Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

καθαρισα το pc μου και με την ευκαιρια αλλαξα και παστα.

το προβλημα ειναι οτι τωρα το pc δεν ανοιγει. ξεκιναει το ανεμιστηρακι της cou για 2 δευτερολεπτα , σταματαει και μετα ξανα το ιδιο συνεχεια.

εβγαλα τη παστα και ξαναεβαλα.παλι τα ιδια.παστα εβαλα ενα μπιζελι στο κεντρο, δεν πασαλειψε πουθενα.η ψυκτρα ειναι η μαμισια της intel.

αν κανω μςε το χερι μου τη ψυκτρα κουνιουνται  ελαχιστα τα ποδαρκια. πρεπει να ειναι μπετο τα ποδαρακια;μηπως εχουν χαλαρωσει και φταιει αυτο;

τα εχω βγαλει ολα και εχω to motherboard μονο πανο στο γραφειο αλλα παλι τα ιδια.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάζοντας την ψύκτρα μήπως βεντουζαρισε με τον CPU και ξεκουνησες τον επεξεργαστή από την μητρική; Αν κουνιούνται τα ποδαράκια τις ψύκτρας ενώ τα έχεις σφίξει λογικά το κούνιμα μπορεί να είναι του cpu.  Το έχω πάθει με AMD. Έχεις συνδέσει την ψηκτρα στο cpu fan της μητρικής;(αν και θα σου έβγαζε cpu fan error.) 

Επεξ/σία από BLoODiCa
Δημοσ.

τον επεξεργαστη τον εβγαλα και τον εβαλα αρκετες φορες.σιγουρα εχει κουμπωσει καλα.τωρα σκατα πρεπει να βρω ανταλκτικα να τα δοκιμαζω ενα ενα.psu δοκιμασα αλλα τα ιδια.

αν ηταν η ψυκτρα και δεν κουμπωνε καλα δεν θα ανοιγε εστω για λιγο;

Δημοσ.

αν δεν εκαψες τιποτα απο στατικο ηλεκτρισμο τοτε καπου εχεις βραχυκυκλωμα μεσα στο κουτι

αφου δεν εισαι τεχνικος γιατι το ανοιξες

Δημοσ.

σιγα ρε φιλε χαλαρψσε. πρεπει νασαι τεχνικος για να ανοιηεις ενα pc. το εχω κανει 100 φορες χρονια τωρα σε πολλα pc.και για το στατικο ηλεκτρισμο παντα προσεχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το κοιταξα φιλε μου.

να ρωτησω κατι. αν δεν παταει καλα η ψυκτρα ξεκιναει εστω και για λιγο;

Επεξ/σία από adok13
Δημοσ.

αν δεν παταει καλά η ψύκτρα Η πχ δεν βάλεις καθόλου το σύστημα θα ανοίξει και θα σου πει οτι δεν υπάρχει cpu fan.

Αν έχεις τοποθετησει στο cpu fan τον ανεμιστηρα ΑΛΛΑ δεν τον κουμπώσεις στη μητρική, το σύστημα θα ανοίξει κανονικότατα μέχρι να φτάσει στη μέγιστη του θερμοκρασία ο επεξεργαστής όπου και θα σβήσει για προστασια.

• Like 2
Δημοσ.

σευχαριστω φιλε, αυτο ηθελα να ξερω να μην ψαχνω τσαμπα.κιεγω αυτο πιστευα αλλα δεν ειμουνα σιγουρος.οποτε η το motherboard φται η ο επεξεργαστης.

to mobo μου εκανε κατι κουλα τωρα τελευταια και μου εκλεινε και μετα δεν ανοιγε.ειχα αλαξει psu με ενα μεταχειρισμενο και ειχε στρψσει αλλα παιζει ναταν στα τελευτεια του.

Δημοσ.

Αdok ξεκινάς με το τροφοδοτικό αδερφέ. Δοκιμάζεις σε άλλο Pc. Και ψάξε μέχρι και αν κούμπωσες καλά τις μνήμες. Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό σε βλάβη. Αλλά μπορεί και να είναι κάτι εντελώς  χαζό. Δες επίσης αν στο boot σου ανάβει κάποιο led η μητρική. Το Pc είπες το καθάρισες, μήπως το καθάρισες με κοφλερ; Εννοώ μήπως Κάποια από τα ανεμηστηρια πήραν πολλές στροφές με τον αέρα και δημιούργησαν τάση στο κύκλωμα; Αν βρεθεί λύση ενημέρωσε. Μετά από πολύ ψάξιμο Πέταξα το Pc της κουνιάδας μου έτσι και της πήρα laptop. Εφιάλτης το power button  του Pc μετά από καθαρισμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκιμασα φιλε μου τροφοδοτικα μιας κ ειχα καβατζα.. το απεκλεισα αυτο.

τις μνημες τις δοκιμασα μια μια σε ολα τα slot και τωρα τις εχω εκτος και αυτες.

εχω μονο το mobo με τον επεξεργαστη πανω , ουτε τα κουμπια του power δεν εχω συνδεσει, με βραχυκλωμα των pin το ανοιγω.

to led της μητρικης ειναι αναμενο

Επεξ/σία από adok13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adok13 είπε

δοκιμασα φιλε μου τροφοδοτικα μιας κ ειχα καβατζα.. το απεκλεισα αυτο.

τις μνημες τις δοκιμασα μια μια σε ολα τα slot και τωρα τις εχω εκτος και αυτες.

εχω μονο το mobo με τον επεξεργαστη πανω , ουτε τα κουμπια του power δεν εχω συνδεσει, με βραχυκλωμα των pin το ανοιγω.

ο επεξεργαστης δεν παθαινει ΣΧΕΔΟΝ ποτε τιποτα (δεν εχω δει η ακουσει ποτε απο καποιον οτι καηκε επεξεργαστης)

τωρα οπως ειπε και ο Χρηστος το pc θα προσπαθησει ανοιξει κανονικα με ψυκτρα κουμπωμενη στραβα/λαθος

ΑΛΛΑ (θα προσπαθησει ανοιξει κανονικα) μπορει να σημαινει 10-τα του δευτερολεπτου..

σε 775 ειχα το κουτι κατω και η ψυκτρα απλα ακυμπαγε στο cpu με οτι βαρος εχει,, και η προσπαθεια κρατισε 2"

και οταν την κουμπωσα ανοιξε κανονικα... πιστευω εισαι μητρικη η ψυκτρα

• Like 2
Δημοσ.

ωραιος ρε φιλε. αυτο ηθελανα μαθω.αν bootarei χωρις να χ3ι κουμπωσει καλα η ψυκτρα.οποτε παιζει ναναι κιαυτο.εκει εχω καταληξει κιεξω mobo η ψυκτ4α.οποτε παω να ξεκιν8σω πρωτα με τη φτηνη περιπτωση το fan , και αν δεν δουλεψει παω για mobo.

• Like 1
Δημοσ.

Βγάλε την ψυκτρα και δες εαν εχει καποιο σπασμενο ποδαρακι.Υποθετω οτι οταν τη αφαιρείς ξερεις να στριβεις τα ποδαρακια και να τα επαναφερεις για να κουμπώσουν σωστά?!

Το μπιζελι που λες είναι τεραστια ποσότητα μπροστα σε αυτην να βαλεις!!! Μιλάμε για...φακή!!!!!!!!!!!

Βάλε τη μια μνημη και τσεκαρες να κουμπωσει σωστά.

Επίσης εαν εχεις κάρτα γραφικών τσεκαρε ότι είναι κουμπωμενη και αυτη σωστά.

Δες την μητρική για φουσκωμένους πυκνωτες ή καμένα τσιπακια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου ταχω κανει ολα αυτα.τα ποδαρακ8α ναι ξερω να τα κουμπώνω σωστα.το μονο που προσεξα ειναι οτι το εναποδαρακι απο τη ψυκτρα  της intel socket 1156 μαμισια ( τα ασπρα που χωνονται μεσα) ειναι χαλαρομενα με σποτελεσμα να παιζει το συγκεκριμενο ποδαρακι.υπαρχει περιπτωση να οφειλεται σε αυτο?

αυριο θα παρω μιακαινουργια να δοκιμασω

Επεξ/σία από adok13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...