et13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, μετά από πολύ ψάξιμο και εν αναμονεί προέγκρισης στεγαστικού, βρήκα ένα σπίτι που με ενδιαφέρει από κατασκευαστή το οποίο είναι στα μπετά. Έχω δει ένα σχέδιο σε ένα ραντεβού και τίποτα άλλο. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής είναι γνωστός στην περιοχή και 3 δουλειές του που έχω δει φαίνονται καλές. Από την άλλη αισθάνομαι λίγο περίεργα να κάνω ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα και να δώσω και προκαταβολή για ένα σπίτι που δεν μπορώ να το αξιολογήσω τελειωμένο! Αν κάποιος έχει εμπειρία στο θέμα, θα εκτιμούσα κάποια tips. Τί να ρωτήσω τον κατασκευαστή ας πούμε; Τί να προσέξω; Ευχαριστώ
sezebo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Το να χρωστας 200.000 τα επομενα 25 χρονια ειναι σα θηλιά στο λαιμο. 1
margaritagr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Ουδέποτε θα έδινα χρήματα για κατι μη τελειωμένο. Εχει τύχει σε γνωστούς διαχρονικά να την πατήσουν, να καθυστερεί η παράδοση, να μπαίνουν φθηνότερα υλικά απο τα συμφωνηθέντα κλπ 9
NikosKallithea Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Βρες ενα τελειωμένο, ολοι οι κατασκευαστες σημερα ειναι σε άθλια κατάσταση, μπορεί να σε αφήσει στα τούβλα και να πάει στις Σεϋχέλλες. 4 1
panoskatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Χωρίς κακή πρόθεση από κανέναν μπορεί να υπάρξει μια κακή στιγμή / συγκυρία / ατύχημα και η οικοδομή να μην τελειώσει ποτέ. Εσύ όπως καταλαβαίνεις το δάνειο όμως θα πρέπει να το αποπληρωσεις. Καλύτερα κάτι που έχει τελειώσει, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δεν θα επερνα ποτε σπιτι στα χαρτια ή στα μπετα ..Μετα είναι τα πολλα εξοδα που ο κατσκευαστης μπορει να κανει ότι θελει σε πιοτητα υλικων .
gsisr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) εγω πήρα σπίτι από κατασκευαστή πριν 10 μήνες. με παρουσία στη περιοχή και έχοντας δει τις δουλειές του. τώρα μετά από 10 μήνες η οικοδομή είναι σχεδόν προς παράδοση κι εγώ έκανα το σπίτι μου από την αρχή σαν να το έχτιζα ο ίδιος, διαμορφώνοντας εγώ τις εσωτερικές τοιχοποιίες κατά βούληση, βγάζοντας ηλεκτρολογικές παροχές εκεί που εγώ θέλω και γενικά κάνοντας το σπίτι μου όπως θέλω εγώ. εκτός αυτού είδα από την αρχή τη κατασκευή του σε όλα τα στάδια και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. αν ο κατασκευαστής είναι αξιόπιστος, προχώρα για μένα. ο κατασκευαστής υποχρεούται να κάνει ότι λέει η συγγραφή υποχρεώσεων. ζήτησε την του και μελέτησε την. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από gsisr 3
AristidisZ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημιουργούνται και άλλα προβλήματα αν πάρεις σπίτι στα μπετά Σκέψου π.χ. να έχει πουλήσει ο άλλος το 20% των διαμερισμάτων Ποιος θα πληρώνει τα κοινόχρηστα μετά ; Αυτά πρέπει να τα μελετήσεις καλά Το βασικότερο είναι να μπορέσεις να αξιολογήσεις την αξιοπιστία του κατασκευαστή Αν σου αρέσει πολύ πάντως και η τιμή είναι καλή, μια λύση ενδεχομένως θα ήταν να προτείνεις να δώσεις μια προκαταβολή σεβαστή αλλά όχι τέτοια που να σε πνίξει (π.χ. ένα 10χιλιαρο) και να του πεις τα υπόλοιπα όταν κλείσει η οικοδομή Εκεί θα καταλάβεις και τι ρόλο βαράει Αν περιμένει από εσένα να τον χρηματοδοτήσεις, μακριά Έτσι μπορείς να αποφύγεις τουλάχιστον για αρχή το δάνειο στην τράπεζα και κάνεις τη δανειακή σύμβαση κατόπιν
