Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανει κάποιος/α πρόσφατα αίτηση για ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ; Είδα στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αντίγραφο βιβλιαριου υγείας, όμως κάποιοι μου λένε δεν χρειάζεται τίποτα πέρα από αμκα και ταυτότητα. Τι ισχύει τελικά; 

Δημοσ.

Θεωρημένο βιλβιάριο υγείας ζητάνε από το ΙΚΑ, δηλαδή βιλβιάριο που να είναι σε ισχύ, όχι αντίγραφο.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε

Έχει κανει κάποιος/α πρόσφατα αίτηση για ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ; Είδα στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αντίγραφο βιβλιαριου υγείας, όμως κάποιοι μου λένε δεν χρειάζεται τίποτα πέρα από αμκα και ταυτότητα. Τι ισχύει τελικά; 

Έχω βγάλει επιτυχώς χωρίς βιβλιάριο. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις ασφαλιστική ικανότητα (παλιότερα το αποδείκνυες με θεωρημένο βιβλιάριο, εδώ και καιρό δεν απαιτείται-το βλέπουν στο σύστημα)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε

Τυπικά χρειάζεται.

Πρακτικά όχι.

Την έβγαλα πρόσφατα. Πήγα εκει και μου ζήτησε βιβλιάριο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ (των οποιων η θεώρηση έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια) της ειπα ότι δε το έχω μαζί μου 

και έβγαλα τη καρτα κανονικά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΜΚΑ ΣΟΥ

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Την κάρτα την βγάζουν εκείνη την ώρα ή περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να εκδοθεί? 

Εκείνη την ώρα σου δίνει ένα αντίγραφο σε Α4 που έχει ακριβώς την ίδια ισχύ, για να κάνεις την δουλειά σου, σε καμιά εβδομάδα σου έρχεται η κάρτα με το ταχυδρομείο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MadPax είπε

Εκείνη την ώρα σου δίνει ένα αντίγραφο σε Α4 που έχει ακριβώς την ίδια ισχύ, για να κάνεις την δουλειά σου, σε καμιά εβδομάδα σου έρχεται η κάρτα με το ταχυδρομείο.

Ευχαριστώ πολύ!! 👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...