Vasivouzoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Υπάρχει κάποιος δοκιμασμένος τρόπους που να μπορεί κάποιος να βελτιώσει τον τρόπο ομιλίας και γραφής του; Πιστεύω αυτό που θα προτείνουν οι περισσότεροι είναι η ανάγνωση βιβλίων που σίγουρα βοηθάει ως ένα βαθμό αλλά δεν νομίζω να κάνει και θαύματα. Είναι διαφορετικό να διαβάζεις και να κατανοείς όλες τις λέξεις σε ένα κείμενο με δύσκολες λέξεις και νοήματα και διαφορετικό να τα εξιστορείς εσύ ο ίδιος. Έχω παρατηρήσει σε παρέες που βρίσκομαι πως όσοι είμαστε από τεχνολογική/θετική κατεύθυνση υστερούμε σε σύγκριση με τους θεωρητικούς. Και αυτό είναι λογικό και κατανοητό αλλά υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αυτού του κενού χωρίς να έχεις σπουδάσει φιλολογία,νομική κτλπ; Aν έχει κάποιος καμιά ιδέα που τον βοήθησε τον ίδιο να χρησιμοποιεί στο λόγο του σπανιότερες λέξεις και παράλληλα να έχει ροή και ευφράδεια ο λόγος του ας μας το πει.
Lakou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Φίλε μου διάβασε βιβλία.. χαχα (οπωσ Είπες) μην περιόριζεσαι σε κλισέ υπάρχουν πολλα είδη φιλοσοφικά υπαρξιακά τα πάντα όλα.... 1 3
G.TH. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Και οι τεχνολόγοι μπορούν να κολλήσουν στον τοίχο κάποιον θεωρητικό. Αρκεί να χρησιμοποιούν τους ορισμούς και όχι το λεξιλόγιο της πιάτσας. Ας μη λησμονούμε πως για αιώνες τους φυσικούς τους ονόμαζαν φυσικούς φιλοσόφους 1
MAFAKA Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλύτερος τρόπος από τη συναναστροφή με καλλιεργημένους ανθρώπους δεν υπάρχει. Επιδίωξε τη συζήτηση με ανθρώπους "επιπεδου" και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για τους δυο συνομιλητές. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από MAFAKA 3 1
godfather0991 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβαζεις βιβλια κυριως. Δεν ξερεις καποια λεξη που διαβασες την σημειωνεις και την ψαχνεις. Δεν ξερεις μια αναφορα που γινεται την ψαχνεις, δεν κατανοεις το κειμενο ενος συγγραφεα διαβαζεις την βιογραφια του, την βιβλιογραφια του, διαφορες μελετες που εχουν γινει πανω στα βιβλια του κτλ. Γενικα οτι δεν καταλαβαινεις το ψαχνεις και σιγα σιγα θα δεις οτι θα αρχιζεις να αποκτας γνωσεις σε παρα πολλα θεματα. Και σιγουρα πρωτα θα αρχιζεις να διαβαζεις πραγματα που εσενα σε ενδιαφερουν. Επισης βοηθαει να διαβαζεις επιστημονικα αρθρα, περιοδικα. Και να προσπαθεις να παιρνεις γνωσεις απο πολλες και διαφορες πηγες. Να συζητας για θεματα που σε απασχολουν με αλλο κοσμο. Να βλεπεις ελληνιξες και ξενες εκπομπες που καλυπτουν διαφορα θεματα, ντοκυμαντερ, ταινιες. Να διαβαζεις, να ακους και να βλεπεις συνεντευξεις απο διαφορους ανθρωπους που εχουν προσφερει στην ανθρωποτητα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από godfather0991 2 1
c4tt3l Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Νομίζω η καλύτερη λύση είναι μετά από κάποιο διάβασμα όπως είπαν οι προηγούμενοι στο νήμα να κρατάς σημειώσεις πάνω στο κείμενο που διάβασες. Μπορεί να είναι τώρα από ένα τουτόριαλ για να φτιάξεις τα πιο αξιομνημόνευτα κιουφτεδάκια ολόκληρης της πόλεως έως ένα μικρό διήγημα. Κάνε κάτι που να θυμίζει περίληψη ή κριτική (λίγα λόγια, συνήθως μια παράγραφο ή 100 λέξεις) και συνέχισε αυτή τη διαδικασία μέχρι να δεις σημαντική διαφορά από τις πρώτες σου σημειώσεις. 1
Pokemon640 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Ο αρχηγός με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό (Hayate), τον λατρεύω και έχω μάθει πως πρέπει να μιλάω στο μικρόφωνο χωρίς να κάνω earape το ακροατήριο 😋 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Καλύτερος τρόπος από τη συναναστροφή με καλλιεργημένους ανθρώπους δεν υπάρχει. Επιδίωξε τη συζήτηση με ανθρώπους "επιπεδου" και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για τους δυο συνομιλητές. Οι άνθρωποι επιπέδου βέβαια θα θέλουν το ίδιο οπότε δεν θα επιδιώκουν αυτοί τη συναναστροφή. Πέρα από την πλάκα έχεις δίκαιο σε αυτό που λες, αλλά ένας άνθρωπος όπως εγώ που τέλειωσε ένα ΤΕΙ και ο οικογενειακός του περίγυρος δεν έχει υψηλές περγαμηνές είναι λίγο δύσκολο να συνάψω σχέσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους. Δηλαδή δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μέρος που να συχνάζουν άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο και να μπορώ να πάω και να ''κολλήσω''. 54 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Να διαβαζεις, να ακους και να βλεπεις συνεντευξεις απο διαφορους ανθρωπους που εχουν προσφερει στην ανθρωποτητα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση και συμφωνώ ως ένα σημείο. Θεωρώ πως είναι απαραίτητο τις ''γνώσεις'' που αποκομίζεις από τα βιβλία, τους ανθρώπους και τις συνεντεύξεις να τις χρησιμοποιείς και εσύ ο ίδιος στην καθημερινή σου ζωή. Δηλαδή πες ότι διαβάζω και κατανοώ ένα δύσκολο θέμα που αφορά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την δυναστεία των Παλαιολόγων. Πως γίνεται να το αφηγηθώ και να πω την άποψη μου επί του θέματος όταν ο περίγυρος μου από εργασιακά και φιλικά έχει παντελώς άλλα ενδιαφέροντα; Αυτό βέβαια συνδέεται και με αυτό που έγραψα στον φίλο πιο πάνω. Είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείς εσύ ο ίδιος περίτεχνες φράσεις και λέξεις (με ροή βέβαια, όχι να μιλάς σαν βόθρος και να πετάς μια λέξη στο ξεκάρφωτο για να το παίξεις ''γραμματιζούμενος'' ) και διαφορετικό απλά να διαβάζεις ή να παρακολουθείς κάτι γιατί μένεις παθητικός και δεν βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει και να παράγει σκέψη/λόγο. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από Vasivouzoukos
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, G.TH. είπε Και οι τεχνολόγοι μπορούν να κολλήσουν στον τοίχο κάποιον θεωρητικό. Αρκεί να χρησιμοποιούν τους ορισμούς και όχι το λεξιλόγιο της πιάτσας. Ας μη λησμονούμε πως για αιώνες τους φυσικούς τους ονόμαζαν φυσικούς φιλοσόφους Ναι, γιατί εκείνες τις εποχές, για να σπουδάσεις οποιαδήποτε επιστήμη έπρεπε πρώτα να τελειώσεις θεολογία . Είχαν όλο το πακέτο, ήταν θεολόγοι, φυσικοί, και φιλόσοφοι.