vagos789 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Ολα ειναι θεμα τιμης Αν αγοραζοντας σημερα πετυχαινεις κατι καλο,προχωρα Παντως υποπτευομαι οτι σημερα οι οικοδομες που χτιζονται ειναι λιγες και επομενως δεν εισαι εσυ που εχεις το πανω χερι σε τετοιες συναλλαγες
dpolal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, et13 είπε Καλησπέρα, μετά από πολύ ψάξιμο και εν αναμονεί προέγκρισης στεγαστικού, βρήκα ένα σπίτι που με ενδιαφέρει από κατασκευαστή το οποίο είναι στα μπετά. Έχω δει ένα σχέδιο σε ένα ραντεβού και τίποτα άλλο. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής είναι γνωστός στην περιοχή και 3 δουλειές του που έχω δει φαίνονται καλές. Από την άλλη αισθάνομαι λίγο περίεργα να κάνω ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα και να δώσω και προκαταβολή για ένα σπίτι που δεν μπορώ να το αξιολογήσω τελειωμένο! Αν κάποιος έχει εμπειρία στο θέμα, θα εκτιμούσα κάποια tips. Τί να ρωτήσω τον κατασκευαστή ας πούμε; Τί να προσέξω; Ευχαριστώ Το μόνο σίγουρο από τις μέχρι τώρα απαντήσεις πάντως είναι το ότι ΔΕΝ πρέπει να αγοράσεις σπίτι. Ποτέ.😕 Πέρα από την πλάκα. Μπορείς να του ζητήσεις να σε πάει να δείς άλλες πολυκατοικίες που έχει φτιάξει και να μιλησεις με ιδιοκτήτες. (το έχεις ήδη κάνει από ότι κατάλαβα) Το καλό είναι ότι μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στο κτίσιμο, να διαμορφώσεις τους εσωτερικούς χώρους διαφορετικά, να επιλέξεις εσύ τα υλικά που θα μπούν (π.χ. πλακάκια, κουφώματα κλπ), να επιλέξεις ενδεχωμένος ακριβότερα υλικά (με επιπλέον συμμετοχή στο κόστος όμως), να πηγαίνει και να επιβλέπεις την πρόοδο κατά την κατασκευή κλπ κλπ. Με τα διαμερίσματα στα σχέδια αγοράζεις ότι θέλεις εσύ και θα είναι ακριβώς όπως το φαντάζεσαι. Αν δεν βιάζεσαι να μπείς μέσα, ότι είδες στα σχέδια σου αρέσει και αισθάνεσαι ότι απέναντι σου έχεις έναν σωστό επαγγελματία προχώρα. Χρειάζεται μόνο υπομονή και καλή συνεργασία. 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Δημιουργούνται και άλλα προβλήματα αν πάρεις σπίτι στα μπετά Σκέψου π.χ. να έχει πουλήσει ο άλλος το 20% των διαμερισμάτων Ποιος θα πληρώνει τα κοινόχρηστα μετά ; Τα κενά διαμερίσματα ανήκουν στον κατασκευαστή/εργολάβο και βάση του κανονισμού οφείλουν να συμμετέχουν στα κοινόχρηστα με ένα πάγιο που έχει καθοριστεί από τον μηχανικό που τα σχεδίασε. Μέχρι να πουληθούν ο κατασκευαστής/εργολάβος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει αυτήν την συμμετοχή. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από dpolal 1
AristidisZ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, dpolal είπε Τα κενά διαμερίσματα ανήκουν στον κατασκευαστή/εργολάβο και βάση του κανονισμού οφείλουν να συμμετέχουν στα κοινόχρηστα με ένα πάγιο που έχει καθοριστεί από τον μηχανικό που τα σχεδίασε. Μέχρι να πουληθούν ο κατασκευαστής/εργολάβος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει αυτήν την συμμετοχή. Ναι αλλά αν είναι πονηρός ο κατασκευαστής μπορεί να έχει βάλει κάναν περίεργο όρο για τα κλειστά
et13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Προφανώς ένας από τους λόγους που σκέφτομαι σοβαρά το εν λόγω σπίτι είναι για να το διαμορφώσω ακριβώς όπως θέλω όπως ανέφεραν και παραπάνω. Είναι δύσκολο να κρίνεις την αξιοπιστία του κατασκευαστή. Θα προσπαθήσω να μάθω εντυπώσεις από κάποιον που μένει σε σπίτι που αγόρασε από αυτόν. Η τιμή είναι νορμάλ. Δεν θεωρώ ότι είναι καμιά τρελή ευκαιρία, αλλά άμα τελειώσει μάλλον θα μπορεί να το δωσει πιο ακριβά. Τη συγγραφή υποχρεώσεων μπορώ να τη ζητήσω ακόμα και χωρίς να έχουμε καμία συμφωνία;
bill999r Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Από τη στιγμή που θα δώσεις λεφτά μπροστά σίγουρα θα υπογράψετε ένα συμφωνητικό. Την αξία αυτού του συμφωνητικού όπως κ την αγοραπωλησία γενικότερα πρέπει να την ελέγξει ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ. Είναι το βασικότερο που πρέπει να κάνεις σε μια αγοραπωλησία ακινήτου. Εάν ο δικηγόρος μετά τον έλεγχο σου εκθέσει τα υπέρ κ τα κατά, γτ σίγουρα υπάρχουν κ τα δυο, κ εσύ είσαι διατεθειμένος να πάρεις το οποίο ρίσκο προκύπτει προχωράς. Καλά κάνεις κ ρωτάς εδώ στο φόρουμ αλλά να ξέρεις πως η αγοραπωλησία είναι περίπλοκη διαδικασία όπως κ τα προσυμφωνητικα, συμφωνητικά κτλ. Απευθυνσου στον δικηγόρο σου ή αν δεν έχεις σε δικηγόρο που να ασχολείται με ακίνητα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από bill999r 1
mechpanos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Προχώρα το, έχει όλα τα οφέλη που ανέφερες! Το να πάρεις κάτι έτοιμο, εννοούμε 10ετιας;;; Γιατί από τότε έχουν να σηκωθούν οικοδομές...δεν καταλαβαίνω, πώς θα είναι καλύτερο... Το μόνο που μπορώ να σου δώσω σαν συμβουλή, είναι να συμφωνήσεις πολύ καλά και γραπτώς το τί θα σου παραδοθεί, και να αφήσεις έστω ένα μικρό υπόλοιπο μέχρι όντως να παραδοθεί στο ακέραιο! Για παράδειγμα, περιβάλλων χώρος...Σε εμάς ο κατασκευαστής παράτησε τον κήπο όπως ήταν στην κατασκευή, καμία διαμόρφωση, τίποτα... Φωτιστικά εισόδου ούτε καν... Μόνωση στην ταράτσα ναι θα κάνω λέει, τον έψαχνε η κοπέλα στον 4ο που της έβαζε υγρασίες το ταβάνι!!! Κοινώς ενώ ήταν πολύ καλή σαν κατασκευή στατικά κλπ, αυτός είχε προπωλήσει, έφαγε τα λεφτά και άφησε στο τέλος πολλές μικρόδουλειές και κακοτεχνίες που κανονικά έπρεπε να φτιάξει και δεν έφτιαξε ποτέ...Αν όμως του είχαμε αφήσει ο κάθε ιδιοκτήτης και ένα 10χίλιαρο χρέος, τότε να δεις πώς θα έτρεχε... Έτσι κι αλλιώς όταν είναι στην κατασκευή τα στεγαστικά τα δίνουν συνήθως με την πρόοδο των εργασιών οπότε μπορεί σε συνεργασία με τον μηχανικό αξιολογητή της τράπεζας να τον πιέζεις ώστε να παραδίδει στο άρτιο για να παίρνει τα λεφτά!!! +1 κι από εμένα για έμπειρο δικηγόρο να σκαμπάζει από αγοραπωλησίες!!! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από mechpanos 1
kage Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Σε καλες περιοχες οχι μονο δεν εχουν σταματησει αλλα οσες χτιζονται πουλιουνται απο κατασκευη... Αρκετοι που πηραν δανεια τα προηγ.χρονια με ποιο τροπο βγηκαν χαμενοι?κ σταματησαν να πληρωνουν δανειο μερικα χρονια και νομο κατσελη μπηκαν και κανα κουρεμα πηραν και επεκταση δανειου θα κανονησουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα