Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τυχαία είδα ένα χαρτί που έγραφε μικτές αποδοχές 756€, εγώ δουλεύω για 20€ τη μέρα, 15-20 μεροκάματα τον μήνα. Του ζήτησα να μου δώσει χαρτί μισθοδοσίας που τα λέει όλα αναλυτικά, με αφορμή ότι το θέλω για την σχολή μου. Μόλις το πήρα στα χέρια μου τον ρώτησα τι είναι αυτά και άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει και ότι αυτά τα φτιάχνει ο λογιστής και τέτοιες βλακειες. Είμαι έξι μήνες στο μαγαζί, ποτέ δεν έχω πάρει ξανά χαρτί μισθοδοσίας στο χέρι μου και επίσης δεν μου έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα. Τι στο καλό συμβαίνει; 

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ioannamar είπε

Τυχαία είδα ένα χαρτί που έγραφε μικτές αποδοχές 756€, εγώ δουλεύω για 20€ τη μέρα, 15-20 μεροκάματα τον μήνα. Του ζήτησα να μου δώσει χαρτί μισθοδοσίας που τα λέει όλα αναλυτικά, με αφορμή ότι το θέλω για την σχολή μου. Μόλις το πήρα στα χέρια μου τον ρώτησα τι είναι αυτά και άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει και ότι αυτά τα φτιάχνει ο λογιστής και τέτοιες βλακειες. Είμαι έξι μήνες στο μαγαζί, ποτέ δεν έχω πάρει ξανά χαρτί μισθοδοσίας στο χέρι μου και επίσης δεν μου έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα. Τι στο καλό συμβαίνει; 

Τα λεφτά στα δίνει στο χέρι;

Δημοσ.

Μπορεί να θέλει να εμφανίσει παραπάνω έξοδα. Το θέμα είναι τι θα γίνει αν φορολογηθείς, θα τα πληρώσει αυτός;

Δημοσ.

Αυτό έχω σκεφτεί και εγώ, είναι πολλά τα λεφτά που με δηλώνει σε σχέση με αυτά που όντως μου δίνει και με νευριάζει που δεν παίρνει θέση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός παρουσιάζει μεγαλύτερα έξοδα, εσύ θα φανείς με μεγαλύτερα έσοδα. 

Μισθός στο χέρι απαγορεύεται, μόνο μέσω τραπέζης. 

Κοινώς, ζητάς τα λεφτά που έχει δηλώσει. Αν δε στα δώσει, πας επιθεώρηση εργασίας και εφορία και τον καταγγελεις. 

Και φυσικά δεν υπογράφεις ότι έλαβες τίποτα!

Ότι θες στείλε μου, είναι το αντικείμενο μου :-)

Επεξ/σία από Onoma_Epi8eto
  • Like 25
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο μάστορας σε εκμεταλλεύεται και κλέβει ταυτόχρονα το κράτος αυτό συμβαίνει 

επιθεώρηση εργασίας αμέσως (αν σε παίρνει βέβαια) όπως αναφέρθηκε πιο πάνω 

Επεξ/σία από ziaba
  • Like 3
Δημοσ.

μάγκες καλά τα λέτε αυτά και μαζί σας.

Αν είμασταν όμως στη θέση του /της TS, πόσοι θα κάναμε πράξη αυτά που λέμε, όταν πολύ πιθανό το αποτέλεσμα θα ήταν απόλυση;

Δε λέω να μη το κάνει, μιας και απ ότι φαίνεται θα φορολογηθεί για λεφτά που δε παίρνει απλά ια σκέψη έγραψα

Όλοι μέσα στην φουστιά είναι. Πως θα κλέψει ο ένας τον άλλον δυστυχώς. Μετά πως μπορεί ο εργοδότης να έχει απαίτηση να δουλέψεις σωστά, ποτέ δε το κατάλαβα αυτό.

Με κλέβεις; - Ε, θα σε κλέψω ή θα λουφάρω όσο μπορώ.

Να γιατί πάμε σε καταστήματα και παραπονιόμαστε ότι ο υπάλληλος βαριέται ή δε κάνει σωστά τη δουλειά του και ανοίγουμε threads στο Insomnia, είχε πάρει το μάτι μου ένα πρόσφατα.

Όλα αλυσίδα είναι.

Τα δε ξέρω, τα κανονίζει ο λογιστής μου είναι παραμύθια. Μια χαρά ξέρει και είναι ενήμερος. Ο λογιστής του, του έχει πει τι πρέπει να κάνει για να τον συμφέρει.

Νόμιζα πως υποχρεωτικά η μισθοδοσία περνάει από τράπεζα. πως γίνεται και σε πληρώνει στο χέρι

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θες να σαρωσεις το χαρτι της μισθοδοσιας και να μας το δειξεις; (φυσικα αποκρυτοντας τα δικα σου στοιχεια, οπως επισης και της επιχειρησης)

Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να σου "πληρωνει" δωρα (δηλαδη οσο αναολογη στον μηνα απο 13 και 14 μισθο) πιθανως και αποζημιωση για μερες αδειας.

• Like 4
Δημοσ.

Καταγγελια απλα και τιμια. Επιχειρηση του κ@λου ειναι τετοιο νομικο τμημα θα εχει να σε παει κοντρα. Δευτερον απολυση φιλε μου ενα εργατικο δικαστηριο δεν παιζει. Αν θες το τραβας στα χερια σου ειναι. Α και ακομα αν δεν φαινονται σε τραπεζα δωρα κι επιδοματα εκει κι αν τον κανεις οτι θες

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, santac είπε

μάγκες καλά τα λέτε αυτά και μαζί σας.

Αν είμασταν όμως στη θέση του /της TS, πόσοι θα κάναμε πράξη αυτά που λέμε, όταν πολύ πιθανό το αποτέλεσμα θα ήταν απόλυση;

Δε λέω να μη το κάνει, μιας και απ ότι φαίνεται θα φορολογηθεί για λεφτά που δε παίρνει απλά ια σκέψη έγραψα

Όλοι μέσα στην φουστιά είναι. Πως θα κλέψει ο ένας τον άλλον δυστυχώς. Μετά πως μπορεί ο εργοδότης να έχει απαίτηση να δουλέψεις σωστά, ποτέ δε το κατάλαβα αυτό.

Με κλέβεις; - Ε, θα σε κλέψω ή θα λουφάρω όσο μπορώ.

Να γιατί πάμε σε καταστήματα και παραπονιόμαστε ότι ο υπάλληλος βαριέται ή δε κάνει σωστά τη δουλειά του και ανοίγουμε threads στο Insomnia, είχε πάρει το μάτι μου ένα πρόσφατα.

Όλα αλυσίδα είναι.

Τα δε ξέρω, τα κανονίζει ο λογιστής μου είναι παραμύθια. Μια χαρά ξέρει και είναι ενήμερος. Ο λογιστής του, του έχει πει τι πρέπει να κάνει για να τον συμφέρει.

Νόμιζα πως υποχρεωτικά η μισθοδοσία περνάει από τράπεζα. πως γίνεται και σε πληρώνει στο χέρι

γιαυτό γράφω αυτά που γράφω σε παρένθεση🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον το χαρτι μισθοδοσιας ειναι ενα τυπωμενο κωλοχαρτο σε Α4...

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να στα δινει χερι, να δηλωνει ΝΟΜΙΜΑ παραπανω μισθο χωρις να τον καταθετει καπου.

Εαν το κανει, τοτε μπορεις να διεκδικησεις οσα δεν σου κατεθεσε, δηλαδη ΟΛΑ, να σου μεινουν τα μαυρα στο χερι και εκεινος να τρεχει.

Αμφιβαλλω αν σου εχει κανει κανονικη προσληψη και σε εχει δηλωμενο!

Επεξ/σία από >>Morpheus>>
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εφόσον υπάρχει σύμβαση εργασίας τότε η μισθοδοσία περνάει υποχρεωτικά από τράπεζα. Τεσπά, εγώ σε δίκη μου περίπτωση παρόμοια με τη δικιά σου όπου μου έδινε 2,5 ευρώ την ώρα μέσω τράπεζας όμως με είχε δηλωμένο για 3.85, τον πήγα δικαστικά μέσω δικηγόρου εργατολογου. Ακόμα περιμένω βέβαια την απόφαση αλλά κατά 99 %θα βγει υπέρ μου. 

Απόλυση εφόσον γίνει καταγγελία απαγορεύεται να γίνει. Αν γίνει, είναι καταχρηστική και του πηδάς το σπίτι και τον ίδιο μαζί. 

Γνώμη μου, συμβουλεψου εργατολογο. 

Δημοσ.

Αυτό είναι το χαρτί, έχει γίνει περικοπή στην φωτογραφία για τα στοιχεία. Αυτόν τον μήνα λοιπόν εγώ είχα 19 μεροκάματα άρα 380€.

Καλά τα λέτε να κινηθώ νομικά αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να τον αντιμετωπίσω έτσι. 

IMG_20190304_092117.jpg.b790faedd8e23395b4ced6b064dbe74b.jpg

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...