eliasjuve Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Βλέπε βιντεάκια του Χίου, θα μάθεις πολλές καινούργιες λέξεις. 1 1
MAFAKA Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 21 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Οι άνθρωποι επιπέδου βέβαια θα θέλουν το ίδιο οπότε δεν θα επιδιώκουν αυτοί τη συναναστροφή. Πέρα από την πλάκα έχεις δίκαιο σε αυτό που λες, αλλά ένας άνθρωπος όπως εγώ που τέλειωσε ένα ΤΕΙ και ο οικογενειακός του περίγυρος δεν έχει υψηλές περγαμηνές είναι λίγο δύσκολο να συνάψω σχέσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους. Δηλαδή δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μέρος που να συχνάζουν άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο και να μπορώ να πάω και να ''κολλήσω''. Μην το λες αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις σε βραδιές ποίησης ή σουαρέ με συγγραφεις για να συναναστραφείς με τέτοιους ανθρώπους (βασικά, στα μερη που ανέφερα το πιο πιθανό είναι να μην βρεις αυτό που ψάχνεις...) Ο καλλιεργημένος άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ πιο κοντα σου. Δεν είναι τυχαίο ότι άνοιξες αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι πολύ πρόσφατα είχες κοινωνική συναναστροφή με ανθρώπους οι οποιοι χειρίζονται άριστα το λόγο και σου δημιουργήθηκε ο τωρινός προβληματισμός. Αυτούς τους ανθρώπους φαντάζομαι δεν τους συνάντησες σε τελετή της Ακαδημίας Αθηνών...καπου υπήρξε επαφή με άτομα του δικού σου περίγυρου... 1
naftis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Να αρχίσεις με αρχαίους Ελληνικούς συγγραφείς. Θα σου δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξεις δομημένη έκφραση και τεράστιο λεξιλόγιο... Η ρητορική Α του Αριστοτέλη είναι πολύ καλό για αρχή και συνεχίζεις στα επόμενα πχ Πολιτική, Ηθικά Μεγάλα, Οικονομικός, κλπ Μετά προχωράς σε άλλα, Πλάτωνα κλπ... Όταν κλείνεις το βιβλίο θα νομίζεις ότι μόλις βγήκες από γυμναστήριο μυαλού... Μπορείς να πας στις εκδόσεις Κάκτος, στην Πανεπιστημίου και να το συζητήσεις το θέμα,. 2 1
ELTASSOS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Να παρακολουθεις τα σεμιναρια του αδωνι να μαθεις αρχαια ελληνικα / συντακτικο / ετυμολογια....μαθε να διαβαζεις απο το πρωτοτυπο τα αρχαια κειμενα. Αν βολεψεις και λατινικα θα εισαι οκ. 2 2
kogba Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές λέξεις και όχι ξένες. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι εφικτό και θα σκέφτεσαι και περισσότερο τι είναι σωστό και τι όχι. Τεχνολογία ή μη, λίγες είναι πραγματικά οι λέξεις που δεν έχουν αντιστοίχηση. Επίσης, όχι γκρίικλις φυσικά. Κάτι ακόμα: η αντίστοιχη ξένη λέξη μέσα σε μια έκφραση-νόημα στην Ελληνική γλώσσα(το οποίο και βλέπω πολλές φορές, ακόμα και από άτομα με σωστή γραμματική και σύνταξη), ΔΕΝ έχει μαγικές ιδιότητες, ούτε να γυρνάμε το πληκτρολόγιο σε αγγλικά για τη συγκεκριμένη ΜΑΓΙΚΗ λέξη είναι "προχωρημένο". π.χ. Δεν έπιασες το νόημα των λεγομένων, δεν με κατάλαβες... το βλέπω "δεν κατάλαβες το point μου". Δηλαδή έλεος, μίλα μου ή αγγλικά ή ελληνικά... Υ.Γ.: δεν είμαι ούτε φιλόλογος, ένας απλός άνθρωπος που διάβασε αρκετά βιβλία από μικρός, αγαπούσε τη γραμματική αλλά και ταυτόχρονα απεχθανόταν μεγάλο μέρος του συντακτικού. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από kogba 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα