Προς το περιεχόμενο

Νέο Apple iPad Air στις 10,5 ίντσες και ανανεωμένο iPad mini με A12 Bionic και Apple Pencil υποστήριξη


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, hted είπε

Αυτό κατάλαβες οτι σου λέμε;; Το πως να χειριστουμε remotely ένα pc? Για target display σου λέμε.

Πώς θα συνδέσεις ένα νέο desktop pc στο imac σου να το κρατήσεις σαν οθόνη μόνο; Πώς να συνδέσω εγώ το windows laptop μου στο imac μου αν θελήσω; Κατάλαβες τι λέμε; Τι σχέση εχουν αυτά με το Windows remote desktop που δίνεις ; Ασε που το συγκεκριμένο app το έχω δουλέψει και δεν λειτουργεί καθόλου καλά.

Εχεις δουλέψει σε mac; Αν δεν σου κάνει κόπο απάντησε την ερώτηση αυτή γιατί νομίζω έχει σημασία για το χρόνο που δαπανούμε και εμείς.

Και τέλος τόσα χρόνια είμαι σε μακ και έχω μάθει να κάνω τη ζωή μου εύκολη. Όχι να ψάχνω δεκάδες σελίδες manual για να βρώ λύση.

αν κατάλαβα καλά έχεις το macbook. Με το πληκτρολόγιο είχες ποτέ πρόβλημα; Είναι το ιδανικό μέγεθος για εμένα αν και αυτή τη στιγμή είμαι με το προηγούμενο macbook air με την τραγική οθόνη :)

Λοιπόν ο  αθέατος δεν ξέρει από mac και απλά θέλει να γράψει κάτι έξυπνο στο φόρουμ...

Είχα macbook 12" 2016 m3, 256 ssd, που το δούλεψα για 2 χρόνια. Το είχα αγοράσει από ιστορμ και είχε βγει άριστο μια χαρά. Ειλικρινά δεν είχα ποτέ θέμα μαζί του. Το έδωσα το καλοκαίρι για αναβάθμιση. Μου έβγαλε χαλαρά τη διετία και πιστεύω και 4 χρόνια βγάζει για να μην πω και 6. 160 κύκλους είχα.

Πήρα BTO τα τελυταία pro που ήρθαν από istorm. Έχουμε και λέμε....

Το πρώτο μήχανημα που μου ήρθε είχε γρατζουνιά από εργαλείο στο πλάι της οθόνης...

Το επέστρεψα και μου έφεραν άλλο. 

Το νέο που ήρθε είχε γράσο σε μια γωνία και μια γρατζουνιά από κάτω πολύ μικρή -δεν φαινόταν καν και το κράτησα, γιατί η παραγγελεία είχε μπει αύγουστο και με όλα αυτά είχαμ πάει τέλος οκτώβρη....

Στο φόρουμ ειπώθηκε πως τα mac με ελληνικό πληκτρολόγιο που είναι ειδικές παραγγελείες BTO, τα ανοίγουν για να μπει το ελληνικό πληκτρολόγιο. Έρχονται από άλλες χώρες όπου έχουν πιο πολύ ζήτηση και εκεί κάποιος στο service τα ανοίγει για να μπει το ελληνικό πληκτρολόγιο. Το δικό μου είχε κωδικό ZE (international εκδοση) και μέσα τα συνοδευτικά χαρτάκια ήταν στα πολωνικά. Σημειώνω πως στην Πολωνία το αντοίστοιχο μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμο χωρίς ειδική παραγελεία στο αντίστοιχο istorm εκεί (Cortland). O νων νοείτο... (Επίσης στο Cortland έχει κάποιες προσφορές -μια πολύ δυνατή σε macbook 15" για όποιον ενδιαφέρεται. Τιμή Αμερικής σχεδόν με τις ευλογίες της  Ryanair...)

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν την πρώτη φορά που κάθισα σε καναπέ με το λαπτοπ στα πόδια μου να τρίζει το hinge όταν μετακινούσα το lid ή ασκούταν κάποια πίεση στο κάτω μέρος στο σασί και παράλληλα κάτω στο σύνδεσμο στην οθόνη.

Είναι γενικότερο  πρόβλημα των macbook το hinge popping  και το έχω δει και σε macbook air εκθεσιακό δύο φορές, όπου ήταν και ένας άλλος που κοιτούσε να πάρει μακ και του το έδειξα και αυτού. Επίσης το έχω δει ελαφρώς σε macbook 12" 2017 στο istorm θεσσαλονίκης. Το κάνει όταν κλείνεις την οθόνη.

Το γενικότερο τεστ είναι 1. κλείσιμο και άνοιγμα του lid, 2. να κάτσεις σε καναπέ και να παίξεις λίγο με την οθόνη όσο είσαι σταυροπόδι οπότε το λαπτοπ δέχεται πιέση και 3. Να πιέσεις το κάτω και το πάνω μέρος του λαπτοπ ταυτόχρονα στο σύνδεσμο έχοντας το στον αέρα. Τώρα σε κάποια βίντεο θα δεις πως μερικά macbook τρίζουν όσο είναι στο τραπέζι χωρίς να τους κάνεις τίποτα...

Επίσης αυτό το μαύρο κάτω στην οθόνη που γράφει macbook, macbook air, macbook pro με άσπρα γράμματα είναι εντελώς πλαστικό και άμα πάρεις ένα στυλό θα δεις πως πιέζεται προς τα μέσα... Δεν είναι συμπαγές όπως στα παλιά μακ. Όσο πιο μεγάλο είναι το macbook τόσο πιο πολύ αυτό μπαίνει προς τα μέσα. Και το υπόλοιπο hinge είναι φτιαγμένο από  αυτό το plastic tape-like material,  για αυτό έχουμε το hinge popping. Μέσα είναι μέταλλο βέβαια.

Συνοπτικά λόγω των διαστάσεών του και της πιο απλής με μικρότερα τμήματα τεχνολογίας, το macbook 12" νομίζω είναι το macbook με τα λιγότερα θέματα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι παλιό πλέον. Γενικά και με βάση τις νέες ανακοινώσεις χθες και σήμερα, η Apple φαίνεται πως προτιμάει και είναι καλύτερη στο απλό, δοκιμασμένο hardware και γενικά στα απλοικά πράγματα..., γιατί τα macbook και τα ipad pro του 2018 έχουν θέματα.... Από ό,τι βγήκε το 2018 μόνο το mini παίζει να μην έχει θέματα. Εύχομαι να αναβαθμιστεί το macbook 12" και να το πάρεις και γενικά να δούμε κάτι καλύτερο στα macbooks....

Το 12" το δούλευα και με εξωτερικό μόνιτορ. Η οθόνη είναι οκ, σίγουρα 13" είναι καλύτερα όμως, αλλά στα 0,92 kg είναι για μένα η τελευταία ουσιαστική καινοτομία της  Apple (πχ οι. μπαταρίες του που είναι σε layers).  Apple 2015 ❤️ 

Επεξ/σία από Yiannis87
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, firepc είπε

Κανονικα θελει dayOne αγορα για να εχεις το " get the most out of it " που λενε και στο χωριο μου

Και εγώ αυτό λέω αλλά έδωσα το macbook και ενώ μπορώ να το πάρω λέω να περιμένω για νέα γενιά macbook και μετά το mini, γιατί όπως λένε και στο χωρίο μαζεύονται δύσκολα...

 

5 ώρες πριν, billdanos είπε

Να επιστρέψουμε τώρα στα  ipad - ξαναλέω?

Τι άλλο να πούμε... Κάτσε να έρθει να το δούμε

Πάντως πήρα τηλ. στο istorm και στην isquare... Οι άσχετοι δεν ήξεραν να μου πουν αν το home button είναι μηχανικό ή force touch... έλεος η πιο ακαμάτα αντιπροσωπεία στην Ευρώπη. Μου είπαν να πάρω το 00800...

Πήρα στα κεντρικά, το σήκωσε η Ευαγγελία και αφού με ρώτησε όλα τα στοιχεία μου πέρα από ΑΜΚΑ... μου είπε πως

Τα νεα ipad έχουν force touch home button 

"επειδή είναι γενικά καλύτερο, αν και στην αρχή σε κάποιους χρήστες μοιάζει ξένο μέχρι να το συνηθίσουν, αν μου επιτρέπετε έτσι την έκφραση". Και ξεκίνησε να μου λέει και πως τα παλιά home buttons που ήταν μηχανικά έμφανιζαν προβλήματα και χαλούσε ο μηχανισμός κλπ. και γενικά μαρκετίστικη ομιλία γλυψίματος...

26/3 είμαι στα καταστήματα και αν αποδειχτεί ανακριβές ό,τι μου είπε, ότι δηλαδή τα νεα ipad έχουν force touch home button θα γίνει χαμός!!!!

Θέλω να πάω Ελβετία να πάρω το SE και να κανονίσω το ταξίδι μου, αλλά αφού η ίδια η Apple σήμερα μου λέει πως τα ipads είναι με force touch, θα πάω σε 7/8 που θα μου βγει ίδια τιμή για να έχω τον ίδιο μηχανισμό. Αν όμως σήμερα στην Apple μου είπαν τα δικά τους, εντάξει μου @#! το πρόγραμμα και θα χάσω και το τελευταίο ωραίο κινητό που έβγαλαν - SE (με εξαίρεση τη front-face camera..)

Πιστεύω πως θα έχουν μηχανικά home button, αλλά η Apple σήμερα μου είπε πως τα νεα ipad έχουν force touch home button. Για να δούμε, γιατί αν το επίσημο service της Apple κάνει λάθος, τότε θα δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες της για άλλη μια φορά, μεταξύ αυτών και εμένα, που ήδη έχω φάει φόλα μια φορά με hinge popping για το οποίο η Ευαγγελία δεν έκανε κάτι και έχασα 600 στη μεταπώληση/ξεφόρτωσή του...

Επεξ/σία από Yiannis87
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/3/2019 στις 11:36 ΜΜ, NotAliki177 είπε

Ο ανταγωνισμός δεν ασχολείται με μια ανύπαρκτη αγορά. Οπότε αδύνατο αυτό που λες. Να γλεντάει μόνη της ναι μπορεί...

@ontopic άλλο ένα καλό tablet από την apple για τους λίγους που ασχολούνται ακόμα με tablets. Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα που έχει χοντρά bezels.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική και τα laptop είναι ανύπαρκτη αγορα....

τέλος παντων...όπως βολεύεται ο καθένας .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 20/3/2019 στις 3:01 ΜΜ, Yiannis87 είπε

Πήρα στα κεντρικά, το σήκωσε η Ευαγγελία και αφού με ρώτησε όλα τα στοιχεία μου πέρα από ΑΜΚΑ... μου είπε πως

Τα νεα ipad έχουν force touch home button 

Το mini έχει μηχανικό κουμπί τελικά. Λογικά το ίδιο και το air. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/3/2019 στις 7:40 ΜΜ, Istros είπε

Σε κάθε νέο μοντέλο της apple τα μισά σχόλια είναι ότι έχετε συσκευή και την κρατάτε 5 χρονιαν γιατί παίρνει updates και είναι smooth.Παρτε και κανένα καινούργιο μοντέλο.

Γιατί?

 

Στις 18/3/2019 στις 10:15 ΜΜ, Istros είπε

Αν περιμέναμε όλοι από τους άλλους δεν θα γινόταν ποτέ τιποτα.Καποιοι επενδύουν σε έρευνα και τεχνολογία και άλλοι τα βρίσκουν έτοιμα 

Δεν υποχρεώνουμε κανένα να αγοράσει με το ζόρι.Συζητηση κάνουμε και λέμε ότι αξίζει το mini για GPU,οθόνη, φορητότητα σε περίπτωση που θες iPad.Εννοειται πως ο καθένας κρίνει μέ τις ανάγκες του και βάσει της οικονομικής δυνατότητας που έχει.

Αν σε βολεύει και κανείς τι δουλειά που θες οκ αλλά μην περιμένεις να πιστέψω ότι η μπαταρία είναι όπως ήταν πριν 5 χρόνια.

Γιατί, η μπαταρία δεν αλλάζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 2:30

 

Το mini το έδωσαν νωρίς για review. Στο νέο iPad Air τις απαγόρευσαν μέχρι την άλλη βδομάδα. Μακάρι να είναι καλύτερο. 

Επεξ/σία από kifinas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...