Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, gnsX said:

Όχι κάνεις λάθος, δεν με απασχολεί η τιμή αυτή κάθε αυτή. Προσφέρεις i3 και μηχανικό δίσκο στις 5400 rpm έστω στο entry level μοντέλο ενός προϊόντος που το πλασάρεις ως premium και ως φανταστική εμπειρία χρήσης. 

Άρα το θέμα δεν είναι ότι πουλάει πιο ακριβά (καλά κάνει), πουλάει κάτω του μετρίου hardware σε υψηλές τιμές. Είπε κανείς τίποτα για το καπέλο στο high end μοντέλο; Άλλο αυτό και άλλο να δίνεις το hardware που δίνει. Τεσπά, περί ορέξεως

Άρα το πρόβλημά σου είναι πως σου λέει 1299 για i3 και 5400 δίσκο, ενώ αν σου έλεγε από την αρχή 1399 με i3 και fusion drive θα ήταν οκ? 

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Μήπως ήταν 2011? Ο 2012 έχει USB 3.

Σωστα, mid-11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, billdanos είπε

Μια χαρά κάνει ένας μέσος χρήστης τη δουλειά του και με έναν απλό δίσκο. Για πιο απαιτητικές εργασίες μπορείς απλά να το πάρεις με fusion drive με 100$ επιπλέον ή με SSD με +200. Δεν στο δίνει με το ζόρι με ένα μόνο sata drive!

Aυτό που λές δεν ισχύει. Ο μέσος χρήστης που θα αγοράσει απλό δίσκο καταλαβαίνει οτι το imac είναι αργό όσο δεν πάει και παραπονιέται. Είναι χάλια experience.

Σαφώς δεν σου το δίνει με το ζόρι αλλά ο μέσος χρήστης θεωρεί οτι αγοράζοντας το φθηνότερο μηχάνημα λειτουργεί απροβλημάτιστα όπως αντίστοιχα αν πάρει το φθηνότερο iphone η ipad.

Όσοι έχουν γνωρίσει την apple απο παλιά γνωρίζουν οτι το φθηνότερο μηχάνημα να αγόραζες απο το ράφι χωρίς έρευνα αγοράς σου έδινε ενα μοναδικό experience. Δεν χρειάζονταν να είσαι προσεχτικος με τις αγορές και να κάνεις ιδιαίτερη έρευνα μην την πατήσεις.

Δοκίμασε να δουλέψεις σε imac με απλό δίσκο τα βασικά προγράμματα. Για Windows δεν το συζητάμε. Είναι τραγικό.

Κατα τα άλλα ενώ θεωρώ σήμερα τα λαπτοπ της apple κακή επιλογή αγοράς, τα imac είναι το καλύτερο all in one computer που μπορεί να αγοράσει κάποιος αρκεί να έχει τα σωστά specs - SSD ! - Τώρα το να συγκρίνουν μερικοί τα bezels του ιμακ με απλές οθόνες που και χειρότερη εικόνα μπορεί να έχουν και δεν είναι full computers είναι άκυρο.

Τόσα χρόνια με imac τα μόνα προβλήματα που έχω δεί είναι παλιότερα με GPU και σπανιότερα το hinge που έσπαγε στα προηγούμενα 27'. Προβλήματα που δεν τα συναντάς καθημερινά όμως.

Επεξ/σία από hted
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kifinas είπε

Να τα βάλω και εδώ που είναι η θέση τους. 

Same design 

Χωρίς SSD στα μοντέλα που θα είναι στα ράφια και δίνουν ακόμα μοντέλα με δίσκους στις 5400 (σοβαρά τώρα το ξεφτίλισαν). 

Το 21 retina υποβαθμίστηκε σε i3 από i5

Έμειναν στα 8GB RAM

2 thunderbolt ports την στιγμή που το mini έχει 4

No T2 και τα υπέρ που διαφημίζει η Apple

Ρε Κηφίνα… σε παρακαλώ ρε μαν… ας κοπούν οι αστειότητες με το T2 γιατί όσα καλά και να κάνει αυτό το Chip, αν δεν διορθώσουν τα Kernel Panics, σε λίγο καιρό θα καταντήσει η Apple όπως η MS με τα Blue Screens for no apparent reason… Σε πληροφορώ οτι Mac χωρίς T2 προς το παρόν είναι τεράστιο Advantage.. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω με την Apple… ΓΙΑΤΙ στα Desktop της δεν δίνει την δυνατότητα για Water-Cooling… Ο i9 στα καινούργια iMac θα Throttl-άρει αρρωστημένα… Με ένα Water-Cooling θα βίαζε τους πάντες αυτός ο i9...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LionRulesGR είπε

Ρε Κηφίνα… σε παρακαλώ ρε μαν… ας κοπούν οι αστειότητες με το T2 γιατί όσα καλά και να κάνει αυτό το Chip, αν δεν διορθώσουν τα Kernel Panics, σε λίγο καιρό θα καταντήσει η Apple όπως η MS με τα Blue Screens for no apparent reason… Σε πληροφορώ οτι Mac χωρίς T2 προς το παρόν είναι τεράστιο Advantage.. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω με την Apple… ΓΙΑΤΙ στα Desktop της δεν δίνει την δυνατότητα για Water-Cooling… Ο i9 στα καινούργια iMac θα Throttl-άρει αρρωστημένα… Με ένα Water-Cooling θα βίαζε τους πάντες αυτός ο i9...

Δεν μου έχει τύχει kernel panic ώς σήμερα αλλά είναι όπως τα λές. Καλό το Τ9 αλλά αρκετοί έχουν παραπονεθεί για kernel panic άρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι χρήστες!! Όσο για το throttling στάσου να το δούμε πρώτα αν θα συμβαίναι και εδώ οτι στο macbook pro.

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, pitimac said:

Ρε ψυχουλίνια μου  δεν λετε να καταλάβατε κάτι πολύ απλό εδώ και χρόνια.   Και όλο γκρινιάζετε για τα specs ότι είναι πάρα πολύ ακριβά. Κ λίγα κ παλια κλπ. Δεν έχει σχεδον καμία σημασία για το λειτουργικό της Apple η ποσότητα των specs

Δεν θα πω πολλά. Πήρα iMac το 2013 και έχουμε 2019, δεν έχω πειράξει τίποτα και δουλεύει  άψογα ακόμα. 6 χρόνων μηχάνημα σχεδον. Τα προηγούμενα χρόνια ήθελα καθε 2 χρόνια υπολογιστή Windows. Κ ένα σωρό προβλήματα ας στην διάρκεια των δύο χρόνων.

αυτο

Once you go Mac, you never go back!

Προφανώς και είσαι λάθος, μιας και το Mac OS είναι κατά πολύ πιο βαρύ των Windows 10. Έχει λοιπόν και παραέχει σημασία το τι specs έχει. Αν ήθελες PC κάθε 2 χρόνια προφανώς κάτι κάνεις πολύ πολύ λάθος, μιας και αυτή τη στιγμή στο γραφείο χρησιμοποιώ PC του 2008 με 3gb ram σε Windows 10. Δοκίμασε εσύ να τρέξεις latest Mac σε αυτά τα specs, ούτε install δεν θα κανει

Οποτε το συμπέρασμα είναι ότι το Mac, λόγω του ότι είναι αρκετά πιο βαρύ από τα Windows θέλει κατά πολύ καλύτερα specs. Με μηχανικό hdd5400 ούτε για browsing και office δεν κάνει. Αν είσαι ευχαριστημένος με αυτες τις επιδοσεις τότε φτάνει οι απαιτήσεις σου που είναι πάτος. Χώρια που οι βαριές δουλειές δεν είναι θέμα λειτουργικου, με i3 όλα τα editing προγράμματα θα σέρνονται γιατί απλά ζητάνε ισχυ

2 hours ago, billdanos said:

Μια χαρά κάνει ένας μέσος χρήστης τη δουλειά του και με έναν απλό δίσκο. Για πιο απαιτητικές εργασίες μπορείς απλά να το πάρεις με fusion drive με 100$ επιπλέον ή με SSD με +200. Δεν στο δίνει με το ζόρι με ένα μόνο sata drive!

Οποίος έχει κάτσει σε οτιδήποτε PC με ssd δεν κάνει μια χαρά την δουλειά του με 5400 hdd. Χώρια που ο μέσος χρήστης που κάνει μια χαρά τη δουλειά του θα πάρει και pc των 500 ευρώ άμα θέλει, όταν πας για 1000αρικο υποτίθεται έχεις απαιτήσεις. 

2 hours ago, AonDuine said:

Παίδες έλεος με αυτό το πράμα κάθε φορά . Όποτε ανακοινώσει νέο προϊον περιμένετε στην γωνία . 

Και η πλάκα είναι ότι τις περισσότερες φορές ούτε καν έχετε ακουμπήσει την συσκευή που θάβεται . 

Παραδοσιακά τα φθηνά είχαν πάντα κατώτερα specs , δεν το κάνει πρώτη φορά . 

Γράφεται για το ΧR . Όταν το XR θα παίρνει ακομα αναβαθμίσεις και θα δουλευει το ίδιο smooth με τώρα 

h samsung θα έχει παρατήσει το s10 . 

Όσο για την έκδοση imac με τον  i3 που σχολιάζεται μερικοί μπείτε να δείτε συγκριτικά με τον i5 που 

είχε στον ιmac του 2017 . ANABΑΘΜΙΣΗ. 

Eπίσης παραβλέπεται το γεγονος ότι στην τιμή είναι και μια 4Κ οθονη και ένα λογισμικό σίγουρα πιο 

ολοκληρωμένο και smooth από τα windows .

Τα οποία windows εσείς οι ίδιοι τα σιχτιρίρεζεται σε άλλα post . 

Εσύ φαίνεται ότι δεν έχεις ακουμπήσει συσκευή Apple στη ζωή σου. Ποια από τα 3gs 4 4s 5 5s είναι το ίδιο smooth με τα τελευταία updates? Γιατί όλοι κράζανε ότι σερνόταν και ψάχνανε να κάνουν downgrade κάθε φορά. Τόσα χρόνια τώρα και το έχω δει το έργο 10 φορές αλλά η καραμελα-μυθος καλά κρατάει. Κρίνοντας από το παρελθόν λοιπόν μια χαρά θα σέρνεται και το xr όσο θα σέρνεται και το s10, λυπάμαι κιόλας αλλά η πραγματικότητα σε βγάζει λαθος

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Προφανώς και είσαι λάθος, μιας και το Mac OS είναι κατά πολύ πιο βαρύ των Windows 10. Έχει λοιπόν και παραέχει σημασία το τι specs έχει. Αν ήθελες PC κάθε 2 χρόνια προφανώς κάτι κάνεις πολύ πολύ λάθος, μιας και αυτή τη στιγμή στο γραφείο χρησιμοποιώ PC του 2008 με 3gb ram σε Windows 10. Δοκίμασε εσύ να τρέξεις latest Mac σε αυτά τα specs, ούτε install δεν θα κανει

Οποτε το συμπέρασμα είναι ότι το Mac, λόγω του ότι είναι αρκετά πιο βαρύ από τα Windows θέλει κατά πολύ καλύτερα specs. Με μηχανικό hdd5400 ούτε για browsing και office δεν κάνει. Αν είσαι ευχαριστημένος με αυτες τις επιδοσεις τότε φτάνει οι απαιτήσεις σου που είναι πάτος. Χώρια που οι βαριές δουλειές δεν είναι θέμα λειτουργικου, με i3 όλα τα editing προγράμματα θα σέρνονται γιατί απλά ζητάνε ισχυ

Συμφωνούμε για τον SSD, χωρίς SSD ούτε για Office δεν είναι… Κάνεις τεράστιο λάθος για το MacOS όμως… Το ότι είναι πιο βαρύ δεν συνεπάγεται αυτό που νομίζεις… Κάτοχος White MacBook Late 2009… Μέχρι Mojave τρέχω (ΕΛΕΟΣ) και το μηχανάκι με εναν SSD του κόλου OCZ Agility 3, και 8 GB RAM ΠΕΤΑΕΙ και βιάζει κάθε Windows εκείνης της εποχής ακόμη και με τον αστείο σε επιδόσεις Core 2 Duo 2.26Ghz… Το συγκεκριμένο MacBook ήταν και είναι ενα ΤΡΟΜΕΡΑ VFM laptopaki που ρίχνει στα αυτιά άλλα Laptop εκείνης της εποχής ...

Δημοσ.
3 minutes ago, strawman said:

Χώρια που οι βαριές δουλειές δεν είναι θέμα λειτουργικου, με i3 όλα τα editing προγράμματα θα σέρνονται γιατί απλά ζητάνε ισχυ

Τα σοβαρά editing προγράμματα θέλουν κυρίως GPU και σωστά media. Δουλεύω μια χαρά σε Core2Duo ή i3 με 8GB RAM και μια GPU 740, με video@36Mbps και πάνω (στα 185Mbps βαραίνει αλλά δεν σέρνεται). Στο render ναι, θέλει CPU αλλά το render δεν είναι editing εκτός αν μιλάμε για προγραμματάκια που θέλουν render και για ένα απλό dissolve. Δυστυχώς το FCPx ανήκει σ' αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, LionRulesGR said:

Συμφωνούμε για τον SSD, χωρίς SSD ούτε για Office δεν είναι… Κάνεις τεράστιο λάθος για το MacOS όμως… Το ότι είναι πιο βαρύ δεν συνεπάγεται αυτό που νομίζεις… Κάτοχος White MacBook Late 2009… Μέχρι Mojave τρέχω (ΕΛΕΟΣ) και το μηχανάκι με εναν SSD του κόλου OCZ Agility 3, και 8 GB RAM ΠΕΤΑΕΙ και βιάζει κάθε Windows εκείνης της εποχής ακόμη και με τον αστείο σε επιδόσεις Core 2 Duo 2.26Ghz… Το συγκεκριμένο MacBook ήταν και είναι ενα ΤΡΟΜΕΡΑ VFM laptopaki που ρίχνει στα αυτιά άλλα Laptop εκείνης της εποχής ...

Είχε το MacBook του 2009 ssd και 8gb ram? Όχι. Εγώ σου λέω το εξής απλό βρε παιδί μου, αφού είναι σφαίρα και σφεντόνα άστο έτσι όπως το αγόρασες, βάλε το τελευταίο OS και σύγκρινε το με ένα  Windows της ίδιας περιόδου ίδιας τιμής. Ξέρεις ότι το Mac θα είναι για γέλια σε σύγκριση έτσι? 

Βασικά το γεγονός ότι θεωρείς τρομερό επίτευγμα το ότι τρέχει Mojave τα λέει όλα από μόνο του (αφού πρώτα βέβαια του βαλές ssd και 4πλασιες την ram) για το πόσο βαρύ είναι το mac OS!! Εγώ το θεωρώ δεδομένο ότι Windows 10 θα πάνε σφαίρα και σε pc  10ετιας, χωρίς wow και φανφαρες

24 minutes ago, CheOnWeb said:

Τα σοβαρά editing προγράμματα θέλουν κυρίως GPU και σωστά media. Δουλεύω μια χαρά σε Core2Duo ή i3 με 8GB RAM και μια GPU 740, με video@36Mbps και πάνω (στα 185Mbps βαραίνει αλλά δεν σέρνεται). Στο render ναι, θέλει CPU αλλά το render δεν είναι editing εκτός αν μιλάμε για προγραμματάκια που θέλουν render και για ένα απλό dissolve. Δυστυχώς το FCPx ανήκει σ' αυτά.

Σε τι δουλεύεις με core 2 duo και πάει μια χαρά? Δεν αμφισβητώ απλά ρωτάω. Γιατί θυμάμαι τότε κάπου 10 χρόνια πίσω που πήγα από τους πρώτους σε core 2 quad για editing και ομολογώ με απογοήτευσε, πόσο μάλλον ο c2d

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
4 minutes ago, strawman said:

Σε τι δουλεύεις με core 2 duo και πάει μια χαρά? Δεν αμφισβητώ απλά ρωτάω. Γιατί θυμάμαι τότε κάπου 10 χρόνια πίσω που πήγα από τους πρώτους σε core 2 quad για editing και ομολογώ με απογοήτευσε, πόσο μάλλον ο c2d

Σε W10 (c2d) και σε High Sierra (i3), με Avid Media Composer και DNxHD ή prores files.
Τα h264 θέλουν CPU αλλά δεν είναι codec για editing.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, strawman είπε

έχω pc με ryzen 3 , ssd 8gb ram και gtx 470 , μια χαρά τρέχω inventor,autocad,3ds max,after effects,ilustrator,premier και άλλα διάφορα, όχι ότι με περισσότερη ισχύ δεν θα έκανα πιο γρήγορα την δουλειά μου αλλά γίνεται μια χαρά σε αυτό το budget.

1 ώρα πριν, hted είπε

Aυτό που λές δεν ισχύει. Ο μέσος χρήστης που θα αγοράσει απλό δίσκο καταλαβαίνει οτι το imac είναι αργό όσο δεν πάει και παραπονιέται. Είναι χάλια experience.

Σαφώς δεν σου το δίνει με το ζόρι αλλά ο μέσος χρήστης θεωρεί οτι αγοράζοντας το φθηνότερο μηχάνημα λειτουργεί απροβλημάτιστα όπως αντίστοιχα αν πάρει το φθηνότερο iphone η ipad.

Όσοι έχουν γνωρίσει την apple απο παλιά γνωρίζουν οτι το φθηνότερο μηχάνημα να αγόραζες απο το ράφι χωρίς έρευνα αγοράς σου έδινε ενα μοναδικό experience. Δεν χρειάζονταν να είσαι προσεχτικος με τις αγορές και να κάνεις ιδιαίτερη έρευνα μην την πατήσεις.

ο χρήστης που δεν ξέρει 5 πράγματα και παίρνει apple είναι πρόβατο και καλά του κάνει η εταιρεία ρε φίλε σαν τους τυπάδες που πάνε και παίρνουν up και νομίζουν ότι έχουν R8 επειδή είναι η ίδια εταιρεία :D  

Οι all in one δεν κάνουν για editing για μένα πρώτον δεν έχουν vfm και θες τρελά λεφτά για επιδόσεις και δεύτερον η ψύξη τους είναι τραγική για να τρέχεις rendering animations κλπ για ώρες, δεν προορίζονται για αυτό είναι σαν να παίρνεις ένα polo απλό και να το φτιάξεις και να το πας να τρέξει στο wrc, θα σπάσει στην 2-3η λακούβα και θα πάρεις μοτέρ στα χέρια σε 2-3 αγώνες.

τα πάντα είναι θέμα marketing , με 650-700 παίρνεις pc με οθόνη με ίδια χαρακτηριστικά άρα δεν θεωρείται και τόσο ακριβό το βασικό μοντέλο αλλά σου λέει για να σου βάλω ssd πλήρωνε και άλλα , για να έχεις την retina πλήρωνε πλήρωνε για το άλλο και φτάνεις σε ένα ψηλό κόστος.

χωρίς SSD σε editing δεν πας πουθενά αν οι διαφορές στο λειτουργικό είναι μεγάλες σε αυτά τα προγράμματα είναι χαοτικές στην ταχύτητα επεξεργασίας.

αν θες δύναμη φτιάχνεις hackintosh pc για επεξεργασία αλλιώς είναι για δουλειές γραφείου αυτό δεν κάνει για τίποτα άλλο χώρια ότι δεν παίρνει αναβάθμιση.

τώρα για τα 5mm πλάτους δεν θα σχολιάσω πόσο ενδιαφέρεται ο επαγγελματίας :D 

Επεξ/σία από georgepppo
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, georgepppo είπε

έχω pc με ryzen 3 , ssd 8gb ram και gtx 470 , μια χαρά τρέχω inventor,autocad,3ds max,after effects,ilustrator,premier και άλλα διάφορα, όχι ότι με περισσότερη ισχύ δεν θα έκανα πιο γρήγορα την δουλειά μου αλλά γίνεται μια χαρά σε αυτό το budget.

ο χρήστης που δεν ξέρει 5 πράγματα και παίρνει apple είναι πρόβατο και καλά του κάνει η εταιρεία ρε φίλε σαν τους τυπάδες που πάνε και παίρνουν up και νομίζουν ότι έχουν R8 επειδή είναι η ίδια εταιρεία :D  

Οι all in one δεν κάνουν για editing για μένα πρώτον δεν έχουν vfm και θες τρελά λεφτά για επιδόσεις και δεύτερον η ψύξη τους είναι τραγική για να τρέχεις rendering animations κλπ για ώρες, δεν προορίζονται για αυτό είναι σαν να παίρνεις ένα polo απλό και να το φτιάξεις και να το πας να τρέξει στο wrc, θα σπάσει στην 2-3η λακούβα και θα πάρεις μοτέρ στα χέρια σε 2-3 αγώνες.

τα πάντα είναι θέμα marketing , με 650-700 παίρνεις pc με οθόνη με ίδια χαρακτηριστικά άρα δεν θεωρείται και τόσο ακριβό το βασικό μοντέλο αλλά σου λέει για να σου βάλω ssd πλήρωνε και άλλα , για να έχεις την retina πλήρωνε πλήρωνε για το άλλο και φτάνεις σε ένα ψηλό κόστος.

χωρίς SSD σε editing δεν πας πουθενά αν οι διαφορές στο λειτουργικό είναι μεγάλες σε αυτά τα προγράμματα είναι χαοτικές στην ταχύτητα επεξεργασίας.

αν θες δύναμη φτιάχνεις hackintosh pc για επεξεργασία αλλιώς είναι για δουλειές γραφείου αυτό δεν κάνει για τίποτα άλλο χώρια ότι δεν παίρνει αναβάθμιση.

τώρα για τα 5mm πλάτους δεν θα σχολιάσω πόσο ενδιαφέρεται ο επαγγελματίας :D 

Άντε καλά.... οτι πεις.

Aφου ειδικά έμπλεξες R8, Polo, wrc λακούβες , μοτέρ, αγώνες κλπ καταλάβαμε πόσο λάθος είμαστε εμείς τα πρόβατα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, strawman είπε

Οποίος έχει κάτσει σε οτιδήποτε PC με ssd δεν κάνει μια χαρά την δουλειά του με 5400 hdd. Χώρια που ο μέσος χρήστης που κάνει μια χαρά τη δουλειά του θα πάρει και pc των 500 ευρώ άμα θέλει, όταν πας για 1000αρικο υποτίθεται έχεις απαιτήσεις. 

Εσύ φαίνεται ότι δεν έχεις ακουμπήσει συσκευή Apple στη ζωή σου. Ποια από τα 3gs 4 4s 5 5s είναι το ίδιο smooth με τα τελευταία updates? Γιατί όλοι κράζανε ότι σερνόταν και ψάχνανε να κάνουν downgrade κάθε φορά. Τόσα χρόνια τώρα και το έχω δει το έργο 10 φορές αλλά η καραμελα-μυθος καλά κρατάει. Κρίνοντας από το παρελθόν λοιπόν μια χαρά θα σέρνεται και το xr όσο θα σέρνεται και το s10, λυπάμαι κιόλας αλλά η πραγματικότητα σε βγάζει λαθος

Φιλαράκι θέλεις και ιστορικό ε? Πάρτο λοιπον .

Έχω αλλάξει 3Gs , 4s , 5 και  τώρα έχω 8 plus .Ενδοιάμεσα είχα nexus 5 ,htc 8 , nexus 6p , mate 9 , xz1 ..... 

Oπότε κάτι μπορώ να συγκρίνω ε? 

Το Nexus πήγε από το γνωστό bootloop και η Huawei μου έκανε αντικατάσταση με mate 9.

To mate χρειάστηκε να πάει service 4 φορες μία κάμερα και τρεις motherboard. \

Πήρε ένα major update και με το που το πήρε όλοι , σε γνωστό φόρουμ, κράζανε ότι κολλάει , laggaρει κτλ. 

To πουλάω και παίρνω sony , για δοκιμή . Aρκετά τίμια συσκευή . 

Μέχρι σήμερα κανένα iphone δεν το έδωσα γιατί είχε πρόβλημα , απλά ήθελα να αλλάξω συσκευή .

Τώρα αν στον 4-5 χρόνο update κάποιες συσκευές έπεφταν σε απόδοση δεν μου λέει κατι .... 

Στο Android αυτό συνήθως γίνεται από τον 1ο χρόνο . (όχι ότι παίρνουν άλλο update πιο μετά)

Επίσης από το 2011-2018  είχα τον μιδ 2011 21.5 με τον i5 και σήμερα ενα mac mini (απο τα καινούργια).

Εσυ? τι χρήση apple έχεις κάνει ?

Μάλλον καθόλου , για να γράφεις ότι  το macos είναι πιο βαρύ από windows .

Δημοσ.

Νομίζω πως ο CEO της πρέπει να παραιτηθεί. Με μοναδικό στόχο το άρμεγμα των παλιών και νέων πελατών και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού πλέον, σιγά σιγά θα ξεπέφτει η εταιρεία όλο και περισσότερο. Απλά επειδή πολλοί επαγγελματίες (και αρκετοί ιδιώτες) είχαν επενδύσει στο παρελθόν στο οικοσύστημα της Apple, δεν είναι τόσο εύκολο να περάσουν σε άλλες πλατφόρμες και για αυτό προσπαθεί να ξεζουμίσει τους υπάρχοντες. Εγώ έχω πάντως ακόμα έναν Athlon fx-6300, εξαπύρηνος επεξεργαστής του 2012 και με SSD το σύστημα πετάει σε εφαρμογές γραφείου και επεξεργασία επαγγελματικής εικόνας. Πόσο μπροστά ήταν αυτή η AMD. Αν θέλω να πουλήσω το σύστημά μου, δεν πιάνει πάνω από 180 ευρώ. Ωστόσο για συγκεκριμένη επαγγελματική χρήση, office, surf, ταινίες είναι άριστος. Επίσης, τίποτα δεν είναι soldered, και αν χαλάσει κάτι, απλώς το αλλάζω. Επιπλέον, θα παίρνει αναβαθμίσεις windows για πολλά χρόνια ακόμα μιας και η Microsoft έχει κάνει πολλή καλή δουλειά.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Karpouzac είπε

Ειχα iMac 21 του 2012 (Edit: 2011) και μου βγαλε την ψυχη.

- Με τον HDD σερνοταν ακομα και με OSX

- USB 2 οταν ολοι οι αλλοι ειχαν 3

- Υγρασια στην οθονη. Πολυ συχνο φαινομενο απ οτι ανακαλυψα

- χαλασμενο super drive μολις εκλεισε χρονο. Δεν ειμαι γκαντεμης, ψαξτε reviews για super drives εκεινης της εποχης.

-Το magic mouse ηταν τοσο αβολο που το χρησιμοποιησα μια μερα και το βαλα πισω στο κουτι του

- Και δεν μπορουσα ουτε καν να τον χρησιμοποιησω ως external Monitor στο καινουργιο PC μου

Συνηθως δενομαι με τους υπολογιστες μου και τους κραταω μεχρι να λιωσουν Τον iMac τον πουλησα σε refurbisher γιατι ειχα τυψεις να τον πουλησω σε ιδιωτη.

Ανοιγοντας το αρθρο περίμενα να δω γελοία specs, αλλα και παλι δεν ημουν ετοιμος για HDD, δεν εχω λογια..

Το να βαζεις HDD, i3 και 8 GB RAM, σε υπολογιστη χιλιαρικου, το 2019, ειναι Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α

Sub Standard hardware με ομορφο design και μηλαρακι στη πλατη. A, ειχε καλη οθονη και ηχεια. Αυτο ειναι το iMac.

Έχω ακόμα το iMac 21.5" 2011 (σε κανονική, καθημερινή χρήση από άλλο άτομο στο σπίτι)

- Του έβαλα μόνος μου SSD με το που έληξε το Applecare (obvious move - αν και μου κάναν την αλλαγή και πιο πριν αν πλήρωνα εργατικά)

- Το USB2 το ήξερα όταν το αγόρασα (κι εσύ, so....?)

- Υγρασια (?) στην οθονη - ναι ήταν θεματάκι, αλλά μου αλλάξανε την οθόνη (δωρεάν) κι από τότε όλα καλά (δεν ξέρω αν έφταιγε και το κάπνισμα τότε)

- SuperDrive δουλεύει ακόμα, για την ακρίβεια το μόνο dvd drive σε Mac που δουλεύει ακόμα

- Magic Mouse, keyboard μια χαρά δουλεύουν ακόμα (αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην αρέσει το ποντίκι, ούτε εμένα προσωπικά μου κάνει)

- Δουλεύει σε Target Display Mode (θέλει thunderbolt νομίζω) αλλά, meh, πολύ ογκώδες για να το έχεις μόνο για οθόνη πιστεύω

Έχουμε 2019 και είναι ακόμα σκυλί, σταμάτησε στο περσινό macOS (έχει ακόμα security updates etc, οπότε για 1-2 χρόνια κάνει δουλειά άνετα)
RAM μπορούσα να του βάλω έξτρα αλλά με 8GB καλά πάει (τυχερός, τα +4GB τα κάναν δώρο όταν το αγόρασα)
Τα καλοκαίρια ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δεν το επηρρεάζει λειτουργικά.

Πού θέλω να καταλήξω; Οι εμπειρίες του καθενός είναι διαφορετικές.

Μπαίνεις τώρα εσύ Μάρτιο του '19 να γκρινιάξεις για το μοντέλο του '11, που είχαμε πρόσβαση στα πάντα (ram, δίσκους, χωρίς 50 στρώμματα κόλλας, μέχρι και guides για να αλλάξεις κάρτα γραφικών υπάρχουν για τους καμμένους) επειδή σου χάλασε το dvd drive ξέρω γω ή δε σου άρεσε το ποντίκι... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...