zaqxsw Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα. Έχω στείλει ένα αντικείμενο για Service στην Κίνα αλλά αυτοί λένε ότι μπορούν να το επιστρέψουν μόνο με DHL. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση πληρώνω κάτι? Ευχαριστώ
God Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Τυπικά όχι εφόσον έχεις τα απαραίτητα παραστατικά για να αποδείξεις πως πρόκειται για επιστροφή. Αλλά είναι πιθανόν πως, ακόμη και να δεχθούν πως πρόκειται για επιστροφή με μηδενική αξία, θα βασίσουν την απόφασή τους να το εκτελωνίσουν στα μεταφορικά (τα οποία προστίθενται στο εκτελωνιστικό κόστος έτσι κι αλλιώς) και να σε χρεώσουν ούτως ή άλλως. Έτσι την είχα πάθει κι εγώ με μία συσκευή και αναγκάστηκα να πληρώσω δεύτερο εκτελωνισμό γιατί δεν έβγαζα άκρη.
mpentenis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Απο προσωπική εμπειρία, παραγγελία απο ebay φανάρια για αμαξι, κόστος με μεταφορικά 95 ευρώ. Έρχεται χαρτί για εκτελωνισμό, κόστος 140€! Μιλάω με τον αμερικάνο, μου έρχονται τα φανάρια μετά απο μια εβδομάδα εκτελωνισμένα απο αυτόν, το παραστατικό έγραφε 22 dollars.... Το ένα σπασμένο, μιλάω με τον αμερικάνο, μιλάω με DHL, αναλαμβάνουν την δωρεάν αποστολή, έρχεται πίσω το ένα, ζητάνε πάλι εκτελωνισμό. Τους στέλνω τα χαρτιά αποστολής και αντικατάστασης, σε αυτή την περίπτωση μου λενε επρεπε να κάνετε έντυπο οτι το προιόν είναι ελαττωματικό για να φύγει (συν μια αίτηση για την παραλαβή) με κόστος 80€ ανα αίτηση, δηλαδή συνολικό κόστος 160€!!!! Greece welcomes you..... 1
bromiaris Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Έπρεπε όταν το έστειλες να ζητούσες να καταγραφεί ότι πρόκειται για επισκευή... και όταν επέστρεφε να μην είχες θέμα με τελωνείο... Τώρα απλά πληρώνεις ή το χαρίζεις στον κινέζο.
zaqxsw Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, bromiaris είπε Έπρεπε όταν το έστειλες να ζητούσες να καταγραφεί ότι πρόκειται για επισκευή... και όταν επέστρεφε να μην είχες θέμα με τελωνείο... Τώρα απλά πληρώνεις ή το χαρίζεις στον κινέζο. τους ρωτησα αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στα ΕΛΤΑ. Ουτε τι ηταν τουε ενδιεφερε ουτε την αξια του. Το εστειλα σαν συστημενο ακανονιστο φακελο με κοστος 15Ε
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, zaqxsw είπε τους ρωτησα αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στα ΕΛΤΑ. Ουτε τι ηταν τουε ενδιεφερε ουτε την αξια του. Το εστειλα σαν συστημενο ακανονιστο φακελο με κοστος 15Ε Ο υπάλληλος βαριόταν να σε εξυπηρετήσει Πριν μια βδομάδα μου έδωσαν και συμπλήρωσα την παραπάνω φόρμα για tablet που έστειλα gb
zaqxsw Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 τωρα σε αυτην τη περιπτωση τι γινετε? Την τρωει ο κινεζος ή αν δει οτι πρεπει να πληρωσει τελωνειο δεν θα το παραλαβει? Ξερεις πως λεγεται αυτη η φορμα? Υπαρχει περιπτωση τηλεφωνικα πριν βγει απο Ελλαδα να το γραψει καποιος απο τα κεντρικα?
bromiaris Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, zaqxsw είπε τωρα σε αυτην τη περιπτωση τι γινετε? Την τρωει ο κινεζος ή αν δει οτι πρεπει να πληρωσει τελωνειο δεν θα το παραλαβει? Ξερεις πως λεγεται αυτη η φορμα? Υπαρχει περιπτωση τηλεφωνικα πριν βγει απο Ελλαδα να το γραψει καποιος απο τα κεντρικα? 2 πράγματα έχεις σαν επιλογή... Ή πληρώνεις για να το παραλάβεις... ή δεν σε συμφέρει και το χαρίζεις στον Κινέζο... Ο Κινέζος δεν έχει καμία ανάμιξη με το τελωνείο... αν εσυ δεν έκανες ότι έπρεπε πριν το στείλεις, αυτός φταίει;;; Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από bromiaris
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, zaqxsw είπε τωρα σε αυτην τη περιπτωση τι γινετε? Την τρωει ο κινεζος ή αν δει οτι πρεπει να πληρωσει τελωνειο δεν θα το παραλαβει? Ξερεις πως λεγεται αυτη η φορμα? Υπαρχει περιπτωση τηλεφωνικα πριν βγει απο Ελλαδα να το γραψει καποιος απο τα κεντρικα? Λογικά πας στην dhl λες δεν παραλαμβάνω για τους x λόγους και γυρνάει στον κινεζο οπότε μετά πρέπει να τον πείσεις να στο στείλει με απλά ταχυδρομείο μήπως και την γλυτώσεις Αν το έχεις στείλει ήδη δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι πλέον, Όχι δεν γνωρίζω πως λέγετε η φορμα πάντα μου την δίνουν στο γκισέ του ταχυδρομείου Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από Inuyasha
overpower Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 ΑΝ δεν εχει φτασει ακομα στον Κινεζο, μπορεις να του πεις να μην το παραλαβει, ετσι θα επιστρεψει σε εσενα. Αν δεν εχεις συμπληρωσει την φορμα, τοτε πολυ πιθανον να εχει και ο κινεζος θεμα με το τελωνειο τους. Τωρα αν θα στο επιστρεψουν στην συνεχεια, ή οχι, δεν ξερω.
zaqxsw Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Πήρα 3 φορές τηλέφωνο στο 800 11 82000 και ρώτησα και μου είπαν το ίδιο ακριβώς με το κατάστημα, ότι δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί. Τους είπα ότι σε φόρουμ διάβασα ότι υπάρχει αλλά πάλι μου λένε το ίδιο. Το μόνο που υπάρχει μου είπαν είναι χαρτί - φόρμα που μπορείς να πάρεις από το τελωνείο όταν στέλνεις κάτι και πληρώνεις όταν το στέλνεις αλλά όχι κατά την παραλαβη. Αλλά αν σου αντικατάστηαουν το προϊόν και αλλάξει serial number δεν ισχύει. Τι να πω τώρα. Και ο υπάλληλος στα ΕΛΤΑ πήρε τηλέφωνο σε άλλο κατάστημα για επιβεβαίωση και του είπαν το ίδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα