Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Έχω ακόμα το iMac 21.5" 2011 (σε κανονική, καθημερινή χρήση από άλλο άτομο στο σπίτι)

- Του έβαλα μόνος μου SSD με το που έληξε το Applecare (obvious move - αν και μου κάναν την αλλαγή και πιο πριν αν πλήρωνα εργατικά)

- Το USB2 το ήξερα όταν το αγόρασα (κι εσύ, so....?)

- Υγρασια (?) στην οθονη - ναι ήταν θεματάκι, αλλά μου αλλάξανε την οθόνη (δωρεάν) κι από τότε όλα καλά (δεν ξέρω αν έφταιγε και το κάπνισμα τότε)

- SuperDrive δουλεύει ακόμα, για την ακρίβεια το μόνο dvd drive σε Mac που δουλεύει ακόμα

- Magic Mouse, keyboard μια χαρά δουλεύουν ακόμα (αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην αρέσει το ποντίκι, ούτε εμένα προσωπικά μου κάνει)

- Δουλεύει σε Target Display Mode (θέλει thunderbolt νομίζω) αλλά, meh, πολύ ογκώδες για να το έχεις μόνο για οθόνη πιστεύω

Έχουμε 2019 και είναι ακόμα σκυλί, σταμάτησε στο περσινό macOS (έχει ακόμα security updates etc, οπότε για 1-2 χρόνια κάνει δουλειά άνετα)
RAM μπορούσα να του βάλω έξτρα αλλά με 8GB καλά πάει (τυχερός, τα +4GB τα κάναν δώρο όταν το αγόρασα)
Τα καλοκαίρια ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δεν το επηρρεάζει λειτουργικά.

Πού θέλω να καταλήξω; Οι εμπειρίες του καθενός είναι διαφορετικές.

Μπαίνεις τώρα εσύ Μάρτιο του '19 να γκρινιάξεις για το μοντέλο του '11, που είχαμε πρόσβαση στα πάντα (ram, δίσκους, χωρίς 50 στρώμματα κόλλας, μέχρι και guides για να αλλάξεις κάρτα γραφικών υπάρχουν για τους καμμένους) επειδή σου χάλασε το dvd drive ξέρω γω ή δε σου άρεσε το ποντίκι... 

Να ξεκαθαρίσω οτι το trigger για να γραψω όλα αυτά, ηταν κατι σχόλια τυπου 'Ο iMac ειναι το καλυτερο all in one' ή ' once u go Mac u never go back' που τα διαβαζω και εξοργίζομαι, οποτε ειπα να προσφερω την δικιά μου οπτική. Την οποία εσυ βλέπεις ως γκρίνια. Αυτη ήταν η εμπειρία μου φίλε, sorry αν δεν σου αρέσει. Αν εσυ εισα ευχαριστημένος, ΟΚ, μπραβο.. ποιο ειναι το προβλημα σου που εξηγω οτι για μενα ο iMac ηταν η χειροτερη αγορα μου σε υπολογιστη?

Τα οσα προβληματα ανεφερα, τα εβαλα σαν αντιπαράδειγμα για να δείξω οτι το μηχανημα δεν είναι ουτε τοσο ποιοτικό και τέλειο για να δικαιολογεί αυτη την τιμή, ακόμα και αν ήμουν ΟΚ να καταπιώ τα χαμηλότερα specs. Και δεν ισχύει οτι ο iMac σου βγάζει πενταετια. Αν θες, κανε τον κόπο και ξαναδιαβασε το μηνυμα που εκανα παράθεση εξαρχης, για να καταλάβεις το context.

Να στο πω αλλιως:

• Το γεγονος οτι εσενα δεν σου εβγαλε προβλήματα, ΔΕΝ ειναι αποδειξη οτι τα iMac είναι σκυλιά. Ειναι αποδειξη οτι δεν χαλανe ΌΛΑ τα iMac (κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο)
  • Το γεγονος οτι εγω (και όχι μονο..) αντιμετώπισα όλα αυτα τα προβλήματα ΕΙΝΑΙ αποδειξη οτι δεν ειναι σκυλιά. Κάτι που αναφέρθηκε αρκετές φορές σε αυτό το thread

Το αν ηξερα οτι εχει USB 2 πριν το αγοράσω, και το αν εσενα σου δουλεύει ακομα το superdrive, ή το αν η υγρασία προκαλειται απο καπνισμα, είναι ασχετα: Δεν αλλαζουν το γεγονος οτι τα μιλαμε για διαδεδομένα προβληματα αξιοπιστιας και κακου engineering και κακων επιλογων σε hardware που δεν ταιριάζουν σε μηχανημα τετοιας τιμής

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, AonDuine said:

Φιλαράκι θέλεις και ιστορικό ε? Πάρτο λοιπον .

Έχω αλλάξει 3Gs , 4s , 5 και  τώρα έχω 8 plus .Ενδοιάμεσα είχα nexus 5 ,htc 8 , nexus 6p , mate 9 , xz1 ..... 

Oπότε κάτι μπορώ να συγκρίνω ε? 

Το Nexus πήγε από το γνωστό bootloop και η Huawei μου έκανε αντικατάσταση με mate 9.

To mate χρειάστηκε να πάει service 4 φορες μία κάμερα και τρεις motherboard. \

Πήρε ένα major update και με το που το πήρε όλοι , σε γνωστό φόρουμ, κράζανε ότι κολλάει , laggaρει κτλ. 

To πουλάω και παίρνω sony , για δοκιμή . Aρκετά τίμια συσκευή . 

Μέχρι σήμερα κανένα iphone δεν το έδωσα γιατί είχε πρόβλημα , απλά ήθελα να αλλάξω συσκευή .

Τώρα αν στον 4-5 χρόνο update κάποιες συσκευές έπεφταν σε απόδοση δεν μου λέει κατι .... 

Στο Android αυτό συνήθως γίνεται από τον 1ο χρόνο . (όχι ότι παίρνουν άλλο update πιο μετά)

Επίσης από το 2011-2018  είχα τον μιδ 2011 21.5 με τον i5 και σήμερα ενα mac mini (απο τα καινούργια).

Εσυ? τι χρήση apple έχεις κάνει ?

Μάλλον καθόλου , για να γράφεις ότι  το macos είναι πιο βαρύ από windows .

Ξεκινάω λίγο από το τελευταίο. Το ότι το mac OS είναι θεοβαρο σε σχέση με τα Windows το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Εδώ στο thread χρήστες Mac στο λένε... 

Όσο για το ιστορικό σου, αδιάφορο, όταν μου λες ότι τα iPhone παίρνουν update και δεν σερνονται. Ο υπόλοιπος πλανήτης διαφωνεί μαζί σου. Εδώ στο Wikipedia στο λέει να πουμε, προσοχή μη βάλεις το τελευταίο.update σε ένα κάρο iPhone γιατί θα τα κλαις.. 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, strawman said:

Ο υπόλοιπος πλανήτης διαφωνεί μαζί σου. 

Που δεν χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες συσκευές (και ένα μικρό ποσοστό που αντιμετώπισε πρόβλημα μαζί τους). :) 

Δημοσ.
1 minute ago, billdanos said:

Που δεν χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες συσκευές (και ένα μικρό ποσοστό που αντιμετώπισε πρόβλημα μαζί τους). :) 

Εντάξει, έγινε, όλα σφαίρα πανε. 

1 minute ago, billdanos said:

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LionRulesGR είπε

Ρε Κηφίνα… σε παρακαλώ ρε μαν… ας κοπούν οι αστειότητες με το T2 γιατί όσα καλά και να κάνει αυτό το Chip, αν δεν διορθώσουν τα Kernel Panics, σε λίγο καιρό θα καταντήσει η Apple όπως η MS με τα Blue Screens for no apparent reason… Σε πληροφορώ οτι Mac χωρίς T2 προς το παρόν είναι τεράστιο Advantage.. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω με την Apple… ΓΙΑΤΙ στα Desktop της δεν δίνει την δυνατότητα για Water-Cooling… Ο i9 στα καινούργια iMac θα Throttl-άρει αρρωστημένα… Με ένα Water-Cooling θα βίαζε τους πάντες αυτός ο i9...

Εγώ συμφωνώ. Η Apple διαφωνεί. Όσο λοιπόν το παρουσιάζει ως πλεονέκτημα και μετά ξεχνάει να το βάλει σε ολόκληρες σειρές, προφανώς υπάρχει θέμα. 

Δεν έχουν προτεραιότητα το απόλυτο performance. Σε όλα τα μηχανάκια της πληρώνεις σιλικόνη που δεν θα δεις ποτέ να δουλεύει φουλ αφού τους νοιάζει πρώτα το design και ο θόρυβος. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

@Karpouzac Το 5400RPM drive σε 2019 μοντέλο είναι μέγιστη γυφτιά. Δεν το συζητώ.

iMac pre-2012 (όχι τα λεπτά δηλαδή), έχω σπίτι μου, όπως είπα, και βλέπω ακόμα σε σπίτια και γραφεία. Διαφωνώ λοιπόν πως δεν κρατάνε 5ετία+
(παρεπιπτόντως, και σοβαρά, μήπως είχες/έχεις πρόβλημα με υγρασία στο σπίτι; το κενό μεταξύ τζαμιού και οθόνης είναι καλή παγίδα για την υγρασία που μπορεί κανείς να την αφαιρέσει με ένα πανάκι, αφού τραβήξει το τζάμι με βεντουζάκια - δεν είναι τόσο extreme όσο ακούγεται!)

Εγώ για φέτος @billdanos περίμενα επιλογή έστω 128GB SSD στη θέση του 1ΤΒ HDD. Δεν έχει ουσιαστική διαφορά στο κόστος και θα ήταν πιο τίμιο. Το να τσιγκουνεύονται τα 32GB SSD ώστε να έχουν όλα τα νέα μοντέλα έστω Fusion drive (κάποιοι πελάτες δηλαδή, για $100 διαφορά που λες, θα έχουν μια σαφώς υποδεέστερη εμπειρία) ενώ είναι παράλληλα κι από τους μεγαλύτερους αγοραστές flash memory στον κόσμο, ε, είναι γυφτιά. Υπάρχει ακόμα το παλιότερο στα $1099 γι αυτούς που ούτε πολλά λεφτά θέλουν να διαθέσουν, ούτε τα specs τους απασχολούν.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, strawman said:

Το πρόβλημά σου είναι πως πιάνεις τα άκρα. Ή θα πάνε όλα σφαίρα ή θα έχουν όλα πρόβλημα? Γενικεύετε με συμπεράσματα κλπ μόνο και μόνο επειδή κάποιος παραπονέθηκε πως είχε πρόβλημα με κάποια αναβάθμιση, βγάζοντας συμπεράσματα πως αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις! Και μετά λέτε εμένα ...υπερβολικό? :)

Να κράξετε για τα specs που έρχονται με το σταγονόμετρο, να το δεχτώ (αν και γνωρίζοντας την Apple τόσα χρόνια, προσωπικά δεν πέφτω από τα σύννεφα) αλλά όχι να ψάχνετε για αρνητικά για τις αναβαθμίσεις και την υποστήριξη των προϊόντων της που θα έπρεπε να είναι σαν παράδειγμα για όλους τους άλλους! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, billdanos είπε

billdano κάποιοι εδώ χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια Apple, μας αρέσει αλλα δεν καταννοώ γιατι δεν θέλεις να δείς τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μικρό το ποσοστό.

Βρίσκομαι σε εργασιακό περιβάλλον με αρκετά apple products και βλέπω οτι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα τα προβλήματα ειδικά σε νέα μηχανήματα. Καθόλου μικρό το ποσοστό ειδικά σε εταιρικό περιβάλλον.

Όπως το να επιμένεις οτι ο απλός δίσκος στο imac δίνει αξιοπρεπή εμπειρία - που δεν δίνει! -  Στο βωμό του να υποστηρίξεις την Apple καταλήγεις να δίνεις κακή συμβουλή σε μελλοντικούς αγοραστές.

Επεξ/σία από hted
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, strawman είπε

Όχι δε φίλε δεν πάνε όλα σφαίρα , όπως δεν πάνε σφαιρα και όλα τα samsung , και τα huawei  κτλ.... 

Εγώ δεν είμαι εμπαθής να μπαίνω και να τα κάνω όλα ίσιωμα, αλλα κανα δίμηνο που αποφάσισα να γράφω στο insomnia το μόνο που βλέπω

είναι να εκθειάζουν τα xiaomi και να θάβουν τα apple. 

Περιμένουν την apple στην γωνία για τις τιμέs πχ στα iphone αλλά δεν άνοιξε ρουθουνι για τα 1050 ευρώ του mate  20 pro, που παρουσίασε 

και το γνωστό πρόβλήμα και  άτομα που είχαν σκάσει 1000ρικάκι πήραν σωστό κινητό μετά απο κανα 3μηνο .

Επεξ/σία από AonDuine
Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SeaLion είπε

@Karpouzac Το 5400RPM drive σε 2019 μοντέλο είναι μέγιστη γυφτιά. Δεν το συζητώ.

iMac pre-2012 (όχι τα λεπτά δηλαδή), έχω σπίτι μου, όπως είπα, και βλέπω ακόμα σε σπίτια και γραφεία. Διαφωνώ λοιπόν πως δεν κρατάνε 5ετία+
(παρεπιπτόντως, και σοβαρά, μήπως είχες/έχεις πρόβλημα με υγρασία στο σπίτι; το κενό μεταξύ τζαμιού και οθόνης είναι καλή παγίδα για την υγρασία που μπορεί κανείς να την αφαιρέσει με ένα πανάκι, αφού τραβήξει το τζάμι με βεντουζάκια - δεν είναι τόσο extreme όσο ακούγεται!)

Σε ένα μηχάνημα που η μισή του τιμή ειναι η οθόνη, δεν περιμένα τέτοια προβλήματα. Αν έβλεπα τέτοια θέματα σε οθόνη του κατοστάρικου, πάλι θα γκρίνιαζα, αλλα δεν θα το θεωρούσα και σκάνδαλο. Αλλα και πάλι, δεν έχω ακούσει για τέτοια προβλήματα πουθενά αλλού σε άλλες μάρκες.

Οι iMac απο την άλλη .. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=BKGTXIa3FJiQ1fAPyq-1mA0&q=iMac+monitor+condensation&oq=iMac+monitor+condensation&gs_l=psy-ab.3..0i71l8.0.0..14474...0.0..0.0.0.......0......gws-wiz.ogBY8JVjPfw

Το πρόβλημα όντως λύνεται εύκολα (οχι για πάντα..), αλλά εγω εδώ βλέπω ένα μεγάλο engineering fail σε μια μάρκα που φημίζεται για την αξιοπιστία της. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως, σου εύχομαι να μην σου τύχει, και να σου βγάλει άλλα 100 χρόνια. Όσο για μένα, τον πούλησα και ξεμπέρδεψα 😅

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, hted said:

billdano κάποιοι εδώ χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια Apple, μας αρέσει αλλα δεν καταννοώ γιατι δεν θέλεις να δείς τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μικρό το ποσοστό.

Βρίσκομαι σε εργασιακό περιβάλλον με αρκετά apple products και βλέπω οτι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα τα προβλήματα ειδικά σε νέα μηχανήματα. Καθόλου μικρό το ποσοστό ειδικά σε εταιρικό περιβάλλον.

Όπως το να επιμένεις οτι ο απλός δίσκος στο imac δίνει αξιοπρεπή εμπειρία - που δεν δίνει! -  Στο βωμό του να υποστηρίξεις την Apple καταλήγεις να δίνεις κακή συμβουλή σε μελλοντικούς αγοραστές.

Αντίστοιχα όμως και γω στο εργασιακό μου περιβάλλον δεν παρατηρώ τα προβλήματα που περιγράφεις! Δεν αμφιβάλλω για τις παρατηρήσεις σου, λέω απλά πως δεν είναι ο κανόνας. 

Επίσης πέρα από τα imac, τα desktop μηχανήματα που μας έρχονται από την HP και χρυσοπληρώνουμε, by default έχουν ακόμη δίσκους @5400rpm. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αντίστοιχα όμως και γω στο εργασιακό μου περιβάλλον δεν παρατηρώ τα προβλήματα που περιγράφεις! Δεν αμφιβάλλω για τις παρατηρήσεις σου, λέω απλά πως δεν είναι ο κανόνας. 

Επίσης πέρα από τα imac, τα desktop μηχανήματα που μας έρχονται από την HP και χρυσοπληρώνουμε, by default έχουν ακόμη δίσκους @5400rpm. 

Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές τα imac δεν βγάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι στα όρια των πολύ αξιόπιστων μηχανημάτων. Στα laptop έχουμε θέματα. Δεν γνωρίζω πόσα macbook pro 2016-2018 πήρατε αλλά εκεί εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα που έχουμε παρατηρήσει. Ακόμα και τα αναβαθμισμένα πληκτρολόγια του '18 έβγαλαν τα πρώτα προβλήματα.

Όσο για την ΗP φαντάζομαι δεν την επαινείς για τους σκληρούς δίσκους που επιλέγει.

Επεξ/σία από hted
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, hted said:

Όσο για την ΗP φαντάζομαι δεν την επαινείς για τους σκληρούς δίσκους που επιλέγει.

Όχι προφανώς. Απλά το έγραψα για να πω πως υπάρχουν ακόμη συγχρονα μηχανήματα (και όχι φθηνά) που χρησιμοποιούν ακόμη αυτούς τους δίσκους στις default επιλογές. Και τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται κανονικά στο χώρο εργασίας χωρίς ιδιαίτερα θέματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Όχι προφανώς. Απλά το έγραψα για να πω πως υπάρχουν ακόμη συγχρονα μηχανήματα (και όχι φθηνά) που χρησιμοποιούν ακόμη αυτούς τους δίσκους στις default επιλογές. 

Ωραία συμφωνούμε. Αυτό επικρίνουμε και στην apple. Με την HP ποτέ δεν θεωρούσαμε δεδομένο οτι τα μηχανήματά της είναι απροβλημάτιστα. Η apple αυτό πουλούσε τόσα χρόνια και το έχει χάσει είτε με τα προβλήματα είτε δίνοντας κάκιστη εμπειρία με έναν τόσο αργό δίσκο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, billdanos είπε

Μια χαρά κάνει ένας μέσος χρήστης τη δουλειά του και με έναν απλό δίσκο. Για πιο απαιτητικές εργασίες μπορείς απλά να το πάρεις με fusion drive με 100$ επιπλέον ή με SSD με +200. Δεν στο δίνει με το ζόρι με ένα μόνο sata drive!

αυτο ειναι ψεμα. για ΟΛΕΣ τις χρησεις μονο ssd, η διαφορα ειναι χαωδης. επισης, μεγαλη ειναι και η διαφορα αναμεσα σε καλους ssd και γτπ ssd, αν και στη καθημερινη χρηση δεν θα φανει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...