Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά ως λύση στο πρόβλημά της αντικατάστασης του δίσκου του αδερφού μου,

επέλεξα την εγκατάσταση του δικού μου δεύτερου Samsung EVO 840. Κάνω τις εγκαταστάσεις Windows και είναι όλα άψογα, έως ότου φτάνω στο samsung magician, το οποίο εγκαθιστώ και παθαίνω σοκ :

Βλέπει τον 840 evo συνδεδεμένο σαν sata 2 (3.0 GB/s speed) ενώ μου βγάζει ένα θαυμαστικό και μου λέει Sata 3 available.

O υπολογιστής είναι 5ετίας με i3 , με USB 3.0 οπότε μου φαίνεται δύσκολο ο controller της motherboard του laptop να έχει μόνο SATA 2 controller.

Τι μπορεί να φταίει?

Λεπτομέρεια 1 : Στον σταθερό μου ο 840 evo, συνδεόταν κανονικά ως  SATA 3 χωρίς προβλήματα.

Λεπτομέρεια 2: Το chipset της motherboard είναι το ΗΜ76, το οποίο υποστηρίζει έως 6 SATA ports (με μόνο  2 να είναι SATA 6 Gb/s) και ο επεξεργαστής o  Intel Core i3-3217U

Λεπτομέρεια 3: Ο δίσκος που αφαιρέθηκε από το laptop (Seagate momentus 500 GB), είναι SATA 2 (το γράφει κανονικά  : SATA 3.0 GB/s. Υπάρχει περίπτωση τελικά να είχαν όντως SATA 2 controller για χάρη οικονομίας?

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Μη το πολυσκεφτεσαι εμενα ανάλογης ηλικίας laptop δε μου έκανε καν εγκατάσταση αφού ο controller του δεν έβλεπε καθόλου τον ssd , ξενερωμα αλλά συμβαίνει .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@skoulasΤο BIOS ήταν ήδη ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση.

@EddieObscurant  Δεν το σκέφτηκα αυτό. Αλλά πλέον ο υπολογιστής είναι  500 χλμ μακριά. Όταν ξαναπέσει στα χέρια μου θα το κοιτάξω.

@gmouzoΔεν είναι για το δικό μου laptop αλλά για του αδερφού μου ένα lenovo S500.

Τέλος πάντων δεν έχει σημασία πλέον, ο υπολογιστής είναι 500 χλμ μακριά. Ωστόσο ακόμα και σε SATA2, το μηχάνημα πετάει (βοήθησε και η αναβάθμιση της μνήμης στα 8GB) και ίσως ασχοληθώ όταν ξανάρθει ο αδερφός μου κάτω.

Επεξ/σία από yiankap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...