Προς το περιεχόμενο

High-end gaming (+all purpose) PC build

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω ένα PC που είναι 10 ετών και πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα να πάρω νέο. Εργάζομαι σαν προγραμματιστής εδώ και πολλά χρόνια, οπότε όταν χρειαζόμουν raw power έκανα RDP στο workstation της δουλειάς. Τώρα θέλω ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα για δουλειά + gaming + video editing + multi tasking και το budget αυτή την στιγμή είναι open-ended (παρ'όλα δεν έχω σκοπό να πετάξω χρήματα άσκοπα).

Θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω κομμάτια, καθώς και για τις εναλλακτικές που παραθέτω:

CPU: Intel Core i9-9900K (ή Intel Core i7-9900K ή AMD RYZEN THREADRIPPER 1950X)

Motherboard: GIGABYTE Z390 AORUS Ultra (αν πάω σε Intel)

GPU: MSI 11GB RTX 2080 Ti (ή AMD RX VEGA VII 16GB ή άλλη AMD, με ενδιαφέρει το FreeSync καθώς έχω και TV που υποστηρίζει FreeSync οπότε μπορώ να κοτσάρω το PC πάνω στην TV για gaming κάποιες φορές)

Memory: G.Skill TridentZ RGB 2x16GB DDR4-3200

Storage: Samsung 970 Evo 1TB (+ Samsung SSD 2 TB για secondary)

PSU: EVGA Supernova 850 P2 Platinum

Cooling: Cooler Master MasterLiquid ML240R RGB

Case: BE QUIET! DARK BASE PRO 900 Black

Οθόνη: ASUS 34" ROG SWIFT PG348Q, 5ms, 300cd/M2, HDMI, DP, Speakers, IPS, G-Sync (Ή οθόνη με FreeSync αν πάω σε AMD setup)

Γενικά, δεν είμαι σίγουρος τι να επιλέξω, AMD CPU + AMD GPU? Intel CPU + AMD GPU? Intel CPU + Nvidia GPU?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τις γνώμες/προτάσεις σας!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι τι χρειάζεσαι περισσότερο τα extra threads ή το single thread performance. Ο 9900k θα βγάζει λίγο περισσότερα καρέ με την 2080ti (γιατί με άλλη κάρτα η gpu θα είναι το BN) σε uw 1440p που είναι η ROG SWIFT PG348Q. Αλλά από την άλλη θα υστερεί σε σχέση με τον 2950x στο editing και στο συνολικό performance όσο πιο πολύ φορτώνεις το σύστημα να τρέχουν VMs κλπ. Με λίγα λόγια αν πας σε Radeon 7 τότε 2950x, αν πας σε 2080ti τότε 9900k.

P.S. Αν πας σε threadripper χρειάζεσαι 4 dimms μνήμη και ψάξιμο στο QVL ποια παίζουν ψηλά (μάλλον bdies).

P.S.2 Υπάρχει και η τρίτη λύση να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για τον 3700x/3800x.😂

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2950Χ ..... 

Απλά δεν υπάρχει σύγκριση .

Για κάρτα, ανάλογα το budget και τις προτεραιότηρες

Στην θέση σου όμως ίσως περίμενα κανένα τριμηνάκι να πάρω τον RYZEN  στα 7nm .

Εναν 16CORE/32THREAD στα 7nm με υψηλά ρολόγια και +15-20% IPC ... Ότι πρέπει για να περιμένεις . ☺️

3850x.PNG

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκοπεύω να τρέχω αρκετά VMs ταυτόχρονα, αλλά νομίζω προτιμώ γρηγορότερη CPU per core αντί για περισσότερα cores. Μάλλον θα πάω σε Intel + Nvidia build. Επίσης διάβασα διάφορα συγκριτικά τεστ μεταξύ Core i9-9900K και  Intel Core i7-9900K, δεν φαίνεται να έχουν χαοτικές διαφορές μεταξύ τους.

Αυτό που θέλω είναι να μπορεί να σηκώσει το μηχάνημα 4K @ 60 fps με όλα τα settings στο max. Πιστεύω η RTX 2080 Ti είναι από τις λίγες κάρτες που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Τα 7nm εκτός από λιγότερη κατανάλωση και λίγο καλύτερη απόδοση έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν? 3 μήνες είναι αρκετό διάστημα για να περιμένω. Επίσης έχω ακούσει ότι γενικά AMD CPU/GPU ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες από Intel/Nvidia και τα ανεμιστηρια δουλεύουν ποιο πολύ με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερο θόρυβο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να περιμένεις 3 μήνες, τοτε πηγαινε σε intel/nvidia εφόσον περισσοτερο παιζεις παιχνιδια παρα δουλευεις με το συστημα..

Αν ομως προτεραιότητα είναι η δουλειά τότε πας με τα τσαρούχια για amd...

Για 4Κ που λες, η 2080ti είναι η πιο αξιόλογη, με το ανάλογο κόστος φυσικα αλλά και πάλι οριακά τα παίζει... μην έχεις την εντύπωση οτι σε παιχνιδια 1-2 χρόνια απο τώρα θα κραταει 4Κ 60+...  Για τα λεφτά που ζητάνε οι λωποδύτες, είναι ακομα μη επαρκεις οι επιδόσεις των καρτων γραφικών για 4K και 60+ fps κτλ...

Και τέλος, οταν ανεβαίνει τοσο πολύ η ανάλυση(4Κ), οι cpu είναι σχεδόν ίδιοι, είτε είναι ιντελ είτε amd γιατί στην ουσία η καρτα γραφικών τραβάει όλο το πακέτο.. Εκει ψηλά, ελάχιστες διαφορές έχουν..

• Like 5
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Για τα λεφτά που ζητάνε οι λωποδύτες, είναι ακομα μη επαρκεις οι επιδόσεις των καρτων γραφικών για 4K και 60+ fps κτλ...

Και τέλος, οταν ανεβαίνει τοσο πολύ η ανάλυση(4Κ), οι cpu είναι σχεδόν ίδιοι, είτε είναι ιντελ είτε amd γιατί στην ουσία η καρτα γραφικών τραβάει όλο το πακέτο.. Εκει ψηλά, ελάχιστες διαφορές έχουν..

well said!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Αν δεν μπορείς να περιμένεις 3 μήνες, τοτε πηγαινε σε intel/nvidia εφόσον περισσοτερο παιζεις παιχνιδια παρα δουλευεις με το συστημα..

Αν ομως προτεραιότητα είναι η δουλειά τότε πας με τα τσαρούχια για amd...

Για 4Κ που λες, η 2080ti είναι η πιο αξιόλογη, με το ανάλογο κόστος φυσικα αλλά και πάλι οριακά τα παίζει... μην έχεις την εντύπωση οτι σε παιχνιδια 1-2 χρόνια απο τώρα θα κραταει 4Κ 60+...  Για τα λεφτά που ζητάνε οι λωποδύτες, είναι ακομα μη επαρκεις οι επιδόσεις των καρτων γραφικών για 4K και 60+ fps κτλ...

Μαζί με μονιτορ κτλ. όλο αυτό το setup μου βγαίνει.. 5300 ευρώ περίπου που είναι πολλά λεφτά. Μπορώ να τα διαθέσω αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην αξίζει να πάω all-in για 4K, σύμφωνα και με αυτά που λες και εσύ. 1400 ευρώ για μια κάρτα γραφικών είναι λίγο εξωφρενικό ποσό.

Δημοσ.

Εγω πιστευω (οπως ειπες δεν εχω και λεφτα για πεταμα)οτι πετας πολλα λεφτα. Δουλευεις τωρα με ενα pc 10 ετιας και θες να χαλασεις 5300 για να εχεις κατι νεο.δεν θελω να σου κανω κουμαντο στην τσεπη σου αλλα αν χαλασεις 3 χιλιαρικα και οχι 5300 θα εισαι υπερκαλυμενος και το pc θα ειναι πυραυλος.πιστευω φτανεις στα ακρα,σε αυτα τα ακρα που πληρωνεις τα διπλα λεφτα για να εχεις μια διαφορα 5 10% με τα διπλα λεφτα ομως.οπου σε λιγο καιρο θα εχει ξεπεραστει παλι αλλα εσυ δεν θα μπορεις να κτισεις νεο γιατι θα σου εχει φυγει ενα 5 χιλιαρο.καλητερα 3 χιλιαρο και 5% πιο χαμηλες επιδοσεις και να ξαναχτισεις νεο οταν ερθει η ωρα πιο νωρις και χωρις πολυ τσουξιμο γιαυτα που θα εχεις χαλασει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5K pc αν δε κάνεις απόσβεση άμεσα είναι υπερβολικά χρήματα στις μέρες μας, όσο άρρωστος και αν είσαι. 4κ/60 είναι ακόμα ακριβό σπορ. Γιατί δε κοιτάς για κάποιο 1440p 27-32in ωστέ να γλιτώσεις τα μισά χρήματα από την gpu με μια 2080/radeon7?

Επεξ/σία από ilos
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχετε δίκιο, το ξανασκέφτηκα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τέτοιο ποσό για κάτι που ίσως παίζει 4k για κάποια χρόνια. Οπότε, θα πάω full in για 1440p. Πείτε μου την γνώμη σας για το παρακάτω build (περίπου 3700 ευρώ, περιλαμβάνει monitor).

pc_setup.png

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μερικές ερωτήσεις.. ποια κάρτα γραφικών προτείνετε για το παραπάνω build, την 2080 ή Radeon VII (7nm)? Σε συγκρίσεις που είδα online φαίνεται ο 2080 να αποδίδει λίγο καλύτερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το comparison ήταν unbiased.

Επίσης είδα ότι η συγκεκριμένη οθόνη δεν υποστηρίζει G-sync (για nVidia κάρτα), οπότε σκέφτομαι να πάω σε μια IPS της ASUS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...