bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Λογικό είναι να σου αναθέτουν δουλειές κοντινές στο αντικείμενό σου, από την άλλη δεν μπορεί και ο εργοδότης να στέλνει τη γραμματέα του στο supermarket επειδή για δυο ώρες έχει κενό... Και αυτο σχετικο ειναι.Ο τεχνικος υ/π δεν ειναι εργατης σε γραμμη παραγωγης να βαζει 8 ωρες πραγματα σε μια μηχανη.Ναι ενταξει μπορει και να προλαβαινει στο 8ωρο αλλα εχει και μια ευθυνη .Ασε που σου φορτωνουν, φορτωνουν και σε καποια στιγμη αρχιζουν τα παρε δουλεια στο σπιτι, δεν βλεπω να μπαινεις σπιτι απο το laptop της δουλειας κλπ Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από bluesattack
ikaruga24 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Fortistis είπε Καθόλου άσχετο. Ο εργασιακός μεσαίωνας της Ελλάδας (π.χ. το "κάνε ό,τι κατέβει στο κεφάλι του εργοδότη" ) δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις άλλες χώρες με το ίδιο νόμισμα. Ευτυχώς γίναμε μέρος της Ε.Ο.Κ. και υπάρχουν πιέσεις για εξέλιξη, αντί να τραβάμε πορείες όπως αυτές του Ιράν (π.χ.). Ο λόγος είναι πως αυτά που γίνονται μέσα στη χώρα μας, επηρεάζουν και άλλες χώρες. Έτσι, και ευτυχώς, επιβληθήκανε πράγματα και θα επιβληθούν και άλλα, ασχέτως με τις φωνές (όσες και να είναι) που ακόμα βρίσκονται στα σκοτάδια. Τέλος, το πλήθος των ανθρώπων που αντιτίθονται σε κάτι είναι αρκετά συσχετιζόμενο με το εάν είναι κάτι προοδευτικό ή όχι. Το "εργαλειοποιείται" είναι δικός σου όρος και δεν τον καταλαβαίνω (αντί να πω ότι μου φαίνεται ότι είναι λάθος). Χαίρομαι όμως με το πείραμα που έκανα, γιατί κατευθείαν φάνηκε το τι ψάρι τσίμπησε σε αυτό το δόλωμα Είναι άσχετα φίλε μου, έχεις μπλέξει εθνικά, υπαρξιακά και άλλα τόσα θέματα με τα εργασιακά. Καμία επαφή μεταξύ τους και καμιά συσχέτιση του ενός με το άλλο. 1
AristidisZ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Αν αυτά τα κενά γίνουν υπερβολικά και τη χρειάζεσαι τη δουλειά, τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Αν πέσουν οι δουλειές, νομίζεις πως θα σε κρατήσει κανείς για να λιμάρεις τα νύχια σου όλη μέρα; Θα πας και στο σούπερ μάρκετ. Αν γίνεται συχνά και σου κάθεται πολύ στραβά, φεύγεις (ή μάλλον δεν κάνεις τίποτα και σε διώχνουν). Μωρε εντάξει αν την χρειάζεσαι τη δουλειά κάθεσαι να σου πατήσουν και έναν, δε θα πάθεις και τίποτα, τα υπόλοιπα ψιλά γράμματα είναι
spectaculator Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, AristidisZ είπε Μωρε εντάξει αν την χρειάζεσαι τη δουλειά κάθεσαι να σου πατήσουν και έναν, δε θα πάθεις και τίποτα, τα υπόλοιπα ψιλά γράμματα είναι Να σου πω τι ήταν πολύ της μόδας μέχρι πρόσφατα; Είναι δύο και κάνουν διαφορετικές δουλειές. Πέφτει ο κύκλος εργασιών και υπο-απασχολούνται και οι δυο αρκετά. Απολύονται και οι δυο και στη θέση τους προσλαμβάνεται ένας με επι συμβάσεως υποχρεώσεις αυτές των δυο για τις ίδιες ώρες και τα ίδια χρήματα,
pontez2 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Εγω θα σας πω και αυτο που ισχύει στο δημόσιο. Παίρνει κάποιος ένα πτυχίο, με το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να εργαστεί όχι μόνο στο δημόσιο αλλά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα (πχ τελειώνει τη φιλοσοφική), λόγω των λιγων θέσεων και του μεγάλου ανταγωνισμου. Αντι λοιπόν να τα βάλει με τον εαυτό του και να κοιτάξει να κάνει ένα μεταπτυχιακό που ίσως τον βοηθήσει να εργαστεί, τα βάζει με τους μεγαλύτερους που εργάζονται ήδη, αμφισβητεί την αξιολόγησή τους και απαιτεί από το δημοσιο να προσληφθεί. Μάλιστα έχει βγάλει και όνομα στον εαυτό του ως "τάδε ειδικότητα, μηδενικης προυπηρεσίας".
AristidisZ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Να σου πω τι ήταν πολύ της μόδας μέχρι πρόσφατα; Είναι δύο και κάνουν διαφορετικές δουλειές. Πέφτει ο κύκλος εργασιών και υπο-απασχολούνται και οι δυο αρκετά. Απολύονται και οι δυο και στη θέση τους προσλαμβάνεται ένας με επι συμβάσεως υποχρεώσεις αυτές των δυο για τις ίδιες ώρες και τα ίδια χρήματα, Ναι, και ; Τι σχέση έχει αυτό με όσα συζητάμε στο παρόν ;
spectaculator Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 42 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ναι, και ; Τι σχέση έχει αυτό με όσα συζητάμε στο παρόν ; Με δουλεύεις τώρα;
AristidisZ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Με δουλεύεις τώρα; Καθόλου Δεν απάντησες ποτέ καταρχάς στο ερώτημα που σου έθεσα, αφού θεώρησες λογικό να πηγαίνει ένας εργαζόμενος να κάνει τα ψώνια του εργοδότη / προϊσταμένου επειδή ο 2ος δίνει στον 1ο δουλειά, θεωρείς εξίσου λογικό ο εργαζόμενος να διευρύνει τις "παραχωρήσεις" του ; Κατόπιν, μου απαντάς εντελώς εκτός θέματος, λέγοντάς μου ότι είναι της μόδας όταν υπάρχουν 2 υπάλληλοι σε διαφορετικές θέσεις που υποαπασχολούνται να απολύονται αμφότεροι και να προσλαμβάνεται 3ος στην θέση τους με σκοπό να καλύψει και τις δύο θέσεις εργασίας Που κολλάει αυτό ; Αν ο εργοδότης έχει αποφασίσει να κάνει τους δύο έναν, ότι κι αν κάνουν και οι δύο, κάποιος θα φύγει
spectaculator Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καθόλου Δεν απάντησες ποτέ καταρχάς στο ερώτημα που σου έθεσα, αφού θεώρησες λογικό να πηγαίνει ένας εργαζόμενος να κάνει τα ψώνια του εργοδότη / προϊσταμένου επειδή ο 2ος δίνει στον 1ο δουλειά, θεωρείς εξίσου λογικό ο εργαζόμενος να διευρύνει τις "παραχωρήσεις" του ; Κατόπιν, μου απαντάς εντελώς εκτός θέματος, λέγοντάς μου ότι είναι της μόδας όταν υπάρχουν 2 υπάλληλοι σε διαφορετικές θέσεις που υποαπασχολούνται να απολύονται αμφότεροι και να προσλαμβάνεται 3ος στην θέση τους με σκοπό να καλύψει και τις δύο θέσεις εργασίας Που κολλάει αυτό ; Αν ο εργοδότης έχει αποφασίσει να κάνει τους δύο έναν, ότι κι αν κάνουν και οι δύο, κάποιος θα φύγει Κολλά σε αυτό: Αν εχω κανει μια συμφωνια σχετικα με τις αρμοδιοτητες μου στην εταιρια και μετα αρχιζουν να προστιθενται και αλλες με το περασμα του χρονου, απο ποστα που αποχωρησαν οι εργαζομενοι, η για διαφορους αλλους λογους, δεν θα πρεπει να μου δινουν κατι παραπανω ? Και αν ναι ποσο σε τι ποσοστο ? Ισχυει η δικαιολογια απο μερος του αφεντικου, οταν πηγα και ζητησα κατι παραπανω, οτι "προλαβαινεις μεσα στο 8ωρο σου να το κανεις και αυτο..." ??? Γι αυτό δεν μιλάμε τόση ώρα (ή μάλλον τόσες γραμμές); Βέβαια, για να σου πει πήγαινε και για ψώνια, σημαίνει πως υπάρχει ήδη κάποια οικειότητα, ή πως όλα όσα κάνεις είναι πάνω-κάτω του ίδιου επιπέδου. Υπάρχουν και οι υπερβολικές εξαιρέσεις όπου αν παραμένεις σε αυτές τις καταστάσεις φταις 100% εσύ.
SakafliaC Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Στις 4/3/2019 στις 11:08 ΠΜ, Nauths είπε Καλά φίλε αυτό παίζει παντού. Θυμάμαι όταν είχα ξεκινήσει πήγα για ναυαγοσώστης σε πισίνα. Μου λέει μπορείς να αναλάβεις και το μπαρ. Ε να το αναλάβω. Και σέρβις στο μπαρ μετά. Του φεύγει και ο σερβιτόρος του εστιατορίου. Σέρβις και στο εστιατόριο. Όταν έκανα νύξη για 30% του μισθού που θα γλίτωνε από το εστιατόριο έκανε την παγωνα. Ε μετά έφυγα. Πολλά λέει η νομοθεσία, αλλά ακόμα περισσότερα οι άγραφοι νόμοι. Δηλαδή εσύ έβαζες ποτά με το μαγιώ στο μπαρ και είχες και το νου σου στην πισίνα μη γίνει κανένας άγκυρα. Ωραίος.
Nauths Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 59 λεπτά πριν, SakafliaC είπε Δηλαδή εσύ έβαζες ποτά με το μαγιώ στο μπαρ και είχες και το νου σου στην πισίνα μη γίνει κανένας άγκυρα. Ωραίος. Ήσουν με στολή του ξενοδοχείου κανονικά. Ό,τι να ναι. Στο μήνα έφυγα. Προφανώς δεν ήθελε να πληρώσει 2-3 μισθούς, οπότε έψαχνε πασπαρτού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα