Denexts3anadei Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Έχει κανει κάποιος/α πρόσφατα αίτηση για ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ; Είδα στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αντίγραφο βιβλιαριου υγείας, όμως κάποιοι μου λένε δεν χρειάζεται τίποτα πέρα από αμκα και ταυτότητα. Τι ισχύει τελικά;
dhmak Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Σωστά, με τον ΑΜΚΑ δεν χρειάζεσαι βιβλιάριο υγείας (για αυτό τα καταργούνε κιόλας) 1
dpolal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Θεωρημένο βιλβιάριο υγείας ζητάνε από το ΙΚΑ, δηλαδή βιλβιάριο που να είναι σε ισχύ, όχι αντίγραφο. 1
mezger Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε Έχει κανει κάποιος/α πρόσφατα αίτηση για ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ; Είδα στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αντίγραφο βιβλιαριου υγείας, όμως κάποιοι μου λένε δεν χρειάζεται τίποτα πέρα από αμκα και ταυτότητα. Τι ισχύει τελικά; Έχω βγάλει επιτυχώς χωρίς βιβλιάριο. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις ασφαλιστική ικανότητα (παλιότερα το αποδείκνυες με θεωρημένο βιβλιάριο, εδώ και καιρό δεν απαιτείται-το βλέπουν στο σύστημα) 1
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Denexts3anadei είπε Έχει κανει κάποιος/α πρόσφατα αίτηση για ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ; Είδα στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αντίγραφο βιβλιαριου υγείας, όμως κάποιοι μου λένε δεν χρειάζεται τίποτα πέρα από αμκα και ταυτότητα. Τι ισχύει τελικά; Τυπικά χρειάζεται. Πρακτικά όχι. Την έβγαλα πρόσφατα. Πήγα εκει και μου ζήτησε βιβλιάριο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ (των οποιων η θεώρηση έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια) της ειπα ότι δε το έχω μαζί μου και έβγαλα τη καρτα κανονικά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΜΚΑ ΣΟΥ Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από DrLo 1
mrvaggos Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Την κάρτα την βγάζουν εκείνη την ώρα ή περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να εκδοθεί?
MadPax Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, mrvaggos είπε Την κάρτα την βγάζουν εκείνη την ώρα ή περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να εκδοθεί? Εκείνη την ώρα σου δίνει ένα αντίγραφο σε Α4 που έχει ακριβώς την ίδια ισχύ, για να κάνεις την δουλειά σου, σε καμιά εβδομάδα σου έρχεται η κάρτα με το ταχυδρομείο.
mrvaggos Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, MadPax είπε Εκείνη την ώρα σου δίνει ένα αντίγραφο σε Α4 που έχει ακριβώς την ίδια ισχύ, για να κάνεις την δουλειά σου, σε καμιά εβδομάδα σου έρχεται η κάρτα με το ταχυδρομείο. Ευχαριστώ πολύ!! 👍
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα