιπόν η αλήθεια είναι και μετά από ψάξιμο-παραζάλη (καθότι άπειρα) σκεφτόμουν κάποιο από τα παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/8630964/AKG-K92.html
https://www.skroutz.gr/s/10834007/Bluedio-T2S-Turbine-2-Shooting-Brake.html
https://www.skroutz.gr/s/8353803/Sades-Wolfang-7-1.html
https://www.skroutz.gr/s/12808628/Zeroground-HD-2400G-Keiji.html?from=best_picks

Το μικρόφωνο δεν με ενδιαφέρει καθόλου (τα 2 τελευταία στην λίστα τα έβαλα απλά και μόνο για την τιμή τους).

Θα έλεγα οτι τα 40 ευρώ θα ήταν το μάξιμουμ (και πολλά είναι με εμένα ως χρήστη). Αν έχετε κάποια γνώμη για αυτά ή να προτείνετε κάτι άλλο, ευχαρίστως. Είμαι επίσης έτοιμος να δεχτώ και την άποψη (με επιχειρήματα) να μείνω με τις ψείρες εφόσον δεν σκοπεύω να διαθέσω μεγάλο ποσό.

Δημοσ.

Τα AKG που έβαλες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι μακράν καλύτερα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pleo είπε

Τα AKG που έβαλες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι μακράν καλύτερα.

Το κατάλαβα... απλά αυτές οι μάρκες έχουν τόσα εύρη τιμών που θα μπορούσαν (υποθετικά) να "ρίξουν" αρκετά τα φθηνά μοντέλα τους οπότε δεν ήμουν και σίγουρος.

Αν και φυσικά δεν περιμένω να γνωρίζεις όλα τα μοντέλα, μιλώντας μόνο για τα συγκεκριμμένα, πιστεύεις θα έχουν αξιοπρεπή ηχομόνωση? Ήχο φαντάζομαι θα είναι μια χαρά. Γενικά σκέψου οτι τώρα χρησιμοποιώ sennheiser των 11 ευρώ και είμαι μια χαρά ευχαριστημένος από άποψη ποιότητας ήχου.

Δημοσ.

Το AKG 92 έχει και εξαιρετικές κριτικές. Για ηχομόνωση τι να σου πω; Κλειστού τύπου είναι, η αρχή λειτουργίας του είναι να σε απομονώνει από τον εξωτερικό θόρυβο.

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω για αυτά... γενικά πιστεύω οτι σε σχέση με τις ψείρες που έχω συνηθίσει θα μου φανούν "άλλο" πράγμα :) 
Επίσης φαίνονται από τα πιο ελαφρυά σε τέτοια κατηγορία οπότε κι αυτό θετικό γιατί δύσκολα "ανέχομαι" οτιδήποτε στο κεφάλι μου!

Δημοσ.

Είναι και έξυπνα σχεδιασμένο το αφρώδες υλικό στη στέκα που παίρνει αυτόματα το σχήμα του κεφαλιού.

Το μόνο ίσως μειονέκτημα είναι το μακρύ καλώδιο. Που δεν το λες και μειονέκτημα αν θέλεις να έχει μήκος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AKG εννοείται. Συμφωνώ με το ταβάριτς.

ΥΓ. Υπόψη ότι λόγω του μεγάλου καλωδίου δεν είναι για το δρόμο, άσε που θα σε κοιτάζουν λίγο σαν ούφο, τα θες για το σπίτι έτσι;

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Δημοσ.

Πήγα σε κατάστημα με σχετικά είδη και τα πήρα :) 

Πήγα γιατί ήθελα να δοκιμάσω να δω τι γίνεται και να μάθω 5 πράγματα για να ξέρω να συγκρίνω γιατί έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα. Δοκίμασα αρκετά (συμπεριλαμβανομένου και των akg k-52. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχει διαφορές στον ήχο με τα κ-92 (μου το είπαν και εκεί) παρά μόνο έχουν λίγο πιο ευρεία συχνότητα (τα 92) και υποτίθεται καλύτερο noise canceling. Βασικά πήρα τα 92 όμως επειδή μου άρεσαν και σαν χρώμα (οτι να'ναι).

Όσο αφορά την ηχομόνωση και μετά από διάφορα που δοκίμασα, κατάλαβα απλά οτι μάλλον κάτι άλλο φανταζόμουν που απλά "δεν παίζει" :P Γενικά ευχαριστημένος είμαι, έχουν αρκετά καλό ήχο (και μπάσο πολύ καλό και απορώ με διάφορες κριτικές για το αντίθετο) χωρίς όμως να μην καταλαβαίνεις οτι έχεις πάρει ακουστικά σε αυτή την τιμή (πράγμα που σημαίνει επίσης οτι το αυτί μου δεν έχει ξεχάσει πως είναι ο πολύ καλός ήχος).

Το καλώδιο προσωπικά χάρηκα που είναι τόσο μακρύ, με έσωσε αυτή η λεπτομέρεια (θα τα χρησιμοποιώ στο σπίτι, στο pc κατά κύριο λόγο).

Α! Και επίσης, ίσως είναι τα πρώτα ακουστικά στη ζωή μου που δεν με ενοχλούν καθόλου! Και δεν εννοώ επειδή είναι ελαφριά. Απλά είναι έτσι σχεδιασμένα που προσωπικά τα φοράω άνετα και ξεκούραστα (τα δοκίμασα κανα μισάωρο).

Σας ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Αντικειμενικά τα Κ92 έχουν μια μεγάλη γούβα στις μεσαίες συχνότητες και γι'αυτό ίσως να χάνουν σε ευκρίνεια. θα μπορούσες να δεις και κάποιο κλειστό μοντέλο της superlux που είναι της ίδιας ποιότητας στη χειρότερη των περιπτώσεων. Τα πιο πολλά μοντέλα της είναι πιο φλατ από τα AKG και με πιο εκτεταμένο μπάσο. Ίσως και με καλύτερη ηχομόνωση λόγω σχεδίασης. Αλλά δεν βρίσκονται Ελλάδα.

υ.γ.: Γενικά το αυτί(ο εγκέφαλος) προσαρμόζεται σε ό,τι έχεις διαθέσιμο. Μόλις όμως ακούσεις κάτι πραγματικά καλό, τότε μόνο καταλαβαίνεις τι έχανες πριν. Εσένα βέβαια δεν σε ενδιέφερε η ποιότητα οπότε κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Αντικειμενικά τα Κ92 έχουν μια μεγάλη γούβα στις μεσαίες συχνότητες και γι'αυτό ίσως να χάνουν σε ευκρίνεια. θα μπορούσες να δεις και κάποιο κλειστό μοντέλο της superlux που είναι της ίδιας ποιότητας στη χειρότερη των περιπτώσεων. Τα πιο πολλά μοντέλα της είναι πιο φλατ από τα AKG και με πιο εκτεταμένο μπάσο. Ίσως και με καλύτερη ηχομόνωση λόγω σχεδίασης. Αλλά δεν βρίσκονται Ελλάδα.

υ.γ.: Γενικά το αυτί(ο εγκέφαλος) προσαρμόζεται σε ό,τι έχεις διαθέσιμο. Μόλις όμως ακούσεις κάτι πραγματικά καλό, τότε μόνο καταλαβαίνεις τι έχανες πριν. Εσένα βέβαια δεν σε ενδιέφερε η ποιότητα οπότε κανένα πρόβλημα.

Μ'αρέσει που στο τέλος αυτοαναιρέθηκες :P Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ σε γενικές γραμμές αλλά ειδικά με τον ήχο δεν θα βγάλουμε άκρη. Γιατί ακομα κι αν μου πρότεινες κάποια με 300 ευρώ τότε θα σου έλεγα οτι αντικειμενικά τα άλλα με τα 700 είναι καλύτερα κ.λ.π. κ.λ.π.

Επίσης δεν είναι σωστό να λες οτι δεν με ενδιφέρει η ποιότητα 1ον γιατί δεν θα άνοιγα ποστ και 2ον και κυριώτερον θα πήγαινα σε αυτά με 20 και 10 ευρώ. Το είπα και στο τελευταίο ποστ οτι κατάλαβα τι αξίζουν τα συγκεκριμμένα. Δοκίμασα και κάνα δυο με 200+. Απλά θα σου πω οτι το αυτί μου πάλι δεν ήταν 100% ικανοποιημένο (ούτε καν). Οπότε δεν είχε νόημα να το κουράζω, όπως λέει και ο τίτλος ήθελα "αξιοπρεπή" ακουστικά να κάνω την δουλειά μου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Stamer είπε

Μ'αρέσει που στο τέλος αυτοαναιρέθηκες :P Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ σε γενικές γραμμές αλλά ειδικά με τον ήχο δεν θα βγάλουμε άκρη. Γιατί ακομα κι αν μου πρότεινες κάποια με 300 ευρώ τότε θα σου έλεγα οτι αντικειμενικά τα άλλα με τα 700 είναι καλύτερα κ.λ.π. κ.λ.π.

Επίσης δεν είναι σωστό να λες οτι δεν με ενδιφέρει η ποιότητα 1ον γιατί δεν θα άνοιγα ποστ και 2ον και κυριώτερον θα πήγαινα σε αυτά με 20 και 10 ευρώ. Το είπα και στο τελευταίο ποστ οτι κατάλαβα τι αξίζουν τα συγκεκριμμένα. Δοκίμασα και κάνα δυο με 200+. Απλά θα σου πω οτι το αυτί μου πάλι δεν ήταν 100% ικανοποιημένο (ούτε καν). Οπότε δεν είχε νόημα να το κουράζω, όπως λέει και ο τίτλος ήθελα "αξιοπρεπή" ακουστικά να κάνω την δουλειά μου.

Εξαρτάται ποιά δοκίμασες. Γιατί σχεδόν κανένα ακουστικό του εμπορίου δεν έχει την ίδια χροιά με ισοσταθμισμένα ηχεία μέσα σε φροντισμένο δωμάτιο(στούντιο ή δωμάτιο κάποιου λεφτά), εκτός των sennheiser HD600/650(μνημειώδης η ουδετερότητά τους ακόμα και σήμερα) που και πάλι χάνουν σε ένταση μπάσου και θέλουν και αυτά βοήθεια με EQ.

Απλά τα πολύ φθηνά ακουστικά έχουν προβλήματα που δεν διορθώνονται με EQ. Παραμόρφωση, αντηχήσεις σε διάφορες συχνότητες, κάκο ματσάρισμα μεγαφώνων, μεγάλες αποκλίσεις στον ήχο μεταξύ των κομματιών του εργοστασίου.

Δημοσ.

Πάντως αν τα AKG 92 δεν σου αρέσουν συναγωνιστή συνακουστικάριε, τότε με οποιαδήποτε άλλη από τις πρώτες επιλογές που έβαλες, θα ήθελες να τις στείλεις αδιάβαστες.

Αντικειμενικά είναι πολύ καλά ακουστικά για τα λ7 τους εννοείται. Σκεφτόμουν να τα αποκτήσω κι εγώ, απλά έτυχε να με κερδίσουν τα ασύρματα ακουστικά. Με ένα τέτοιο ζευγάρι μάλιστα και ένα μικρό USB DACάκι, βρίσκεσαι αλλού σε ήχο αμέσως-αμέσως.

Βέβαια δεν ξέρουμε τις προτιμήσεις σου αλλά κυρίως δεν γνωρίζουμε τον πήχη που έχεις θέσει σε ποιότητα. Ενδεχομένως εάν παίζεις σε επίπεδο Μπούμκα, να χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Πάντως γεγονός είναι ότι έχεις μάλλον ό,τι καλύτερο σε Hi-Fi ακουστικά σε αυτά τα χρήματα.
Και είναι και όμορφα.

Μήπως να έβλεπες και κανένα ενισχυτάκο ακουστικών παράλληλα για να απογειώσεις το αποτέλεσμα;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pleo είπε

Πάντως αν τα AKG 92 δεν σου αρέσουν συναγωνιστή συνακουστικάριε, τότε με οποιαδήποτε άλλη από τις πρώτες επιλογές που έβαλες, θα ήθελες να τις στείλεις αδιάβαστες.

Αντικειμενικά είναι πολύ καλά ακουστικά για τα λ7 τους εννοείται. Σκεφτόμουν να τα αποκτήσω κι εγώ, απλά έτυχε να με κερδίσουν τα ασύρματα ακουστικά. Με ένα τέτοιο ζευγάρι μάλιστα και ένα μικρό USB DACάκι, βρίσκεσαι αλλού σε ήχο αμέσως-αμέσως.

Βέβαια δεν ξέρουμε τις προτιμήσεις σου αλλά κυρίως δεν γνωρίζουμε τον πήχη που έχεις θέσει σε ποιότητα. Ενδεχομένως εάν παίζεις σε επίπεδο Μπούμκα, να χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Πάντως γεγονός είναι ότι έχεις μάλλον ό,τι καλύτερο σε Hi-Fi ακουστικά σε αυτά τα χρήματα.
Και είναι και όμορφα.

Μήπως να έβλεπες και κανένα ενισχυτάκο ακουστικών παράλληλα για να απογειώσεις το αποτέλεσμα;

Για μένα λες? Μπερδεύτηκα λίγο. Εγώ σου είπα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά σε συνάρτηση πάντα με τα χρήματά τους

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Pleo είπε

Και είναι και όμορφα.

Νομίζω ότι η Superlux δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων. Ας πούμε τα παρακάτω έχουν πολύ θετικές κριτικές από άτομα με κάποια εμπειρία. Και πολύ φλατ ήχο στη μεσαία περιοχή:

https://www.thomann.de/gr/superlux_hd_330.htm?sid=b064309c46d3be531fb00aceca1d3231

https://www.head-fi.org/threads/superlux-hd-330-experiences-and-discussion.684424/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...